Keresés

Részletes keresés

k2laci Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1545

Egy kérdés a szakemberekhez: A Pana klimán hiába állítom be, hogy legkisebb ventillátor sebesség (fanspeed), amikor bekapcsol akkor mint a bolond fujja a levegőt fél percig, utána és rellé kattanás, majd utána már szép lassan fujja.

Ez éjszaka zavaró néha. Egyébként sem értem miért nincs rajta éjszakai üzemmód ...

 

zsolt160matizos Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1544

Egy hónapi használat után a céges Midea klima kompresszora megadta magát! Erre mondtátok, hogy Toshiba, és hogy jó??? Állítólag valami védelmi berendezés gyárilag nem volt benne! Nem semmi, itt álok 32 fokban a melóhejen, a vetitő gépek meg össze vissza dolgoznak! :-(

PÍT Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1543

Szia Windy!

 

Na ma kijöttek. Ők is megállapították, hogy kevés a gáz. A kültéri egyik csonkjánál ereszetett. A kicsapodó olajpára alapján látszott, nem volt rendesen meghúzva. Valami habsprayvel ell. Mivel nyomás alatt volt még a rendszer ezért a 410A-nak+külsőhömérsékletnek  megfelelő nyomásra beállították a gázmennyiséget.

Szerinted????

Szerinted mennyi idő alatt kellene  30 Cfokról 23 Cfokra lehűtenie a nappali+étkező+előszoba levegőjét?

 

Köszönettel:c20xe

Előzmény: windy12 (1541)
coolmann Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1542

Csatlakozom az előttem szólóhoz annyi módosítással,hogy a Sanyo klímák -10 -ig

működőképesek.Valamint ha télen is hűtésre használják a klímát pld szerver szobában akkor  téliesítik a készüléket.

 

Előzmény: windy12 (1541)
windy12 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1541

Kíváncsi

 

Általában -5 oC-ig adják meg a gyártók a fűtési üzemmódban az alsó határt. Ez alatt már túl sűrűn váltana irányt a körfolyamat, nem lenne gazdaságos a működés. Igazából a fő probléma nem a gáz elpárolgása, hanem a fagyás.  Ezért kell a gépnek bizonyos időnként megfordítani a folyamatot, hogy leolvassza magát.

Folyadékszűrőt lehet kapni klímás boltokban, , telepítéskor egyszerűen be kell iktatni folyadékoldalra, és már szűr is.

A savasodás megelőzhető szakszerű vákumolással, nitrogénöblítéssel.

Előzmény: kíváncsi_ (1540)
kíváncsi_ Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1540

Sziasztok

Ma reggel bukkantam erre a listára, és tetszik, mert teli van segítőkész profikkal és laikusokkal. Én az utóbbiakhoz tartozom, és az előbbiektől kérnék néhány tanácsot.

A napokban a METRO-ban vettem egy WESTEL márkájú?! 5.2KW-os hűtő fűtő klímát, azzal a nemtitkolt szándékkal, hogy majd a hűvösebb-téliesebb napokban költségkímélősebb módon fűthessem a lakást. Nálunk ugyanis csak villanyfűtés van.

Kérdéseim:

- Hány fokos külső környezeti hőmérsékletig lehet használni károsodás nélkül?

- Ha a kompresszor olajteknőjét fűteném mekkora teljesítménnyel kellene fűteni, és hány fokig lehet így használni?

- Ha a fűtőtestet a kompresszor hőmérsékletét mérő hőfokkapcsolóval is ellátnám akkor meddig célszerű elmenni a fűtőteljesítménnyel és hány fok alatt kellene bekapcsolni a fűtést. A cél a minél alacsonyabb környezeti hőfok melletti hőszivattyús működés elérése.

Tudom, hogy van elvi határ ahol még elpárolog a benne lévő gáz, de nem ismerem a klímán belüli nyomás-hőfok viszonyokat.

Mivel kíváncsi vagyok, ezért alaposan szétnéztem a kültéri-ben.

A kompresszor       Matsushita 2KS314

Töltet                      R22      (eléggé elnem ítélhető módon!)

Továbbá hiába kerestem benne szűrőt, nem találtam, és elnem tudom képzelni, hogy mi védi a kapilláris csövet.

