Ami eszembe jut még, kormányrúd, féltengelyek, klíma kompressszor, hátsó szövetülés és támla (szürke kockás). Ajtókban az emelőszerkezet, egyikben a motor is benne van. Egy megnézést mindenképpen megér. Kép mailben ha valakit komolyan érdekel.
Ami megmaradt az autóból, eladó,kézi váltó, kardán, pedálsor, ajtók, szélvédők, hátsó híd, rengeteg cucc. Olcsón adom, de utánfutó kell hozzá. Telószám az előző hsz-ban. Csak minden egyben.
Még nem szedtem szét ilyet de valami olyasmi lehet, hogy a nyák panelról csík fólia megy a kijelzőre. Régebben vettem az e-bay-ról vezetőképes ragasztót talán azzal meg lehetne tuningolni de látni kellene előbb...
De lehet, hogy csak enyhén meggörbült a nyák panel és jobban hozzá kell szorítani az átvezetőt.
A 215/50 nem váltóméret. A 3,5 bar meg kibaszott sok. Akkor lehet értelme, ha dinnyésre ül a teher miatt, de gondolom nem úgy jársz vele többnyire. Nekem hátul 245/40 R17 van, és 2,4 barral "járok". Elöl 225/45 R17, abban pedig 2,3.
Minden gyári. Gyikhuszarnak: teljes terhelésnel 3.0 elöl és 3.5 hátul írja. Szerintem sem normális. 215/45 még alacsonyabb, esetleg 215/50 gondoltam, de azzal is kenődne szerintem. 225/45 meg a kormányt rángatja
Ültetve van ? Mert akkor ki lehetne próbálni 215/45 17 hogy viselkedik rajta. Picit alacsonyabb az oldalfal, lehet jobban tartana és még talán a felnin sem állna felháborító módon (mondjuk ez gyártmány függő)
Hát én most építőanyagot viszek szinte mindig, de 2,5 barnál nem nagyobb a keréknyomás. És nem rossz így. A merci is 2,5 -re van fújva és ok a conti gumikkal. (Igen, az ajánlott márka :D)
Ha mar gumi. 205/50r17 gyári nyomas 2,6 elöl 3,1 hatul. Nem hibátlan úton kemény, ráz. Ha leengedem, jobb, de takony. A szótárban ez a "kompromisszum". De van esetleg más ötlet? A felni 7*17, ennel kisebb nem megy rá.
Valaki (talán fetitaco?) időről időre kiteszi ide az ábrát, hogy hány centi távolságnak kell lennie elöl-hátul a felni alja és a kerékjárati ív közt M Sport Suspension esetében. Nem találom. :)
Na Hello. Srácok, van itt valaki aki netán lábra akarna állítani egy a jobb elején sérült 20i coupét? Netán donornak elpakolná?
Szétszedni, kiárulni nem akarom, jobb lenne ha lábon menne. A sperr, az M50B20, a fekete elektromos bőrbelső és a levehető, gyári vonóhorog ára körül adom, a többi ráadás. Szerintem M50 ilyen kevés kilométerrel nincs is már. 218*** Automata, de a kézi váltó is megvan. + rengeteg alkatrész-tartozék. Húsz 971 huszonöt-negyvenkettő.
A mazda-bmw verseny érdekes volt,de egyértelmüen az e30 volt jobb. Számunkra vegyes hétvége. Egyik autóba szerdán érkezett az új motor olaszból ,de nem akart menni ,erőtlen volt,6-7 ben alig forgott már el. Három harmadik hely két negyedik a zárás.
Épp ma járattam meg a jó kis 124-est. Lehet öreg vagyok már, hogy tetszik,.de tetszik. Jó haladós, de ellenben tök halk. Erősen illegális sebesség tartományban is jó utazó. .Mondjuk 200-zal bírnám egy darabig az Autobahon. E36 jóval hangosabb.
Mindenkit meghallgatok de ez kb. így marad. Annyi ,hogy van egy szett Alpina classic 17-es szettem , azt majd rápróbálom Ez amúgy 18-as ,nekem optikailag be is jön de tény ,hogy vályús úton megvezeti.
Természetesen vicceltem a sértést illetően de ezt érezted is . Ami az Alpina felnit illeti az nekem egy becsípődés, szinte minden Bömosön teszik amin láttam. Össze is szedtem belőle néhány szettet és vennék is még belőle szívesen. Pixel és levélrács ügyben esetleg ötlet ?
Szia! Nem állt szándékomban megsértegetni, és meg is jegyeztem, hogy a felni nekem nem teszi egésszé. A kocsi egyébként teljesen szép, látszik, hogy megkímélt példány, gyárias állapotban. Még a színe is bejön. Valamikor majdnem rámozdultam egy moreagrün kupéra én is. Elég ritka. Múltkor egy e46 kupét is láttam ugyanebben a színben, na az még ritkább.
Időközben rájöttem, hogy miért nem annyira adja - nekem :) - a felnivel. Maga a felni gyönyörű, de talán nagy az e36-ra. De ezt meg se hallgasd! :) privát vélemény magamnak.
Hálistennek nem pont ugyanaz és ugyanúgy tetszik mindenkinek ! A változatosság -mint tudjuk-gyönyörködtet. Amúgy nem is gondolom,hogy az enyém a legszebb,legjobb de nyilván azért ilyen mert szépnek látom.
