Keresés

Részletes keresés

tanú Creative Commons License 2004.02.10 0 0 90
Nem hiába kérdeztem a múltkor, hogy most hányan maradtak a kezdeti hét tagú csoportból.
Vagy nézzük meg, hogy a HGY öt fős presbitériumából hányan maradtak? Ketten. Petrőcz Levente és Soós Pál, aki takarékos üzemmódban üzemel.
A konkurencia módszeres leépítését lehet látni.

Vagy nézzük meg, hogy volt ez pl. Nyíregyházán: ’92-ben a vezetőség fele távozott, majd ’95-ben még egy ember.
Maradtak ketten, közülük az egyiket pihentetik.
Nem lehet véletlen.

Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.10 0 0 89
Kedves Cserfa!

Amíg imádkoztál, az Úrra vártál stb, addig képmutató voltál? Valahol a 2 év és a 4 év között maximálod a kimenetel időpontját. Én későn érő típus vagyok. Pl: ált 8-ik osztályban én voltam az egyetlen fiú karénekes. A többiek mind mutáltak. 18 évesen voltam először csajjal. (az osztálytársaim majd mind tapasztaltabbak voltak. Egész katonaság alatt (19 hónap) összesen 5X borotválkoztam. Bár előbb-utóbb mindegyik megtörtént. Még mindig nőtlen vagyok, amikor az osztálytársaim jó része már el is vált. Egyszerűen nem fogadom el, hogy képmutató volnék, maximum lassú. Sajnálom, hogy annak tartasz. Kár, hogy elmaradt a találkozó, beszéltem volna veled. Így esetleg elmehetnék az Ivánhoz, ott találkoznánk csak nem tudom, hogy mikor és hova?
üdv:b

Előzmény: CSerfa (83)
jauie Creative Commons License 2004.02.10 0 0 88
Kedves Cserfa.

Félre értettél, biztos nem jol fejeztem ki magamat. Nem azt mondom, hogy a leányzó az Ur nevében beszélt. A lány jövendömondo volt, ( jövendömondás nem az Úr tol van, és ahogy én látom a jövendömondás gonosz szellemek által van ) Saul is a jövendömondohoz ment és megidéztette Sámuel Profétát. Nem tartom a lányt hamis profétának sem, mert a lány más isteneket imádott.

Lehet hogy a te meglátásod közelebb ál a valosághoz, de majd megkérdezük Pált mikor ott leszünk, hogy akkor abban a szituácioban milyen gondolatai voltak.

jauie

Előzmény: CSerfa (81)
vfo Creative Commons License 2004.02.09 0 0 87
És GZS hogyan próbált kezelni?
Előzmény: Don Vittorio (84)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.09 0 0 86
Most fogok végezni a tölgyesben, kb. negyedóra múlva. Utána. Mondjuk 20.30.
Előzmény: Törölt nick (85)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.09 0 0 84
"és nem is nagyon ismertem olyat, akit "feljelenthettem" volna, és olyat sem, akinek valakit feljelenthettem volna."

Dehogy nem! Nem emléxel már, milyen durva, lázító dumákat nyomtam Nektek anno, úgy 10 évvel ezelőtt? Másnak is nyomtam, más fel is nyomott. Rám is állították GZS-t.

Előzmény: Cillit (75)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.09 0 0 83
Kedves folio!
Igazad van, hogy folyamat, melynek eredménye volt nálam, hogy ki kell menni.
Én is imádkoztam ezért, vártam az Úrra, stb. Vagy két évig tartott, míg oda eljutottam, hogy kimenjek, és utána is fájt.
De nem gondolom, hogy valaki ennél sokkal tovább ingadozhatna, hogy négy évnél tovább, azt meg semmiképpen.

