Keresés

Részletes keresés

MrGoodNews Creative Commons License 2000.02.16 0 0 209
Fizikálisan működik, csak senki nem érzi igazán a magáénak, legkevésbé a Hivatal. Hívd le azt a vérszegény online oldalt, aztán meséld el, mi érdekeset találtál.
Előzmény: Daoldin (202)
zsofffi Creative Commons License 2000.02.16 0 0 208

megnéztem, mert nem tudtam pontosan:

demagóg gör:
I. 1. népcsaló, népámító; a demagógia eszközeit felhasználó politikus, fôleg szónok 2. bujtogató, lázító
II. a demagógiára jellemzô, a demagógián alapuló

demagógia gör:
1. nagyhangú, hazug igérgetés és az érzelmek, szenvedélyek felelôtlen felszítása a tájékozatlan néptömegek megnyerésére; népcsalás, népámítás 2. bujtogatás, lázítás

(Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára, Akadémiai Kiadó, 1986)

no comment.

zsofffi Creative Commons License 2000.02.15 0 0 207

nem fenyegetésképp, inkább csak figyelemfelkeltésként mondanám, hogy porcus barátnénk nagyon beindult, paragrafusokat búj ezidôtájt, hogy ne megalapozatlanul tárjon elétek bizonyos dolgokat, vélhetôleg holnap estére újból össze is tudja majd fogalmazni mondanivalóját, és akkor már nemolynagyon lesz kedvük nevetgélni a városatyáknak. csak hogy a szokásos demagóg stílusom megmaradjon.

hogy mi megy magánban, és mit szánunk a nyilvánosságnak, azt nyilván ki-ki eldönti magának, de szerintem kár lenne csak azért "magunkba/magatokba zárkózni", mert a nyilvánosság esetleg valakiknek nem tetszik. akkor megint átmegy az egész pletykálódásba, fű alatti szervezkedésbe, kár lenne érte. a nyilvánosság nagyon sokszor védôpajzsként használható.

szerettem volna a véleményeteket hallani arról hogy Asztalos úrat esetenként ötször meg kell keresni, hogy az ô nagy jóindulatával adakozhasson nemes célok érdekében. ehhez nincs senkinek semmi hozzászólása???

