Keresés

Részletes keresés

Mulan Creative Commons License 1999.11.16 0 0 317
Nem fogjátok elhinni: sikerült feltennem a nexusra a huszonnyolcadikai módosításokat!
Mulan Creative Commons License 1999.11.16 0 0 316
Miért zavarnád a csevejt? Ez a topic erre van, és így a többiek is látják egymás válaszát, nem kapsz ugyanabból harmincat...

Amit én tudok, az biztosan nem a Nők Lapjából van, de azért teszek egy kísérletet: Kihűlt tejberizst boszorkányhabbal (sült almával készült tojáshab) elkeverve, jól behűtve pohárban vagy formából kiborítva tálalni?

Ha egyikre sem hasonlít, kukkantsd meg ezeket is: Gyümölcsrizs és Lekváros rizstorta, hátha valamelyik emlékeztet rá, és akkor esetleg össze tudjuk rakni.

Előzmény: lanina (315)
lanina Creative Commons License 1999.11.16 0 0 315
Még valami: ha tudjátok küldhetitek emilben is, hogy még kevésbé zavarjam meg itt a csevejt..köszi még1szer
lanina Creative Commons License 1999.11.16 0 0 314
Sziasztok! Elnézést, hogy belekontárkodom, de ezt a címet kaptam meg ahova fordulhatok a problémámmal. Az almahabos rizs elkészítésének módja érdekelne, ugyanis valamikor tudtam hogyan kell készíteni csak elszórtam vhova a receptet és azóta sem lelem. Anno a Nők Lapjából volt meg. Köszi a segítséget!
Táti Creative Commons License 1999.11.16 0 0 313
Wayan

Rendszeres kenyérsütő vagyok, kb. 7-8 éve használunk kenyérsütő gépet. A géphez van néhány nem kenyér recept, és azok között van egy göngyölt virslis is (ha egyre gondolunk). Kell hozzá kenyértészta, amit kb. 3 mm vastagra elnyújtasz. Vágsz belőle egy 2 cm csíkot és néhány mm átfedéssel feltekered a virslire. Kis ráhagyással kezd, hogy a végeket is teljesen be tudd burkolni. Ha tekergetés közben elfogyna a csík, akkor a következő elejét kicsit nyomd rá az előző végére, és ott folytasd, ahol abbahagytad! A tepsiben meg kell kenni tojással, kicsit hagyni (kb. 15 perc) kelni, majd megsütni. Nagyon finom melegen, de útikajának is nagyon jó.

Előzmény: Wayan (299)
Mulan Creative Commons License 1999.11.16 0 0 312
Igen, köszönöm, megkaptam, de csak ma (gépcserém volt, még mindig áttöltök), és még nem jutottam hozzá, hogy kiértékeljem.

Ugyanezen okból a sólettel is csak később jövök, de jövök!

Előzmény: Wayan (311)
Wayan Creative Commons License 1999.11.15 0 0 311
Olvastam és jónak tűnik, de idén máshogyan csináltam. Majd talán jövőre vagy ha megint libát veszek. Bár legközelebb a férjem sóletet akar csinálni.
Én azt nem tudok. Apropó, szerintetek azt hogyan kell?
Off: Mulan, megkaptad a mexikóit?
Előzmény: Mulan (310)
Mulan Creative Commons License 1999.11.11 0 0 310
Miért lenne off?

Magamban nem tartom, de egyszer már leírtam a Prion-féle töltött libacombot, és a lustaság fél egészség:)))

Előzmény: Wayan (309)
Wayan Creative Commons License 1999.11.11 0 0 309
Sziasztok!
Lehet, hogy icipicit off, de MÁRTON-NAP van, tehát libára fel!
Csomó jó libarecept létezik.
Egyet az alkalom mián leírok:
Tavaly libacombiból csináltam. A combot megmosom és zsiradékkal, vörösborral, sóval, szegfűszeggel, borssal, kakukkfűvel felteszem párolódni. Amikor már olyan puhaféle, akkkor picit kiolajozott tűzálló tálba teszem szegfűszeg, pirított mandula, alma, aszalt szilva és a párolólé egy részének kíséretében. Aztán letakarva sütöm közepesen. Amikor már majdnem tökéletes leszedem a fedőt és prosra sütöm.
Gesztenyés vagy stájer párolt káposztával szuperjó. De süthető mellette krumpli is vékony karikákban.
Jó libázást és ha valaki tud finom libarecipét, ne tartsa magában!
És bocs ha ez nagyon off
fefefe Creative Commons License 1999.11.11 0 0 308
Udvozlom a Nagyerdemut!

