Van egy Daewoo FSO motorom 1.9D (szívó) nekem a peugeot 1.8 GRDT BREAK Kombi 405!!
KÉRDÉS nem tudja -e valaki hogy összelehet e építeni (hengerfej cserével mert az fsóba 45000km van.VAGY NEM TUDTOK EGY JÓ MOTORT (csak a blokkot) még hengerfej se muszáj,CSAK OLCSÓ LEGYEN MERT ERRE NEM SZÁMÍTOTTAM.KÖSZI MINDENKINEK!
Szia, 1000 % hogy hengerfejtömités, ugyan ez volt a tünet, ha teletöltöttem és füjta a vizet , amikor gázt adtam a motoron akkor eltünt a víz a hütőből ha nem adtam gázt akkor újra bugyogott és folyt, fehér habos volt, nekem rossz volt a víz keringése is emiatt csak 80 fokra ment fel a hő, de már az is 85-90 fokos
Pont ma gondolkoztam azon, hogy nekem eddig nem igazán jöttek be a francia váltók..
309-esben 2 szer kellett(recsegés). 205 ösben is kellett volna mert recsegett. 405-ösben egyszer a difi esett szét, második váltó meg elkezdett recsegni..
Meló. Ha kirándulás lenne nem érdekelne, mert lefújnám :-)
Gyári cső van rajta, fújkáltam és nincs dugulás.
Kb 2 éve kivettem a hűtősapkából a gumitömítést, mert keményedtek a csövek. Most a közepe teljesen kijött, lógott.. Raktam rá másik sapkát(talán az STI-jét).
Kicsit megzargattam, de a csövek puhák maradtak, hűtő tűz forró lett.
Pünkösd napján a haverék megcsinálták. Szétszedték, meg összerakták. Azóta megy mint a svájci óra. Semmi baja nem volt.Kicsit megakadt a tengelyen a " valami csúszó valami" és kész. Azt meglökték, és azóta jó:-)
Melózol akkor, vagy valami kirándulásféle? Én leszedett hűtősapkával jártam amíg nem volt időm szétszedni a hengerfejezés miatt. Esetleg kiszedett termosztáttal is próbáld meg. A termosztát légtelenítő csövét tényleg jó ha megvizsgálod. Amióta lecseréltem gyárira, kábé öt perc a vízrendszer légtelenítése feltöltés után, nem kell órákat szarakodni vele.
Légtelenítettem már, de szinte semmi levegő nem volt benne.
Viszont a hűtősapka eléggé szét volt esve, most kicseréltem egy normálisra. Csövek nem keményednek és egyelőre nem löki ki a vizet. Nem igazán tudom tesztelni, nincs az a nagy meleg. Holnap délután lenne időm szétkapni, előtte gyorsan műszakiztatom(7.hó elején jár le, de emelkedni fog a vizsga legalább egy 5össel, inkább előrébb hozom egy héttel).
Potyára nem akarom levenni a fejet, 5 évvel ezelőtt pont ilyen tünetek voltak és akkor kénytelen voltam kicserélni. Most nem annyira egyértelmű, viszont szombattól kedd estig szinte folyamatosan(legalább 1000Km megyek) kell az autó..
Teljesen jó a gondolatmenet. Én sem mernék venni mai dízelt. Az adagoló nélküliek már más kategória. Valahogy ezek már annyira ki lettek hegyezve, hogy bármi előfordulhat velük. Ha romlik, viszi a házat!!:-))
A kollégámnak is xarája van:-)
A másiknak meg egy 4 öcsi, stdt. Én beszéltem rá:-)
Egyelore semmi. Ott a xsara. Nem eri meg eladni, sokkal nagyobb a hasznalati erteke, mint a piaci, ugyhogy marad. 6.6 az atlagom ugy, hogy minden nap 50 km-t tekerek bele Bp-en a reggeli es az esti eros forgalomban. Nem egy extrem modon szeretheto auto, de amugy semmi gond nincs vele. Teszi a dolgat, jol megy, mint emlitettem keveset fogyaszt, es kenyelmes. No meg viszonylag olcso hozza az alkatresz, es keves is kell belole. :) Aztan lehet, hogy a jovo heten mashogy gondolom majd, mert kepes vagyok hirtelen donteseket hozni... :) Persze nem tagadom, nezelodtem, hogy mik lehetnenek melto utodjai a T16-nak. Nem nagyon talaltam... :) Mindenkeppen viszonylag gazdasagos autoval szeretnek jarni, tehat ha vennek valamit akkor ez alap feltetel lenne. Emiatt az olyan benzinesek kiesnek amikre lenne ertelme lecserelni a xsarat (azaz biztosan nem cserelem le egy pl 3 eves 1.6 alatti akarmire), a modern dizelektol meg kicsit felek. Jo, hogy mennek, mint a golyo, es keveset is fogyasztanak, de ha valamihez hozza kell nyulni a motorban, akkor az melyen zsebbe nyulos... Ha mar racionalisan gondolkodtam a T16 eladasaval kapcsolatban, akkor probalom magam ehhez tartani a tovabiakban is, ugyhogy marad a xsara. :)