Keresés

Részletes keresés

vaz05 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 34

Ilyesmire gondoltam én is. A Leo teljesen jó, már 17éves lesz az enyém.

Előzmény: studiod1 (31)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 33

Majd előbb utóbb ha lesz pénzem mindenképp fogok egy ilyet újítani ha baj lesz a kutakkal készülök előre ! Nem szopatom magam a nagy kanállal !

Előzmény: simsondömper (28)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 32

Itt gyártják valahol a Nyírségben kínai után gyártás a felszíni szivattyúi nem túl jól sikerültek ,a nagyobb szórófejet nem bírja árasztani meg csak 10-20 méterig jó ,nagyobb távolságot nem tud elnyomni ott már nem lesz hozama ,nem bírod kivárni mire kihúz 500 liter vizet ! Elég sokféle szivattyúval össze akadtam már de a Kámának nem akadt még párja ! Az bírja az 50 méteres 32 tömlőt tölteni és a végén a Tisza 2 szórófejet is viszi vagy 12 méteres átmérővel ! De lehet többel is ! Árasztani is lehet még 80 méterre is ha bírja a kút ! Kettő egymásba fordítva egymás után indítva meg az 50mm kpe csövet is tölti simán 200 méterig + még a 3/4 slagból egy 50 métert elbír tölteni ! Építettem valamikor ilyen öntöző rendszert ! 20 méterenként volt egy colos leágazás rajta ,úgy hogy nem kellett sok slagot mozgatni és két kisebb réz két ágú szórófejett simán vitt colos slagról .

Előzmény: vaz05 (24)
studiod1 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 31

Igen kínai fődarabok. A villanymotor tekercselése a szokásos kínai alu huzal,én áramtemetőnek nevezem ezeket a motorokat,nagy a veszteség eléggé melegszenek a zománc szeret megpattani áthúzás s sanyi. Az állórész forgórész(pajzsok) illesztése elég csapnivaló. Lehet túlzok de tapasztalatom szerint még az ehte kínai leo-k is jobbak.

Előzmény: vaz05 (25)
botsinkai Creative Commons License 2023.01.07 0 0 30

Mi a kérdés? :-)

Nem bonyolult, van hozzá minden alkatrész, de kell is, időnként elromlik.

Volt olyan házi vízmű, amin 10 év alatt mindent cserélni kellett apródonként.

Másik helyen Pedrollot tettem be automata kertlocsoláshoz, azzal még nem volt gond 2 év alatt.

kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 29

kavicsból csak 10% van azok is csak 10-20 mm esek max de a homokból és a fövenyből jóval több van . Meg a nagy kanállal is merem mindennap ,nehogy megszoruljon a gyűrű . Ma meg körbe porszívóztam a gyűrű körül miközben a lámpával néztem hol mennyi a homok ! Nagyon szépen kiporszívózta a finom üledéket . És jól is jön a víz bele csak kb 50cm apadt a vízszint benne . Ilyen jó ér nem is volt az elmúlt években ! Ha egy métert ,vagy egy gyűrűt ,lentebb tudom vinni már jó leszek vele !

Előzmény: simsondömper (22)
simsondömper Creative Commons License 2023.01.07 0 0 28

A vizet ki is szívja.De ahoz nem ilyet használunk hanem spirálost.Amilyet mutattam. Mert azt a homok kinyírja meg az apró kavics kinyírja.

Előzmény: kavicsos64 (20)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 27

Kondenzátort kéne cserélni első körben, de ha nem lesz tőle változása, akkor az is menet zárlatos az elsődleges tekercsén !

Előzmény: vaz05 (21)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 26

Az a jó akkor hátha kiokosodok !

Előzmény: vaz05 (21)
vaz05 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 25
vaz05 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 24

Az Elpumpst ismeritek? Milyen minőségű lehet?

kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 23

De rendes vagy ! De trélerem nincs !

Előzmény: botsinkai (17)
simsondömper Creative Commons License 2023.01.07 0 0 22

Hogy akarod lentebb engedni a gyűrűket, ha a kavicsot nem akarod kiszedni csak a homokot?

Előzmény: kavicsos64 (19)
vaz05 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 21

Nagyon megy az új fórumod :)

Nekem egy 2006-os kiadású Leo szivattyúm van, (kínai) a  Pedrolloról van koppintva. Annyi a baja, hogy van amikor csak sokadjára indul el, vagy akkor se. Pont ezt a modellt csak pár évig forgalmazták, ezért alkatrész nincs hozzá. Az új a boltban 55ezer.

kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 20

De az van a könyvében 35 mm szilárd szennyeződést is tud gond nélkül továbbítani ! Meg szennyvíz szivattyú ,hát a szennyvízben minden van ! Bírnia kéne ! A darabolósnak meg még a pelenkát is kell tudnia továbbítani ! Meg létezik ilyen film is ahol a pelenkákat adagolják neki és szétkapja és beeszi gond nélkül ! Akkor az én kis apró homokomnak abban nem volna szabad semmilyen kárt tennie amikor nem is temetem el a homokban csak szinte porszívózom a kút feneket . 10-12%-nál több szilár szennyeződés nincs benne ! Mi lenne ha egy munkagödörből kéne egy csőtőrésnél kiszívni a vizet ?

