Keresés

Részletes keresés

BUSZNYI Creative Commons License 2016.02.15 0 0 89

"Egy kollégám most adja el a nikonját (nem tudom milyen) és vesz k-50-et, mert jobban jár vele."

Hát ezen felröhögtem. Mert pont így jártam a minap. Volta megy iskolai rendezvényen és az egyik szülőtárssal beszélgettünk a gépekről. Neki Nikon gépe volt egész jól el látva (gyerek és hobbi felszerelés).

Majd 1 hét után írt egy mailt, hogy segítsek neki Pentaxot venni mert eladta a Nikont. Neki olyan váz kell amiben benne van az SR és ez a kompatibilitás ez a rugalmasság és ezen az áron. Hangsúlyozom nem egy Mo. közepesen kereső apukáról beszélünk. Inkább olyanról aki a hobbira simán kiad 2-3e eurót. És mégis mikor megmutattam neki a K5IIs képeit. Az obi árakat (amit Peti olyan nagyon lehúz) 1 hét alatt váltott. És azóta mikor találkozunk vigyorog mint a tejbe tök és élvezi az új felszerelését. Ebay-ről veszi a használt FA obikat és imádja minden obival SR amit nem kell minden obiban megfizetni :-).

"Nem értem mi ez a Limited őrület, mintha csak azzal lehetne fényképezni."

Nem csak azzal lehet. De még a feleségem is kiválogatja kb 2000 kép ből. Mit készítettem FA77mm Limiteddel. És nem az exif alapján hanem mikor vetítem a diákat. Ezért jó a Limited. Annyival jobb, hogy azt már a kívül állók is észreveszik.

Mondjuk nekem nincs sajnos még így is sokallom az árát, hogy tudom mit tud.

Előzmény: monyesz (88)
monyesz Creative Commons License 2016.02.15 0 0 88

"Azt szerintem senki nem gondolta - rajtad kívül - hogy a Pentax az első FF-es vázát a "szegény" embereknek fejleszti.  Most nagyot kell robbantani, hogy felnézzenek rá, észrevegyék, hogy igenis jó tud lenne egy PENTAX váz, szerintem ez inkább járható út! "

Úgy-úgy! Főleg akkor, amikor ott a k-50, k-3 aps-c lapkával, ami amatőr vonalon bőven kielégítheti az igényeket. Van alternatíva árban apsc-n, nem kell a kardjába dőlni a kispénzűeknek. Egy kollégám most adja el a nikonját (nem tudom milyen) és vesz k-50-et, mert jobban jár vele.

Előzmény: Maggio7 (86)
monyesz Creative Commons License 2016.02.15 0 0 87

Nem értem mi ez a Limited őrület, mintha csak azzal lehetne fényképezni. Már Sanyi is megmondta, hogy nem az számít, hogy l-es obi van-e vázon.

A pentaxnak azon kívül is voltak használható af-s obijai, plusz a Tamronnak, Sigmának, Tokinának is akad szépen pentaxos véggel.

Ha meg elszakadunk az autófókusztól, akkor aztán főleg.

Előzmény: Peti--- (82)
Maggio7 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 86

Érdekes dolgokat írsz. Ennél közelebb més sosem volt a Pentax társadalom egy FF vázhoz, TE meg most lettél közömbös...  Azt se hallottam még soha, hogy anyagi okok miatt tér át Nikon-ra. Szerintem mindent lehet mondani a Nikonra de azt hogy olcsó...  Azt szerintem senki nem gondolta - rajtad kívül - hogy a Pentax az első FF-es vázát a "szegény" embereknek fejleszti.  Most nagyot kell robbantani, hogy felnézzenek rá, észrevegyék, hogy igenis jó tud lenne egy PENTAX váz, szerintem ez inkább járható út! 

Előzmény: Peti--- (82)
kis59vasutas Creative Commons License 2016.02.15 0 0 85

Épp nemrég volt a Soósnál, de elengedtem....

Előzmény: monyesz (60)
szekundans Creative Commons License 2016.02.15 0 0 84

mát=már

Előzmény: szekundans (83)
szekundans Creative Commons License 2016.02.15 0 0 83

Szerintem neked ezért fizetnek. Volt mát olyan ami tetszett?