a piskotatesztahoz szeretnek hozzaszolni.
egy igen egyszeru es konnyen megjegyezheto recept, pl. gyumolcstortahoz mindig ezt hasznalom:

1 kaveskanal sutopor
2 tojas
3 evokanal cukor
4 evokanal etolaj
5 evokanal liszt

ezt szepen osszekeverni, tortaformaba onteni, es 10-15 percig sutni (mig aranysarga a teteje, de a biztonsag kedveert illik megszurni)
(az olaj ellenere egy kis margarinnal ki kell kenni a format)

aztan johet ra puding, arra gyumolcs, arra meg tortazsele.

joy Creative Commons License 1999.11.11 0 0 307
Üdv mindenkinek!
Sajnos nincs időm végigolvasni, mert nagyon lassú a Cég proxiszereveres rendszere. Állandóan leproxiz.
Otthon elolvasom, és szombat este yövök úyra!
Minden yóóót, kellemes hétvégét!

Haspók Joy

Mulan Creative Commons License 1999.11.10 0 0 306
:))))
Próbáltál esetleg egy tepsi (kislábas) vizet tenni a sütő aljába? Vagy tetőcserepet? Ezek is szoktak használni vastaghéjúság ellen, úgy emlékszem ezt már ebben a topicban is kitárgyaltuk.

(Figyelek ám, csak fejtágításon - hiába, hóttigtanulós szakma - lévén, ritkábban is jutok hálóhoz, meg a megszokottnál is lasúbb helyen.)

Előzmény: muskatli (305)
muskatli Creative Commons License 1999.11.10 0 0 305
Kedves Mulan!
Zsemlye sütési tapasztalataim:
próbáltam melegebb sütővel, rövidebb ideig, majd még melegebb sütövel még rövidebb ideig. Jelentős héj vékonyodás nem történt, de meglehet, hogy a sütőszerkezet (nem egy mai darab!) ennyit tud és kész!
Időközben viszont megszerettük a vastagabb héjú zsemlyét! : -)))
Előzmény: Mulan (297)
Mulan Creative Commons License 1999.11.08 0 0 304
Miért rontanád el?

Na mi egyszer azért megtettük: kipróbáltuk a csudijót. Nem vált be. Azt nem lehet mondani, hogy a kutyának se kellett a süti, mert neki ízlett - talán teljes fennállása alatt sem volt olyan jó dolga, egy egész tortát ő kapott...-:)

Emilke elment

Előzmény: Wayan (303)
Wayan Creative Commons License 1999.11.05 0 0 303
Mulan, ez fantasztikus! Ez még akkor is fincsi lesz, ha elrontom. De talán nam rontom el!
Off.: Ezt meg kell hálánom, mégpedig a valamelyik másik topicban kért mexikói receptekkel. Szóval, ha még mindig mexikóihiányban szenvedsz, akkor írj egy emilt és hamarosan küldöm a recipéket!
A többiektől bocs az offért!
Előzmény: Mulan (302)
Mulan Creative Commons License 1999.11.04 0 0 302
Ezt ismered? A macera pont annyi, mintha sima piskótatortát csinálnál valami kevert krémmel, csak éppen valami egészen más sül ki belőle. Én nem vagyok egy nagy édességrajongó, de ezt még én is szeretem.
Előzmény: Wayan (301)
Wayan Creative Commons License 1999.11.04 0 0 301
Köszike, én imádnám, csak az a baj, hogy a férjem utálja a zselét!
Egyébként ki fogom próbálni a mamám szülinapjára.
Előzmény: Caty (300)
Caty Creative Commons License 1999.11.04 0 0 300
Sziasztok!