Hogy Ödönkéről nem érted, nem értem, mit nem értesz. Ödönke szerintem (minden csak szerintem!!!) már mindent megkapott, hogy kimenjen, és ne maradjon bent. Emellett meg is tévesztett engem, mert elhitette, komolyan érdeklődik (érdekli), ki kéne-e menni, és ha igen, hova is mehetne. Holott mehetett volna, és, ha nem is mehetett volna, akkor sem igazolja semmi, hogy maradjon. De mondom, mehetett volna, mondom, mindent megkapott. Csak rest, és arra meg nem rest, hogy másokkal elhitesse, mintha keresne. Talált, de nem kell neki, hanem kiáltozik, mint aki nem kapott semmit. Erre mondom én, hogy nem őszinte. Nem őszintén keres. Érted?
Ráadásul ebből magának kell, hogy kijöjjön, szvsz ne várjon az ilyen ennél többet az Úrtól, mert csak egyre kevesebbet fog kapni.

Nikola meg szerintem (minden csak szerintem!!!) szintén az Úrtól vette, hogy visszamenjen. Az Úr azért úr, hogy arra vezesse az Őt követőket, amire akarja, és szvsz jó esély van arra, Nikola sózza a hgyseket, és szolgál feléjük. Pl. azzal, becsületes, istenfélő, igaz. Mert annak vélem.
És te csak ne állítsd Nikoláról, hogy homokba dugja a fejét, mert őszinte, ha tetszik igencsak cifra dolgokat írt a hgyről!
Hogy pedig Nikola NS-tól is kap dolgokat, nos, NS ajándékait én sem tagadom, ez az Úr, meg Nikola dolga és nem az enyém. Én írok NS-ról, amit csak akarok, tudva, Nikolának ez nem esik jól, ennyivel tartoztam hát neki, hogy ezeket felírjam, és Nikolát megvédjem. Szóba nem jön, hogy nem őszinte, vagy homokba dugja a fejét. Inkább tanulni lehet tőle bátorságot, hogy vállalja, elmegy és visszamegy, nem szégyellve, hogy inkább az Úrnak engedett, és nem barátainak, vagy a mittoménminek. Ehhez komoly bátorság kell! Kevesen mernek hozzá, vagy vfo-hoz hasonlóan írni megtérésükről, hogy régebben hibáztak, de belátják, és elhagyták.
Ödönke messze nem tart itt, legfeljebb vágyik erre, legfeljebb sejt-lát dolgokat, de vfo, vagy Nikola döntött. És a döntés miatti vihart is kiállta. A döntés és a megállás szilárdan meg sokkal-sokkal több a kérdezésnél, kétségeskedésnél, vágyakozásnál, határozatlanságnál.

De mondd, nem személyeskedés ez? (Igaz, én kezdtem, és én is gyakorlom.)

CSerfa

Előzmény: folio (71)
tanú Creative Commons License 2004.02.09 0 0 82
...A Hit Gyülekezetében a hívők tömegei nem ismerték ezeket az imákat...

Ja. Nikola is mindig mondja, hogy aki közelebb van a tűzhöz, az többet tud, mint egy egyszerű tag.
Avagy: vannak túlbuzgó, forrófejű hitesek, akik túllőnek a célon. Persze ők nem a vezetőség álláspontját képviselik. Vagy igen?

Előzmény: Cillit (72)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.09 0 0 81
Kedves jauie!

Nem adok igazat neked. A lányka nem az Úr nevében beszélt. Ha valakik az Úr nevében szóltak, és nem lett meg, halálos vétekbe estek (Mózes halálra adatta őket), és hamisprófétának lettek bélyegezve.
De prófétálni a gyülekezetben is kell, és a többieknek ezt meg kell ítélni. Mondom, ítéljék meg. Nem válik hamissá, aki prófétál, és nem lesz meg, legfeljebb hitben erőtelen, nem tudja, mit beszél (nem kell kinevetni, sem ítélgetni az ilyet, jobb, ha szól, mintha mindenki hallgat, csak komolyan venni sem), szellem helyett lélekből (a maga elképzelései szerint) szólt.
Te összekevered az Úr nevében hamisan szóló hamisprófétát a prófétálóval. A lányka hát szólt, és ismert-híres lett erről, urának jövedelmet is szerzett, azaz fizettek is érte. De nem lehetett hamispróféta, mert nem az Úr nevében szólt.

