Keresés

Részletes keresés

Südve Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2483

Az mikor volt? Sára most két éjjel is műsorozott, felkelt éjfélkor (másik éjjel kettőkor) és órákig nem aludt vissza. Most a teliholdra fogtuk...

Előzmény: 4Hópihe (2482)
4Hópihe Creative Commons License 2011.06.18 0 0 2482

és a gyenge gerinc csipö eltolodás nem esztétikus járás folyománya lesz majd a csipöjének a torzulása kopások és ujabb fájdalmas menetek  a késöbbiekben. ((((

 

azt szeretném kérdezni tapasztaltatok e furákat a gyerekeknél  a mágneses esö ideje alatt!!!!?????

különösen a shuntös gyerekeknél volt e valami megnyilvánulás??

Előzmény: Törölt nick (2481)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 2481

Ugyan járásnál még nem tartunk, de most kiderült, hogy azért erősebb (azt hittük, megdagadt) fenéktől lefelé az egyik oldala, mert a gyenge gerince miatt ferdén áll a csípője, és nem áll szabályosan a járógépes sétánál, és állásnál, ezért jobban erősödik. Lényeg: gyenge gerinc a mi orvosunk szerint is okozhat csípőeltolódást.

Előzmény: gema07 (2480)
gema07 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 2480

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, akinek van benne tapasztalata, hogy mitől lehet az, hogy Eri járáskor a csípőjét erősen balra nyomja (vagy nem húzza jobbra). Általában bal kezénél fogva vezetjük és a bal lábán volt Achilles műtét is. A bal lába alapban gyenge.

A gyógytornász szerint a csipő külső uizmait kellene erősíteni, míg a comb belső izmait lazítani kellene. A dévényesünk szerint viszont a gyenge gerinc okozza a torzult járást.

Tudtok csipőizom erősítő gyakorlatokat ajánlani?

Volt valakinek hasonló problémája?

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 2479

Cipőkkel hadilábon álltunk mindig. Hiába vettek méretet, egyetlen cipője volt hordható, amit 18-asnak csináltak, holott kisebb volt a lába, csak nem volt kisebb kaptafa. Meg a kondi, ami a sínhez jár, tehát nagyobb a lábánál. A többi hordhatatlan!!!

Most végre megtaláltunk egy nagyon jó cipészt, 2 hét alatt (!) kész lett a magas szárú cipő. Nem elég, hogy tökéletes a lábára, kényelmes neki, de még gyönyörű is:) Mindent mi választhattunk: melyik része milyen színű, milyen anyagú, hogyan fussanak a csíkok... Ez nekem új! Eddig ahol csináltattuk, odacsaptak elém egy palettát, hogy bőrből egyszínűben ezek vannak...

Úgyhogy most nagyon örülünk:)

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.02 0 0 2478

Ha jobban belegondolok, hatalmas élmény lesz nálunk is az iskolaérettségi vizsgálat. A lányom még velem sem mindig hajlandó dolgozni, csak a fejlesztők szigorát fogadja el teljes mértékben a munkában. Kíváncsi leszek az IQ-jára:)

Mit befolyásol ez? Ha rossz napja lesz, vagy épp nagyon jó és dacos, akkor speciális sulit ajánlanak???

Előzmény: gema07 (2476)
csáknir Creative Commons License 2011.06.01 0 0 2477

 Hallottatok róla?

gema07 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2476

Sziasztok!

Mi tavaly voltunk a mozgásvizsgálóban, akkor azt mondták, hogy 2 év múlva várnak vissza, erre idén is kellett menni nem kis csetepaté után, miután közölte velem az illetékes hölgy, hogy nem érdekli, mit mondtak tavaly, vagy elhozom idén, vagy irgum-burgum.