zsófi

porcus Creative Commons License 2000.02.15 0 0 206
Szóval lehet, hogy nem így kéne, de ne csak a szám járjon: a következôkben aki gondolja itten a Gizella napok általam kreált koncipícióját olvashatja. Akinek nem inge gatyát húzzon fejére.
Nem érzem igazán szívügyemnek, de ha már, hát ne kíméljük.
El kéne dönteni, hogy milyen célt szolgáljon a Gizap. Reprezentatív, vagy intim. Elit, réteg, tömeg. Stb.
Notehát én azt gondolom, hogy a rendezvény jobb esetben a városlakókért van. A dramaturgiai szükségességek miatt elhagyhatatlan, de minimalizált reprezentáció mellett barátságos, apró rendezvényekkel tehetjük otthonosabbá városunkat. És az a város, amelyben jól érzik magukat a polgárok - vonzza aztán majd a turistákat is. Ráadásul vpnek megvan az az elônye, ami ugye Dunaújvárosnak pl. nincs meg. (Engem egy régi babaházra emlékeztet, olyanra, amely gyereknagyságú, és ha kinyitod az ajtaját belelátsz a belsejébe. Odabent pedig számtalan apró szoba tárul a szemed elé. A szobáknak pedig csodás míves kis berendezésük van. Nohát ezt a babaházat kellene megtölteni élettel.) Az elônyt pedig ki kell használni.
Köpjetek le, de halvány fogalmam sincs, hogy most pl. meddig tartanak a "napok". Mindenesetre háromszor 24 óra tán még megtölthetô.
Remek helyszínek vannak kihasználatlanul. Ráadásul ezzel nagyjából úgy lehetne a központba hozni a rendezvényeket, hogy nem zavarnák egymást még párhuzamos futás esetén sem. A kíváncsiskodóknak viszont könnyen bejárhatóvá válik a terep ha netán egyik-másik program éppen nem felel meg, és valami mást szeretnének. Tehát a vp-i bermuda-háromszög a következô: Kossuth ucca, vár, színházkert. (A bankok meg aggyanak hozzá pínzt, ha már elfoglalják a helyet a kultura elôl. Ehhez viszont nem az én ismeretségem kell.)
Kezdem az utóbbival. A régi püspökkert felett gyôzelmet arathatunk. Az egykori kertmozi egyébként szerencsés eldózerolását cumglükk nem követte a sózás, így most igen nett füves terület áll rendelkezésünkre. Kellemes szabadtéri koncerthelyszín, napközben netán piknikeléssel egybekötve. (Ne röhögj! Ez csak stílus kérdése.) Este bulisabb. Kis éji zene. (Míly nagy szerencse, hogy fôleg középületek övezik.) Szponzornak megszerezhetô valamely kertészet, amelyik felajánlja a fűmagot. De a könyvtár bejáratának az ókori görög színházhoz való hasonlatossága szintén poénosítható. Bent meg vetélkedjen az ifjúság helytörténetbôl akár. (Ki tud többet Gizelláról?) Ezért meg a Vándorfi fog szeretni: a színház otthont adhatna ez egy alkalomból vmely más társulatnak. Elvileg bárkik szóba jöhetnek, egy kikötés van, nem játszhatják vpi szerzô művét és nem szólhat a darab a szent házaspárról. A Fintorban pedig eközben csak így tovább! Folyt. köv.
Ugye a háromszög bal csücske már kilôve. Kossuth ucca. Halkan kérdezem, nem lehetne a kirakodó vásárt ekkorra idôzíteni? Ennyi embert csak a sörfesztiválon látni egyébként együtt, ráadásul az utóbbi idôben már gagyinak sem nevezhetô. Osztán például meg kellene szerezni az ország legjobb óriás-aszfaltkép rajzolójának a telefonszámát. A húszas melletti parkoló magasított részén kíválóan mutatna valami rajzolat, a toronylakók legnagyobb örömére. Szegényeknek ha már ott kell lakniuk legalább legyen valami kis örömük is. Tán még a társasági életükre is pozitív kihatással lenne, ugyanis csak onnan élvezhetô teljes gerjedelmében a dolog. Költségkihatás: szerény tiszteletdíj a csóró művésznek plusz útiköltség, ja meg a kréta. Abból viszont sokat fogyaszt. Ráadásul még hagyománnyá is lehetne fejleszteni. Értelemszerűen a következô évben mást kell meghívni. Annyian meg csak vannak ebben az országban ameddig a Gizella még él. Hogymeg a vizualitás még egy kis szerephez jusson, plusssz gerjesszük a lokálpatriotizmust - ahol arra elegendô tér van - uccai kiállítást lehetne csinálni. Ne sikongass! Arra gondoltam, hogy három nap esetén mindegyik napra egy helyszínnel régi fotókon lehetne megmutatni milyen is volt ez a város