Aztán a gonosz szellemek is az Urat dicsőítik (Úrnak mondják), és térdet hajtanak előtte. Jól írod, hogy emellett sem engedte az Úr, hogy Őt démonok embereknek kijelentsék. De figyeld meg, azt nem is hirdették, hogy Ő testben jött el, hogy meg vagyunk váltva, hogy minden el van végezve, hogy e föld fejedelme megítéltetett, stb. Csak dicsérik Őt. Bizony, sok történelmi felekezet is ennyit megtesz, Úrnak nevezik Őt, mint akármilyen jó, vagy gonosz szellem, de hogy testben jött el, hogy nem kell mesterkednünk, mindenféle vallásos-misztikus cselekedetet végeznünk, meg emberek tanítása szerint élnünk, sőt, ide-oda hányattatnunk, ezt titkolják.
A lányka hát olyan szellem által beszélt, amelyik nem testben eljött krisztusnak vallotta Jézust. Hanem csak bejelentette, itt dzsalnak azok a csudaemberek, akik nektek csudadolgokat hirdetnek. Ó, milyen sok ember van, aki semmivel többet nem mond! Egyszerűen benyögi, gyerekek, én voltam a Nagy Testvér prédikációján, és oly csudadolgokat láttam, hogy csuda! Démonok mentek ki, emberek megmenekültek, sírtak, gyógyultak, átszellemültek, nyelveken szóltak, és stb., emberek, én ezt mind láttam! No, Pál az ilyenen bosszankodott, és ez miatt űzte ki a jósszellemet.
De mondom, egyáltalán nem biztos, hogy minden embereket magasztaló tezsvér démontól, vagy jósszellemtől beszél!

CSerfa

Előzmény: jauie (80)
jauie Creative Commons License 2004.02.09 0 0 80
Kedves vfo

Ezt a megközelitést is eltudom fogadni,
de az ige valahol emliti ki a hamisproféta, lehet a profécia 50% bejön, vagy 70 % és akkor már a proféta hamisnak neveztetik. A lányka igazat mondhatott, de a többi cselekedete igazolja hovatartovzását. Meg hogy milyen szellem van a jövendömondás mögöt.
Az Úr sem engedte meg a démonoknak, hogy tul sokat beszeljenek rolla, pedig igazat mondtak rolla.

jauie

Előzmény: vfo (66)
Cillit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 79
Köszi, köszi, köszikösziköszi...! Rég szerettem volna olvasni erről a témáról.
Előzmény: jauie (78)
jauie Creative Commons License 2004.02.09 0 0 78
Kedves Cillit

Ez a cim

Evangéliumi Kiadó
1066 Budapest
Ó utca 16.
Tel: 1 / 311-5860

jauie

Előzmény: Cillit (67)
elterito Creative Commons License 2004.02.09 0 0 77
Akkor én is a periférián élek, és minden ismerősöm is. :-)
Nekem a cikk zöme idegenül hangzik.
Előzmény: Cillit (75)
elterito Creative Commons License 2004.02.09 0 0 76
"Hasonlóképpen, ha valaki a Hit Gyülekezetében megkérdezte: "hogyan szellemi harcoljunk?", megmondták neki, így: "életének napjai kevesek legyenek.."

Csak nem? :-)

Előzmény: Cillit (72)
Cillit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 75
Nem tom, biztos azokról ír, akik jobban benne voltak a "sűrűjében". Én sem éreztem kötelességemnek, hogy feljelensem a tesókat hgy-s koromban, de én a gyüli perifériáján éldegéltem, és nem is nagyon ismertem olyat, akit "feljelenthettem" volna, és olyat sem, akinek valakit feljelenthettem volna.
Előzmény: elterito (74)
elterito Creative Commons License 2004.02.09 0 0 74
"A hívők kötelességüknek érezték, hogy feljelentsék egymást. "

Soha nem éreztem kötelességemnek.

