Szerintem az emberek nagy része szkifinek ejti, már csak azért is, mert ez egy honosodott szó és ha felütöd a helyesírási szótár legújabb kiadását (talán még azt sem kell, elég ha egy 2000 körül nyomott példányt szedsz elő) már így szerepel benne, hogy szkifi.
Na innentől kezdve meg nem tudom milyen jogon gyk.-zol bárkit is :)
A tv2 szerint ma este mindjárt szkifi lesz... [gy.k.: sci-fi] Nem is kell pedig pl. angolul tudni hozzá, hogy a c hogyan ejtődik a-o-u előtt, és hogyan, ha más előtt áll. A butaságot terjeszteni, ez a ti dolgotok, és nem is kevés.
Viszont a szókincsnek ezek tényleg odabasznak.... nekem van egy ismerősöm, aki egy pár évtizede csak a TV műsort és sport híreket olvas... egyszerűen nem tudja magát kifejezni, b+ minden mondatának vége, izé minden. Azt bírom a legjobban, amikor mutogat jobbrea balra, és látom az arcán, hogy keresi a megfelelő kifejezést, de a végén csak izé lesz belőle, egy bazdmeggel megfűszerezve.
Azt olvastam, hogy aki csak sorozatokat, valóság showkat, és kibeszélős műsorokat néz a tévében 5 év alatt visszabutul alsós általános iskolás színvonalra.
És ha belegondolok ez igaz is. Én is ismerek ilyen embereket.
Nem is bírtam sokáig.... TV2 még hozta a megszokott formáját, a szokásos bakik, IHM, Sas kabaré és kornyika... ATVn az egyetlen szilveszteri műsor a Sas kabaré volt, a m2-n adtak egy kis Hofit és ennyi volt.... volt olyan csatorna aki ügyet sem vetett az egészre (sőt még ma sem) ugyanúgy adja a hétköznapi műsorait mint máskor.
Ízlések és pofonok... Majka nekem sem szimpatikus. Szerintem az a tipikusan megosztó média személyiség, aki vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon rühellni.
És ki lesz a zsűri ? Fekete Pákó-Korda-Majka-Anettka?
Ők is lehetnének, de ez még a tv2-nek is túl sokba kerülne! De ott van a belinkelt cikkben:
"A zsűriben nem sztárok és ismert emberek szerepelnek majd, hanem azok a legkitartóbb énekesek, akik ugyan minden válogatáson megjelentek, de soha nem kerültek be a legjobbak közé, nekik ugyanis nem kell milliós gázsit fizetni, két sört pedig még a recesszió évében is állni tud majd a csatorna."
De egyelőre nem kell félni, ez a belinkelt blog csak egy vicc akart lenni. Csak nehogy valamelyik tévé a végén még tényleg megcsinálja...persze akkor Fekete Pákó-Korda-Majka-Anettka lesz majd a zsűri, a gázsijukat meg majd lazán kifizetik a nézők emeltdíjas SMS-eiből.
Én is a 0 műsorban reménykedem, de a valóság más. Ha győzike valóban nem lesz, akkor az Anyátok közt a listavezető nálam. Már ami a szánalmas műsorokat illeti.
Az egész UPC direct lófaszt sem ér, oda ahol van kábelük nem engedik ezt bekötetni, pedig családi házról lenne szó, még csak nem is panelről, vagy valami más emeletes/bérházról.