Ezeknél a Klímáknál ez természetes, hogy nincs benne szűrő?

A nedvességtől savképződéstől van ami védi  a motort, vagy ezek a motorok nem érzékenyek erre?

Ha mégis kívánatos volna a szűrő akkor utólag van-e egyszerű lehetőség a beszerelésükre esetleg a kültéri egység csatlakozó csonkjaira tekintettel a kétirányú gázáramlásra.

Ha egyik másik kérdésem balgának tűnik, nézzétek el nekem. Elvileg tudom, hogy hogy működik a rendszer, de a gyakorlat az más, és nem vagyok klímás.

Vándor21 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1539

Köszi! Sajna látom a különbséget: Genex 3,6 most bruttó 50, az Acson 90, de nettóban...

 

Említettétek, hogy van olyan noname készülék, amit márkás matricás géptörzsben is láttatok, melyik volt az a "noname"? Vestel?

Előzmény: windy12 (1526)
windy12 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1538

Garalab

 

Belvárosi körfolyosós házakban rendszeresen berakjuk a kültéri a lithofba, elég jó hely, senkit nem zavar, és nem kell engedélyeztetni sem. Az nem baj, ha lejjeb van a kültéri egység.

 

Gergo9

 

Ahogy írod általában öt  méteres szerelési hosszig benne van az árban a rézcső, és minden szerelvény, ami hozzá tartozik. Szerintem sokkal kevésbé etikus háromezerrel olcsóbban bevállalni a melót, aztán beszerelni a gagyi anyagokat, mint lecserélni azt.

Előzmény: Garalab (1537)
Garalab Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1537

Udv mindenkinek!

Olvasgattam a topicot, lehet, hogy mar volt errol szo, csak elkerulte a figyelmemet.

A kulterit egy kb. 2.5*2.5 m-es legudvarba szeretnem kitenni. Nem tudom alkalmazott e vki hasonlo megoldast. Ebben az esetben szukseg van e engedelyeztetesre? Illetve gondot okoz e, ha a kulteri kb. 1.5-2 meterrel a belteri alatt van. (csak ablak ala tudjuk szereltetni:( ) Elore is koszi a segitseget!

holló Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1536

Azon nem csodálkozom, hogy egy szerelő kidobja a mellékelt beszerelőszettet és ad helyette néhány ezresért a saját maga leszállított termékből, de hogy egy felhasználó erre azt mondja, hogy "így minden rendben van" ? Tudom a legtöbb embrenek egy klímánál nem számít pár ezer Forint, s  látom itt teljesen egyedül maradtam.

Előzmény: gergo9 (1535)
gergo9 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1535

Üdv! Most jutottam a géphez és látom, hogy a holló mennyire túlfújta ezt a rézcső ügyet!

T. holló! Ha egyszerre több (jó) szakember is egybehangzóan azt állítja, hogy ez a cső a "leggyengébb láncszem", akkor kérlek ne légy naív és fogadd el, hogy a saját érdekedben is célszerű ennek az alkatrésznek a cseréje, ami ráadásul nem szerves része a készüléknek, hanem idegen beszállítók termékei.

(amikkel kapcsolatban magasabb lehetne a gyárak minőségi elvárásai.) 

Amúgy a szerelőknél a rézcső egy bizonyos mértékig benne van a szerelési költségben (lásd.Viricsi)

 

Ilyen esetben viszont kifejezetten örülhet bárki, ha erre a hiányosságra felhívják a figyelmét.

Téged nem ezek az emberek vágnak át, hanem azok, akik azt állítják, hogy a beszerelési csomagod forgalmi értéke 15e Ft (Dimarson reklám), vagy akik egy sima felszerelésért 80e Ft-ot számolnak fel.

 

 

 

töky11 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1534

Ok vannak "szak"barbárok! Mivel kina is eléggé nagy de vannak sajnos nagyon profi cuccok is! Ők még most tanulják de nagyon jól tanulnak!

Most gondold el eddig rizst termeltek most meg klimát szerelnek! De garantálom 2-3 év alatt kifor és akkor már tudnak gyártani! Itt van az űrtechnika jó név"tajkonauta" . Megcsinálta!