Eddig csak lelkes olvasója voltam a topicnak, viszont most szeretnék egy tortareceptet megosztani az érdeklődőkkel. Szerintem nem túl bonyolult, a végtelenségig lehet variálni, és eddig akárhányszor csináltam, mindíg sikert aratott.
Íme, a Caty féle gyümitorta:

Hozzávalók:

Tészta: 4 tojás, 4 evőkanál liszt, 1/2 tasak sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 tasak vanilliás cukor
Krém: 1 zacskó pudingpor, 1/2 liter tej
Tetejére: bármilyen gyümölcs, valamint 1 tasak zselépor

A tojások sárgáját a cukorral nagyon símára, habosra keverem. Ezután belekeverem a sütőporral összekevert lisztet, és addig kutyulom, amíg szép sima nem lesz. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjéket is hozzáadom, óvatosan, hogy a hab ne törjön.
Ezt a könnyű tésztát egy alumínium gyümölcstorta-formába öntöm. (Lapos, hullámos szélű tortaforma, alufóliával szoktam kibélelni, úgy, hogy a tészta a fólia fényesebbik oldalára kerüljön.)
Előmelegített, nagyon forró sütőben kell sütni, kábé 10-12 percig. Az első 10 percben semmi esetre sem szabad rányitni a sütőajtót.

Amíg sül, addig sűrű pudingot készítek 1 tasak pudingporból, 3 evőkanál cukorból és 1/2 liter tejből.

A megsült tésztát kiborítom a formából, nagyon óvatosan lehúzom róla az alufóliát (ahol nagyon nem akaródzik lejönni, ott egy tompább kés segítségével lehet "lehámozni" róla). A tésztát megtöltöm a még meleg pudinggal.

A puding tetejére mindenféle gyümölcsdarabot pakolok, úgy, hogy az egész felület be legyen velük borítva. Lehet mirelitt gyümölcskeverék, lehet friss gyümi (eper, kivi, banán, őszibarack, málna, mikor minek van szezonja), vagy akár konzerv is (pl. ananásszal nagyon finom). Én minimum három féle gyümölcsöt szoktam rá pakolni, és a gyümik közötti üres helyeket mazsolával töltöm ki.

Amikor ezzel megvagyok, akkor 1 tasak Oetker zseléporból a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítem a zselét. (ez kábé 2 perc, plusz 5 perc, míg hűl). A már nem forró és folyékony, de még nem is kocsonyás állagú zselét óvatosan, a torta közepéről kiindulva a gyümikre öntöm. (Vigyázat, ha még forró és híg a zselé, akkor a tészta nagyon könnyen beszívja, ha meg már kocsonyás, akkor darabos lesz, és nem annyira szép.)

Ezt az egész gyönyörűséget hűtőbe teszem, majd amikor kihűlt, tálalom. Meg lehet bolondítani tejszínhabbal, ha valaki úgy szereti. :)))

Előzmény: Wayan (299)
Wayan Creative Commons License 1999.11.04 0 0 299
Sziasztok, még sosem írtam! De most meg kell szólalnom: a kifli egyszerűen fantasztikus lett, Cic! Mindenfélét csináltam: fokhagymásat, paprikásat, sonkásat, sajtosat, baconnal. Szóval a tegnapi vacsi ez volt galambbegysalival. Szuper volt. Magyarul: köszönöm a topicnak és Cicnek.

Azért kérdeznék is valamit: Valahol ettem olyat, hogy egy virsli volt valamilyen, talán leveles tésztában megsütve. Azt hogyan kell csinálni? Meg valami fincsi torta vagy különleges sütireceptetek nincs egy kezdő sütőnek? Szeretnék a férjem szülinapjára valami extrát csinálni!
Én sajnos sütni nem nagyon tudok - főzni annál inkább! -, ezért jó ha ilyeneket írtok, mert ezt nagyon könnyű volt megcsinálni.

muskatli Creative Commons License 1999.11.03 0 0 298
Kísérlet indul! :–)) A kifli elsőre jó lett! Köszönöm az útmutatást!
Előzmény: Mulan (297)
Mulan Creative Commons License 1999.11.03 0 0 297
Valóban a sütéssel lehet baj, nagyon melegen kell indítani, és gyorsan sütni. Valószínűleg ezzel is, mint annyi más tésztával, az a helyzet, hogy minden sütőre egyénileg kell kikísérletezni az alkalmas hőmérsékletet és időt.
Előzmény: muskatli (295)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.02 0 0 296
Hát akkor nagyon örülök, hogy tudtam valami "maradandót" alkotni! :-))) Ezek után melegen tudom ajánlani a kiflentyűt is. :-)
A Mulan-féle zsemlyét még nem próbáltam ki, de a nagyon erős szándék már meg van bennem ebbe az irányba is.