÷))

Előzmény: Peti--- (72)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.15 0 0 82

Dehogy vitatkozunk, beszélgetünk. Én kifejezetten nagyon vártam az FF Pentaxot, ami mostanára alábbhagyott, de nem közömbös. Levetkőzve márkaelfogultságomat áttértem Nikonra, mert a pénztárcám úgy ítélte meg, hogy jobban teszem, mintha maradok - akor még APSC - Pentax vonalon. Az azóta megjelent hírek, bejelentések nem fájdítják a szívem, hogy hűtlen lettem. Pedig nekem a fényképezőgép az Pentax. Ha emberi áron vissza tudnék lépni ebbe a rendszerbe, akkor megtenném. De egy FA limited árából akár 3 Nikkor D obit is vehetek.

Márpedig ha szigorúan nézem, akkor a Pentaxnak engem és a hozzám hasonlókat kellene megszólítania a K-1-gyel. Nekem - már - nincs semmim Pentaxhoz. Ha visszatérnék, akkor újonnan kellene megvennem mindent, mert használtan nagyjából beszerezhetetlen. De nem tud megszólítani, mert a megfizethető árkategóriában nem versenyképes. Aki Pentaxos és tele van K-s, M-es, A-s, FA-s obikkal, annak csak a váz fog kelleni, nem hagy annyit a kasszánál, mint egy más márkától elcsábított vásárló.

Előzmény: Maggio7 (81)
Maggio7 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 81

Feles leges ezen "vitatkozni", ebből a szempontból egyet tudok veled érteni. Nekem egy SMC PENTAX-FA 43mm F1.9 Limited-em volt, de nem tudtam megbékélni a screwdrive hangjával. Azért egy fullos FF vázon megszólal, hát...  kicsit vicces. De lehet, hogy csak nekem. 

Előzmény: Peti--- (73)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.15 0 0 80

Sot, a Canonra ra is lehet tenni a Pentax es Nikon optikakat, ami nem utolso szempont. De vannak, es talan neki vannak a legmegfizethetobb sajat optikai is, kis penzert. 

Előzmény: Peti--- (77)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.15 0 0 79

Hasznaltam egy 180-as makrot filmmel, meg a digitalis elott, aztan APS lapkas geppel. Nekem visszalepes volt.

A kisebb lapkanal azonos kepkitoltesnel ugyanugy megno a felveteli tavolsag, es a melysegelesseg, mint egyebkent is. Ezzel a megnott tavolsaggal tobb nem kivanatos szutykot szed ossze a kep. Ha a termeszetben keszitesz makro felvetelt, belekerulnek olyan reszletek, amik agynvagjak a kepet. Fuszalak, levelek, agak stb. amik nem kellenek. Tobbet kell tisztogatni, vagy ugrott a kep. 

Masfelol, ha egy finom, reszletgazdag motivumot nagyobb feluletre kepzel le, a felvetel is reszletgazdagabb lesz, szinten ugy, mint mas teruleten is. Nehezen tudnek olyan felveteli teruletet mondani, ahol hatranyosabb lenne a nagyobb erzekelo. Talan a kasszanal nem akkora elony, de kispenzueknek talaltak ki a hasznalt gepet. mosoly

Előzmény: Peti--- (76)
Tab Creative Commons License 2016.02.15 0 0 78

Pont ezt tettem.

Előzmény: Peti--- (77)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.15 0 0 77

Azt a minőséget és fényerőt a másik kettőnél megkapod olcsóbban. Egy Nikon D sor sem kutya, de az újabb fejlesztésű G sor sem papírnehezéknek való. Ezt a vonalat jobban ismerem, de gyanítom, hogy a Canonnak is megvan a maga megfelelő sora, amit szembe lehet állítani a három limiteddel.

Előzmény: Tab (75)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.15 0 0 76

A mélységélesség-életlenség, a nagyítás és a tárgytávolság miatt szokják mondani a hozzáértők. Én csak tőlük loptam a mondást.

Előzmény: Rőth Sándor (74)
Tab Creative Commons License 2016.02.15 0 0 75

Ár és fényerő ide vagy oda, a "3 amigos" nagy vonzereje volt eddig is a Pentaxnak. Máshol sem találsz ilyen minőséget ennél olcsóbban. Itt is van DA50, kiváló rajzzal, ráadásul leica kockát kirajzolja. Az FA43 árából vagy 5 kijön. Fura leírni, de a DA35 és FA31 esetén ez még 9 is lehet. Hidd el, ha van rá keret, nem kérdés, hogy az FA-t kell választani. A FA77-est nem is említem, mert az nálam külön fejezet.

Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.14 0 0 74

Miert lenne jobb a kisebb lapka makrora?