No el is mentünk két és fél órás utazás után fél óra kevergés mellett oda is értünk, rögtön el is kezdődött a vizsgálat, ami kb 2,5 órás volt. Szerintem irreálisan sok egy 6 éves gyereknél. A végére már elfáradt és a tesztek is ugyanazok voltak, mint tavaly, ezért gondolom jövőre szólni fogok, hogy ugyan már kezdjük most kivételesen a végén, mert azok a feladatok még számára ismeretlenek.

Nekünk 73-as IQ jött ki, 70 fölött mehet a gyerek normál tantervű suliba. De Eri nem beszél, még nehezen fejezi ki magát, szerintem képtelen lenne egy normál tantervű suliban megállni a helyét. Arról nem is beszélve, hogy a mozgása és finommanipulációja sincs azon a szinten.

Jobbnak látnám, ha helyi szakemberek végeznék el a teszteket olyan körülmények között, ami a gyereknek a legoptimálisabb és ezt a vélemény elfogadná a mozgásvizsgáló.

Ez a vizsgálat, csakúgy, mint a többi egy alkalmomra szóló vizsgálat, nem ad 100%-os és végleges eredményt.

Nekünk sokat kérdeztek, hogy most mit mond, mit válaszol, mit akar, mert nem értették meg. Szerintem nálatok is sok félreértés adódott.

Fel a fejjel, lesz ez még sokkal jobb is.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2475

Nekem 70-es számom van, ez tuti jó. Én olyan messziről nem ugornék csak úgy le, mert lehet, hogy pórul jársz. Az is igaz, hogy székért mentünk, és 2 szék, meg egy ágy lett belőle pár héten belül, de mi itt lakunk nem messze. Én telefonálnék, vagy írnék a helyedben.

Nincs sok időm most írni, de olvasok, és örülök, hogy vagytok!

Akkor kell menni iskolaérettségi vizsgálatra a Mexikóira, amikor megy suliba, vagy amikor eredetileg menne??

Mert akkor nekünk is aktuális jövőre, mert nagycsoportos lesz, bár visszafogom.

Előzmény: Deemami (2473)
4Hópihe Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2474

a mexikói út is jó választás.ott is napiszinten sérült gyerekekkel foglalkozó szakemberek vannak 8fös osztályok,tanitás és mozgásfejlesztés együtt...

annak idején én is azt szorgalmaztam,hogy maradjunk helyben.. mert egyszerre megkap mindent nem kell külön hordani neki is kényelmesebb és közösségileg is hasonló gyerekek, tehát nem lett volna csodabogárszintjén.és most nem lennének olyan problémáink valószinüleg amelyek adódtak azáltal,hogy integrálodunk.de az lökött át az ellenkezö oldalraamiért mégis ezt választottam,hogy abban az évben csupa nagyon gyenge iQ-ju gyerekecske készült iskolába- és azt mondták nekem mozgásfejlesztés ide-odaazoknak a gyerekeknek  a tempojában tanitanak, és ö meg az átlagos IQ-val unatkozna igy. és mivel többnyire majd ülömunkát kell végeznie, legalább a fejét használjuk ki ha már ilyen szerencsésen alakult.és mivl agyilag ennyire rendezödött, hamar átpasszolnának integrációba és késöbb kimenni a világba még nehezebb lenne ,mint akkor.szóval én ezt jól benyaltam akkor és elfogadtam...

azóta meg azt tapasztalom,hogy a gyerekek növögetnek és lassan felérik ésszel,hogy ilyen gyerekek is léteznek és befogadják segitik nem pedig utálják és föleg nem hiszik azt,hogy ö attól,mert a kezét fogja a tantónéni jobban van szeretve..és ezt az érzést rajta vezetik le..

szóval a kezdetleges örömök után-nem lett tartós a boldogság bennem és csak azért nem vagyok boldogtalan,mert azt látom,hogy kemény anyagból van gyurva talán jól felvérteztük itthon,és kevésbé érintik meg a bántások.de sajnos nála is betelik a pohár és panaszkodik sir-akkor rám ömleszti- én rosszul vagyok ettöl, és akkor megyek panaszkodni-mert másképpen nem tudom megvédeni- akkor minden egészséges gyerek szülöje elgondolkodik elöveszi talán a gyerekét otthon,hogy ugye te nem... kb ennyi eredménye van ,hogy szólok az ofönek- egy rövid idöre elcsitul a gyerekekben a felé irányuló negativ gerjedelem..

