Üdv, csúnyán lenyomott minket az Urban Legends topic, hajrázni kellene, de durván, hogy valahogy beérjük őket. :)
Amint leállamvizslázom :) megpróbálok időt szakítani, hogy történeteket fordítsak, de azért Ti is írjatok minél többet. Fő, hogy szórakoztassuk a forumozókat.
"Élj hülyén, halj meg hülyén!" ez a topik új mottója. :)
Eszembe jut még 1 sztori ami nagyon odavág. Egy viszonylag kis faluban volt (vagyis van) egy fazon aki hát mindíg este kocsmazárás környékén ér haza, és a fószernek megszokott dolog volt hogy a saját kutyája megugatja. Egyszer aztán nem ugatott a kutyus erre a fazon lehajolt hozzá, finoman pofozgatni kezdte a következő szavak kíséretében: Támadj! Támadj!. A kutya egy kistermetű jószág volt de gyorsan felbátorodott és elkapta a fazon ínyét. Asszem 2 vagy 3 öltés lett a vége:)
Megint eszembe jutott egy-két tipikus Darwin-féle
eset gondoltam megosztom veletek.
Volt pl az az iráni terrorista aki feladta a levélbombát
csak kicsit kevés bélyeggel. A postán gyors elintézték
egy vissza a feladónak cimkével. A terrorista
viszont rég megfeletkezve a bombáról kinyitotta a
saját levét.
Egy másik személy a repülőtéren biciklizett
walkmannal a fülén. (ne kérdezzétek hogy került
oda) Persze nem vette észre az épp leszállni
készülő repülőgépet. A repülőnek ki kellett
cserélni az egyik rotorját.
Irok még 1 sztorit bár szintén nem sok köze van
Darwinhoz (legalábbis a díjhoz). Dunaújváros 2003.
Zálogházban a fazon megtalálja saját 5 éve ellopott
kameráját. Meglepő, de még nem mulatságos. Mulatságos attól lesz hogy a kamerában felejtett
videókazetta alapján fogták el a betörőket:))
2000-ben tötént hogyaz USA-ban 2 gyorséttermi dolgozó eltalálta hogy kirabolják a munkahelyüket. A terv jól megfogalmazódott bennük. Este feltörik az éttermet egyikük ottmarad a fagyasztóban "hamisan tudjon tanuzni és elterelje a gyanut magukról" mint túsz addig a másik tüzetrak kint, a tűzoltók meg kiszabadítják a fagyasztóban 'rekedt' áldozatot. Eddig oké csak ott volt a bibi, hogy a tűz reggel műszakkezdésig csak parázslott, és csak akkor lobbant be mikor nyitották az ajtót reggel. A fagyasztóban az illető már elég keményen didergett, és korházba szállítás közben meg is halt. Most jön a sluszpoén mert igaziból bármikor kijöhetett volna a fagyasztóból mert nem volt zárva csak csukva:))
Egy élelmes tv-riporter ugy döntött h felveszi a bevonuló tankokat, és ehhez valami tuti helyet keresett magának. Mivel sejtette, merről fognak érkezni, felment egy magas ház tetejére az Eufrátesz mellett, és várta a folyó túloldala felől érkező tankokat. Mivel pedig biztonságban akarta érezni magát, fejére tett egy rohamsisakot, és körülvette magát homokzsákokkal. Aztán a kameráját a vállára vette...
És amikor megérkeztek az amerikaiak, az egyik harckocsizó a folyón való átkelés közben észrevette, h szemben egy háztetőn egy fickó van rohamsisakban, homokzsákokkal körülvéve, a vállán pedig egy hosszúkás tárgy van.
Ezt filmben is láttam. Ott az öngyilkos srácot halála után gyilkosságban való részvétellel, vagy mivel vádolták.
Következő versenyzőnk szerencsére nem pályázhat a díjra, de azért beírom. Tanulságos eset...
