Ha a füvemre sz@r valakinek a macskája, ami mondjuk még híg is, és nem tudom rendesen felszedni, akkor mivel tudom azt beszórni, belocsolni, hogy utánna ne égjen ki a helyén a fű? Mivel lehet a hatását semlegesíteni?
Sziasztok, volt már kérdés, de választ nem találtam: szabad/érdemes felülvetni toscanával (finesse és performance magokból kelt gyepen), ha kicsit strapabíróbbá szeretném tenni a füvemet? Főleg a gomba, amivel küzdök. Ha érdemes toscanával felülvetni, van-e esetleg valakinek pár kg feleslege, vagy tudtok-e valami helyet, ahol kimérve is lehet venni? Előre is köszönöm!
300 ezres Hondán a beöntőn engedem ki az olajat kb. 6 éve. A kipuff oldalra döntöm, teljesen, 90 fokban. Ja, előtte elzárom a benzincsövet. Kifolyik, majd beletöltöm a frisset. Mondjuk én 60cm magas támaszfalnál csinálom, így komfortos, földön vacakabb mutatvány lenne.
Ha én a 62 kg-os gépen meg tudom csinálni így az olajcserét, neked sem lehet akadály azzal a kis öcsikével! ;)
Gyanítom, hogy az egyik oldalon van az olajbeöntő nyílása, így ha leteszed a műanyag edényt a földre, könnyen alá tudod sakkozni úgy az edényt, hogy oldalra fordítva a fűnyírót pont jó helyen legyen.
Compo Moss nein danke ilyen. Az tapasztalatom szerint szinte azonnal hat. Igaz vastartalmu mohaaodas ellen, de a vas a fu szinenek is nagyon kellemes melyzold/kek tonist ad.
Sosem szoktunk szellőztetés előtt műtrágyázni. Persze, aki 12 hónapon át zöld füvet szeretne (mint pl. a csíkos kolléga), annak erősen javallott, januárban is :)
Sziasztok. Az itt elhangzottak alapján még nem szellőztetek, várok kicsit melegebbet. Ettől függetlenül nyírhatok és trágyázhatok egyet? Ősszel volt utoljára. Elég sárga, főleg ahol jártak gyerekek. Beindíthatom egy nitrogén túlsúlyossal vagy azzal várjam még, hogy szellőztetve legyen?
Kicsit későn kérdeztél, de sebaj. Az indító (starter) műtrágya akkor lett volna a leghatásosabb, ha a rotálás előtt szóród ki és bedolgozod a talaj mélyebb rétegeibe is. Ez a műtrágya legyen foszfor (P) túlsúlyos. A felszínre kiszórva is jó lesz, de akkor majd amikor veteted a füvet.
A lépések nagy vonalakban:
- gyomirtózás (ha van mit)
- rotálás
- gyomirtozás (ha még mindig van mit)
- starter műtrágya kiszórása és rotálás
- tereprendezés
- hengerezés (lépésállóra)
- fűmag elszórása (és a starter műtrágya, ha korábban elmaradt)
- fűmag bedolgozása a talaj felső 0,5-1cm-es rétegébe (lombseprű, gereblye, csillagapa -> ez utóbbi a legcélszerűbb)
- folyamatos nedvesen tartás a csírázás alatt (ne álljon rajta tócsákban a víz!)
- Örülés a fű kelésének!
Most még kissé hűvös van hozzá, pár hét múlva már jobbak lesznek a feltételek.
A legtöbbre rá van írva mikor ajánlott, de most nagy átlagban el lehet szórni, főleg most ahogy vasárnap este meg hétfőre nagy esőket jósolnak. Jómagam holnap szórom el.
Sziasztok! Tavaly ősszel egy automata öntözőrendszer telepítése és totális gyomirtózás után, idén füvesíteni szeretnék egy 220 m2 nagyságú gyakran igénybe vett (kutyus, gyerekek) területet. Ma felrotáltam az egészet, és azon gondolkodom, hogy az elegyengetés előtt most kellene elszórnom valamilyen műtrágyát? Ha igen, milyet? Fűmagot is vennem kellene lassan, és jó lenne, ha valaki nagy vonalakban a füvesítés lépéseit elmondaná egy laikus számára érthető módon. Akár az is segítség lenne, ha ajánlanátok egy korrekt üzletet vagy eladót, akinél mindent meg tudok venni, és korrektül elmondják, hogy mit, mikor és hogyan csináljak. Előre is köszönöm.