A 323i + automata, alap külcsíny sem a csapatásra utal. Az első fényszóró kicsit sárgábbnak tűnik, mint a normál, meg ültetés is mintha lenne a rugóknál. Szerintem az E36 nem olyan régies kinézetű, meg a műszerfal is örökzöld. A Styling 32-t szeretjük... :P
Szép a gép gratula! Egy kupéra semmiképpen nem lehet mondani hogy öreguras szerintem. Talán azért furcsa a kerék mert teli a közepe. Lehet jobban mutatna ha látszódnának a csavarok...
Érdekes ez az öreguras jelző bár én inkább vintage beütésnek mondanám de valóban van egy ilyen hangulata. Szerintem a színe (moreagrün) is meghatározza ,ami egy véletlen mert állapotot próbáltam venni de ma már nagyon tetszik. Éppen csinosítgatok egy 328 coupet is ,az arktik silber ami sokkal neutrálisabb szín és nem is lövi be ennyire egy irányba az autót.
Alpina felnikkel nem annyira autentikus BMW, hogy ne lehetne rakta másik indexbura... Nekem kicsit öreguras az összeállítás, de lényeg, hogy a tulajnak tetszik, az a fontos!
Nem akartam belemenni semmilyen variába mert tényleg elég autentikus a verda. Majd lehet egyszer megformálok egyet a saját fejem után de ezt túl szép passzban kaptam el ahhoz,hogy elkezdjem barkácsolni. Kérdeztem a pixel problémára ha esetleg tudtok valakit meg kellene 2db un. levélrács(mindkettő kópéhoz, nem tudom van e differencia) schmiedmannál van de hátha tudtok picit olcsóbban. Köszi előre is !
Huh ! Megsértettél ,nekem adja meg általában szokott az embereknek tetszeni bár én nem közvélemény kutatást szeretnék nyerni vele. Amúgy 323i ,automata ,gyári minden 150e km,zéro rozsda. Szinte újszerű.....szóval szerelem.
Nekem nincs, Ricsiét tárolgatom már egy éve. Azt tudom megmutatni, akit érddkel. :) Egy éve még nem volt egy napja, amikor az autójával akart foglalkozni. Van itt egy kormány is, az se kell neki, inkább a szakadttal jár és a fejére esik a kárpit (194 cm magas...)
BMW-nél nem lehet visszaragasztani ? És ha még nem nyúlt meg ? Én hátul visszaragsztottam egy darabot.
A kompót tetőablakkal ilyen szempontból tök jó, mert rövidek a fesztávok, nincs ami belógjon :) Hátul a vastag oszlop tövében ereszkedett meg a sarka, de azt visszaragasztottam spray-vel, és jó lett.
E36 on kb 2-3 évente cseréltem kb 15-20 ezer ft volt a fekete. Nem volt tétel. Mercin szintén de most elfogytak a bontottak. De ott fel lehet ragasztani a gyárit. Motor a legjobb azokon egyet sem cseréltem.
Svájci autó... (ez azért az állapotára, karbantartottságára, megkíméltségére egy elég jó infó)
Garage offer E92 M3 Individual Manufacture: 05.2010 Transmission: M-DCT Power: 420 PS Mileage: 106.000 km Colour: melbourne red Last Inspection: 04.2019
`` BMW M3 E92 V8 MELBOURNE RED ** COMPETITION PACKAGE ** - FRESH FROM MFK - FRESH FROM SERVICE - 12 MONTHS WARRANTY (OPTIONAL) - NEW SUMMER TIRE - Navigation system Prof. - leather package - Heated seats - cruise control - Sequential 7-speed dual clutch transmission with automatic function - Electronic Damper Control EDC - Extended connection of the music player in the mobile phone - Extended leather interior Novillo - High beam assistant - BMW individual extended leather interior MERINO - BMW Individual paint - BMW Individual solar control glazing - CD changer 6 cd - Competition Package - Backrest width adjustment incl. Lumbar support - M Drive - Interior trims leather carbon structure black - Child seat device ISOFIX with deactivation switch for passenger airbag - Climate comfort windscreen - Comfort access
Olvass a leírásban. Nem szar megoldások, pár tétel, de nem gyári. K&W futómű, E46 kormánymű, Supersrprint végdob. Nekem pont beleférnek az ilyesmik, de nem 100% gyári.
Igen, mondjuk ez egy nagyon kivételes példány. Amúgy olcsóbban van E92 is, ami V8, bár nem az amcsi fajta... Nyilván nem te vagy én vagyunk a célközönség. Szerintem ilyet majd az vesz, aki szeretné, hogy meglegyen a teljes sor, S4, S6, V8, S6T...
Tegyük fel, hogy így van (vagy lesz). Egy nem gyári húzású, de a gyárira nagyon hasonlító tetőkárpit miatt majd nem veszik meg? Vagy majd emiatt alkudnak a feléből?
Én 10 millióból biztos, hogy E46 M3-at vennék, mert egyszerűen sokkal jobb autó. A tetőkárpitot meg mindkettőben leszarnám. Szerintem sokan vannak ezzel így. Emiatt az E46 mindig előnyt fog élvezni. Az E36 M3 pedig sosem lesz olyan kultusz autó, mint az E30 M3, vagy mondjuk a Honda NSX.
Az meg egy dolog, hogy mit mennyiért árulgatnak, illetve mennyiért kel el.
Bár nem az én dolgom, de ha már beírtad fórumra: nem tudom, hogy milyen értéknövelő vagy csökkentő hatása van egy "majdnemgyári" anyaggal történő újrahúzásnak, de én egy ilyen darab szarért (már bocs, de egy rongydarab meg üvegszálas szemét) biztosan nem adnék még negyed ennyit sem. Olajból, gumiból, fényszóró izzóból, egyebekből sem a 20 évvel ezelőtti korhűt használod, ide is elférne egy gyárira nagyban hasonlító anyag. Újrahúzatod az oszloptakarókat is, gyönyörű lesz. OT-n az ilyet amúgy hogy ellenőrzik? Illetve ha észreveszik, hogy nem gyári, akkor?
