Keresés

Részletes keresés

Garfield007 Creative Commons License 2021.09.12 0 0 156370

Amennyire te szakmai vagy, mi annyira nőiesek. Te hozod ki belőlünk, Pubi.

ui.: egyébként amennyit a nőkről is tudsz, az alapján bóknak veszem.

Előzmény: exhighand (156369)
exhighand Creative Commons License 2021.09.12 0 0 156369

Kezd megint nőiesbe átcsúszni az érvelésetek. Abban keresitek a hibát, amit nem is írtam.

Garfield007 Creative Commons License 2021.09.12 0 0 156368

Admin prompt a hálókártyán. Annyira hülye vagy, menj inkább versenyezni a közutakra.

Előzmény: exhighand (156366)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.12 0 0 156367

Akkor most gyorsan válasszunk ketté kétféle dolgot (kétféle állományt, az elkészítőik szerint csoportosítva őket:

* 1./ vannak egyrészt az az XLA és XLS, amelyetet én készítek el magamnak saját célokra; és ... ...

* 2./ vannak azok a többféle célú XLA-k (Autosave.xla, Sumif.xla, Lookup.xla, stb. ...), amelyeket a Microsoft cég ad ki gyárilag az MS Excelhez, de amelyeknek viszont nincs meg az XLS forráskód-párjuk, amelyeknek hiányában -- normál módszerekkel -- nem tanulmányozhatóak az ezekben az XLA-kban lévő makrók pontos felépítésük és kódjuk, hogy miket hogy csináltak meg benne;.

Tehát te vélhetőleg az én XLA-mról és XLS-emről beszélsz.

Én viszont a gyárilag kiadott XLA-król beszélek,... ---> és én ez utóbbiaknak a karom tanulmányozni a forráskódját, mert azok pontos mintául szolgálhatnak a bennük lévő relatív makrók kódjainak pontos felépítéséhez, és ezen keresztül a hozzájuk hasonló új -- csak más feladatokat végző -- makrók elkészítésük módjához is!

Mert ilyesmit megtanulni akkor lehet jobban, ha van hozzá minta is. (Csakhogy a gyári XLA-k forráskód-XLS-eit a Microsoft nem köti a felhasználók orrára... !)

Előzmény: Hehe164 (156356)
exhighand Creative Commons License 2021.09.12 0 0 156366

Ki beszél a gépedről? A géped csak egy fantom. A hálózati kártyáról van szó, amivel csatlakozol. Énelőlem azt nem dugod el.

Előzmény: Gorcsev (156363)
Jahno Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156365

Yajj. Deny allhoz még én is értek.

Előzmény: exhighand (156362)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156364

Akkor újra megemlítem, vizsgáltam mán fölül nem egy, nem két ilyen majomnak a förmedvényeit.

Ez a szégyen. Mikor má' a laikusnak is virít, mekkora állatcság az egész...

Előzmény: Garfield007 (156361)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156363

Látom, megint sikerült több irányból sem értened a legegycerűbb dógokat se...

1. "Ha bent van a hálózatban"

A portok 'feltérképezésének' se nem szükséges, és éppígy nem is elégséges feltétele az azonos hálózatban levés.

2. " ... semmi sem véd meg"

Nem a f@szt.

Ha úgy akarom, észre se veszed, hogy ott van a gépem....

Ps. Mondták már, hogy tetcőleges kiállított számlád natív lopás? :O

Előzmény: exhighand (156362)
exhighand Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156362

Ha bent van a hálózatban, semmi sem véd meg. De az irániak vevők lennének a módszeredre biztos. 

Előzmény: Gorcsev (156359)
Garfield007 Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156361

Akkor újra megemlítem, ig.szakértő, informatikából is.

Ez a szégyen.