Pap elvtárs érája elôtt. (A három helyszín pedig gyakorlatilag lefedi a város századeleji magját. Meghát vannak olyan kiállításszervezôk, akik gusztusosabban meg tudnák csinálni a dolgot, mint ahogy azt mi a dimitrovos installációknál megszoktuk.) Zenés programok értelemszerűen itt is lehetségesek. Más. Valamely kávéház otthont adhatna eközben felolvasó estnek, vagy egy izgalmas házigazda mégizgalmasabb vendéget beszéltethetne. (Sándor György helyett ajánlanám pl. Vámos Miklóst...) Máshol eközben két napig egy háttérzongorista nyomhatná, harmadik napon valaki más dögösebb koncertjelleggel. Műfajilag nyilván meghatározott a dolog. (Ötletadó a hajdani Marica korán elhalt kísérlete.) Oszt ahogy egy nyilvános levél formájában a polgármesterünk fel bírta hívni a helyi vendéglátósok figyelmét az olasz hadgyakorlatozó katonaság szükségleteire, úgy netán a városi ünnepen szintén kivételt tehetnének. Azzal, hogy nem este tízkor zárnak be, hanem egy merész húzással megkockáztatják (jujj de szemtelen vagyok!) az éjféli zárást.
Harmadik s egyben utolsó szín: a vár. Mint mindennek, ennek is van eleje meg vége, hát mi lenne ha osztozkodnánk rajta? A kiállítóhelyek jók, az csak ötlet kérdése, hogy tényleg "ütnek"-e a kiállítások. A tűztorony udvara legyen a rétegízlésé, míg az oroszlán szája felé haladva lehet a dolog egyre reprezentatívabb. Kellô helyszínt megválasztva el tudok képzelni valami borkóstoló féleséget is. Ha már egy történelmi borvidék szélére vetett minket a sors, ráadásul az ország néhány neves magánpincészete is errefele van. A helyi aktualitása meg annyi, hogy itt is csak isznak az emberek. A komolyzenei koncert nem kérdés. A program befejezéseképpen pedig megkoszorúzhatjuk Gizust, de csak azután, hogy a Veab székházban végighallgattuk valamely fanatikus amatôr helytörténész legfrissebb szenzációs felfedezésérôl szóló elôadását.
Még valami. Tán nyithatnánk egy topicot a helyi sajtóról is. Ugyanis harmadik tényezôként eleddig szerencsésen megúszta az anyázást, holott sáros, és nem is kicsit. Szemléltetésképpen elmesélnék valamit. (Nyilván másnak is vannak hasonló történetei.) A két évvel ezelôtti mozgásszínház fesztivál férfi táncos díjazottja az elszármazott Horváth Csaba volt. Az, aki sokáig a Tatánál táncolt, most pedig a Közép-Európa Táncszínház, valamint a Sámán Színház táncosa, koreográfusa, rendezôje. (Bárka, Új Színház) A helyi sajtó még csak le sem szarta a dolgot, gondolom nem tudták, hogy köthetô lenne a városhoz. (Ha már apropónak nem elég a díj.) Miután szóltam egy újságíró ismerôsömnek, megszületett az interjú, amit aztán annak ellenére sem hoztak le -"érdektelen téma"- , hogy ráadásul az itteni színház akkor készülô darabját koreografálta éppen.
Szóval azt akarom mondani, hogy lehet program, meg támogató szándék, ha az információ nem jut el azokhoz, akiknek ki van találva a dolog. Mert egy újságnak nem csak az a feladata, hogy utólag tájékoztasson (bár esetenként itt még az sem ártana...), hanem a figyelem felkeltése is. (Ha már manipulál legalább tegye jó cél érdekében.) Visszakapcsolva a gizaphoz. A jól sikerült rendezvény egyik feltétele az elôtte lezajló, jól koordinált, intelligens sajtókampány is. Valamint azt is tudomásul kell venni, hogy a turisták valószínűleg éppen nem hozzánk igazodva fogják csapatokban portyázva megrohamozni a várost. Fáj, fáj, de a dagadt német turistának bizony reklám kell, éspedig lehetôleg nem magyar nyelvű. Ha pedig már a Balatonpart, akkor talán gondolhatnánk a szentkirályiakra, almádistákra, stb-re is. Prekoncepció, de talán ül, hogy még ôket is érdekelné egy kis nyüzsi a városban. Fôleg mert egy csomóan innen költöztek ki-el, vagy idejárnak be dolgozóba.
Legutóbb megígértem, hogy rövid leszek. Lássátok tartom szavam. Még csak annyit, igazatok van: ez itt mind nem eredeti ötlet, meg eléggé eklektikus, valamint stb., meg a felét sem gondoltam komolyan, de tán kiindulásnak jó.
Beszélhetünk másról is...
porcus