Előzmény: Deemami (2473)
Deemami Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2473

Szia! Köszi, nem törtem össze. Elvileg ott kellett volna lennem, csak hétfő délután közölték velünk, hogy kedd reggel lesz ez a viszgálat. Így én meg már nem tudtam megoldani, hogy bemenjek :(
Eddig annyira nem gondolkodtam én az iskolán.. Bár van egy kislány, akivel együtt járunk lovagolni, és Ő mondta, hogy nagyon örül, hogy eljöhetett a Pető sulijából a Mexikói útra, mert sokkal sokkal jobb. Értelmileg eléggé rendben van a kislány, sajna tolószékes, de nagyon aranyos. Azt mondta, hogy most ebben az iskolában jól érzi magát, a Petőnek viszont csak az ovija jó, az iskolája nem. No, persze kinek a pap, kinek a papné, csak a kislány szájából volt furcsa hallgatni ezeket :)
Annyiban bosszant csak az eredmény, tudod, hogy éppen egy pillanatnyi rosszabb teljesítmény, vagy rossz reggel alapján így lehúzzák a kölköt?? Tudom, nyilvánvaló számomra is, hogy 6 évesen közel nincs 6éves szinten, de nem is IQ2... Éppen szombaton volt egy kis bogrács nálunk, és bizony, akiknek nincs ilyen gyermeke is el vot ájulva, hogy Keve milyen sokat dumál már, és érthetően. Beleszólt, hogy kiszállok a kocsiból, menjünk sétálni, kérek teát, köszönöm szépen... és sorolhatnám :)
No, nem háborgok tovább, Kincső vizsgálatánál, itt a NevTan-ba meg be sem engedtek, úgyhogy végülis tök mind1... Én tudom, amit tudok, és bízom benne, hogy ez jövőre mások számára is kiderül ;)

Nem is tudom, meddig kell suliba menniük? 8éves korig?
Egy kis más: még keressük a megfelelő széket, Abdára csak úgy le lehet menni? Vagy mindenképpen előtte telefonálni kell?

Találtam egy 20-as számot, remélem az még jó.

 

Előre is köszi :* :*

Előzmény: 4Hópihe (2472)
4Hópihe Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2472

elvileg ott kellett lenned a vizsgálaton,hogy lásd mi történik és elégedett vagy e a gyerek azt a képet mutatta ami rá jellemzö és elfogadod e az értékelést vagy sem... elképzelhetö,hogy most nem produkált ugy ahogy általában,mert aki végezte a vizsgálatot nem adott elég idöt ahhoz,hogy a gyerek adaptálodjon a helyzethez..de nem tiltakozott hajlandó volt kicsit együttmüködni,és rossz eredményt mutatott....

ha már van egy IQ-ja és nem voltak rohamai a jobberedményü mérés óta akkor csak az lehet a háttérben..tehát nem valodi az eredmény. hanem egy pillanatnyi rossz állapot státuszolva...

de ne törj össze ha ugysem megy suliba akkor teljesen mindegy milyen az eredménye, iskola elött fontos ez igazán a késöbbiekben pedig az iskolaváltásoknál van jelentösége..

desemmikppen ne törj össze ökis kapkodnak a gyerekekért hozott anyagból dolgoznak és ha odajár majd a villányira iskolába akkor jóhelye van. és ha nagymértékü változás áll be ök fogják javasolni a váltást,mert akkor pozitiv statisztika képpen megy tovább a gyermeked.. sajna ez is számit...viszont a gyereked nem jár rosszabbul söt csak jobban... mégiscsak más ,mint az integráció- iskolai körülmények között amire igazán még nincsenek felkészülve a befogadó iskolák sem érzelmileg sem értelmileg tanulási tempót tekintve egyéni szintre bontva az oktatást vagy legalábbis mikrocsoportositva..

 a villánynin szakképzettek és tapasztaltak,mert sok ilyen gyerekecske megy át a kezük alatttanitási és fejlesztési szempontból is..