Előzmény: Gorcsev (156359)
Garfield007 Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156360

Befizetjük csekken :-)

Előzmény: Jahno (156358)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156359

"ha bent vannak ugyanabban a hálózatban mint te ( nincsen router, csak modem), akkor feltérképezhetőek a nyitott portjaid"

100€/h* ellenébe' szívesen** elmagyarázom, mitül egy ótvaros f@szság ez a böffentésed (is).

* Annyi kedvezményt kapsz is, hogy ez lehet a bruttó díj...

** Vagyishát nem szívesen, csak dühít, mikor egyes félművelt f@szfejek mindenféle téveszmékkel ostromolják a szerencsétlen laikusokat.

Előzmény: exhighand (156357)
Jahno Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156358

"valami egyéb úton juttatjuk el a szolgáltatóhoz." Ez mit jelentene magyarul?

Előzmény: exhighand (156357)
exhighand Creative Commons License 2021.09.11 -3 0 156357

Meg tudják nézni. Példaként kétfélét is írok:

- ha bent vannak ugyanabban a hálózatban mint te ( nincsen router, csak modem), akkor feltérképezhetőek a nyitott portjaid, hogy milyen szolgáltatások futnak és valamelyik sérülékenység kihasználható és már bent is vannak egy admin promt-al

- ha a mailodra küldenek egy képet, amiben trójai beépülő van, vagy fertőzött egyéb fájl ( régebben word doksi és pdf is volt ilyen) és te meg is nyitod

Pénzzel kapcsolatos műveleteket csak sziget gépen végzünk és az eredményt valami egyéb úton juttatjuk el a szolgáltatóhoz.

Előzmény: baggeros (156331)
Hehe164 Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156356

Alapvetően ott hibázol, hogy semmit sem kell "visszafejteni". A forráskód maga az XLS.

És igen, ha végigcsinálod, a végeredmény a "forrás" lesz.

Előzmény: Carina_S (156354)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156355

De, én érthetően leírtam a problémát. Csak a probléma megértéséhez részletgazdagon írtam le azt a (156345)-ös kommentemben.

A probléma lényegét ide idézem belőle:

"Az általam az Excelhez újonnan elkészített saját készítésű XLA-bővítményeimnél (= vagy régebbi nevükön beépülőimnél, és az ezekbe írt, és !!!én általam elkészített új makrók!!! esetében) azt nem sikerült megoldanom velük, hogyha az Excelt egy másik gépen egy másik jelű meghajtóra, vagy más elérési útvonalra telepítem, hogy akkor is működjenek ezek az új XLA-állományok -- mivel az elérési út bármely változtatása esetén a makrók nem találják meg a az Excel célmappáin belül található célobjektumaikat, mivel az azokat tartalmazó mappák elérési útvonalai az Excel máshová történő telepítésével már megváltoznak."

A komment többi része pedig arról szól, hogy mikhez használtam fel ezt az általam megírt XLA-bővítményt. Ami eléggé jól is működik... .. . ---> De,... csakis akkor, ha az MS Excelt más gépeken is az eredetivel teljesen megegyező elérési útvonalú "C:\Program Files\Microsoft Office\Macros\" (ill. az újabb kiadású Microsoft Office 2007 és 2010 esetében a "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\Library\") programkönyvtárba telepítem. Ha viszont a legkisebb változtatás is éri ezen útvonal bármely részét vagy könyvtárnevét, akkor abban már csak a gyári, Microsoft által elkészített XLA-bővítmények működnek, az enyémek sajnos már nem, mert azokat a gyáraktól eltérően csak könyvtárhely-függő módon sikerült megírnom! Ez az én problémám.