Degeczi Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1533
fenetuggya, pl kínai Pedrollo szivattyú klónok már léteznek egy ideje, de hiába koppintás a konstrukció, ha közel nem ugyanaz a végeredmény - valszeg a fölhasznált anyagok és az összeszerelési minőség miatt

mindent képesek elcseszni, még egy egyszerű baltát is, alig pár napja mérgelődtem: néhány kalapácsütés után egyszerűen elrepedt az öntvény... ha nincs vmi nagy cég ellenőrzése mögötte, minden kínai cucc kerülendő
Előzmény: töky11 (1532)
töky11 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1532

T  windi12!

Pont tegnap voltam motorokat nézni! Igaz nem klima! A következőt mondta a szervizes és egyben eladó (30éve van a szakmában): Akármilyen no name motort veszek kinait vagy nem, minőségre teljesen megeggyeznek az olasz gépekkel! Azt csinálják hogy teljesen lekoppintják más gyár termékét de más névvel szépen ugyanazt gyárt. Minden alkatrész kompatibilis az olaszéval csak fele annyiba kerül!

A cég ahol most jelenleg dolgozom az itt gyártott terméket is lekoppintotta, akkora sikerrel (hasonló csomagolo anyagot is használt),hogy első nézésre összekevered. Csak tüzetesebb átvizsgálás után jössz rá hogy mit tartasz a kezedben. made in hungary vagy ... .

Lehet hogy ennél a klimánál is ugyanezt csinálta! Ha esetleg szerelsz ilyent akkor majd nézd meg a minőséget! Sajnos teljesen tönkrevágják a gazdaságunkat a kinaiak,és nem tehetsz ellene semmit! heti 8 dolcsiért dolgoznak +komunista szombat amit nem fizetnek! Itt mennyit keresek egy honapban?

Lehet ha ennyit fizetnél az alkalmazottadnak akkor igen jol menne a bolt! Ja és ha mellette a +beszerelési alkatrészeket megkapod a 1/10-ért garantáltan 300%-al nöne a profitod! Ez van! Sajnos!

Előzmény: windy12 (1531)
windy12 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1531

Coolmann

 

Azt én sem tudom, hogy Te hány klímát szereltél már, de abban egyetértünk, hogy a jobb minőségű, márkásabb készülékekhez (Daikin, Toshiba, LG, Airwell, Acson, stb. )nem adnak rézcsöveket. Általában vezérlőkábel az szokott a csomagban lenni, meg a hollandik a csonkokon.

 

Egyébként idén már egyre több gagyi készülék mellől is kispórolták a szerelőcsomagot, olyannyira, hogy a Nile-hez és a Demradhoz  még hollandikat sem adnak.

Előzmény: coolmann (1530)
coolmann Creative Commons License 2004.08.04 0 0 1530

 

Windy12

 

Nemtudom te mennyi klímát és milyet szereltél fel,de szerintem  amit adnak

tartozékként a készülékhez az talán minősíti is egyben.Tapasztalatom szerint

egy jobb minőségűhöz nem adnak csak hollandereket és GUMIKÁBELT.

Pld: Gree,Nykku....stb

Előzmény: windy12 (1526)
T.Balage Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1529

holló!

 

Légyszi olvasd el a style /1518/ hozzászólását!

 

Előzmény: holló (1525)
T.Balage Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1528

Scrach!

 

A beltérit tök egyenesen kell feltenni.A csepptálca van lejtetve a készülékben.

A falat célszerű kicsit kifelé lejtetve átfúrni, -főleg ha vastag!

Üdv:Balage

Előzmény: scratch (1527)
scratch Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1527
Én nem vagyok szerelő, nem tudom. Csak mikor nálam szerelték fel, mondta az egyik szerelő a másiknak, hogy kicsit megdöntve kell feltenni, hogy a víz kifollyon.
Előzmény: windy12 (1510)
windy12 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1526

Vándor21

 

A Genex céget nem szabad azért azonosítani az igencsak közepes színvonalú Genex klímakészülékkel.  Ők csak behozták,  fellogózták és forgalmazzák. Chigo alapú kínai készülék, alsó árkategória. Viszont a Genex forgalmazza a nagyon magas színvonalú Acson gépeket is, amik már ipari szintű terhelés esetén is jól vizsgáztak.