Menet közben szállt le a buszról
március 25. 18:30
[Havaria]
Súlyos sérüléseket szenvedett az a férfi, aki piros lámpánál szállt ki egy buszból Miskolcon. A busz a borsodi megyeszékhelyen a Győri kapu és a Thököly út kereszteződésében, egy piros lámpánál állt meg, amikor a 40 év körüli ember a kétszárnyú ajtót kézzel szétfeszítette és kilépett az aszfaltra. Balszerencséjére éppen egy autó elé került, amely már nem tudott megállni, így elgázolta a férfit. A mentők a vigyázatlan utast súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Az Amerikai Bunügyi Tudományok Egyesülete évenként díjátadó
estélyt
rendez. Az 1997-es
estélyen Don Harper Mills elnök egy San Diegoban törtent
rendkívül
bonyolult és bizarr esettel
szórakoztatta hallgatóit:
1996 március 23-án az orvosi szakérto megtekintette Roland
Opus tetemét,
és megállapította,
hogy a halál oka puskából származó fejlövés. Az áldozat egy
10 emelet
magas épület tetejérol
ugrott le ÖNGYILKOSSÁGI szándékkal (hagyott ugyanis egy
erre utaló
búcsúlevelet). Esés
közben azonban a 9. emelet magasságában életet egy, az
ablakon kilott
puskagolyó oltotta ki.
Se a lövést leadó, sem pedig az öngyilkosságot elköveto nem
tudott a 8.
emelet szintjében
elhelyezett biztonsági hálóról, amelyet az ablakmosók
szereltek fel.
Opus nem tudta
volna kivitelezni az öngyilkosságát emiatt a háló miatt.
Általában, aki
öngyilkosságot akar
elkövetni, az sikerrel jár, meg ha nem is olyan módon hal
meg, ahogyan
eltervezte. Attól, hogy
Opust lelottek a 9. emeletnél miközben a biztos halál felé
esett, még
nem változik halálának
oka öngyilkosságról gyilkosságga... De a tény, hogy az
öngyilkossági
kísérlet nem járt volna
sikerrel, az orvosi szakértot GYILKOSSÁG kivizsgálására
késztette.
A 9. emeleti szobában, ahonnan a lövés jött, egy idos ember
és a
felesége lakott. Éppen
veszekedtek, és a férfi a puskával fenyegette feleségét.
Elkeseredésében, amikor meghúzta a
ravaszt, elvétette a lövést, és a lövedék a felesége
helyett az ablakon
keresztül Opust találta el.
Ha valaki "A"-t próbálja meggyilkolni, de véletlenül "B"-t
gyilkolja
meg, akkor az "B" ellen
elkövetett emberölésért büntetheto. Amikor szembesítették
ezzel a
váddal, az öregember és a
felesége mindketten hangoztatták, hogy egyikük sem tudta,
hogy a puska
töltve volt. Az ember
azt állította, hogy hosszú ideje szokása, hogy feleségét a
töltetlen
puskával fenyegesse. Nem
állt szándékában, hogy megölje.
Opus meggyilkolása VÉLETLEN BALESETNEK tunik, ugyanis a
fegyver
véletlenül volt
megtöltve. A kivizsgálás folytatódott, és elokerült egy
szemtanu, aki
azt állította, hogy látta,
amint az idos házaspár fia megtöltötte apja fegyverét,
körülbelül hat
héttel a halálos balesetet
megelozoen. Mint kiderült az idos hölgy megszakította fia
pénzügyi
támogatását. Ezért fia,
ismerve apja fegyveres fenyegetozési szokását, megtöltötte
a puskát,
arra számítva, hogy így
apja majd megöli anyját.
Így az ügy ismét GYILKOSSÁGI üggyé alakult, ahol a fiú lett
Roland Opus
gyilkosa. Volt
még azonban egy különlegesen szép csavarás az esetben: A
további
kivizsgálás kimutatta, hogy
a sértodött fiú (név szerint Roland Opus!) egyre jobban
elkeseredett,
hogy nem sikerült az
anyja elleni gyilkosság. Ez az elkeseredés arra vitte, hogy
március
23-án leugorjon egy 10
emeletes épület tetejérol, hogy végül egy puskalövés
végezzen vele,
melyet egy 9. emeleti
ablakon lonek ki. Az szakérto ÖNGYILKOSSÁG címen zárta le
az ügyet.
A tv-ben láttam a hírt. Tudtam, hogy le kell írnom valahová, de nem jutott eszembe hová;)) A fickó ács volt, és azzal kérkedett, hogy neki ez rutin. Hát nem az volt.
"Bazz... Nem a gondolkodás a dolguk, hanem a mentés/kutatás."
A szekszárdi hídról korábban is esett a folyóba valaki, a holttestét Eszéknél találták meg. Túl erős a sodrás. Szerinted van értelme? Plusz nem kötelesek kockáztatni az életüket. A búvároknak a gondolkodás (mérlegelés) ugyanúgy dolguk, mint a mentés. Sztem helyesen döntöttek.