"Ezt nagyjából mindenki tudta, ezért igyekezett elkerülni, hogy Petrőcz inkvizítor embereinek kezébe kerüljön. "

Még ujjszorító készülék is van?

Előzmény: Cillit (73)
Cillit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 73
A szöveg folytatása:

A szellemi harc eredetileg az embert szolgálta, hogy felszabadítsa a démonikus kötelék alól. Célja, hogy a bűnös ember meg tudjon térni. A visszaélés azzal kezdődött, hogy Németh Sándor démonikusnak ítélt minden olyan jelenséget, amely kritikusan viszonyult hozzá (vagy a gyülekezethez. Démonikusnak tartott mindenkit, aki nem vetette magát alá az ő tekintélyének. A lehetséges konkurencia volt a legdémonikusabb, hiszen Isten emberének pozícióját veszélyeztette. A vezető lelkész a szellemi hatalmat azok ellen használta, akiket ellenfeleinek vélt. Így szüntetett meg minden lehetséges kontrollt maga körül. Aki véleményt nyilvánított, arra azt mondta: démonok beszélnek belőle. A benne levő démonokat irritálja a rajta levő "kenet". Azokkal szemben, akik pályán tarthatták volna, Németh Sándor szellemi harcot folytatott. Szembeállította velük a gyülekezetet is: ha meghallgatják az ilyen embert, démonizálódnak. Aki Isten embere ellen lázad, a pokolra jut. Aki közösséget vállal vele, az is. Miután eljöttünk a gyülekezetből, Németh Sándor megtiltotta a gyülekezet tagjainak (addigi barátaimnak), hogy kezet fogjanak velem. Az ilyen emberrel "még csak együtt se egyetek".
A vezető lelkész soha nem ismerte el a kritikát, mindent démonikus befolyásnak tüntetett fel. A külső ellenséget is – nyilvánvalóan – démonok mozgatták. E démonok erejét kellett megtörni. Első lépésben szellemi harcot indított ellenségei démonai ellen. Majd jöttek maguk az "ellenségek". Személyválogatás nélkül csépelték a "kommunistákat, fasisztákat, liberálisokat". A világiak e tekintetben mind egyformák: nem különböztette meg őket. Egyszer Magyar Bálintot és a teljes SZDSZ-vezérkart átkozták, majd a "Makovecz-Szörényi-Lezsák" népnemzeti triót. Ugyanez vonatkozott a gyülekezet vezetőire is: hol az Uzoni család került terítékre, hol a Szekeres. Félelmetes besúgóhálózat működött, hogy az ördög munkája lelepleződjék a gyülekezetben. A hívők kötelességüknek érezték, hogy feljelentsék egymást. Mindenki vigyázott arra, mit mondjon: "fortélyos félelem" igazgatott bennünket. Akiről a legkisebb gyanú felmerült, hogy önálló véleménye van, azt "levágták". Ezt nagyjából mindenki tudta, ezért igyekezett elkerülni, hogy Petrőcz inkvizítor embereinek kezébe kerüljön.
Németh Sándor látta, milyen változást eredményez, ha valakiből kimennek a démonok. A nézetkülönbségeit úgy próbálta megoldani, hogy vitapartnereib?l kiűzi a (makacs, ellenálló) démont. Nem vette tudomásul, hogy a másik embernek saját véleménye lehet, és az különbözik az övétől. Aki ellentmondott neki, abból démonok beszéltek. A vezető lelkész azt gondolta, az emberek egyszerűen befolyásolhatók a szellemi harc által: felszabadul az elméjük annak a gonosz szellemnek a befolyása alól, akit ő megkötöz. Ezután mindent úgy látnak majd, ahogyan ő. Az ember saját akaratának, személyiségének rendkívül kis szerepet tulajdonított (azt a kicsit is igyekezett elnyomni minden emberben).