Előzmény: simsondömper (15)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 19

Központi szennyvíz van ! De gyorsan nem lehet kirántatni a homokot belőle az nagy bajt csinálna . Ma vettem egy másik búvárt ez csak 19000 volt de tök ugyanaz mint a 30 ezres, de ez kínai és itt már a levegőző szelepe nincs eldugva és halhatóan kotyog ,vízbe merítéskor meg bugyborékol ! Két órát ment zavartalanul ! Holnap megnézem nem e lehetne a másik lapátját átrakni rá az jobb volt kevésbé csörgette a kavicsokat . Ez is elméletben 35mm szilárd részecskéket tud továbbítani ha olyan a tömlő . De én nem akarom a nagy szemeket kiszedni ,nekem megfelel az 5 mm alatti szemcsék kihúzása is ! A motorok egyformák Az OBI-ban vettem . Ha baj van oda vissza vinni is jobb közelebb van !

Előzmény: botsinkai (14)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 18

A zöld kivitel csak télen van kint a kútból, akkor is a házban tárolva ,még is össze vissza van repedezve és csak 5 éves !

Előzmény: ali kis (13)
botsinkai Creative Commons License 2023.01.07 0 0 17

Odaadnám a miénket ingyér, de trélerezni drága, az útvonalengedély se olcsó. Műszaki meg nincs. :-)

Előzmény: simsondömper (16)
simsondömper Creative Commons License 2023.01.07 0 0 16

Sokat kérne az is, főleg ha több munkaórára is szükség lenne. 

Kavicsos mestes nagy fába vágta a fejszéjét!

Előzmény: botsinkai (14)
simsondömper Creative Commons License 2023.01.07 0 0 15

Neked leginkább olyan eszközre van szükséged ami alkalmasint az apró kavicsot is felveszi felszívja. Tehát búvár szivattyú csak az jöhetne szóba, ami nálunk a telepen egy raktár hátulján porosodik. Ránézésre 2 mázsa, a nyomócsöve kb 125 ös, 380 as motorja van és a szívónyíláson befér az öklöm. Ezt mi sem haasználjuk mert nincs hozzá  daru stb. Remélem nem is kell majd használni sosem.Ezen kívűl a felöntős honda szivattyú lehet jó amelyik nyomócsöve 100 as és a szívócsöve legalább 80 as spirálos tömlö. De csak szűrőkosár nélkül tudnád arra használni amire akarod. Kb 3-4 méterről talán felvenné a homokos kavicsos vizet, amikor a víz elfogy le kellene állítani.

Amit a kereskedelembe lehet kapni szennyezett víz szivattyút, az csak szennyezett vizet  képes szivni nyomni.Ez alat a faleveleket, esetleges kis gallyakat, szövet és papirfoszlányokat, nagyobb bogarakat, faforgácsot értenek. Semmiképpen sem homokot vagy homokos esetleg kavicsos vizet.

Előzmény: kavicsos64 (11)
botsinkai Creative Commons License 2023.01.07 0 0 14

A triásztömlőnél Arnóton van mindenféle tönlő. A fémspirál erősítésű a komolyabb szívást is bírja.

Juteszembe, nincs ott egy szippantós Ifa valamerre? :-)

Az kikapja a sarat is. :-)

ali kis Creative Commons License 2023.01.07 0 0 13

Nálam bor szivattyúzásra van már régóta befogva, szívó tömlő. Prímán bevált. Igaz nem sokat van napon. ( Csak kimosáskori szárítás esetén.) Káma szivattyúval fejtem a bort.

https://www.mibim.hu/pvc-szivo-nyomo-tomlo-atlatszo

drotszamaras Creative Commons License 2023.01.07 0 0 12

Lehet ott még ezen felül más is  ! 😉

Előzmény: kavicsos64 (10)
kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 11

A szivattyúzáshoz tartoznak a slagok is, azokban is várom a véleményeket, azok se a legjobbak jó részük a kukába való . Vagy a szívó tömlők is hasonlóak ,jó rövid az élettartamuk ,még a kútban a napot sosem látott  részeken is képesek megrepedezni . Ezekből ki milyeneket használ és mióta ?

kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 10

Az már nagy baj ((::!! Pedig azt hittem rejtegetsz valahol valami kis strapa búvárt ((::!! oxigén palackkal ! ((::

Előzmény: triplaharom (9)
triplaharom Creative Commons License 2023.01.07 0 0 9

Nem tudom hol jáŕtam ... (:-)))

Előzmény: drotszamaras (8)
drotszamaras Creative Commons License 2023.01.06 0 0 8

Üdv köreinkben ! 

Valahonnan olyan ismerős vagy nekem Nick neved alapján 🤔

Előzmény: triplaharom (6)
drotszamaras Creative Commons License 2023.01.06 0 0 7

Látod-látpd ! A fórumon mindig kapsz valami jó ötletet . Csak megérte ,hogy kezdeményezted ezt a fórumot 😉

Előzmény: kavicsos64 (5)
triplaharom Creative Commons License 2023.01.06 0 0 6

Hahó !

kavicsos64 Creative Commons License 2023.01.06 0 0 5

De az önkormányzatos főnökömet meg fogom kérdezni .

Előzmény: BWels (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!