Előzmény: Deemami (2471)
Deemami Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2471

Sziasztok!

 

Mi jól vagyunk, élvezzük a jó időt. ILyenkor kicsit több az energiám, jobban bírom a 3 rosszcsontot ;) plusz ezt azt...
Ami kicsit elszomorít, hogy most volt a fiam minősítése a Petőben, vagyis ez az iskola-érettségi vizsgálat, és ahhoz képest, hogy eddig a középsúlyos és az enyhén súlyos közé tették, most legalulra szinte, azaz a középsúlyos "aljára" sorolták be :( :( :(
6éves, nem szobatiszta, ez igaz, de annyit beszél már, hogy be nem áll a szája, jól használja, vagyis a megfelelő körülmények között használja a kifejezéseket, mondatokat. Képfelismerése nem olyan jó, és éppen ez volt a fő feladat, állítólag emiatt :(
Ettől függetlenül persze így sem, úgysem akartam volna még az iskolát neki, az egészséges lányom sem megy még, marad Ő is egy évet még az oviban.

Szerintetek mennyire lehet pontos egy ilyen felmérés? Lehetséges, hogy valóban"lejjebb csúszott" a gyerek? Persze ezt is elfogadom, tudom, hogy más, de valahogy én feljebb tenném a létrán. Igaz, ami igaz, olyan 3éves gyerek szintjén van, de van amiben érettebb. Még anno a Mexikói úton mondták az 50-70 közötti IQ-t és most ugyanaz a "banda" mondja, hogy 25-50között?? És közelebb a 25höz? LÉtezik, hogy mindenféle egészségügyi dolog nélkül (gondolok itt arra, hogy nem rohamozott, nem volt semmi komoly baj) visszafelé menjen??
hasonló tapasztalat? valakinél esetleg?

 Pusszantás mindenkinek! Szép kora nyári napokat! :*

drtm Creative Commons License 2011.05.11 0 0 2470

nézd, én csak azt tudom ajánlani amin mi átmentünk.....küldj egy mail cimet, leirom szivesen hol ki segitett nekünk, talán tudok segiteni vele.sok sikert, judit

Előzmény: gema07 (2469)
gema07 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2469

Tolna megye, három megye találkozásánál, Dombóváron. E helyt sajna nincs befogadó ovi, mi most a kapospulai ovi falait koptatjuk. De azt hiszem, ezt az évet már ott töltjük, hisz ők fogadták be egyedül a környéken és mindenben gondozták, ápolták, ha kell, megérdemlik, hogy a kibontakozásnak is részesei lehessenek. Fejlesztést itt is kap, meg maszekban is hordjuk, de ha tudsz valami nagyon jót ajánlani, az azért megfontolandó.

Előzmény: drtm (2467)
4Hópihe Creative Commons License 2011.05.05 0 0 2468

szívből örülök a jó híreidnek)))

ha már most ajánlották a normálsulit akkor ez tutira igy lesz jövöre is!!!!

Előzmény: gema07 (2466)
drtm Creative Commons License 2011.05.05 0 0 2467

Szia, merre laktok??? Tudok egy nagyon jó ovit ajánlani, ahol kimondottan ilyen irányu fejlesztésekkel foglalkoznak.Judit

Előzmény: gema07 (2466)
gema07 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 2466

Sziasztok!

Hópihe, ezek az idézetek nagyon szépek, az egyiket el is kölcsönözöm tőled Eri szobájának falára.