ace Creative Commons License 2000.02.15 0 0 205
Bocs, az utolsó mondat kérdés volt.
Előzmény: ace (203)
ace Creative Commons License 2000.02.15 0 0 204
Bocs, az utolsó mondat kérdés volt.
Előzmény: ace (203)
ace Creative Commons License 2000.02.15 0 0 203
Mr Good News!

Nézd, meg a postaládád, remélhetőleg e.-mailed érkezett tőlem. Ha nem jelezz!

Kösz; ace

A hírek szerint az önkormányzatnál "vicclapként" kezelik a topic oldalait.

Csak javaslat, ne használjuk gyakrabban a privát e.-mail címeket, ha már ők úgy is csak nézik és röhögnek, de nem szólnak hozzá.

ace

Előzmény: MrGoodNews (201)
Daoldin Creative Commons License 2000.02.15 0 0 202
Bocs, miért nem működik a veszprém honlap? A www.veszprem.hu -ra gondolsz?
Most néztem, műxik.
Előzmény: MrGoodNews (201)
MrGoodNews Creative Commons License 2000.02.15 0 0 201
A RENDSZER csodásan működik. Ismét szerencséjük van a fintorosoknak. (Talán nem véletlen, hisz mozgalmat teremtettek, csak ápolnák gondosabban az örök forradalmár mítosztát.)
Kedves önkoris Mester urak, szép a gesztus, hogy beültek a pad mögé. Első lépésnek nem is rossz, még ha az elején egy kicsit kényelmetlen, késöbb egyre jobban fogják érezni magukat. Feltéve, ha jól megy a tanulás. Kaptak is néhány okos tanácsot. Fehér bajusz nagyszerűen beszélt a kultúrális háttértestület élméletről, mely igazán megszívlelendő. De az biztos, hogy az Asztalos féle evolúciós hozzáállással ez nem fog működni. (Ez annak az anyának az esete, amelyik csak a beszélni tudó gyermekét tudja gondozni. A csecsemő meg éhenhal.)
Következő lépésként meg feljelentkezhetnének a törzsasztalra, hogy ki ne maradjanak a párbeszédből. Ha már nem működik a veszprémi honlap (vajon miért ??? nehogy az informatikusok nyakába varrják!!!).
Egy új politikusi szemlélet jegyében üdvözlök mindenkit.
Segítsétek őket !!
Daoldin Creative Commons License 2000.02.14 0 0 200
ooopsz... :o)
Pénteken este? Olyankor már a tüzes vizzel vagyok elfoglalva... :o)
Előzmény: heki (199)
heki Creative Commons License 2000.02.14 0 0 199
fehér ember figyelme mint a prérikutya nyugalma: hamari és bizonytalan.
heki mondja 21 óra körül. (belül)
Daoldin Creative Commons License 2000.02.14 0 0 198
Nohát :o)
Jó volt ez a péntek, remélem haszna is lesz...
Azoknak akik nem voltak ott: elég sokan voltak, bár szerintem a nagy többség csak olvasgatta topicot, és nem szólt közbe. Én úgy kábé 15 perc után unatkozni kezdtem... Sajnálom, ez frankón az én hibám, ugyanis nem csippantom az ilyesféle "politikus-szlenget". Ahogyan én láttam az egészet, valaki mondott valamit, erre válaszolgattak valamit. Na ebből aztán érdemi dolog nem lesz...
Annak viszont nagyon örültem, hogy végül is talán lesz valami eredmény is, az itt sokat emlegetett "árnyék tanácsadó testület". Gondolom erről lehetne beszélgetni a heki nagyvezír által felvázolt időpontban.
(Elnézését kérem, heki főnök, de fehér ember tudatlan a bölcs indiánok szokásaiban. A 4 tenyérnyivel a látóhatár alatt, pontosan hány órát jelent? :o))) )
Huh, mit is akartam még mondani? Jah, Murak a találkozón frankón 'megvádolt', hogy én kezdtem el az egészet :o) Hát, talán a vitát tényleg én inditottam, de akkor még csak anyáztam. Az első érdemi hozzászólás talán nem az enyém volt (ace, aCece, patriot, borka, márnememlékszem stb.)...
Nna, majd még jelentkezem...