Ismét személyes vélemény: szerintem az E36 SOHA nem kerül oda (M3 sem), hogy valaha is megfizessenek egy ilyen szintű gyári állapotot, ha a majdani eladását tekintjük.
Nekem az autó 6 ker bp kolozsvár utca ,a nullástól nem messze nagytétényben megoldották 100 on belül,igaz akkor az abs kockával szivott fél évet a csávó,ugyhogy pontos összeget nem tudok,talán 60 körül. de az elhúzható tető rész az kimaradt, ott most sincs kárpit... kérdést megérhet vadul bmw z nek,de nem feltétlenül ajánlom öket.
Ez csak egy ötlet ami nem feltétlenül jó...Gondoltam beirom
Az elhúzható részen kivüli tetőkárpit olyan lett viszont mintha most jött volna ki a gyárból.
Biztosan. Nagyon szép munkája van. Fiatal létére elég ügyes gyerek, és szorgalmas. Lakatol is, múltkor e30-at láttam nála, az igényesebb fajta felújítással.
Nálam nem lóg a 124-es kárpitja, eddig garázsban volt, most pajtában lesz. :)
Hát akkor drága évekig bírja gyári vagy olcsó évekig bírja de valamennyire elüt. Más megoldást nem tudok. Nem tudom OT n minek szabad fennt lenni. Én pályázok az OT ra de 422 ezerért csakcsak nem vennék.
Láttam már párat eltéve, de azok is huszonévesek voltak. Nem sokáig jók már, mert kiszáradt a textil és a hordozó felület közti vékony szivacs. Onnantól vége.
Fb- n van egy srác, ha kell privátban a megadom a számát. Nekem olyan kárpitot adott, hogy csak nagyítóval.lehetett megkülönböztetni a gyári feketétől. Amúgy van belőle egy adagom, ha érdekel megmutatom. De nem tudjuk egymás kontaktját. A számod átküldheted a fabigeza kukac frímélre.
Bontottban már nem érdemes bízni szerintem. Vagy új vagy állj neki te magad és lehet jól sikerül. Egyszer vadkerten beszélgettem egy sráccal, nem hittem el hogy át van húzva a tetőkárpit. Maga csinálta, nagyon patent lett
Nagyon leszállt a tetőkárpitom, elvileg normális autókárpitos azt mondja nem lehet gyári minőségben visszamachinálni. Van valami ötlet gyári antracit kárpitanygra, vagy menjek venni újat kb 800 euróért?
EGR lefalazás és megnövekedett NOx kibocsájtás: itt van egy nemzetközi statisztika, nézzétek meg: Magyarország abszolút első helyen áll a tüdőrák okozta megbetegedésben, összesítve is, illetve férfiak és nők külön-külön is. És nem is veszélyezteti senki az első helyünket, toronymagasan vezetünk. Nem tudom nem észrevenni a sok okos ügyes ember által levakított EGR és a tüdőrák közötti összefüggést... :(
1. Az mekkora mák, hogy ezek az esetek mind olyan helyen keletkeztek, ahol volt elegendő hely egy autó biztonságos elégetéséhez.
Mi lenne ha egyszer egy svájci alagútban vagy egy több szintes parkolóházban gyulladna ki egy autó...
2. A másik cikk végén van egy jó kérdés. "Visszahívják a kocsikat, átvizsgálják, cserélnek alkatrészt, vagy nem?"
Visszahívják. És akkor mi ? Bólogatnak, hogy ez M O S T nem veszélyes ? Vajon hogy lehetne a problémát tökéletesen megoldani ?
Magyarosan ? EGR lefalaz, ECU-ból kiír :)
Érdekes amúgy, hogy az új autók motorproblémáinak szerintem kb. 50-70%-a az EGR rendszerre vezethető vissza, és mégsem tudják normálisan kialakítani ?
Tudom, hogy az NOx kibocsátás szigorodása miatt megkerülhetetlen az EGR, de biztosan meg lehet oldani úgy is ezt a visszavezetést, hogy ne tömje tele korommal a szívócsövet, ne tegyék már rá a vezérlőelektronikát egy forró alkatrészre, vagy ne gyulladjon ki miatta az egész autó.
E39 formára gyorsan öregedő autó , valahogy abban az időben a prémium autók keresték a formavilágot merci w210 bűn ronda autó .Talán az audi oldotta meg legszebben a formát .
Azért a faceliftes M-packet E39 már egészen vállalható. Az E46 arcvarrás előtti coupé szintén el van találva. Nekem az ettől újabbaknál nehéz a szépséget felfedezni. Mondjuk az új nyolcasnál már vannak bíztató jelek!
Ez utóbbi kettőt nézve még egy fabudiba is inkább ülnék be....... e21 el kezdtem.az BMW volt. müanyag szarok bmw jelvénnyel nem kellenek. e39 ocsmányul néz ki mind lerúgott szar,megjelenésre 0 -1 e46 dettó.Szokták volt mondani,ha egy autót szeretsz 3 x visszanézel rá a tescóparkolóban. egy e39/ e46 ra nem néznék vissza-
Az én számomra a BMW az E34 E32 vel befejezte az autógyártást. e39 ért fillért nem adnék e38 ért még talán.ezek a maiak meg még ha lottón nyernék se kellenének.Az ember azt gondolja,hogy merciék a w210 el elintézték magukat, hát a bmw most ezzel még jobban. szánalmas. 36 asszonynál van de nem láttam mert levitte a barátnőjéhez......nem is bántam.