Peti--- Creative Commons License 2016.02.14 0 0 73

Még a 3 zoom hagyján, összevetve a konkurenciával még olcsónak is mondhatóak. Makró kínálatot nem tudom, de arra alkalmasabb az APSC, nem érzem úgy, hogy a makrósok a célközönség. A 3 limited viszont konkrétan rohadt drága a fényerejéhez viszonyítva. És lehet, hogy karcol az már nyitottan is, de a Canikon is hasonlót produkál kb ugyanazért az árért 1,4-es fényerővel.

Előzmény: Maggio7 (52)
Peti--- Creative Commons License 2016.02.14 0 0 72

Én elégedett lennék 9-el is, ha az jó helyen van. Most van 39, abból 1 jó helyen. (mondjuk a középsőt nehéz lenne elrontani, de hátha egyszer összejön valakinek...)

Előzmény: szekundans (71)
szekundans Creative Commons License 2016.02.14 0 0 71

csak 33? ÷))

Előzmény: emyl (70)
emyl Creative Commons License 2016.02.14 0 0 70

mekkora ordas nagy disznó...

Előzmény: mckmester (68)
efPen Creative Commons License 2016.02.13 0 0 69
Előzmény: szekundans (66)
mckmester Creative Commons License 2016.02.13 0 0 68
monyesz Creative Commons License 2016.02.12 0 0 67

Na ez egy ígéretes átfogás, jó ellenfél a Bigmának.

Előzmény: szekundans (66)
szekundans Creative Commons License 2016.02.12 0 0 66

D FA 150-450mm F4.5-5.6ED DC AW tesztképek gyári oldalon.

emyl Creative Commons License 2016.02.11 0 0 65

"A Pentax radmapen tavaly óta van egy 28-105. "

sem a pontos átfogás, sem a megcélzott fényerőt nem látom odaírva. tehát hivatalos infóval nem rendelkezünk róla.

a pentaxrumors meg annyira mérvadó mint az antalvali-mindenegybenblog-tudnodkellinfó triumvirátus. bármit IS újraközölnek mindenféle gondolkodás - utánaolvasás vagy kritikai érzék nélkül...

Előzmény: mckmester (63)
Maggio7 Creative Commons License 2016.02.11 0 0 64

Persze ezt Én is tudom,  De 28-105 nem egy kompromisszum mentes zoom tartomány (szerintem) ebből egy 2,8 jó optikát kihozni... aztán meg nyöszörögnének ez emberek, hogy miért (min.)1500Euro...

Előzmény: Rőth Sándor (57)
mckmester Creative Commons License 2016.02.11 0 0 63

A Pentax radmapen tavaly óta van egy 28-105. 

A gyártón kívül senki nem tudja, hogy ez a mostani Tamron féle 2.8 lesz e, vagy a régi budget FA felújítása. Mindkettőre lenne pro-és kontra érv, erre a Pentaxrumors megszellőztette a 3.5 - 5.6 -ot.

Mennyi van még? Két hét?

Előzmény: emyl (62)
emyl Creative Commons License 2016.02.11 0 0 62

"A 28-105 kapcsán indult polémia."

ahhoz képest hogy hivatalos bejelentés nem volt vele kapcsolatban csak mindenféle alapot nélkülöző pletyókból kiinduló álmodozás, pentax fanként eléggé sikerült elásnotok a pentaxot

Előzmény: monyesz (53)
Rőth Sándor Creative Commons License 2016.02.11 0 0 61

A Pentax-al nem vagyok napi kapcsolatban, a fene tudja mit gondolnak, -szerintem gondoltak mar rosszat korabban is-, en a Szekundans kartacs hozzaszolasara reagaltam. mosoly

Előzmény: BUSZNYI (58)
monyesz Creative Commons License 2016.02.11 0 0 60

"De ha csak simán újra elkezdik gyártani az FA obikat új bevonattal azzal sem fognak mellényúlni."

Iggen, ezen a vonalon nem használt ki mindent a gyár. Ha budget kategóriában kellene csinálni valamit, akkor a leporolás lenne a leggyorsabb, leggazdaságosabb módja az obipark fejlesztésének.

A gazdaságos obi alacsonyabb árral vonzóbbá tenné a vázat, tehát lenn egy kedvező visszahatás.

Azért majd egyszer nagyon kíváncsi lennék, hogy egy régi filmes obi hogy szerepel ezen a digit vázon!

Előzmény: BUSZNYI (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!