Nálunk nagy javulások vannak. Voltunk a mozgásvizsgálóban, Erit a normál tantervű iskolába ajánlották, bár még egy évet oviban akarunk maradni, mert fizikailag menne nehezen a suli. Egyre ügyesebb a járása is egyedül, már sokszor sikerül neki visszaállítani magát egyensúlyi helyzetbe. A beszédje pedig úgy fejlődik, mintha valaki húzná magával. Már az ovis társai is sokat megértenek belőle, és nem csak egyszerű válaszokat ad, hanem okosakat és szépeket is. Pl: varrtam neki egy ruhácskát és amikor kérdeztem tőle, hogy tetszik?, azt mondta, hogy csinos, nem azt, hogy tetszik, azaz nem ismételt.  Most már alkudozijk is velem, ha valamit akar, mindig azt is mondja, hogy "légyszi", ha baj van, "bocsi", sőt mondatozik is. Én azt hiszem, megint kaptam valami hihetetlenül szépet anyák napjára Erikától.

Remélen, máshol is van kisebb-nagyobb fejlődés, ez a szép idő, most épp besüt a nap, sokat segít, kint lehetünk a szabadban. Most kezdjük majd az úszást újra. A lovacskázásban pedig már nem is kapaszkodik, csak fogja a kantárt és irányítaná a lovat egyedül. Egyébként a széles csipőtartás miatt a lovaglás kifejezetten jó Erikának, csak ajánlani tudom mindenkinek.

4Hópihe Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2465

mindnyájatoknak holnapra boldog anyáknapját kivánok!!!!!!

gyermekeitek nevében!!

 

Köszönöm, hogy elviselted az elviselhetetlent.
Hogy valamit teremtettél a semmiből.
Hogy üres zsebekből is képes voltál adni.
Hogy szerettél bennünket,
mikor nem volt bennünk semmi szeretetre méltó.
Köszönöm, hogy a lehetetlent is
megoldottad egyetlen mosolyoddal.
Pam Brown
--------------------------------------------

 

"Neked álmodom, anyu
a napnak sugarát
lágy tavaszi szélben
az aranyszínű ruhát.

Néked álmodom
az égbolt gyöngyeit,
mint fürge tündérek
apró könnyeit.

Elhozom néked, anyu
a hulló csillagot,
zsendülő mezőről,
az édes illatot.

Elhozom én onnan
méhecskét, virágot,
s megálmodom néked,
az egész világot.
"
veres csilla

4Hópihe Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2464

van elötte parkoló

Előzmény: Gyöngyös75 (2462)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.30 0 0 2463

Hópihe! Köszi a szép sorokat! Szeretek ilyeneket olvasni, könnyfakasztóak számomra...:)

Gyöngyös! Köszi az infókat, lehet, hogy megyünk nyáron, ez azon múlik, hogy a jelenlegi orvosunkkal mennyire jutunk pár hét múlva...

A Mexikói úton az út szélén tudsz megállni, akkor volt hely, amikor mi voltunk. Van 2-3 rokkant parkoló a bejáratnál, de az ottaniak szerint az folyton foglalt, ritka, ha találni helyet.

Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 2462

Sziasztok!

 

Elnézést, hogy időnként napokra eltűnök, de kis családom és a tavaszi fáradtság együtt gondoskodik róla, hogy mire eljön az este, már nincs kedvem ide ülni a gép elé, inkább csak bedőlök az ágyba. 

 

Gema, köszönöm szépen a tippet, igyekszem visszaolvasni amiket írtál.

 

Bezs. Időpontot telefonon kell kérni, menni pedig beutalóval kell, amit a házi gyerekorvos állít ki. Mi a Bellyei Árpád professzornál voltunk, hozzá időpontot kérni a 72/536-000/ 6657-es melléken tudtunk, a másik orvos akit ajánlottak még dr. Kránicz János az ő melléke 6887.

Vinni kellett minden orvosi papírt amit eddig kaptunk, közgyógy igazolványt, illetve ha vannak, korábbi röntgeneket is kérnek. 

