Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

VoltKatona(Lee) Creative Commons License 2017.10.14 0 0 15413

A japanok kerultek a dieselt nem veletlenul, csak haszonjarmube volt, pl toyota hyace, nissan vanettte cargo de ott sem volt tulhuzva teljesitmenyileg egyik sem sima szivodizel turbo nelkul, elokamras egestrrel, kiment a vilagbol, mert nem volt agyonporgetve.A regebbi dizelek jobbak voltak mint a maiak, mert alacsonyabb befecskendezesi nyomas volt, sokan etolajjal etettek azal is ment szepen.A mai csodadizelek meg vannak olve a kornyzetvedlem miatt, pont ezert serulekenyebbek, oszetettebbek, es ebbol sok muhely jol megel(lasd Ford reszecskeszuro tortenete).

http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/2014/02/03/reszecskeszuros_vagy_sem/

Es hogy lehet tole megszabadulni:

http://www.autokorbel.hu/reszecskeszuro/

Előzmény: sasave (15409)
VoltKatona(Lee) Creative Commons License 2017.10.14 0 0 15412

En szemely szerint diesel motort nem tennek szemelyautoba, csak traktrorba haszonjarmube, mert ott masak a korulmenyek, es sokszor egesz nap mennek vele, a dieselnek uzemmeleg allapot kell, sok hideginditas nem jo neki.

Az a szivas ami hasznalt diesel motornal jon ha vmi elromlik olyan 150 ezer 200 km kornyeken, nem eri meg a 100km per 2 liter uzemanyag megtakaritast ami a kulonbseg a benzinessel. Ha harom izzogyertya jo, de a negyedik nem szerintem be kell indulnia a motornak, ha jo az akku es azinditomotor.

Ha az adagolo cseres, abba meg jobb nem belegondolni, foleg ha aporlasztokat is kell cserelni, ott siman bele lehet futni egy olyan felmillios pofonba.

A dieselk folyamtos levegot kapnak, allando levegomennyiseg megy at, minosegi szabalyzasuak, a benzinesek valtoztatjak a levego mennyiseget, meg kell nezni a legszurot is, ha turbos, jo olaj kell kulonben a turbo is elmegy.

Előzmény: Vivijo (15411)
Vivijo Creative Commons License 2017.10.14 0 0 15411

Dieselem csak első indításnál jelentkező ind. nehézséget a 4. izzítógyertya kicserélésével vártam ugye. 1 hetet volt a szerelőknél az autó, (hengerfejtömítés csere a rossz hely miatt) összerakták, beindul, de nem pörög fel ->vákuum-szivattyúcsere (mert közben elromlott azt mondták,nagyon drága) és kiiktattak valami e-betűst :-) utána felpörgött. Szerelőtől hazafele kigyulladt 10-15km-re a hűtővíz lámpa, azt mondta menjek haza (kb20km) és otthon töltsek rá.  Már nem ventillált és mivel le-le lassultam a piros lámpa is eltűnt mire megálltam (nem tudom mennyit kell várni mire fel lehet tölteni, mert nagyon nem volt benne víz) feltöltöttem, de alul csöpögött,csorgott is közben. Pár óra múlva nem folyt el a víz, kipróbáltuk fűtés volt, mentünk 10-15km-t, szerelő 40km-re átnézte nem-e lett baja. Viszont emelkedőn alig ment hazafele és pár óra múlva a tartály alatti rész tájékán a földön tenyérnyi nem tudom olajosnak tűnő víz v. olaj az aszfalton. Vagy ez már előtte is lehetett? Tartály nem habos, nem folyt el. Ja s amiért eredetileg vittem reggel ugyanúgy nehezebben indul, délután pöccre.. Szerintetek mi ez az olaj v olajos dolog ha mentem a forrás után 80-90 km-t? S miért olyan gyenge emlkedőn? Mondták h a turbo nem túl jó, de szerelés előtt nem volt ilyen gyenge dombon.