Cillit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 72
Mivel ebből a topciból fájón hiányzik egy autentikus hgy-s, aki felvilágosítana bennünket a hgy-féle szellemi harcról, álljon itt egy volt hgys tapasztalata ez ügyben:

Szellemi harc

G. G. budapesti lakos, fideszes önkormányzati képviselő, Dohány u. 22-24. szám alatti lakos ablakai a Metro Klub hátsó helyiségeire nyíltak. Az épület felső szintjét a Hit Gyülekezete bérelte. G. G. lakásában tisztán hallotta az imakommandó működését. "Hozz, Uram, romlást a Magyar Katolikus Püspöki Karra – idézte fel élményeit a szomszéd. - Úgy ülnek ott, mint a démonfejedelmek, hozz ítéletet a katolikus papokra. Adj megvilágosodást a pénzügyőröknek, hogy buktassák le őket." (A katolikus egyházat vámkedvezmények illették meg a behozott gépkocsik után.)
A választások előtt fokozódott az aktivitás. Egész nap imádkoztak. A szöveg arra irányult, ki nyerje meg a választásokat és ki ne. Hozzon az Úr pusztulást a jobboldali pártokra, minél többen szavazzanak az SZDSZ-re. Az MDF és a Fidesz ne érje el az ötszázalékos küszöböt. Egy-egy belpolitikai vita kapcsán vagy élesebb parlamenti szóváltás után az imádkozók az ellenfél politikusaira átkokat szórtak. Hack Pétert dicsőítették, hogy emelje fel az Úr. Csurkáról elhangzott, hogy "az Úr szabadítsa meg tőle a Földet". Ugyanezt kérték a pápával kapcsolatban is.
G. G. ablakán tisztán szűrődtek be az átkok. Akit megátkoztak, arra mindent mondtak: "Törjön el a keze, a lába. Menjen tönkre, legyen utálatos mindenki előtt. Szakadjanak szét a kapcsolatai, legyenek átkozottak a vállalkozásai." Voltak emberek, akikről G. G. családja nem tudta, kicsoda, de sokáig napirenden szerepeltek. "Egy Németh Géza nevű embert például sokáig átkoztak. Egyszer azt mondták, hogy ne tudjon többé megszólalni, némítsa meg az Úr a nyelvét. Isten takarítsa el az útból." De voltak ennél konkrétabb kérések is. "Egyik vendégem azt is hallotta – állítja G. G. -, hogy valakire azt mondták: haljon meg."
A Hit Gyülekezetében a hívők tömegei nem ismerték ezeket az imákat. A többség maximum az átokzsoltárokig jutott. Aki régi tagja volt a gyülekezetnek, lassacskán felszabadult arra, hogy ráolvassa valamelyik – jól kiválasztott – zsoltárt arra, akivel konfliktusa volt: "Életének napjai kevesek legyenek, és a hivatalát más foglalja el. Fiai legyenek árvákká, a felesége pedig özveggyé. És bujdossanak az ő fiai és kolduljanak, és elpusztult helyeiktől távol keressenek eledelt. Foglalja le minden jószágát az uzsorás, és idegenek ragadozzák el szerzeményét. Ne legyen neki, aki kegyelmet mutasson iránta, és ne legyen, aki könyörüljön az ő árváin..." (109. zsoltár). Ruff Tibi nekem azt mondta egyszer: kijelentése van arról, hogy ez a katolikus egyházra vonatkozik, ezért naponta elmondja rájuk. A 109. zsoltár bizonyos értelemben olyan mintája volt a szellemi harc egyes formáinak, mint a Miatyánk a hívők imájának. A tanítványok megkérdezték Jézust: "hogyan imádkozzunk?" Jézus erre azt válaszolta: "ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben...". Hasonlóképpen, ha valaki a Hit Gyülekezetében megkérdezte: "hogyan szellemi harcoljunk?", megmondták neki, így: "életének napjai kevesek legyenek...".