Előzmény: fjfox (156352)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156354

Értem. Tehát ezt tudja az Excel is, csak eléggé ismerni kell hozzá a VBA-kezelési oldalát. Tehát ha ezt a 7 lépéses lépéssort követem, akkor ezzel lehet az XLA tartalmát XLS vagy XLT formátumba visszanyerni és a program képernyőjén is olvashatóvá tenni. (Ui.: az XLA tartalma a funkciója miatt rejtett a szemek elől, azért, mert csak így nem zavarja a munkafüzetek tartalmát a bennük lévő többféle makró, pl. az "Automatikus mentés" műveletére szolgáló "Autosave.xla" tartalma sem kell hogy egy átlagos célokra -- pl. számításokra és diagramkészítésekre használt -- munkafüzet részévé váljon.)

Én meg eddig azt gondoltam -- ezek szerint tévesen -- hogy az XLA-k tartalmához -- mivel ezeknek a tartalma a rendeltetésüknél fogva eleve nem látható, és rejtett -- csak az Excelt fejlesztő programozói szoftverkörnyezet (pl. C+++ vagy valami hasonló fejlesztőszoftver képes). De akkor nem így van, mert az Excel is képes erre.

Előzmény: Hehe164 (156353)
Hehe164 Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156353

Létezik.

Úgy hívják hogy Microsoft Excel.

Előzmény: Carina_S (156351)
fjfox Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156352

Közelebb vinne a megoldáshoz ha nem 6 soros mondatokat írnál :( elég nehéz kibogozni mi is a gondod.

nem lehet, hogy erre van szükséged?

https://docs.microsoft.com/en-us/office/vba/api/excel.application.path

vagy ez?

https://stackoverflow.com/questions/2813925/how-to-get-the-path-of-current-worksheet-in-vba

Előzmény: Carina_S (156351)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156351

Közelebb vinne a megoldáshoz, ha létezne olyan alkalmazás, amellyel visszafejthető volna az "*.XLA"-állományoknak az eredeti "*.XLS" és/vagy "*.XLT" változata, amelyeknek belső tartalma -- az XLA-kkal szemben -- olvasható, tehát tanulmányozhatóak a bennük lévő gyárilag megírt makrók is, és amelyekből az XLA-kat (= a bővítményeket, vagy régebbi nevükön a beépülőket) utólag elmentették (merthogy az XLA-kat az XLS-ekből (= a munkafüzetekből) és/vagy az XLT-kből (= a munkafüzet-sablonokból) lehet elmenteni a "Mentés másként..." parancs segítségével.

(Csakhogy sajnos nem tudok olyan alkalmazásról, amelyekkel az XLA-kból a forrás XLS-üket vagy a forrás-XLT-jüket vissza lehetne menteni, vagyis visszafejteni... !)

Előzmény: Gorcsev (156348)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156350

ProcessExplorer? <--- Ez milyen segédprogram, hol lehet elérni és hogyan működik? Valami olyasmi mint a Win Navigator, csak más és még fejlettebb... ?

Előzmény: Gorcsev (156348)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156349

"Nem hinném, hogy nincs bedrótozva a default helyük az exe-be..."

Ja, te erre gondolsz? Elvileg nem lenne lehetetlen, azonban ellentmond az elméletednek az, hogy bármilyen mappanév alá telepítem is az Microsoft Office programcsomagot (amely az Excelt is tartalmazza), az eredeti gyári XLA-k bármilyen elérési útvonalon működőképesek, és ha ez úgy lenne megoldva hogy ezek be lennének drótozva az Excel.exe-be, akkor, ha az eredeti programkönyvtárnév (***"C:\Program Files\Microsoft Office\Macros\") helyett más programkönyvtárnevet választunk a programcsomagnak az MS Office programcsomag telepítésekor (pl. "C:\Program Files\Msoffice\Macros\"; vagy: "E:\Program Files\Microsoft Office\Macros\"), akkor mivel az Excel.exe-be az alapértelmezett*** programmappa volna beledrótozva, akkor ennek megváltoztatása esetén nem működnének(!!!) a gyári Excel-XLA-k, márpedig a telepítéskori más mappanévvel kiválasztott mappa alatt is kiválóan működnek, ami a bedrótozás ellen szól, mivel az Excel.exe "programindító mag"-állományt sem a telepítő, sem te nem tudod átírni.

