Az utángyártott karterral elkövettem azt a hibát, hogy nem leszívtam az olajat hanem leengedtem Na akkor körberepedt a leeresztő csavarnál Minden esetre egy olajcsere periódust kibírt :D
Ezt mondtam én neked, hogy én is imádom a BMW-t, csak tisztában vagyok vele hogy ÉN nem tudom eltartani, vagyis igen de akkor az a család kárára menne, így inkább a jó öreg tdi, mert sportosabb gátlókkal óriási változást lehet hozni, ha meg nagyon kell hogy jól fordujon meg ott a quattro, szerintem quattro+gátló és bitang jól forduló gépet lehetne csinálni, jó jó ettől még nem lesz bmw, viszont még mindég töredéke eltartani, szerintem ezért van ennyi 1.9 tdi tuningolva hasonló érvek miatt.
Nem akarlak lebeszélni a bmw-ről mert imádom de szerintem egy csipszen kívül ne bántsd jobban
Csak német forgalmim van még két hétig és ebbe nincs benne. Motoron melyik részen van?
Érthető hogy egy prémium autóhoz drágább az alkatrész de én ettől nem neveznék minőséginek egy olyan autót amivel az ember nem tud úgy elmenni nyaralni hogy nyugodt legyen mert bármelyik pillanatban megállhat alatta:)
Értelmetlen ez az egész, meg kell venni a benzinest ennyi.
Motor kódot hol tudom megnézni? Egyetlen dokumentumban sincs feltűntetve.
Hogyne lenne.Előveszed a forgalmidat és megnézed a P5 mezőt. Az M57 nem lesz ott, de a többi igen.
Újan vettem, szalonból.
Ékszíjtárcsa - Egyrészt azt kell figyelni, hogy üt e valami leállításkor, de ezzel az a gond, hogy a kéttömegű is ugyanígy üthet. Szerelő nagy csavarhúzóval szokta megfeszegetni és ő tudja, hogy mekkora erőre mennyit mozdul el a két fémrész. Ha elkezd nagyobbat mozogni, akkor kidörzsöli a két fém egymást.
Nem hulladék az, csak igényes és elég drága az alkatrész. De ha ésszel él az ember, akkor a gyári cuccokra is lehet jó forrást találni. De akárhogy csűröm, csavarom, ha nem akarod lepusztulni hagyni, akkor sok pénzbe kerül. Ez a gond ezekkel az autókkal, amikor szuzuki árán lehet őket venni, a szervízköltség pedig az új árhoz igazodik.
"..tegnap meleg motornál lehúztuk és egyből röffent.
Szóval annak a hozzászólónak volt igaza, aki ezt írta. :)"
Mielőtt nagyon beleéled magad, könnyen lehet, hogy csak bedőltél a látszatnak!
Ha diaggal megnézitek és a motorvezérlő jó hőmérsékletadatot lát, akkor akárhány és akármilyen hőgombát teszel bele, nem fog változni.
Attól, hogy javítottátok az indítót, még nem biztos, hogy a fordulat megfelelő. De diaggal ez is ellenőrizhető.(lenne)
A hőgomba lehúzásakor azért indul, mert -40°C-nak látja a motorhőmérsékletet és ráadja az összes /hideg/indítási mennyiséget. (amit nem tesz meleg motornál, amíg az indítási fordulat nem éri el a limitet) A szál elvágós/kapcsolós módszer csak a hiba elfedése és nem a javítása. Ha ezt valaki így "javítja", az ocsmányság.
Újan vetted az autót szalonba? Motor kódot hol tudom megnézni? Egyetlen dokumentumban sincs feltűntetve.
Ékszíjtárcsa állapotát miből tudom felmérni?
Ha ilyen hulladék miért nem adod el és veszel benzinest?:) Kicserélem rajta amit ki kell, de ha tényleg fostelep eladom, nem fogok megbolondulni azért. Kösz az infókat.
A 2260al nől elég szépen a fogyasztás ha normál körülmények között használod.
Simán 1 literrel is meg tud növekedni.
Nálam kezdetben 1 literrel evett többet a GTB2056ról váltás 2260ra. Most ezt siekrül cca 0,5-0,7közé leszorítani úgy, hogy szűkebbe raktam a geót, de ettől szűkebbe már nem lehet.
Utazóban nem eszik többet, de városban igen ahol az 1400-2200fordulat van preferálva. Felette mr megint jó. Ennyit hoz az, hogy később éled.
Szóval utcára szerintem nem való 1,9TDI-re vagy PD-re.
2056 az arany középút, 1756 meg a tuning de mégis csak spórolós változat. :-)
...kéne megnézni diaggal, mielőtt elvágsz akármit is, hogy milyen hőfokot lát a vezérlő, az, hogy a műszerfalon mit látsz, az mindegy, a hőgomba 2 felé ad jelet.
Ha lehúzod, és indul, az attól van, hogy olyankor nagyobb az indítási mennyiség.