folio Creative Commons License 2004.02.09 0 0 71
Kedves CSerfa!
Írod, hogy „arra jutottam”, hogy „ki kell menni”. Gondolom másnál is egy folyamat, hogy eljusson addig a pontig, hogy mennie kell.
A magam példájáról csak annyit, hogy eleinte nem érdekeltek az anomáliák, meg sem láttam őket. Nagykanállal ettem/ittam az ismereteket az Úrról. Mikor elérkeztek azok napok amikor megláttam/hallottam, hogy „kopog” a dicséret, őszintétlen a prédikáció a cselekedetek nincsenek szinkronban a beszéddel, akkor kijöttem. De ez is egy folyamat volt, ehhez is idő kellett.
Nem értem amit Ödönkéről írtál. Valószínűleg az „időben” jár még.
Nikolát, aki már egyszer elment a HGY-ből pontosan a megélt anomáliák miatt, majd visszament a HGY-be – és minden megbecsülésem ellenére úgy látom –, ismét eltakarja a szemét, hogy ne lásson miért látod ennyire másképpen mint Ödönkét? Mennyivel őszintébb egyikük a másikuknál?
Előzmény: CSerfa (64)
elterito Creative Commons License 2004.02.09 0 0 70
"Szerintem hiba úgy elképzelni a Sátánt, hogy Isten háta mögött munkálkodik. Csak azt teheti velünk, amit Isten megenged. "

Valóban csak azt teheti, amit Isten megenged. Ettől függetlenül harcolni kell ellne, és nem csak "szellemi harc" által.

Előzmény: Cillit (8)
elterito Creative Commons License 2004.02.09 0 0 69
"Biztos, hogy ha így-úgy rosszul érezzük magunkat, az démontól van? "

Biztos hogy nem minden rosszul érzés van démontól, sőt a zöme valószínűleg nem. De van ami igen.

Előzmény: Cillit (8)
tanú Creative Commons License 2004.02.09 0 0 68
…az egész Tallér-szellem onnan ered, hogy NS kényelmetlenül érezte magát, amikor Tallér és felesége behúzódtak a szobájukba, és elképzelte…

Hát lehet, hogy Cillit most fején találta a macskát…
Amikor megtértem, a legtöbb nálam idősebb keresztény egyedülálló volt, én meg együtt mutatkoztam egy csajjal, aki szintén egy nálam idősebb keresztény volt. Lehet, hogy ez irritálta az idősebb keresztényeket (mármint hogy hamarabb fogok nősülni mint ők hacsak nem csinálnak valamit) és ezért tiltották a kapcsolatunkat.
Most már csak az zavar, hogy ezt immár 16 éve nem korrigálták…

Előzmény: Cillit (8)
Cillit Creative Commons License 2004.02.09 0 0 67
Kedves jauie,
Az Ó u. hány szám alatt kapható A kerezténység félrevezetése c. könyv? Vagy mi a bolt neve? Kösz!
Előzmény: jauie (65)
vfo Creative Commons License 2004.02.09 0 0 66
A filippi jövendőmondó lányka nem ezért okozott gondot. Ugyanis nem hazudott, amikor azt állította, hogy Pálék az üdvösség útját hirdetik, csak egy halvány csúsztatás volt a beszédében. Az tudniillik, hogy az embereket magasztalta fel, "akik nektek az üdvösség útját hirdetik".
Ha valaki az igehirdető ember felmagasztalására akar bárkit is rávezetni, bálványimádóvá teszi még akkor is, ha az igehirdető helyes dolgokat mond. Nekünk nem az igehirdetőt kell ugyanis felmagasztalni, hanem azt, aki az Igét adja, vagyis az Örökkévalót.
Ha valaki az igehirdetőt állítja a központba az Igét adó Isten helyett, bálványimádást gyakorol és az embereket is erre veszi rá még akkor is, ha maga az igehirdetés helyes is. Ez a bálványimádás titka, nem pedig az, hogy az emberek képek szobrok, stb. előtt hajlonganak. Ha a kijelentést imádják az azt adó Isten helyett, vagy ha az Igét hirdetőt helyezik Isten elé, akkor bálványimádókká válnak az emberek.
Előzmény: jauie (65)
jauie Creative Commons License 2004.02.09 0 0 65
Kedves Cserfa.