Kipróbáltam más mappanevek alá telepítve, és az eredeti XLA-k minden mappanévváltozat esetén működőképesek!

A megoldás az XLA-k makróinak megírásában rejlik, annál is inkább, mert az Excel súgója is ír valamit a relatív hivatkozásokkal megírt makrókról, de sajnos vagy nem eleget ír erről a témáról, vagy én nem tudom eléggé jól k9vetni a magasabb tudásszint birtokában elvégzett makróírás lépéseit, menetét.

A megoldás valami olyasmi lehet, hogy a makróban lévő abszolút hivatkozásokat (pl. "C:\Program Files\Microsoft Office\Macros\Eurotol.xla" hivatkozás helyett az elérési út meghajtót tartalmazó eleje (!ez itt pirossal kiemelve!) helyett valami más, a hivatkozást relatívvá tévő kódrészlet szerepel... .. . <--- Csakhogy ez az, amit nem tudok hogy mi az!

A kérdésnek tehát annak kell lennie, hogy a relatív hivatkozás parancskódjában mi helyettesíti(??) a "C:\" kódrészletet! (PL. X, Z,   *, ^, vagy valamilyen más speciális olyan jel, amelyet a VBA-kódnyelvben a könyvtárak relatív elérésekor használnak???

Előzmény: Gorcsev (156347)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156348

"...bedrótozva a default helyük..." -> amit esetleg ki is lehet olvasni a ProcessExplorer-rel...

Előzmény: Gorcsev (156347)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156347

Ps. Az nem műxik, hogy '.\eztetfuttassadtemajom.bzmg'? :)

Vagy ha egycerűen nem is írnál utat, csak a fájlnevet?

Nem hinném, hogy nincs bedrótozva a default helyük az exe-be...

Előzmény: Carina_S (156345)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.11 0 0 156346

Jahogyúgy.

F#ngom sincs az efféle programozásrul, de valami ilyesmit (tehát vmi belső futási paramétert/változót) keresnék...

Előzmény: Carina_S (156345)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.10 0 0 156345

Én azt akarom benne megtanulni, hogy hogyan lehet ugyanolyan módon relatív elérési útvonallal (tehát bármely telepítési mappában egyformán működő) MS Excel VBA makrókat készíteni, ahogyan a relatív elérési útvonalukkal a gyárik MS Excel makrók is működnek, amelyek a gyári "*.XLA" bővítményekben benne vannak.

Magyarázat: Sikerült olyan XLA-bővítményeket készítenem az Excelhez, amelyek az Excel eszköztáraihoz adnak hozzá új funkciókat, pl. sikerült egy olyan adattérképet is megcsinálnom, amely egy, a munkafüzetbe betett térképrajzon -- amin az ország minden települése rajta van, és a munkafüzetnek a térképrajzon kívül eső részén az egyes cellákban az egyes települések többféle (5-6-féle) adatai vannak -- az egyes településekhez tartozó cella-adatokat átviszi a térképre, és azok a cella-adatok bármilyen változása esetén automatikusan frissülnek a térképen az egyes települések helyét jelző kis kockákban is, <---> azonban(!!!) azt nem sikerült megoldanom velük, hogyha az Excelt egy másik gépen egy másik jelű meghajtóra, vagy más elérési útvonalra telepítem, hogy akkor is működjenek ezek az új XLA-állományok -- mivel az elérési út bármely változtatása esetén a makrók nem találják meg a az Excel célmappáin belül található célobjektumaikat, mivel az azokat tartalmazó mappák elérési útvonalai az Excel máshová történő telepítésével már megváltoznak.