Előzmény: VoltKatona(Lee) (15410)
VoltKatona(Lee) Creative Commons License 2017.10.08 0 0 15410

Soknal berohad a z izzogyertya tipusfuggetlen sajnos, megall benne a viz es kosz is a lyukba ahol van, multkor a totalcaron is mutattak milyen horror kiszedni ha berohad.Vibracios lazito van, az kis uteseket ad ra, ha mar a nyomatekkulcs se segit.Olajcsere volt az autoba?, milyen a kompresszio vegnyomas, oninditonal is merheto ha van valami a hengerekkel.

Előzmény: sasave (15407)
sasave Creative Commons License 2017.10.08 0 0 15409

Szia,ez ford motor,1.4 tdci =1.4hdi peugeot= 1.4ddis suzuki.

Annyi hogy nem suzuki motor van benne,hanem a suzuki megvette a licencet hogy belerakhassa 

Előzmény: Vivijo (15408)
Vivijo Creative Commons License 2017.10.08 0 0 15408

Nagyon köszönöm a biztatást! Nagyon remélem, hogy igazad lesz és egy szuper kis autóm lesz! Akkor ez most nem Peugeot hanem Ford motor?

Előzmény: sasave (15407)
sasave Creative Commons License 2017.10.07 0 0 15407

Szia,nincs rossz helyen a gyertya hanem bele van rohadva.Sok csavarlazito spray, es nyomatekkulcs kell hozza es turelem.Ez tipushiba az osszes tdci hdi stb motorokban.A hengerfejet csak akkor kell leszedni ha beletort.Nem kell tole megijedni,sokszor van ilyen.Tuladonkeppen nem tipushiba,csak a gazdak nem cserelik idoben ezeket a gyertyakat.

Ez A motor nagyon jo,de csak akkor ha torodnek vele.

Előzmény: Vivijo (15406)
Vivijo Creative Commons License 2017.10.06 0 0 15406

Szia!Most vissza kerültem az eredeti szerelőkhöz, hogy cseréljék ki a 4. izzítógyertyát, hisz ha azzal van a gond (mivel egyszerre látja a 4-et) az is okozhatja az indítási nehézségeket hideg motornál állítólag. (Hibakódra relé, 2-es porlasztó ilyesmik jöttek ki, talán összefügg). Most viszont azt nem értem, miért kell kiszedni a hengerfejet /azt mondják rossz helyen van a gyertya/ ?  Félek ez így mibe fog nekem kerülni. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz a télre :-)

Előzmény: sasave (15405)
sasave Creative Commons License 2017.10.04 0 0 15405

Szia, nem szabad elhinni amit mondanak, suzuki markaszerviz nem erthet hozza,mert Ford motor van benne.Ez tdci,peugeot ban hdi ,itt ddis,citroen meg nem tudom hogy hivja.Ha viszont gaz a motor akkor ki kell cserelni,max 150eft +papirozas.De ezek nem szoktak csereerettek lenni.

Előzmény: Vivijo (15404)
Vivijo Creative Commons License 2017.10.04 0 0 15404

Köszönöm szépen VoltKatona! Igyekszem, s jelentkezem mi lett a vége, mert tegnap azt mondták dobjam ki az autót, csomó hibakód, vegyek másikat hogy tudtam ilyet választani stb és lehet, hogy fél millánál sem áll meg. Kész voltam..

Előzmény: VoltKatona(Lee) (15403)
VoltKatona(Lee) Creative Commons License 2017.10.03 0 0 15403

Elvi sikon meg tudjak moondani melyik autoba itt elhangzott van meg ez a motor beepitve.En a suzuki dieselhez abszolut nem ertek, oszinten.az enyem is kinnt all a szabdba, mar tobb tel ota, a trukk az mindig legyen tiszta a szelvedo kivul belul, igy nem parasodik majd, tremeszetesen le kell hovedo foliaval takarni este, ne fagyjon be a szelvedo, meg ha ho megy ra egy mozdulattal leveheto, nekem 2 db van az egyik mindig a laksba ,igy szarazat teszek ra mindig.Telen sok akku elhalaozik, mondjuk az enyem nyaron ment ki, tel elott toltse fel vki fullra Neked.Ha biztosra akarsz menni veszel meg egy akkut a tescoba, ugyanolyat mint a kocsidba, lehetoleg, nekem van egy un.tukor akkum, azt be tudom rakni barmikor, ott van a csomagtartoba, meg tudok bikazni rola, sajatot is meg maset is, nem az autoba levovel bikazok soha!