Valami megoldást kell találnom hogy e34 legyen.. szép és jó az e36,de rohadt nagyot hibáztam amikor erre váltottam e34 ről.........Ha már szivni kell akkor olyannal ami a szivemhez közel áll.
A német tűzoltóság is kiemelten foglalkozott a bmw dízel égésekkel . Külön tanulmányt írtak róla ,tesztek tömkelegét végezték el .Valós a hiba , tényleg kiég.
Nem értem ezt a hozzáállást. Hogy ne legyen rossz a márka megítélése ezt csuklóból azonnali visszahívásokkal kellett volna megoldani, de már "nevetséges" hogy ha valami autó az út szélén ég az szinte biztos hogy BMW
miután félreállt, már csak arra maradt idő, hogy feleségével és gyerekeivel kiszálljon a BMW-ből. Nem tudta leállítani a motort, mert mire a start-stop gombhoz nyúlt volna, lángok jöttek a légbeömlőkön át.
Hol laksz ? Ezt a kocsit láttam Balatonfűzfőn az uszoda előtt. Én is lefotóztam. Nekem a rendszámára fájna a fogam... MAT-tal kezdődik a vezetéknevem és 1974-ben születtem :)
melyik a jó motor? az ami új, de mégis van tapasztalatod hogyan kell "használni". Ha lenne újan egy 328-ad, tuti elmenne 600 ekm-t gond nelkül, mert szereted, gondozod, hamarabb cserelsz olajat stb. De veszel egy használt prémiumot, és azt probalod életben tartani.
én szívesen elmorzsolnék néhány nyálcseppet a 30d-ért, de egyreszt nem ide való, masreszt kurva draga volt hogy gyárias legyen, mondjuk a motorhoz pont nem kellet nyúlni
"De olvastam, hogy az alublokk miatt a hengerfejcsavarokat nem biztos, hogy meg lehet húzni.
Ez persze csak akkor derül ki, amikor már megvettem minden anyagot, motor ki, szét, össze, és hopp! Addigra kifizettem az összes anyagot, gépműhelyt, szerelő munkadíját, és ott állok egy raklapnyi színesfém hulladék mellett, motor nélkül. Alkatrészeket nem veszi vissza az eladó, mert be voltak építve. Lehet keresni bontóban motort. Szóval nagyon kockázatos lett volna."
Ez a válasz azoknak is akik szerint én "félreinformáltam"
"soha a büdös életben többé nem veszek BMW-t. Amik azóta vannak, láncszaggatók, kigyulladók [...] Ez nem prémium autómárka, csak szimplán egy kurva drága átverés."
A fentieket tegnap írtad. Ma meg szembejött velem az alábbi poszt fészbukon:
Még egyszer sem kellett rátöltenem két olajcsere között az M43-nál :) Az a motor majdnem jó, csak pár dolgot terveztem volna másképp: lánc helyett lehetne szíjas, hosszú szívócső egy rémálom minden szerelésnél, műanyag vízcsőcsonkokat megetetném azzal, aki elkezdte gyártani. A többi OK :)
Báááár az 1,9-esről szoktak rosszat írni. Állítólag szeret olajnyomás hibát produkálni. Cserébe fillérekért javítható.
Turbóval amúgy az is lenne 170 vagy 200 lóerő. #annyiértmárturbósisvan :) :) :)
Az enyém nem lesz turbós, az már 99%. Nem lett akkora a szerelem, mint amire számítottam.
Meg kéne keresnem azt az árat, amennyiért megcsörren végre a telefonom, de még mindig sajnálom :(
A legjobbat úgy értem mindenben jó .Tartósság , fogyasztás, nyomaték ..stb. Mondjuk a maga nemében mindegyik jó motor , ha megfelelő a karbantartás. Tudunk hozni példát jó-rosszat a dízelről és a benzinről is bármelyik legyen.
Az M54B30 egy elképesztő nyomatékgyár, nagyon mélyről húz, és érződik benne a 3000 köbcenti minden kis kockája. Ha jó, akkor nagyon jó.
De az olajzaba, meg a katalizátor elégtelen működése miatti motorhiba lámpa gyújtogatás, nem kellett ez nekem. Katalizátor csere is volt, nem segített, nyilván az olaj- meg a kompressziógyűrű volt a baj, ha Novoth Tibi azt írja.
De nem szedünk szét olyan motort, amit nem biztos, hogy össze lehet rakni.
Meghirdettük, nem jött rá épkézláb vevő, volt sok olcsóbb is a hahun, mindenféle rozsdás, ültetett, üvegszálas tuningolt szarok, amelyek már a képek alapján is a belüket húzták. De úgy látszik, ez kell a népnek.
Gondoltunk egyet, kapott 17-es felniket a 19-es M3 felnik helyett, kivettük a gyári BMW RDS CD-s rádiót +hifit, a bőr multikormányt, meg még mit tudom én, mit.
Fél millióval olcsóbbért raktuk fel, így már gyorsan elment. A kiszerelt kiegészítők meg elmentek külön, jó áron. Nem hullajtottunk utána egy könnycseppet sem.
Plusz szerintem jobb egy gyengébb makulátlan állapotú motor amivel nem basztatnak a zsernyákok sem, meg az NKH,
mint egy olyan motor ami sem nem legális, és a karbantartása is 2-3 milla. Ne gondolja senki, hogy a bontott S54 az szalonállapotú lesz, és ahhoz a gyári cuccok horror áron vannak. Az M54B30 meg az én nézőpontomból nem éri meg az esetleges hercehurcát a módosítás miatt, mikor az M52-ből is lehet hasonlóan jót csinálni, ha az ember beleteszi amit kér.