A pontos nevük és címük: Mozgásszervi Sebészeti Intézet Ortopédiai Klinika Pécs, Akác u. 1.

A megadott időpontban behívtak bennünket, a vizsgálat mindenre kiterjedő volt, maximálisan részletes szakvéleményt kaptunk, és a röntgennel együtt még egy óráig sem tartott az egész. Pikk-pakk ment minden. A professzor pedig egy nagyon jóindulatú és kedves ember. Én csak ajánlani tudom őt mindenkinek.

 

Jövő héten mennünk kell a Mozgásvizsgálóba a Mexikói útra. Bocsánat, hogy ilyent kérdezek, de aki ismeri a terepet, tudna segíteni, hogy hol tudunk a környékén parkolni? Általában csak akkor megyünk fel Pestre, ha nagyon muszáj. A címet még csak-csak megtaláljuk, de a parkolással eddig még mindig meggyűlt a bajunk.  

 

Szép hétvégét mindenkinek!!

4Hópihe Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2461

a békává változott nyul hystoriája gyerekstemmel-szájjal))))

-----------------

ma meglepett a barátnöm mindenféle jóval.irodalmi csemegék..

 hozok belöle nektek!!.igy anyák napja és gyerek nap közeledtével..

 

Ők Ma gyerekek…

 

Ha ma kihagyod az esti mesét, holnap már lehet,
hogy nem is kéri a lányod vagy a fiad.
Ha ma nem ülsz oda vele a társasjáték mellé,
előfordulhat, hogy a jövő héten már késő lesz.

Ők ma gyerekek, s nem pótolhatod
az önfeledt legózást, babázást úgy öt év múlva,
amikor már kevésbé szorítanak
megélhetési gondok, amikor már
nem kell új szőnyeg, vagy függöny az ablakra.

Ha most kihagyod az együttlét meghitt perceit,
évek múltán talán már
a meghitt beszélgetéseket sem igénylik.
Ha most nem sétálsz velük kézen fogva,
akkor pár év múlva végleg elengedik a kezed,
és a kapaszkodó nélkül elsodródhatnak.

Visszahozhatatlanok és megismételhetetlenek
a gyermekkor napjai, hetei, hónapjai.
Téglák ezek, melyekből és amelyekre
a felnőtt élet felépül.
Ha sok tégla hiányzik, labilis lesz az építmény…

(Janikovszky Éva)

--------------------------------

Ha  elölről  kezdhetném  gyermekem  nevelését  

(Diane  Loomans)

Ha elölről kezdhetném gyermekem nevelését

Mutató újammal inkább festenék, nem fenyegetnék.

A hibák helyett inkább a jó hangulatra figyelnék.

Szemem nem az órát lesné, inkább őt keresné.

Nem akarnék mindent tudni, de tudnék jobban törődni.

Többet kirándulnék, s még több sárkányt eregetnék.

Nem játszanám a komolyat, s a játékot sem venném komolyan.

Még több réten bóklásznék, s ezernyi csillagot bámulnék.

Kevesebbet ráncigálnám, inkább többször a karomba zárnám.

Nagyobb engedékenység venné át a szigor helyét.

Az alap lenne az önbecsülés, arra épülne a nevelés.

Kevesebb szó esne a hatalom szeretetéről, s több a szeretet hatalmáról.

--------------------------------------------

 

Gyerekek  nevében

Beszélj velem úgy, mintha felnőtt lennék!

Játssz velem úgy, mintha gyerek lennél!

Bízz bennem, adj feladatot,

Majd meglátod, milyen ügyes vagyok!

Dicsérj meg, ha megérdemlem,

Igazságtalansággal ne büntess engem!

Ha úgy érzem, teher vagyok neked,

Boldogtalan leszek, rossz gyerek.

Ha a bolt minden játékát elém rakod, mit ér, ha önmagad helyett adod?

Játssz velem, mintha gyerek lennél, Beszélj velem, mintha felnőtt lennék!