Előzmény: Vivijo (15402)
Vivijo Creative Commons License 2017.10.01 0 0 15402

Kedves Sasave! Köszönöm szépen, pont ma hallottam én is, hogy talán peugeot szerviz, de remélem csak a 4. gyertyát kell bele tenni vagy csak áramkörben valami (pl.:relé) s ez még itt megy helyben és ha máskor motorikus dolog, akkor inkább megfogadom a tanácsod, bár utazni kell oda is. Csak ezen legyek túl , hogy végig tudjam vinni garázs nélkül a telet és minden nap el tudjak jutni a munkahelyemig meg vissza! Kíváncsi leszek itt segítenek-e és mi volt végül..

Előzmény: sasave (15399)
Kopter87 Creative Commons License 2017.09.30 0 0 15401

Sziasztok!

Ha minden igaz hétfőre megérkezik az izzó! De csak simán kapni boltokban nem lehet! (Suzuki szerviz, Osram - Tungsram márkabolt és 4 autóshálózat kilőve) 

Az interneten böngészve találtam rá a gyári számra (ELTA 6341 vagy 044/165) és úgy rákeresve adott ki 6 magyar boltot. (sajna 2 csak nagykerben nyomja) Amit itt javasoltatok azok is jók!

Ahol lehet kapni illetve rendelni:

1. izzobolt.hu - 3W!
  2. autofejlesztes.hu -3W!
  3. slh.hu -1,7W
  4. nefelejts.hu
  5. kelemen művek -1,7W
  6. zsombicar.hu -1,7W

Köszönöm a segítségeket!

Előzmény: fazo83 (15400)
fazo83 Creative Commons License 2017.09.30 0 0 15400

Nem tudom milyen izzó van benne, esetleg lefotózhatnád, hátha látott már itt valaki olyat. Viszont nekem kellett cserélni a vészvillogó kapcsolójában. Ahhoz se írt semmit a gyári program. De a régi Swiftek (SF 1996-2003) ködlámpakapcsoló visszajelzőjében ugyanolyan izzó volt, és az rendelhető is volt, mondjuk aranyárban. Kb. 3000 Ft.

Előzmény: Kopter87 (15386)
sasave Creative Commons License 2017.09.30 0 0 15399

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine

Tehat nem kell megijedni!Ezt a motort nagyon sok autoba raktak meg!

Előzmény: Vivijo (15397)
sasave Creative Commons License 2017.09.30 0 0 15398

Szia,a ddis motor sztem megegyezik a peugeot 1.4 hdi vel ami  nem ritka.Lehet peugeot szervizzel jobban jarsz.

Előzmény: Vivijo (15397)
Vivijo Creative Commons License 2017.09.29 0 0 15397

Nagyon köszönöm kedves Schnitt! Kedd reggelre kaptam a helyi Suzuki márkaszerviznél időpontot, de nem örültek, mikor meghallották a diesel Lianát, azt kérdezte: "honnan tudta ezt meg beszerezni" persze ironikusan, pedig én úgy megszerettem ezt az autót :-(  persze csak hibakód olvasásra megyek még.
Alig aludtam, már az előző szerelőre is másfél hónapot vártam, de csak a 3 gyertyáig jutottunk, mert senki nem ér rá aztán ki tudja mire jön meg az esetleg távoli alkatrész, s utána megint előjön-e a jelenség... 

Előzmény: Schnitt (15396)
Schnitt Creative Commons License 2017.09.29 0 0 15396

A főtengely jeladó a gyújtási időpontért felel benzineseknél, dízelnél szerintem a befecskendezési időpont meghatározásánál van szerepe, az izzításban nenem vesz részt.

A hibakód megadja azt az áramkört, amivel gond lehet, azon belül több rész van, pl vezetékek, csatlakozók amikkel gond lehet, ezt már a szerelőnek kell megtalálnia.