De a csodákat azért felejtsük el a megkímélt hathengeres nagyköbcentis motorokat illetően.
Írtam egy pár sort, de nem jelent meg. Na mindegy. Az M54B30 adná magát, de hát állítólag eszi az olajat konstrukciós hiba miatt, így az szerintem kiesik. Az S sorozatot nem ismerem annyira, de a hírek szerint elég nyűgösek. Az S38B38 mondjuk adná magát, ha nem kell azt is fél évente lapkázni/csapágyazni/hengerfejezni (Kell?). Amikor működnek, akkor biztos jók, de azért ezek a műveletek ne legyenek már egy utcai autónál általánosan elfogadottak. S65B40? Erről semmit sem tudok, ahogy az S62B50-rel sem, dez utóbbit is jelölném a címre. Az M62B44 szerintem minden szempontból fasza, viszont ilyen teljesítménnyel a fogyasztása napjainkban nem tolerálható, legalábbis számomra.
Marad az M52B28 :).
Én a fent felsoroltakból választanék egyet, de az ismereteim hiányosak ahhoz, hogy egyértelműen állást foglaljak.
Szerintem nincs olyan, hogy legjobb. Legszebb hangú, legnagyobb teljesítményű, legkevesebb karbantartásigényű lehet, de a legjobb az inkább mix, azaz kompromisszum...
Lehet sokkal jobb, de hamarabb tönkre megy. 1.6cr egy tömegű lendkerék kel van. Örökös. Turbó sosem megy tönkre, cserébe nem megy úgy mint 2.0l es. Kb olyan mint a 18d- 20d. 18d turbó sem megy tönkre sosem..
Dehogynem. :P Nálam inkább amúgy a nem gyári állapot miatt akadtak gondok. Az S-eknél még csapágycserével kell minden 50000-nél számolni. Az M54 meg szimplán használt volt, 2 szelepet nem volt 100%.
Nem is tudom, én kb. 1000 km-ként motorcserénél tartottam az M52-nél, az M54 még nem ment normálisan... Az N52B25 200000-nél tart, a swifttel több volt a gond fele km-rel.
Nincs azzal semmi gond, a gyári összeszerelést tökéletesen bírja. Egyébként meg a normálisan karbantartartott, alublokkos M52 motorok nagyon sokat elmennek és tartósak, ha úgy használják és tartják őket karban, ahogy azt kell.
Tőcsavarral meg lehet oldani a hf csavar problémát. De akkor is: alutömbbe fúrt furatba 12.9-es be gerfej csavar? Egyik puha, másik k.va kemény. Jól kitalálták... Pláne, ha az alublokkot érte már komolyabb hőterhelés.
M54B30 és az olajfogyasztás. Terveztem, hogy gyűrűzök és szelepszárszimmeringezek.
De olvastam, hogy az alublokk miatt a hengerfejcsavarokat nem biztos, hogy meg lehet húzni.
Ez persze csak akkor derül ki, amikor már megvettem minden anyagot, motor ki, szét, össze, és hopp! Addigra kifizettem az összes anyagot, gépműhelyt, szerelő munkadíját, és ott állok egy raklapnyi színesfém hulladék mellett, motor nélkül. Alkatrészeket nem veszi vissza az eladó, mert be voltak építve. Lehet keresni bontóban motort. Szóval nagyon kockázatos lett volna.
Inkább eladtam az M54B30-as 330i-t, és soha a büdös életben többé nem veszek BMW-t. Amik azóta vannak, láncszaggatók, kigyulladók, főtengely szíjtárcsák, repedő leömlők, beeső szívósor flapnik, szégyen. Ez nem prémium autómárka, csak szimplán egy kurva drága átverés.
Abban viszont igaza van Novoth Tibinek, fog még az a motor 1 milliót + pippantást érni, most, hogy elkészült, és ha tényleg jó. :)
Nem perselyes motort is át lehet alakítani perselyessé ? Nagyobb motorokat szoktak így javítani, nem tudom, hogy ebben a kategóriában is lehetséges-e ?
A motor amit árultam kb minőségben ezt tudja, pont ezért le is vettem a hirdetést mert 5 kilóért nem éri meg eladni. Majd ha már tényleg akkora kuriózum lesz egy tökéletes állapotú b28 motor, akkor röhögve adnak érte 1m-et és le is pippantanak mellé.
Csak érdeklődés képpen kérdezem, ha én kivennék egy párszázezerkm-et futott 20 éves motort az autóból, akkor mindent kicserélnék felújítanék benne amit lehet.
Azaz ha jól gondolom csak az alkatrész és gépmunka 500 körül van. Jól gondolom?
Láttam OT projektre felújított m50-et, abba csak az üres hf és üres vasblokk maradt a régi.(igen új dugattyú/főtengely stb:) Nem mondom mennyi volt, mert sokan csodálkoznának, vagy nem is értenék. De a máik oldalon aki ilyet csináltat annak ez az alap.
Nem gondolom, hogy azok. Nincs is viszonyítási alap, mert ritkán fordul elő értelmes darab a hahun. Ráadásul kupé az isten, ennek így elég kicsi a vonzereje, kevésbé populáris ha lehet egyáltalán az egy e36. Nekem ezért is jön be, meg azért mert kurvajó. Azt a 3 gurigát biztos nem kapnám meg érte, amiben összesen lesz a végén...
Ez elég zavarosra sikerült. Nekifutok még egyszer.