Domestos kérésére (44.) re hoztam fel azt az Igét.

A prófétálás Isten Sz. Sz. által történik és ennek az ellenkezője (sátáni oldala) szerintem a jövendőmondás, ami démonikus. Egy fordítás úgy írja, amit a lányka mondott --// üdvösségnek egyik fajta utját hirdetik //-- Gondolom mivel több napon át csinálta Pál felbosszantotta és felismerte, hogy nem hagyhatja annyiba és parancsolt az Úr Jézus Krisztus nevében hogy távozzon a lányból. És kiméne abban az orrában. Ha tovább olvassuk a fejleményeket, ott akkor egy komoly szellemi össze csapás történt a démonikus erőkkel és az Úr jött ki győztesen mint mindig. Szerintem Pál felismerte, hogy az gonosz szellem = démon = ördög.
Itt Pál csak több nap után cselekedet és nem mondhatjuk, hogy elhamarkodottan cselekedet.

Irod:: //”” Bizony, most is sokan hirdetnek ilyesmiket, itt szolgál Nagy Testvér, meg ott a másik Nagy Messziről jött Tesó. Gondolod, hogy mindenkiben jósszellem van, aki plakátolja a híres-neves testvéreket? Mert istentelennek ugyan istentelen ilyesmit hirdetni, bárcsak megértenék ezt az embereket, felekezeteket, meg a menekülés útját hirdetők is! “””//

Tudod én nem tudom elfogadni bibliainak a „Hit” tanítását,( E.W.Kenyon és Keneth Hagin meg a többiek akik arra az alapra építettek) mert nem Igei, és én a saját szememmel láttam, többször is, amikor megnyilvánultak azok a szellemek = démonok, amik a tanításhoz kötődnek. Itt sem volt elhamarkodottan kijelentve, de mivel megnyilvánult, az U.J.K. nevében parancsoltak hogy távozzon. És eltávoztak a személyből. ( Magyarul van egy könyv: Dave Hunt / T.A. McMahon A kereszténység félrevezetése. ) nagyon jól kifejti mi is a baj azzal az elmélettel, az Ó utcában kapható.

Egy másik hibás gyakorlat az úgy nevezet „ új hullám” ( torontoi átok) ami több kárt tet mint jót.

„ Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni” ezért nekünk kell hogy legyen Istenbe vetett hitünk.
De a hitbe vetett hit ellenkezője az Istenbe vetett helyes Hitnek.

A HIT Gy. is magáévá tette ezeket a tanításokat és a vezetőség nem ismerte fel az elhajlást az Igétől.

Én így látom a dolgokat és remélem nem nagyon tértem el a témától.

jauie

Előzmény: CSerfa (56)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.09 0 0 64
Kedves vfo!

Én csak magamból tudok kiindulni. És magam arra jutottam, ha a Biblia igaz, baj van a hgyvel, ki kell onnan menni.
Emellett nem tartom magam valami megvilágosodott, csudavilágos embernek. Hanem egyszerűen nem lehet összeegyeztetni a bibliai pozitív példkat a hgy elöljárói életével, különösen NS példájával. NS egész más életet él, mint Jézus, vagy apostolai. Stb.