Keresik a Dunába esett fiatalembert
Szekszárd, 2004. február 8. (MTI) - Az őcsényi fiatalember szombaton az esti órákban a Dunába esett Szekszárdnál az új Szent László hídról - tájékoztatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
"A 29 éves férfi két lánnyal érkezett a hídhoz, majd a tanúk elmondása szerint annak korlátján akart végigmenni, amikor az erős szélben egyensúlyát vesztette és a folyóba zuhant".
Teljesen ide illik! Megmutatta a nőknek, hogy milyen jó az egyensúlyérzéke. Mostanáig nem találták meg a holttestét. (Megjegyzem: A különleges búvárok nem voltak hajlandók kimenni a helyszínre, mert "ott úgysincs esély a megmentésére". Bazz... Nem a gondolkodás a dolguk, hanem a mentés/kutatás. Forrás: Jóstét MO - Radírkettes)
Bár szerencsésen végződött a következő eset, mégis leírom, mivel a hülyeség határtalan voltának ékes bizonyítéka.
Csomagban adta fel magát a betörő
Index
2004. január 8., csütörtök 11:02
Egy kolumbiai férfi csomagban próbált bejutni egy tehetős család villájába. A biztonságiak azonban gyanúsnak találták a nehéz dobozt, és értesítették a rendőröket.
A fiatal kolumbiai férfi már sokat törte a fejét azon, hogyan juthatna be egy gazdag medellini család villájába. Minden lehetőséget számításba véve arra jutott, hogy csomagban juttatja be magát a házba. A szobalány nevére címzett nagyméretű és súlyos dobozt egyik barátja vitte el a házhoz.
Majdnem megfulladt
A villa biztonsági őrei azonban nagyon gyanúsnak találták a csomagot, ezért értesítették a rendőrséget. A hatóságok bombakereső kutyákkal jelentek meg a helyszínen. Meglepetésükre hirtelen egy kést tartó kéz belülről egy lyukat ütött a kartondobozon, majd valaki azt kiabálta, hogy mindjárt megfullad. A rendőrök gyorsan kinyitották a csomagot, ahol egy ziháló, símaszkos férfit találtak fegyverrel, kötelekkel felszerelkezve - jelentette a Reuters.
A férfit azonnal letartóztatták. A család elbocsátotta a szobalányt is, bár a rendőrség szerint semmi köze nem volt a betörési kísérlethez.
Tudjuk, hogy a karácsonyi őrület hevében sok mindent képesek elkövetni az emberek, láttunk már olyat is, hogy összeverekedtek a fenyőfákért. Egy kanadai hölgy azonban még ennél is messzebb ment annak érdekében, hogy ne teljenek karácsonyfa és fenyőillat nélkül az ünnepek.
A 66 éves quebec-i asszony ugyanakkor az ünnepeket sajnos már nem érhette meg. A Darwin-díj bizottság beszámolója szerint történt ugyanis, hogy a hölgy felpakolt néhány tűlevelűt a kocsija tetejére és hazaindult a gyorsforgalmi úton. Az örökzöldeket azonban nem sikerült rendesen rögzítenie, így azok egyszercsak megunták az utazást, és sorban az útra potyogtak.
Az idős nő nem szerette volna, ha fenyőit kilapítják az arra száguldó autók kerekei, ezért kiugrott a kocsiból, és a kivilágítatlan, ám a késői óra ellenére még meglehetősen forgalmas úton megpróbálta összeszedegetni a fácskákat. A történet arról nem szól, hogy minden fa épségben átvészelte-e a kalandot, annyi azonban bizonyos, hogy az asszony mindent megtett - konkrétan az életét áldozta - értük.
A szedegetéstől nem tántorította el, hogy egymás után két autó is elütötte az autópályán, de azt már nem élte túl, mikor egy harmadik kocsi is elgázolta.
Emberöléssel vádjával letartóztattak egy nigériai férfit, aki hűen követte az általa felkeresett törzsi gyógyító instrukcióit, és lelőtte a hatástalannak bizonyuló védővarázslatot készítő "mágust".
Golyóálló varázskötést készített megrendelőjének egy tradicionális afrikai gyógyító, azonban belehalt saját mágiájának tesztelésébe. A BBC tudósítása szerint a nigériai Ashi Terfát egy kliense lőtte agyon, miután a javasember saját maga vállalkozott tesztalanynak. A herbalista a hírek szerint a saját nyaka köré kötötte a védőbájt és megkérte ügyfelét, hogy adjon le rá lövéseket tesztelendő a varázslat hatékonyságát.