Nem is azt mondtam, hogy ott tettél nekem 600-as ajánlatot. Hanem, hogy az általad felújított és beépített motorra tetted a 600 ezres ajánlatot. És sokakkal ellentétben egyáltalán nem tartom ezt lehúzásnak. Ha megtartanám az autót, biztos hozzád vinném.
A korrektség kedvéért. Pontosan az hangzott el, hogy kb. 200-600-ig terjedhet a javítás. 200 akkor ha csak hengerfejezni kell az autót. De az előzmények ismeretében ő nem tartja valószínűnek, hogy ennyivel megúszom.
Nem is azt mondtam, hogy ott tettél nekem 600-at. Hanem, hogy az általad felújított és beépített tetted a 600 ezres ajánlatot. És sokakkal ellentétben egyáltalán nem tartom ezt lehúzásnak. Ha megtartanám az autót, biztos hozzád vinném.
Nyilván egy olyan összeget mond, hogy ne érje meglepetés, ha annyi lesz a vége. Ha meg nem, akkor örül majd. A 28i blokkos compact, amúgy az egyik legjobb összeállítás, annál csak a 30i lehet jobb. :P
Kezdődő hengerfej problémára rámondani, hogy a blokk valószínű kuka, és minden előzetes felmérés, átvizsgálás nélkül mondok egy 600 ezres árat. Ez így korrekt?
Géza nem akarok övön alul ütni, de a ,,jóval olcsóbban'' azt is jelentheti, hogy utána vagy egy raklapon végzi, mint az Evga motorja, vagy nem. El kell fogadni, hogy egy motorfelújítás jósági foka függ az alapmotor kiindulási állapotától, és a beleszerelt alkatrészek minőségétől. Hozzáteszem, hogy ha szolgáltatás szerűen végzi valaki a tevékenységet, és van valami gond a későbbiekben akkor nem elég az, hogy vonunk egyet a vállunkon, hanem garanciát kell adni.
Hello, én ebédelni indultam amikor befordultál a Zsoltihoz. Az Ő ügyfele vagy, én azt mondtam vedd meg a 28-as motorom, azt nem hogy ezt 600 megjavítani. Abban is győzködtelek, hogy legalább láss hozzá a javíttatáshoz, mert így gombot ér. De nekem kurvára tetszik az autó.
Kompresszió mérés volt-e? Lehet kuka a blokk, de nem biztos. Lehet csak a hengefej tömítés égett át. Mondjuk láttam pont vízfolyós blokkot már, amin a hengerfej levétele után rátettem .az egyenes vasat, és egynémely hengernél simán horpadt volt a felület a két hf csavar között. De az a srác elvetemült hülye volt, vízproblé ák ellenére állandóan driftelgetett a 28i-vel. Ennek azért nemigen volt olyan mostoha az előélete nálad, meg Erninél sem. Az azelőtti meg talán kijött volna korábban.
Én vennék bele egy bontott 23i motort 80-120-ér, amit ki is lehet próbálni. Akkor 1 guriga felett érne.
Ezek az ajánlatok blokkcserével és a dugattyúk, csapágyak, gyűrűk cseréjével értendőek. Mivel feltehetően a blokk is kuka, legalábbis a Gyermán Zsolti szerint.
És jól eladtam tavaly a vonóhorgos touringot! Most meg kunyerálhatok fuvarért, mert se a mercin, se a vitarán nincs. Minden alkalommal, mikor megyek, viszek pár zsáknyi zsákos betont. Most akciós az Obiban :D Már csak így megy mostanság. ma is beraktam 8 zsákkal a csövek mellé.
Uhh... Ha nem fogtam volna építkezésbe, jóval olcsóbban megcsináltam volna neked. Mint lentebb olvashattad akkor lehet olcsón adtam 4 kilóér a jó kis combos 2,8-asított 256S3 kódos, pont ebbe való motort. Bár nekem nincs akkora nevem, mint a fenti két delikvensnek, és nem is akarok már név lenni, de azért néha jó alkotni valamit.
Most is alkotok, csak épp fürdőszobának, meg társainak hívják, és pár motor ára belemegy ebbe a felújításba.... :D Épp csövezek :DDDD (ma nem, de holnap folyt köv)
A Gyermán Zsolti és a Novoth Tibi (egymástól függetlenül) 600.000 feletti árajánlatot adott a javításra. Így inkább meghagyom a lehetőséget az új tulajdonosnak. Csak érdekességképpen, helyi bmw specialista szerviz több mint 2 hónapig pihentette az autót a murván, majd visszaadta azzal, hogy semmi baja az autónak. Miközben betonkemények a csövek és mindenhol nyomja ki a vizet.
Ami strokert csináltam, én is jóáron adtam el. Egyből rákattant egy jsmerős. Pár tétellel kevesebb, abba nem új a hidtotőke, meg a hajtókar csavar, ellenben m54b30 és novanos tengelypár, meg növelt CR van pluszba. Nem kevésbe volt nekem se, 80-100 e közötti munka és utánanárási díjam van rajta. Többet csak magamnak csinálok.
Tavaly hallottam ezt a kifejezést először. Eleinte nem értettem. Aztán felvilágosítottak, hogy ha egy autó legyorsul egy másikat, akkor végbélkúpot ad neki.
Fogalmam sincs, hogy ez a két dolog hogyan jön össze, de szerintem jópofa. :)
Én egyedül az első lengőkar szilentjét cseréltem ki Powerflexre. Illetve a hátsó hosszlengőkar (?) első nagyszilentjét érdemes még, bár gyári sportfutómű esetén ez sem ablakos, hanem tömör.