Mondd, kik is azok, akik hitük és kapott világosságuk mértékében teljesen őszintén keresik Istent? Hogyhogy nem szúrja ki a szemüket az ordító igazságtalanság? (Mennyi minden olvasható erről e fórumon, ha töredéke igaz, ugyan ki is maradhat igazságosan a hgyben?)

Gondolod, hogy őszinte bárki, aki valóban a világosságot keresi, és NS-t is követi? Istennek alapvető elvárása a hűség, ha valaki kap Tőle világosságot, hitet, miképp állhat vissza megint NS mögé? Nem veti meg ekkor a kapott világosságot, és hitet? Nem hal el a hite, igazságos cselekedetei híján? NS vezetésével milyen igazságos cselekedetet lehet tenni? Politizálni, teologizálni bugyután, TV-zni őszintétlenül (gondolj az ATV-vel kapcsolatos ködösítésekre)? Mondd, hol is a tiszta, igazságos cselekedet, melyet NS vezetésével tenni lehet? Hogy a beszéd lenne? Hogy csak beszédben áll Isten Királysága? Áááá, ez kevés, ez nem világosság, ez nem hit!

Ha a hgys fórumtársakon elgondolkodom, tán csak az egy Nikola, akiről az általad leírtakat kinézem. Esetleg még elterito. Bizony, már Ödönkéről sem tartom ezt, mert nem őszinte szvsz 8jól fel is bosszantott annakidején), noha szinte kiáltozva vágyik az őszinteségre.

CSerfa

Előzmény: vfo (63)
vfo Creative Commons License 2004.02.08 0 0 63
Isten mindig embereket hív el és embereknek ad kegyelmet. A hgy-nek is azért ad kegyelmet, mert sokan vannak benne, akik a hitük és a világosságuk mértéke szerint teljesen őszintén keresik Istent.
Előzmény: CSerfa (62)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.08 0 0 62
Kedves vfo!

Azért NS elég távol volt attól, hogy apostol legyen. És azóta csak még jobban távolodott.
NS tudtommal sokszor nem is a magáét mondta, hanem mások kazettáin képezte magát. Amiket gondosan tanulmányozott, és kiválogatta, miről is "tanít".
Mindazonáltal valóban szólt Istentől való dolgokat, ajándékát is elismerem a pásztorságra. De ehhez kicsinyhitűség, önbizalomhiány társult szvsz. Magyarul kevés hit. Ezt kellett pótolni mások "szolgálatával", és ha Isten nem segített be, hát akkor egy kis ilyen, meg olyan ügyességgel, fogalmazással-szellemieskedéssel, és ahogy írtad, mozgósított sok hgyst külső, meg belső ellenségek ellen uralma fenntartására, öregbítésére ilyen buta dolgokkal. (Ilyen külső ellenség, pl. én is mentem annak idején mozi elé tüntetni-Bibliát lengetni. Belső ellenség meg pl. a Tallér-szellem, meg a lázadók, és egyebek.)

Ahogy elgondolkodtam, szinte csoda, hogy a Hgy ennyire vitte. (No nem létszámban, mert jó nagy, hanem Isten dolgaiban.)
Ehhez nagyon sok talentum kellett, hogy ennyit, ilyen módon lehessen tékozolni.
Most tehát úgy látom, a Hgy (és NS) jó sok talentumot kapott, büszke is rá (ahogy te a villanyvonatra), pedig csak kapta. Ám sajnos egyáltalán nem szaporította meg, sőt, inkább tékozolta.
Bizony, valóban nagyon hosszútűrő az Úr!

CSerfa

Előzmény: vfo (59)
Silan Creative Commons License 2004.02.08 0 0 61
a HGY középkoriasan primitív "teológiája"... hihetetlen azért, hogy a 21. században komoly, diplomás emberek is még szellemekről fantáziálnak... verjétek már ki a fejetekből ezt a sok süket baromságot!
Domestos Creative Commons License 2004.02.08 0 0 60
Jéé, igazad van, van ilyen fajzat is!
Előzmény: jauie (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!