D'aoldin

heki Creative Commons License 2000.02.14 0 0 197
nagy béketeremtő heki tekintéjes indián nagyvezír szólni hozzátok feketelábúak

találkozni rüggypattanáselé havában (február) 25-én pénteken 21 óra magasságban mikor a nap már 4 tenyérnyivel van a látóhatár alatt a fintor nevű wigwamban és terveket teregetni egymás elébe
konkrét tervekben utazás
az feher emberek csak ígérgetni mindent de igaz indián mit mond az úgy is vanol

Wickking Creative Commons License 2000.02.14 0 0 196
Hi!

Sajnos nincs olyan hogy Veszprém-cocktail, legalábbis én még nem hallottam hogy lenne! Pedig nagyon jó kis topic de kár hogy alig irnak bele, pedig biztos sokaknak van valamilyen cocktailos élménye.

Előzmény: Archi (174)
ace Creative Commons License 2000.02.14 0 0 195

Szega petofirokk!

Privat level ment, valaszolj mar ! Nem jelent vedelmet a e.-mail cim mögé bujkálás. Nagyon jo hackereket képeznek a Veszprémi Egyetem Infó szakán.

Csokollak murak

Előzmény: petofirokk (192)
Archi Creative Commons License 2000.02.14 0 0 194
Üdv!

Sajnos nem tudtam megjelenni a randin, ennek ellenére érdekelne, hogy mi is történt ott kb. Hányan voltatok Ti, mint a "nép egyszerű fiai" és hányan voltak a Testületből. Milyen volt a hangvétel, a tárgyalás lefolyása, egyoldalú volt-e stb.?

Bár némi infot már elszórtatok, de még nem teljes a kép.

Üdv:

Archi

P.S.: Anyázásnak nincs értelme, csak alkotó módon lehet előrébb jutni. Bár szó, ami szó, rombolni mindig könnyebb. Mindenesetre nem lenne jó, ha itt a légkör elmérgesedne.
Van egy kínai mondásom: "Ha egyenesen állsz, ne törődj azzal, ha árnyékod görbe!"
Aki akarja, megérti.

patriot Creative Commons License 2000.02.14 0 0 193
petofirokk!
Eddigi hozzászólásaid nettó fikázásban merültek ki, ami nem lenne baj, ha jobbító szándékkal tennéd. Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de mondandód egy része engem is érint (bizonyos szinten). Nem tudom mitől "nagyokos" a Murak, hacsak nem attól, hogy vannak elképzelései a témával kapcsolatban, és ha a hozzászólásaival, ötleteivel nem is értesz egyet, a szimpla leszólásnál több is telhetne Tőled, mert ez így nagyon gáz.
Az, hogy eladta magát a Murak (vissza a nagy mítingre), nekem speciel nem tűnt fel, pedig ott bírtam lenni. Igaz, hogy sok konkrétummal nem lettünk gazdagabbak, de én nem is vártam sokkal többet (volt vagy másfél óra az egészre), ahhoz túl bő volt a téma. De ha télleg: a:) feláll a kulturális háttértestület a városházán, b.) az iskolák átszervezésénél "felszabadul" a gyermekek háza, c.) nem hajtanak el senkit csuklóból, ha megkeresi őket az ötleteivel: nos, akkor már nem keltünk fel hiába péntek reggel.
Most már csak egy dolog, petofirokk: ha kényes ízlésednek nem felel meg a műanyag pohár, és ha nagyon ragaszkodsz hozzá, biztos kapsz az üvegpoharakból!
Előzmény: petofirokk (192)
petofirokk Creative Commons License 2000.02.14 0 0 192
Mi van Murak, megszivattak???
Nagyokos.
Szerintem inkabb a kocsmaban toltogesd a boros kolat a muanyag poharakba, mint politizalsz.
porcus Creative Commons License 2000.02.13 0 0 191