Neked sztem nem kell ez, max az elejébe egy tömör lengőkar szilent. Amúgy Jakab Laci csinálja kb ezt a minőséget jóval olcsóbban. Ha mégis kell, adom a kontaktot, régi haver.
Nem azért nem javaslom, mert nem bíznék a képességeidben, hanem utcára sztem túl kemény cucc. Nekem egy autómban sem volt, de tömör gumi viszont mindben.
1735 kg volt. Persze, ment az, csak érzetre nem annyira. Nagyjából mindenkit megelóztünk, kivéve egy román kamiont. Na ott érződött, hogy nem ugrik. Inkább megálltunk egy benzinkúton szükségleteket végezni, mint tovább harcolni a 44-esen.
Az E46 is már elég utazós lett, azóta csak fokozódott a helyzet. Az 5-ös meg sosem annyira sportos, mint a 3-as sorozat, a nagyobb tömeg, méret miatt nem annyira érezni a sebességet, ami azért megvan szerintem.
Jó cucc, közvetlenebb lesz tőle a kocsi. Vastagabb stabilizátorokat is érdemes hozzá berakni, meg egy kis ültetést. Közútra nem annyira javasolt, ott inkább maradjon a gumi. A kasznit is jobban igénybe veszi.
Tegnap utaztam bő 500 km-t egy vadi új 520 dezsővel, utasként. Nem rossz autó utazásra, takarékos is, kényelmes is, stb. Ami érdekes, a 19x Le annyira nem jött át. Dinamikus, meg minden, mentünk is 200-zal is, nem neheztelte, de nincs benne semmi átütő. Mindennapi családinak pont megfelel. Ez az, ami csak újban kellene, de nem vágyok rá különösebben. Divatautó, szerintem nem őszinte karakter.
Akkor a BMW ügyesen volt megcsinálva. A farmotor miatt, pláne erősebb motorral nem lehetne ellenfél... Hasonló a felállás, hogy a 2,5-es "utcai" BMW-k ott vannak a kisebb pályákon, mint az 1.6 swift, civic.
A képen látható az m52 és a m104 motor vezérműtengelyei összehasonlítva. Látható a merci mennyivel hosszabb, és az azon lévő vanos már kialakítású, mint a bmw-nél, ellenben a működése teljesen hasonló.
3.0, 3.2, 3.4, 3.6, 3.8 volt szerintem. A 3.4-es E36-os kortárs 300 paci alatt volt. Pont azért érdekes, mert versenypályán szinte mindig veri darcára a teljesítményhátránynak...
Pár éve egy helyen és egy időben volt M3 kabrió 321 lovás és valami 5 év körüli Porsche kabrió Usa kivitel aránylag alap motorral (kb 3.5 literes szívó lehetett). A A A A BMW egyenes gyorsulásban jobb volt valamivel.
Nyilván más alapkoncepció a két autó, nem igazán mérhető össze.
Én csak katalógusból ismerem, ott kb. úgy néz ki, hogy az alap 911 kb. ott van teljesítményben, mint a legjobb M3, de a Porsche mégis mindenben gyorsabb, jobb (ami nem csoda, hiszen azt eleve sportkocsinak tervezik, míg az M3-nak a 320D-t kell eladhatóvá tennie.)
Igen én is ezt olvasom mindehol, hogy milyen jók, szériában alkalmas pályanapra. Én nem is akarok ilyenekkel menni mert zavarna, hogy úgyse tudnám megvenni. 5 millió a kocsira költött ingerküszöböm. Mondjuk ebben is van különbség, mert lehet egy lada granta vagy egy e38 v12 is.
Én is ezt akartam kérdezni, elviszed a kocsid egy meghúzás miatt miatt aztán kiviszik nyílt napra :-))) Itt a helyi polírozó próbált nagyon sok autót de megkérdezte és tulaj mellette ült.
De a kocsi nagyon jó. Mint egy marha nagy gokart. Nagyon közvetlen, teljesen azt csinálja azonnal amit akarsz. Annyi bajom volt vele, hogy van megpördülés ellen g-mérő és leállítja amikor kanyarban kicsit sok és a hátulja előzni akar. Teljesen kezelhető lenne, de leállítja a motort. (és nem lehet lekapcsolni ezt a tiltást)
Annak kell lennie. Mindenki ódákat zeng a 911-ről, legyen az bármilyen autós újságíró (magyar vagy külföldi), versenyző, vagy egyszerű polgár.
Egy ismerősöm drágább autókon javít fényezést, egyszerű polgár, de munkájából adódóan elég sok drága és/vagy luxusautót vezet. Ő konkrétan azt mondta a 911-re, hogy olyan, mint egy luxuskurva: pontosan úgy történik minden, ahogy neked a legjobb.
Egyébként nekem nem emiatt a best of, hanem... csak úgy :). Másnak az Alfa vagy a VW Bogár, nekem a 911.
Van alapja, ugyanis azon kevés autók egyike, aminek az ára már a vásárlástól számítva azonnal fölfelé indul, így a legtöbben eleve befektetésnek veszik.
Hát nekem nem sok kedvem lenne ez miatt kiadni 25ezret egy új pumpáért, persze ha bedöglik a pumpa akkor úgy már nem fáj annyira, akkor azt mondom oké.
Nincs vita. Nekem nincs olyan élethelyzet, hogy E38-ra legyen szükségem, még elméleti szinten sem. Amikor beszaladtak egy Suzuki ára alá a 740i-k hatos váltóval, meg sportüléssel, akkor nézegettem a hirdetéseket, meg egyszer láttam egy nagyon szép 728i-t kézi váltóval, gondolkodtam, hogy érdemes lenne megvenni, hogy elrakjam, de máshol sokkal jobb helye van az árának, a compact meg sokkal több örömet ad(na).