Ami nekem fontos, vedd komolyan!

Csak akkor szólj rám, ha komoly oka van!

Ne tiltsd meg, amit meg kell tennem,

A világot kell felfedeznem!

-----------------------------------------------------------

Gyermekeid nem a tieid,

Általad érkeznek ide, de nem tőled.

Jóllehet nálad vannak, de nem rendelkezel velük, mint tulajdonaiddal.

Csak szereteted adhatod nekik, gondolataidat nem,

Mert nekik saját gondolataik vannak.

Testüknek hajlékot adhatsz, de lelküknek nem,

Mert lelkük a holnap házában lakik,

Melyet nem látogathatsz meg még álmaidban sem.

Megkísérelheted ugyan, hogy velük azonos légy,

És őket azonossá tedd magaddal.

De az élet nem megy visszafelé,

És nem áll meg a tegnapnál.

Te vagy az íj,

Mely gyermekeidet, mint élő nyilakat a jövőbe röpíti.

--------------------------------------------------

Lépni tanítsd lépteddel,
nézni tanítsd szemeddel,
adni tanítsd kezeddel
ezer percben ezerszer.

Látni tanítsd sötétben,
járni tanítsd, ne féljen,
kérni tanítsd szavakkal,
élni tanítsd magaddal.

Ápold, mint szép kerteket,
vele örülj, ha szeret,
hinni tanítsd magában,
biztasd, segítsd bajában.

Védd mind a két karoddal,
útját mutasd utaddal,
és ha felnőtt, engedd el,
és ha elhagy, szenvedd el. 

Előzmény: Törölt nick (2460)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2460

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenki jól van! (Pécsre kell beutaló, vagy csak időpontot kell kérni??)

Egyenlőre nem műtötték Timit az elmaradt hely, nem volt "kieső", így nem hiszem, hogy meglesz tavasszal. 1-2 héten belül engedjük csak megműteni, nehogy kimaradjon a medence szezon. Nem kell mondanom, mennyire fontos...!

Jól telt a húsvét. Megcsináltuk a fészkeket, és épp, amikor odaértünk, kiugrott belőle egy hatalmas béka. Úgyhogy Timi viccből most mindenkinek azt mondja: neki a béka hozta az ajándékot:) Ő nem vadászott, csak egy fészket szoktunk csinálni. A fiam viszont nagyon élvezte a vadászatot. Mikor mondtam, hogy még 1 van, csak nézett rám, hogy honnan tudom?? Szóval, jó volt:)

drtm Creative Commons License 2011.04.28 0 0 2459

igen, én is ebben bizom......nagyon várják a nagyival való játékot.

Előzmény: 4Hópihe (2458)
4Hópihe Creative Commons License 2011.04.27 0 0 2458

talán gyereknapra összejön a füben a csokivadászat)-csak akkor már nem tojásból lesz a csoki)

Előzmény: drtm (2457)
drtm Creative Commons License 2011.04.27 0 0 2457

no nálunk az volt a terv, hogy nagyinál a fűben keresünk....igenám, csak nagyi lebetegedett sajnos, igy "neki behozta a lakásába" a tojásokat a nyuszi. Igy nem is volt olya eltérő a viselkedésük, hiszen mindhárman együtt csuszhattak a nagyi ágya körül a földön.

Igy ahogy elnéztem őket, olykor olykor én is ugy éreztem, hogy van néhány mozdulat ami már-már hasolit az egészséges mozgásokra, hála tornász doktornéninknek.

Viszont a hétfőt nem usztuk meg....."esett kint, esett bent", egyébként jól vagyunk, köszi.

Szivből remélem mindenki jól van , ugye? Judit

Előzmény: 4Hópihe (2456)
4Hópihe Creative Commons License 2011.04.27 0 0 2456

kinél hogyan teltek az husvéti ünnepek????