Jogos. Azt meg már heki is odamondta, hogy "ahol két magyar fô összehajol..." Oszt mégsem errôl van szó. Mert még csak össze sem hajoltunk. Ezért aztán nem is volt tiszta, hogy a találkozó a törzsasztal hozzászólóinak és olvasóinak (ált. ua.), vagy többeknek is szól. Szándékát tekintve gondolom nyilván az utóbbi, hiszen a Veszprémi 7 Napban is meg lett hírdetve. Amúgy Murak böcsületedre válljék, hogy felvállaltad a kordinációt. Tehát megfogalmaztuk az érzéseinket, ami elsô körben tán még elég is, de koncepció az nem volt. Bánadalmainkra kaptunk gyógyírt - ígéretet egy árnyéktestület összehívására (határidô nélkül, azt is körvonalazatlanul, hogy kik is lesznek benne, stb.) - ráadásul talán ôk sem voltak képesek hirtelen maguktól ennél többet ajánlani. Ha gyenge az ellen lassú a változás. Még akkor is, ha nem zárkóznak el teljesen. Mert MI nem tudtuk, hogy konkrétan mit is kellene kérni. (Megjegyzem ez az ötlet sem tôlünk, hanem ôszülô bajusztól származott.) Ezért érzem úgy, hogy lóg a levegôben az egész. Nem tudom érthetô-e így a "szerintem is olcsón adta magát..." Azt meg én sem vonom kétségbe, hogy nélküled még az sem lenne ami van. Megkövetlek, mert nem fogalmaztam pontosan. Továbbra is szeretlek.
Hogy a magam részérôl is hozzátegyek valamit, mert a te képességeiddel nem rendelkezem, max. gondolkodni tudok a dologról. (Meg résztvenni a programokon.) Ezért felvetés szintjén ajánlanám konkretizálni a dolgokat. (pl. nem ártana szétválasztani a tömeg és rétegrendezvényeket, a reprezentatívnak - így városvezetési "kötelezettségnek" tekinthetô -, valamint civil kezdeményezésnek számító szervezôdések kérdésének körét. Elôbbire a szegény Gizella napok, míg utóbbira a korábban említettek példák.) Jó ötlet a már meglévô programok szervezôinek pályáztatása. Talán a kávéházak tulajdonosainak érdekeltté tételével újabb szintet is be lehetne vonni. A hekihez hasonlókat pedig szintén pályázati lehetôségekkel lehetne támogatni. Ahhoz viszont csapatok kellenek. Meg koncepciók. Igen, üljünk le. Egyébként is ez így nemcsak félreértésekre ad okot, hanem röhejes is. Azoknak meg akik netán nem voltak a Fintorban el kéne pontosan mesélni az ott elhangzottakat. Hátha nekik is vannak konkrét megvalósítási ütlegeik.
Egyenlôre ennyi. Volt egyáltalán aki ezt az önkoris sajtófigyelôn kívül végig bírta olvasni? Legközelebb rövidebb leszek, nehéz lesz.
porcus
ace Creative Commons License 2000.02.13 0 0 190
Na Szevatok!

Szóval szerintetek eladtam magam.....? Mivel is, mert ha jól emlékszem semmit nem kaptam azon kívűl, hogy közölte velem a Városi vezérkar adjam be azokat az ötleteimet amikre verem magam, és Ők majd segítenek abban, hogy nem tesznek keresztbe.

Ha olcsón adtam magam miért nem szólt senki, mért nem vertétek az asztalt. Visszatérünk ugyan oda ahol elindult a topic; miszerint amit van az szar , de aki szerint szar az nem mondja akkor amikor ott lenne az ideje.