Valóban, de a 6. fokozat már normális fordulatszámot hozzott, nekem az elég... A nagy autókat nem is szeretem vezetni, hátul ok, de akkor már inkább IC.
A szivattyúról úgy nézem le lehet választani a jeladós egységet, az is elég lenne. El is ugranék holnap érte, (mert utána csak pénteken tudnék) ha lehet.
Milyen sunyiba? 13. éve van Nálam :) Egyelőre most megint nem akarok dezsőt. Marad még, megcsinálom az olajteknő folyást is, az olajszivattyú ház is kap másik tömítést. Hogy egy klasszikust idézzek, megy-kanyarodik-dudál. :) Amúgy piszkosul szeretem, de ne mondom el senkinek. :)
A üzemanyagszintmérőm még mindig ugrál ha nekijön, ma nagy emelkedőn parkoltam és amikor indultam ki volt feküdve. Biztos vagyok benne, hogy az óra jó. Nem tankolok, ha kifogy a benya kikapom az AC-t.
Szerintem a jobb felső sarokban lévő csúszóérintkezővel lesz probléma, kapok ezt külön? Csak mert az AC-vel semmi probléma..
Én is gondolkodom a flottán, de komolyabb szinten. Igazából egy élményautó, meg egy családi kell. Legjobb lenne egyben, de a családnak van kritériuma, ami megöli az élményt, szóval azért kell másik.
10 személyautónak van egy csomó plusz kacata is, felni, pótalkatrész, biztosítás, stb... Egy hangár kell, meg azt is temperálni, járatni őket, többe kerülne, mint a keretösszeg belátható időn belül, szóval nagyon nem reális. Hiába lenne nagyobb az autók értéke, a járulékos dolgokkal együtt mégis olcsóbb, kezelhetőbb. Versenyautó se kell, ahhoz plusz vontatmány kéne, plusz hely. Lassan tényleg megértem, hogy miért főleg kamionosok versenyeznek...
Nekem nagyon tetszik az E34 touring, amit linkeltem, az E38 V8-a, de egyszerűen minek? Nézegetni? A szívem csücske a 911, de abból se tudnám melyik változat kéne. Sőt a cayman gt4 is nagyon bejön. Csak az a bibi, hogy 1 szett gumi fér alájuk, meg kétszemélyesek. Se közlekedni nem lehet velük családdal, se nem pakolható versenycuccal. Napi járós 1-2 személynek, 1-2 kör pályán ok lenne.
Ámerika nekem se maradhatna ki, é .corvette zr1-et nem hagynám ki. Emellett P911, e30 kupé csakis 325i, meg egy w124 Eöccá. Nem is kéne több, talán egy honda S2K.
Kiválóan össze lehetett legózni az etát a 25 í vel meg dizel fötengellyel. már 2.8 volt.házat odébb húzta..és akkor nem beszélgettünk vanoszrol meg24 szelepről...
Nekem volt szerencsém 325 e hez. Alul felül húzott,mint a szárazpunci..
Szerintem ,teljesen rendben van ez a forma .Mindig is tetszettek a saab-ok. Sajnos megszűnt, ezektől sokkal rosszabb autók meg életben maradtak.Svédben óriási kultusza van , és itthon is :).
Mekkora visszalépés volt amúgy a mercinél, hogy a korábbi hengerenként 4 szelepes soros motorjait hengerenkénti 3 szelepes V motorok váltották! Pártállás változások lehettek akkoriban sztem....
Hogy jobban megfeleljen az elvárásoknak, a merci ezért kezdte már időben! felváltani a soros motorjait V motorokra.:D (mármint a hat hengereseket, 97-től)
A 98-as első ciklusra (nem politizálunk :D) már a V motorok dübörögtek ezekben. Megfelelve a visegrádi elveknek....
Még durvább, ha úgy nézzük, hogy 95' ben 1MFt körül volt egy 55m2 lakás, azaz 10-12 lakás ára volt egy 28i. Ma 20MFt egy ugyanekkora lakás. (Jó, Pestet vegyük ki ilyen szempontból mert ott 50Milla egy lakás.)
21 millió volt egy m3 1995-ben (Svájcban)? Akkor már szerintem 2019-re vetítve kijön a 911 is. De egy M3 (M4) röhögve, és még egy budai lakásra is marad...
Pontosan, sőt megnéztem anno az én 28i coupém 12M körül volt. Akkori itthoni átlag fizukkal elérhetetlen. 95ben vittek egy kört egy 325i coupéval Miskolcon. Akkor az 100x feltűnőbb és hihetetlenebb volt mint ma egy M4.
Elsőre én kicserélném az o gyűrűket a csatlakozásoknál. Mondjuk a tűzfalnál ahol belép az utastérbe. Nem egy autónál csak az volt a szivárgás oka. Aztán nyomáspróba.
Nem tudom, hogy élmény-e a Cayman, mert sosem vezettem. Boxstert vezettem és szerintem nem élmény. Egy MX5 sokkal élvezetesebb.
Azért a dolognak az a része találó, hogy most is van élményautó elérhető áron. Majd megvehetjük 10-20 év múlva, szóval talán kár aggódni. Ha meg mégse lenne, át lehet alakítani bármelyiket úgy, hogy élmény legyen.
Mennyi volt a Mitsu 3000gt VR4 ára '95-ben? Ugyanekkor az E36 M3? És az Impreza GT? Mennyibe került '92-ben a BMW750i ? És a mazda RX7 biturbo? Corvette C4? És mondjuk az E36 325i kupé?