 

 

nálunkcsütörtökön lett megtartva,mert a munkabeosztásom megborult ésmennem kellett dolgozni..de nembántam meg a kölykök azt mondták igy optikailag hosszabb lett a tavaszi szünet,mivel mindig husvét után rögtön kezdödika suli most nyertek pár napot...

anyukámnál voltunk a kiskertjében napsütés volt bográcsoztunk és grillsütöttünk,

és volt tojásvadászat.a husvéti meglepiketamit készitettem  most mindenki dugott el valaki másnak és hideg meleg tüz  játékkal kellett vezényelni merre találja meg, okulva a tavalyi tapasztalatokból amikor nem találtunkmeg némely csokikat és amelegben teljesen felolvadt mire átkutattuk az egész kertecskét...és leltározni is kellett megvan  mindenkié.. idén ebböl igy nem volt probléma...hja és ezzel a megoldással azt ismegusztuk ,hogy piás locsolkodók kopogtassanak a kertkapun, és elvegyék a mi idönket az ott tartozkodásukkal,mert ezen anapon még senki nem ünnepelt...

 

ilyen hsuvéti csomagokat készitgettem:

gema07 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 2455

Gyöngyös: mi annó próbáltuk a botoxot, Pesten a Bethesdában Vekerdy Zsuzsa dr-nő foglalkozott Erivel. Arra mindenképp jó volt, hogy láttuk, mi lehet laza izomzat esetén. Hihetetlen változás volt már másnap is, de rengeteg torna kell hozzá, anélkül sokat nem ér. Sajna nekünk nem jött be hosszú távra, de vannak akiknél igen. Talán egy próbát megérne.

Szívesen írok róla, de ebben a fórumban már írtam, azokat is nézd át, ha gondolog.

Előzmény: Gyöngyös75 (2454)
Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.04.20 0 0 2454

Sziasztok!

 

Túl vagyunk a vizsgálaton! A professzor úr egy tüneményes és nagyon jóindulatú ember! Annyira örülök, hogy elmentünk hozzá! Nagyon klasszul elmondott mindent Helgáról, készítettek friss röntgent is, amiből megtudhattuk, hogy 7 hónap alatt szerencsére semmit nem romlott az állapota, amit tulajdonképpen pozitív eredmény! Elmondta, hogy a csípőt nem kell műteni, mert igazából a problémát nem maguk a csontok jelentik, hanem az izmok túlzott feszessége okozza, az rángatja kifelé a combcsontot a helyéről. Ha azok lazulnának, akkor mivel ő terheli a lábát, szépen helyre jönne minden. Fél év múlva kell visszamennünk kontrollra, ha addig nem sikerül javulást elérni, akkor javasolt egy három lépésből álló műtétet, de csak az izmokat kellene műteni, hogy ne legyenek annyira feszesek, a jobb lábán belül a combhajlatnál, utána pedig mindkét lábán az Achillesnél illetve két másik izomnál, hogy ne dőljön annyira befelé. Ezzel minimum 70%-os eséllyel el lehet kerülni a későbbi csípőműtétet. Annyira boldog vagyok!!! Egyébként azt mondta, hogy Helga nagyon-nagyon szerencsés kislány, mivel az agytörzset érintő születéskori történések meg az oxigénhiány miatt egyáltalán csoda, hogy szellemileg teljesen rendben van, meg igazából az is, hogy milyen mértékben fejlődik, és hogy lényegesen "csak" az izmaival vannak problémák. Komolyan mondom madarat lehetett volna velem fogatni. Hazaértünk, megtömtük a pocakot, mentünk egy kört Helgussal az új biciklijével, aztán mentem a virágos kertembe levezetni az energiáimat. :-))) 

Vizsgálat után gyorsan felhívtam a gyógytornászunkat is, hogy most rajta a világ szeme, torna torna és torna orrvérzésig, had lazuljanak még jobban azok az izmocskák!!!

 

Hasonló örömöket és szép napokat kívánok Nektek, mint amilyen ez a mai volt nekünk!!!

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!