Cic

Előzmény: muskatli (295)
muskatli Creative Commons License 1999.11.02 0 0 295
Kedves Cicvarek!
A kiflit ki fogom próbálni. A sajtos pogácsa recepted már több kiadást megélt a konyhámban és mindig osztatlan sikert aratott. Hála Neked érte!

Kedves Mulan!
A kenyér után a zsemlye is megsült a NetSzakács recept előírásai szerint. Nagyon finom lett, csak egy apró gondom van vele. A héja kenyérhéj-szerű lett, ízlésem szerint egy árnyalatnyival vékonyabb is lehetne! Mit kéne másképp csinálnom? Túl sokáig sütöttem? Bár a színe, állaga meg minden paramétere pont jó lett. Tudsz segíteni a távolból?

muskatli

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.02 0 0 294
Mostanában senki sem tevékenykedik a konyhában? :-((
Van még egy jó kelt kifli receptem, megosztom veletek, hátha feléled a társaság.

- 1 kg liszt
- 1/2 l tej
- 25 dkg margarin
- 1 csomag (5 dkg) élesztő
- 1 tojás
- só

A margarint felolvasztom, az élesztőt egy kevés, enyhén cukrozott tejben megfuttatom, majd pedig minden összetevőt összekeverek. Ezt a tésztát nem dagasztani kell mert ahhoz kemény az állaga; összegyúrom, 4 cipót formálok belőle, letakarom lisztezett deszkán és langyos helyen hagyom kb. 1-1,5 órát pihenni. Utána egyenként kinyújtogatom a cipókat, cikkekre szeletelem, feltekerem, a tetejét megkenem tojással, megszórom köménymaggal vagy szezámmal, lehet sütni.
Annyit még kiegészítésül, hogy ritkán csinálom üresen, általában megtöltöm, a következő töltelékkel: nagyon apró kockára vágom a sonkás felvágottat, keverek hozzá egy kevés tejfölt, piros paprikát, sót, borsot, ezzel megpakolom a kifliket és úgy sütöm. Valami fenséges (most nem azért, hogy dicsérjem magam, csak úgy mondom...) Ja, meg szoktam túróval is tölteni, a túrót úgy készítem el mint a körözöttet, csak nem teszek bele hagymát.

Üdv, Cic

Mulan Creative Commons License 1999.10.25 0 0 293
A krumplis is müxik (hogy én is stílszerű legyek)-:))))
Előzmény: muskatli (292)
muskatli Creative Commons License 1999.10.25 0 0 292
Kedves Cicvarek!
Sajtos pogácsa rulez! Hogy stílszerű legyek.
Kipróbáltam, nagyon finom lett.:–)))
Következik a krumplis!
Előzmény: Törölt nick (278)
Mulan Creative Commons License 1999.10.21 0 0 291
Ezt a topicot nem szoktad nézegetni? Kifejezetten vacsoravendég gyors jóllakatásáról volt szó benne.
Előzmény: Törölt nick (286)
Mulan Creative Commons License 1999.10.21 0 0 290
Na hát ez az. Biztosan valami extrém kelesztőanyagot használnak. Egyébként tényleg még prézlinek vagy zsemlyekockának sem jó. (Már régen kenyérből csinálom a zsemlyekockát is. Esetleg franciakenyérből.

A rakott zsemlyét is úgy találtam fel, hogy tojásos zsemlyét akartam csinálni vacsorára, de nem lehetett belőle szeleteket vágni.

Na és a gumikifli? És akkor kiírják rá, hogy sóskifli....

Előzmény: juci (288)
muskatli Creative Commons License 1999.10.21 0 0 289
Eddig nem volt :– ( , de most már lesz! :–)))
Majd hétfőn megkeresem a NetSzakácsban. Hétfőig ugyanis nem lesz rá alkalmam. Addig az elméletben tanultakat kipróbálom a gyakorlatban.
Hogy pogácsa lesz, azt már tudom, csak még a sajtos és a burgonyás között nem tudtam választani.
Előzmény: Mulan (287)
juci Creative Commons License 1999.10.21 0 0 288

Igen, ez egy érdekes kérdés: mi van a zsemlében? Szerintem már majdnem feltalálták a csak levegőből készülő, virtuális zsemlét...:-(
Előzmény: Mulan (287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!