Keresés

Részletes keresés

jó hír Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2424

Eddig stimmel...

Előzmény: H_G (2423)
H_G Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2423

A sertéshús egy része is zsír.

 

Előzmény: jó hír (2422)
jó hír Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2422

Tiszteletem mindenkinek!

 

Ilyen kolbászt vettem: Paprikás vékony kolbász (400 g)

 

Összetevők: sertéshús 75%, sertés szalonna, pác-só(....még sok apróság, százalék nélkül)...Max.só tartalom:4 %.Max. zsír tartalom 60%. Tárolási hőm...stb,stb..

 

a kolbász ízével nincs is bajom, csak a százalékokat nem értem....

 

75% + 4% +apróságok(X %), az saccper kb:85%  akkor a zsírtartalom a maradék 15%  60%-a?

 

...vagy ne kíváncsiskoggyak, hanem toljam befele?

 

Ha valaki érti...kérem...

miriuta maci Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2421

Kösz a tippet, én meg is rendeltem. :-)

 

Karácsonyra kaptam egy kolbásztöltőt, így már otthon is tudok majd jóféle kis grillkolbászokat fabrikálni.

 

Előzmény: chilii (2420)
chilii Creative Commons License 2011.02.25 0 0 2420

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ismeri-e valaki ezt a könyvet? Érdemes megvenni?

 

tuutuu Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2419

Nem töpörtyűre mennék, illetve átgondolom még.

Amilyen zsírszalonnákat láttam, azok a madaraknak még a hegyen éppen elmentek, sok kedvem nem volt abból sütögetni...:{

Előzmény: nagypapi51 (2418)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2418

Egyszer mangalica f. szalonnából próbáltam  túrós csuszára - jobb szó nem jut eszembe - "feltétet"

sütni.

Totál szétesett, alig maradt vmi a szalonnából. Zsír persze bőven.

8 éves koromig (akkor költöztünk kertes házból nem kertesbe) apám minden évben nevelt 2 cocát.

1 mangalica, 1 yorkshire, azt hiszem, a mangalicából készült a szalonna, az angolból meg a töpi.

Előzmény: tuutuu (2417)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2417

Namost volt már olyan, hogy szép töpörtyűt láttam, csak nagyobbak voltak a darabok a kedvencemnél.

Hát ment befele a mikróba, aztán krumplinyomóval összébb raktam...:}}

Persze a zsír kicsit drága lett így, de ez van...

 

Amúgy alighanem cserkészek egy kis mangalica zsírszalonnát, oszt' sütök magamnak.

De azzal meg nagyon észen köll lenni...

Előzmény: nagypapi51 (2414)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.18 0 0 2416

Szerintem meg de, ha az elsütőbillentyűt nyomkodják.

Dehát ez off, és reméljük, bőven a viccrovatban marad...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (2415)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2415

Gengsztergitárral senkit nem lehet fogyókúrára fogni...:))

Előzmény: tuutuu (2413)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2414

...én a sokkal kisebb méretre szabott, meg jobban kinyomkodott töpörtyűt kedvelem...

Nem vagy egyedül, szerencsére magam válogathattam össze a saját adagomat - remélem apca és homerx nem olvassák -, de a  lédig is nagyon finom.

Előzmény: tuutuu (2412)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2413

Persze, de remélhetőleg nem jönnek a dobtárassal....}}}}

Előzmény: nagypapi51 (2411)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2412

Érdekes, én a sokkal kisebb méretre szabott, meg jobban kinyomkodott töpörtyűt kedvelem...

 

De kétségkívül nagyon guszta...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (2402)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2411

Én még emlékszem a falakra mázolt feliratra: MUK!

Előzmény: Törölt nick (2410)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2410

tavalyi év nagyon rosszul jött ki, de márciustól visszatérek!:)

Előzmény: VBL (2409)
VBL Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2409

Amúgy a blogodban ismertetett életmódváltásod mennyire sikeres MOST ?