Magyarán szólva én a relatív elérési útvonalnak a makrókba való helyes beleprogramozási kódjaira és azok írásának szabályaira lennék kíváncsi. Erre a legjobb egy általatok bemutatott rövidebb példa lenne, amelyen egyrészt látni lehetne a makróban lévő parancskódok hivatkozási útvonalait (= patch-jait) akkor is, ha abszolút (= egy adott helyen lévő) mappában benne lévő XLA-t kell a kódsornak elérnie, és akkor is, ha a kódsornak relatív (= bármikor tetszőlegesen megváltoztatható helyen lévő) mappában benne lévő XLA-állományt kell elérnie. Mert a gyári XLA-k makrói pontosan így működnek -- csak éppen én nem ismerem a relatív elérési útvonal helyes megírásának a titkát. Röviden, én a kódsornak arra a részletére vagyok kíváncsi, ahol a relatív elérésű makrók az abszolút elérésű makrók kódrészleteitől különböznek!

Előzmény: Gorcsev (156343)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.10 0 0 156344

Ps. A \-eket rakd vissza önállóan :)

Előzmény: Carina_S (156342)
Gorcsev Creative Commons License 2021.09.10 0 0 156343

Az nem működik, hogy az Excelnek csinálsz egy parancsikont, ahol a futtatási kvt-nak beállítod az aktuális helyet (pl. "F:Program FilesMicrosoft OfficeMicrosoft Excel". ami így gépspecifikus lehet), utána meg a makrónak csak annyit mondc elérési útvonalként, hogy "MacrosBővítmény-1.xla"?

Előzmény: Carina_S (156342)
Carina_S Creative Commons License 2021.09.08 0 0 156342

Emlékeztek még, hogy az Excel legtöbb verziójában lehet XLS formátumú fájlokba beépített makrókat megírni, amelyek aztán XLA formátumú bővítményekké menthetők a "Mentés másként..." paranccsal.

Jól működtek nekem ezek a makrós XLA bővítmények mind egy szálig, csupán egy szépséghibás problémám akadt velük. A problémám ezekkel az XLA formátumú, makrós beépülő bővítményekkel mindig az volt, hogy a makró célobjektumát mindig csak meghajtóhoz kötötten tudtam megírni úgy hogy az normálisan működjön is. Azaz, ha az Excel előzetesen az "F:" meghajtóra volt feltelepítve, akkor ha azt akartam hogy az énáltalam megírt bővítményeket is tudjam használni, akkor azok makróit mindig az "F:\Program Files\Microsoft Office\Microsoft Excel\Macros\Bővítmény-1.xla" elérési útvonal végén lévő XLA állományra kellett ráirányítanom, mivel azt sose sikerült elérnem, hogy a új bővítmények makrói akkor is működjenek, ha később máskor az Excelt nem az "F:", hanem egy másik meghajtóra, pl. a "C:", "D:", vagy az "E:" meghajtókon is működjenek, vagyis nem tudtam a makró célját relatív meghajtó-elérési útvonallal megadni.

[?] A kérdés tehát itt az, hogy hogyan kell a makrót relatív elérési útvonalúra átírni úgy, hogy az új XLA-bővítmény egy bármely meghajtóra is feltelepített Excel alatt is éppúgy működjön, mint az eredeti gyári Excel XLA-bővítmények??? Más szóval a kérdés az, hogy, mit kell a lerögzített makró átszerkesztésekor az "F:" meghajtóbetűjel helyére a makróban beírni??? <--- (<<[*1.])

[!!!] -- ([*1.]>>Ezeket az Excel makrókat az Excel "Makrórögzítő" nevű funkciója mindig VBA programnyelvre lefordítva írta meg, tehát értelemszerűen szintén a VBA-programnyelven megírva adódik a kézi VBA-makró-szerjesztés mikéntjére vonatkoztaTva e kérdés egésze!)

Gorcsev Creative Commons License 2021.09.07 0 0 156341

"Esetleg valami segitseg!?"

Szerencséd van, pont ráérek, mindgyá' hozom a lapát...

Előzmény: nemtudhatom (156338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!