Most komolyan felb.....m magam, ez az egész nem rólam vagy a Fintorról szól, ezt nem bírom tobszor kiemelni. En komolyan elvagyok a sajat hulyesegeimmel, csinalok nehany bulit meg koncertet vhol az orszagba oszt joido. Nem tudtam, hogy en vagyok az ellenseg. Nagyon szivesen teszek azert, hogy jobb legyen mert ugye lehetne, de nehogy ma en legyek a fasz mert holnaptol nem lessz alkotohaz valamelyik bezaratott ovodabol.

Egyebirant Pigi szerintem, nem rossz eredmegy az, hogy ossze kellene allitanunk egy "arnyek tanácsado testuletet" mogejuk. Ezt most legalizaltak, mostantol tenyleg rajtunk is mulik hetente hanyszor csapunk a fejukre, hogy megint hulyeseget csinalnak.

Ha gondoljatok talalkozzunk nagyon surgosen nelkukuk is, es vitassuk meg, de akkor merjetek mar legalabb magunk kozott kinyitni oszinten a szatokat.

Na megyek, mert varnak a gepre. Csak baszogassatok batran, en ugy gondolom nem tettem semmi bunoset.

Csok murakozy

Ui. A Kugli valoban itt van ?

Előzmény: heki (189)
heki Creative Commons License 2000.02.12 0 0 189
porcus!
tavasszal nem bárkába megyünk hanem merlinbe vagy máshová és valszleg több lesz 1200-nál mer mindenik színház emelte a jegyárat
megvárjuk a poszt-tél bosszúját még havak lesznek-e felengednek-e a jegek
a kugli ki neve alatt ír?

és érik-e a kult.forr.gyümölcse,ace?

porcus Creative Commons License 2000.02.12 0 0 188
nohát, az üzlet valóban megköttetett - nekem is úgy tűnt. De legalább a Murci ne adta volna magát ilyen olcsón.Gyengék voltunk, de legalább így a hangulat kedélyes és atyáskodóan lekezelô volt. Fijúk! Hát iljen hamar elfelejtettétek, hogy kikkel van dolgotok? Osszd meg és uralkodj, ugye ismerôs? Műveltebbeknek szalámitaktika...
Ráadásul ha igaz a pletyka, miszerint herevédôben jöttek és még a sajtót is letiltották, többet is ki lehetett volna préselni belôlük.
Közben eszembe jutott az a várbeli koncert (Miénk a vár, LGT ezkar), amit a hétórás mise miatt leharangoztak a színpadról. És nekem még az is rémlik, hogy voltak Jam napok (ifipark), meg ott a tűztorony udvara is, ahol anno KÖRös programok zajlottak. (Üdv Kugli, örömmel olvastalak az elôzôekben) Amúgy pedig a H.Csabi szervez(z!) színházi utakat a Bárkába -cöcö nem ebbe- oszt mindenestűl 1200 az egész. A Karcsi meg frissítsen, mert mostan meg már más szelek fújnak. (Azért a plecsnit persze megérdemli) Üzenet a városházi olvasóimnak!
porcus
zsofffi Creative Commons License 2000.02.12 0 0 187
na igen, de ki lesz az, aki hivatott arra, vagy egyáltalán fölvállalja, hogy OBJEKTÍVEN tájékoztasson benneteket arról, hogy mi történt? (talán a holnapi Napló :-))). szerintem ahányan ott voltunk, mindenki a maga módján értelmezte a dolgokat.
másrészt meg éppen Quimby-koncert van a Fintorban, gondolom azért nem érnek rátok az emberek.