 

Töky11

 

 

Az azért nem mindegy, hogy egy nagy márka (pl. Panasonic, Fisher, Toshiba, stb)kitelepít Kínába egy gyárat, meg technológiát, meg infrastruktúrát és viszi az alapanyagot, alkatrészeket, és ott gyártatja a termékét, mert olcsó a munkaerő, meg minimális az adóteher, vagy van egy kínai "márka" amit itt nálunk a foltos kutya sem ismer, (NYKKU, Haier, stb) csak a forgalmazó mondja róla, hogy hű de jó, amikor próbálja eladni. Ezeknek semmi múltjuk nincs a klímagyártásban, pusztán meglovagolnak egy hullámot, ami sok-sok pénzt hoz nekik, aztán váltanak, és gyártanak valami más, éppen jól menő dolgot

Előzmény: Vándor21 (1521)
holló Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1525
Ha esetleg nem lenne érdemes megjavítattni a készüléket, akkor a beltéri egységedet szívesen megvenném.
Előzmény: T.Balage (1524)
T.Balage Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1524

Style!

 

Köszönöm a tanácsot, de a Kompresszor "zárlatos" választ adott sajna!

 

Üdv.:Balage

 

Előzmény: style (1518)
belagyi Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1523

nálunk a cégnél ők tartják karban a klimákat. szinte mindig áll itt genexes autó...

lehet, hogy pénzmosoda, de dolgoznak is folyamatosan..

Előzmény: I.Blasius (1522)
I.Blasius Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1522
Nekem informálisan azt mondták egy helyen, hogy a GENEX egy szimpla pénzmosoda, de ettől még az ügyfeleknek lehet, hogy jó a dolog és működnek a klímáik rendesen.
Előzmény: Vándor21 (1521)
Vándor21 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1521

Kedves szakik!

 

A Genex milyen névnek számít? Láttam a mai lapokban az akciójukat és komolyan elgondolkoztam rajta.

holló Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1520

Persze felajánlod a cserét, de az árát ki fizeti meg? Azért akármelyikünknek is van igaza, csak nem mindegy, hogy jogos-e a véleményed vagy sem.

1. Neked van igazad, egy csomó energiát, anyagot elpazarol a gyártó, s újra be lehet olvasztani. ( bár a kondenzvíz elvezető, meg a kábel csak nem hulladék)

2. Nekem van igazam. Te csak hozzá szoktál egy módihoz, nem tudsz megfelelően bánni az adott anyaggal. Ezért feleslegesen kidobod az adott anyagot, ahelyett hogy konzultálnál a Jáma KFt-vel, vagy a Flag RT-vel.

 

A konzolról képet is találsz a megadott címen.

Előzmény: viricsi (1508)
töky11 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1519

Neked is 10-12 fokot fuj be a klimád! Nekem 3,55 van r22vel töltve 3 hete lett üzembehelyezve! Nagyon csendes csak egy kicsit alulméreteztem. ezért nem hűtők túl!

 

Ja és Balage! Toyo funai utodja klimában van a kompresszor amit keresel! Hogy megbizható itt a cégnél sok funai van! Itt a laborban is!

Előzmény: k2laci (1517)
style Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1518

T. Balage!

 

A hibakód problémával keresd meg a szakmai berkekben csak Kompresszor néven

elhiresült klimaszervizes szakembert.

Előzmény: T.Balage (1505)
k2laci Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1517

CS-PW9CKE/CU-PW9CKE

Előzmény: töky11 (1516)
töky11 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1516

Az enyém is kinai panasonic! A szomszédomé meg malaj az is pana! Tied mekkora és tipusa?

 

 

 

Balage!

Megkérdeztem egy pana szervizt és mondták hogy 10-13 fokig kell befujni az elpárologtatónak a nyomás hidegen 3,5-4 megeleg 5 körül! Na erre varjál gombot! Viszont van egy alföldi haverom a szomszédja szerelő és csak panat szerel: szerinte meleg 12fok befujásnal!

Előzmény: k2laci (1515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!