 

Előzmény: Törölt nick (2407)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2408

Húúú, az english bacon az nagyon jó, már alig van :)

 

Előzmény: Törölt nick (2407)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2407

annyira nem érdekel...csehiben 1000 Ft/kg a sima füstölt szalonna,

 

te meg ne akárjá itten bosszútállni, inkább dicsérd az angolszalonnát vazz....

Előzmény: nagypapi51 (2406)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2406

Megírhatnám, de dolgozz meg érte - bosszú az elfüstölt kolbászért :)

vf1 topiktárs hsz-it keresd!

Előzmény: Törölt nick (2405)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2405

kolozsvári szalonna 1400 ft/kg? az k. olcsó, merrefelé lakik a néni, hogy ilyen olcsón adja?

Előzmény: nagypapi51 (2404)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2404

Bözsi néni csak a bótot viszi, a fia a termelő.

 

Hanem nézem a Kaiser's friss újságát, a címlapon (Pick) kolozsvári szalonna, most 43%-kal olcsóbban, 2990 Ftt helyett csak 1679 Ft/kg.

Csak Bözsi néni kezébe ne kerüljön az űjság, mert náluk még 1400 Ft, és tökéletes, mint minden,

amit eddig kóstoltunk.

Előzmény: prwhrqkt (2403)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.02.11 0 0 2403

látatlanban is süvegelem Bözsi nénit!

nagyon szép!minden.

Előzmény: nagypapi51 (2402)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 2402

Kedden tiszteletemet tettem Bözsi néninél (lásd vf1 régebbi bejegyzéseit). 

A frissen kisült töpörtőnél csak a hozzá kínált házi eltevésű uborka volt finomabb - mert természetesen megkínált, nehogy már látatlanben vásároljak...:)

Pár kép a kamráról, momentán elég lefosztott, sonka pl. egy darab sem volt, de azért egy szép darab tarját magamhoz édesgettem. Kicsit korábban értem oda a megbeszéltnél, ezért a pörcöt, amit kifejezetten nekem sütött volna, már nem tudtam megvárni, sebaj, majd legközelebb!

 

  

 

 

fityók Creative Commons License 2011.01.11 0 0 2401

  Valamikor kóstoltam egy ilyen krumplis szalámit /akkor adta ide a srác a receptet/ és nagyon ízlett,jó állagú,ízű dolog volt ,azóta készülök elkészíteni. Mivel már rég óta nem vágunk disznót ,így maradnak a mások által gyártott jó,kevésbé jó kolbászok ,illetve a néha magam készített sima parasztkolbász,persze ez is húsfüggő ,néha sikerül ,néha nem . Mivel szeretek kisérletezni /a vargányás még várat magára :)),de a medvehagymást megpróbálom tavaszra/,így találtam rá a topikokra , gondolva hátha van valami infótok a témában??Köszönettel veszek minden segítséget,a végeredményről pedig beszámolok!

Előzmény: nagypapi51 (2400)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 2400

Látom, a disznóölős topikon segítettek, ezek szerint tárgytalan.

Azért én is megkérdem, miként magyar bucó: miért izgat ennyire a krumplis kolbász?

Semmi plusz ízt nem visz bele, csak az állagát rontja. Még ha vargányás kolbász lenne...:))

Előzmény: fityók (2398)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 2399

OK, eddig 2*1 kg plusz.

Előzmény: homerx (2397)
fityók Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2398

Sziasztok!

 Keresek egy jó krumplis szalámi receptet!

Ha, van valakinek valami tapasztalata ,megköszönném!!!

homerx Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2397

egy kilora en is vevo vagyok!

Előzmény: nagypapi51 (2392)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2396

annyiból már a szomszéd is kóstolhat.

Előzmény: apca (2395)
apca Creative Commons License 2011.01.09 0 0 2395

Jegyeztem, mennyi a kevés?

Úgy számolj, hogy kb. 25 dkg kell egy pogácsához, és akkor 'nyersen' még meg sem kóstoltad...:)

Olyan kila környékére gondoltam...

Előzmény: nagypapi51 (2394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!