én most szólok ide elôször, de folyamatában figyelemmel követtem a topicot. ma azzal a prekoncepcióval ültem be a fintorba, hogy mintegy színielôadást, szeretném végignézni, háttérbôl, csöndben, hogyan, milyen módon fogja Dióssy megvásárolni Murakot, mert szinte biztos voltam abban, hogy ez fog történni. ehhez képest mégsem álltam meg szó nélkül, néhányszor közbeköpködtem, de az elképzelésem helyesnek bizonyult, a kellô tiszteletkörök megtétele után az aktus megtörtént. (ezzel azt még nem állítom, hogy a megegyezés nem válhat majd hasznára a kulturális élet felpezsdítésének, sôt! talán jó is, hogy ez megtörtént). ezután rövidesen vége is szakadt a beszélgetésnek, nem is volt mirôl beszélgetni tovább.
Asztalos még arról is megnyugtatta a társaságot, hogy pénz az VAN, ha nem is sok, csak kérni kell, be kell menni hozzá esetleg ötször, és lehet kapni, csak elég sajnálatos, hogy ezt a fiatalok nem tudják, és nem teszik meg. hát errôl én azt gondolom, hogy egy fiatal, akinek megvalósításra váró jó ötletei, elképzelései vannak, annak önérzete is van, és nem fog ötször megalázkodni, és ez így van jól. attól az embertôl, aki pedig hajlandó erre, csak langyos középszerű dolgokat lehet elvárni, amik nem biztos hogy sokat lendítenek városunk kulturális életén.
szóval a világ nincsen megváltva korántsem. de az megeshet, hogy ez egy elsô lépés volt, amit követhet több is, és akkor kialakulhat esetleg valamiféle folyamatos párbeszéd.

mégegyszer hangsúlyozom, ez egyáltalán nem az Igazság, ez csak az én véleményem arról, hogy mi történt. egy a sok közül. kövezzetek meg.
kíváncsi vagyok, a többiek olvasatában vajon mi történt itt ma délután?

zsófi, a demagóg

mrwolf Creative Commons License 2000.02.11 0 0 186
Tényleg, informáhatnátok bennünket, távolbaszakadtakat a találkozóról !

mrwolf

Előzmény: .Tito (185)
.Tito Creative Commons License 2000.02.11 0 0 185
Csajok,

Irjatok, mi a talalkozon?

Tito

Előzmény: Daoldin (184)
Daoldin Creative Commons License 2000.02.11 0 0 184
No, itt a nagy nap :o)
Beszéljük már meg, hogy milyen kompromittáló kérdésekkel bombázzuk a mayort! :o)) (ha még van rá idő...)

D'aoldin

Előzmény: aCece (182)
Csumbe Creative Commons License 2000.02.11 0 0 183
Akkor valaszolok is magamnak. Kozben rajottem, hogy ha apr. 25-en kedden kezdodik a VEN, az azert nem jo, mert minden valamirevalo VEN hetfo ejjel kezdodik a korteseneklessel...
Szoval valami azert buzlik. Remelem nem fuseraljak el az egeszet. En akarok menni ujra egyemistanak erezni magam...

Csu

Előzmény: Csumbe (177)
aCece Creative Commons License 2000.02.10 0 0 182
VEZEN: Egyetemi Zenei Napok. Egyetemistak zenei fellepesi lehetosege. Van itt zongoraesttol rockzenekarig minden. :)
Mar csak 19 es fel ora a nagy talalkozoig ;)
Előzmény: Archi (180)
Pepin Creative Commons License 2000.02.10 0 0 181
AKO: 24 órás vetélkedő, idétlen feladatok idétlen évfolyamoknak. A feladatok igen erőpróbálóak szoktak lenni, pl. 1 óra alatt ki tudja pontosabban megmérni a Kádár-csúszda csúcsszögét, vagy 2 óra alatt ki tud több kocsmában bélyegeztetni, meg ilyenek. Ja, voltak műveltségi kérdések is...:-)
A győztes díja egy akó ital(sör/bor), meg valami rágcsálnivaló. Mondjuk egy disznó...

A VEZEN nekem is új.

Előzmény: Archi (180)
Archi Creative Commons License 2000.02.10 0 0 180
Mi az az AKO meg VEZEN?
Előzmény: Daoldin (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!