Umaa Akort emberöléssel vádjával letartóztatták, miután a férfi eleget téve az unszolásnak fejbelőtte a füvesembert - mondta el Bode Fakeye, a rendőrség szóvivője. Az AFP hírügynökség jelentése szerint a szerencsétlenül járt varázsló koponyája teljesen összeroncsolódott a közelről leadott lövéstől.
Akor puskagolyók ellen védő varázskötést kérve kereste fel a később áldozatává váló gyógyítót. Ez egyáltalán nem szokatlan a fekete kontinensen, Afrikában mindmáig igen erősen jelen vannak a boszorkánysággal és varázslásokkal kapcsolatos hiedelmek - jegyezte meg a BBC az eset kapcsán. A hagyományos gyógyítók széles körben kínálnak a helyi lakosoknak különféle mágikus gyógymódokat és szerencsétlenségektől védő varázsos erőket, az utóbbi időben ezzel arányosan megszaporodtak a hatástalan bűbáj miatt megtorlásban részesülő varázslókról szóló hírek.
Ügyfeleink (igen magasan kvalifikált emberkék)cégünktől faliórát kapnak ajándékba karácsonyra. (A szokásos falióra: elemes, mutatós..)
Jön a reklamáció:
De nem jár az óra pedig beletettem az elemet.. (talán a rajznak megfelelően kellene a két végét...)
- Aha..már jár.. de egy órát mutat a mutató...
(grr)..
- és hol kell felhúzni?
'79. Pécs, Pollack Misi fősuli.
Kapcsolás összerakva, két asztalnyi műszer, soros motor, /indítóáram ugye qrva nagy, ford.szám megszaladhat, stb./, tanerő kérdése: Ki meri bekapcsolni?
Na, volt hátraugrás. :-)
Más.
Mechanika tanszék, öreg prof tervezett egy vibrációs asztalt. Elvileg tök jó volt a konstrukció, csak a melósok rosszul csavarozták le a betonra. Méretek: ragasztott tölgyfa lap, 2x1 m, 35 cm vastagság /!/, két db 2,5 kVA motor, szép darab excenteres tárcsákkal.
Na, ez az első bekapcsoláskor kisétált a falon, akkor állt meg, mmikor az összes kábel elszakadt.
Én ehhez hasonlót tanárként, óra alatt is megcsináltam. (Mert fő, hogy jó példával járjunk elöl. :-) ) Két gyereket borítottam fel, ahogy hátraugrottam, amikor belenyúltam a gép kapcsolójába. :-)
Én is infós vagyok, és bár elmondták már ezerszer hogy mielőtt elkezdek barnolmni bármit, áramtalanítsam azt.Ennek ellenére nekem is sikerűlt már néhány dolog.Pl.:A világító memóriakártya(pedig csak fordítva sikerűlt beraknom,miközben nem vettem észre hogy be van kapcsolva a gép)
A rutin meg az évek:)
Engedjétek, meg hogy egész éjszakai olvasgatás után közzé tegyem saját Darwin-award esélyes kalandomat!
Informatika szakos hallgatóként az egész az új mobil-rack-kel kezdődött... Megvettem. Hazavittem.
Beszereltem. Volna, ha nincs útban a régi "AT"-s ház tápzsinórja. (Tudjátok.. az a fekete, duplán szigetelt, négy eres jóság)
Egy pillanat alatt lekaptam a bekapcsológombról, félreraktam, mobil-rack-et bekötöttem. Majd elkezdtem visszadugni a tápvezetéket. Egyszercsak villanás, csattanás, füst, sötétség. Na mondom, most van vége az egésznek, azt még egy gyermekem sincs, hogy továbbvigye a nevem... :P
Én hülye nem húztam ki a fali tápcsatlakozót, és ahogy megpróbáltam visszatuszkolni a négyeres, szigetelt zsinórt, abból HÁROM ér hozzáért az alaplaphoz, és rövidzárat csinált.
Hála Istennek, csak egyedül voltam, és csak a biztit vertem le... Na meg a fél számítógépet, de volt otthon tarcsiba egy másik... :)
Most mondhatjátok, hogy "Úristen... Ez túlélte... Mi lesz velünk?"
De mondhatom nektek, én tanultam az esetből...
Üdv!
Buddhha