Előzmény: Vivijo (15394)
Vivijo Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15395

Akkor nem hallottatok nagyon dieselesekről mennyire elégedettek a géppel?
Megpróbálom a helyi Suzuki szakszervizben, ugye nekik mindent meg kell tudni csinálniuk? Nagyon megszerettem, s nem tehetem meg, hogy nincs kocsim, különben nagy bajban vagyok, tömegközlekedés arra meg nincs szinte...

Előzmény: VoltKatona(Lee) (15392)
Vivijo Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15394

Az a főtengely jeladó az nekem is lehet a hibája? (Bocsi nem értek hozzá) A hibakódolvasó mindenhol ugyanazt olvassa vagy az megmondta neked pontosan, hogy a ludas?

Előzmény: Schnitt (15391)
VoltKatona(Lee) Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15393

Elkerhetem en is pdf be?Köszönöm nagyon!

Előzmény: H Zsolt 70 (15382)
VoltKatona(Lee) Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15392

Diesel itt keves van szerintem a forumon, meg keveset is adtak el belole Magyarorszagon, meg talan a vilagon is ebbol a lianabol.

A gond adott dieseleknel, sok muhely nem tudja kiszedni az izzitogyertyat, annyira be van rohadva, vagy roszz helyen van es nehez hozzaferni.

Elvi sikon suzuki szervizbe erteniuk kellne hozza, de elmondjak azt, hogy ritkan jon be liana, benzinesbol tobb van.

Előzmény: Vivijo (15390)
Schnitt Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15391

A Liana is ritka madár, a diesel meg, mint a fehérfejű rétisas, kb.

Drukkolok, hogy megjavuljon, benzines tulajként, mert én is sokat szívtam az elektronikával, nekem a főtengely jeladó volt a ludas, 2x cserélték mire 1x jó lett. 

Szóval kitartás és hajrá! :)

Előzmény: Vivijo (15390)
Vivijo Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15390

Sziasztok! Új vagyok itt és a gyengébb nem. Liana dieselt vettem 2-3 hónapja. Van itt egyáltalán rajtam kívül más diesel tulaj? Meg vagyok ijedve. Nem tudom, hogy rosszul tettem-e a vételt, mert M.o.-on állítólag nagyon ritka. Ezzel az autóval kell minden nap 40-40 km-t vezetnem munkába és az indítás egyre nehezebben ment már nyáron is. Most ki lett cserélve vidéki műhelyben 3 izzítógyertya a 4. nem, mert nehéz állítólag szétszedni a kocsit, de a 3 csere után is nehezen indul és azóta az izzításjelzőlámpa sárgán folyamatosan világít. (Eddig még a lámpát nem is láttam, indításkor sem.)Kódolvasás: izzításérzékelő hiba vagy hasonló. Nem tudom megoldja-e, ha azt az érzékelőt kicserélik kb 2 hét múlva. Szerintetek?

atiro1 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 15389

Egy próbát itt is megér, hátha szerencséd lesz: http://www.slh.hu/?p=1532

Sok sikert!

Schnitt Creative Commons License 2017.09.27 0 0 15388

Ja, és ma Parád főutcáján mentünk át és láttunk egy Ricsi car feliratú autókereskedést, ahol az udvaron árválkodott egy ezüst Liana, messziről nézve korrekt állapotban. Aki most tervezi a vásárlást, és közel van, vagy útbaesik, nézzen rá, hátha érdemes.

Schnitt Creative Commons License 2017.09.27 0 0 15387

http://leddiszkont.hu/autos-ledek/termekek.html

Feltéve, ha bem ragaszkodsz mindenáron az izzóhoz

Kopter87 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 15386

Üdv megint!

Sajnos izzót nem kapok a műszerfalhoz :-((  Hol lehet esetleg kapni? (még a Suzuki márkaszervizben sem tudnak adni)

Köszi a segítséget!

Kopter87 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 15385

Helló!

Köszönöm a segítséget! Fél siker, mivel izzót rendelni kell :-(      Visszaszerelésnél a két csatlakozóval meg kellett küzdeni (japán kezűek előnybe)

A könyvre igényt tartanék ha lehet.

Köszönöm még egyszer!

Üdv.

Előzmény: H Zsolt 70 (15383)
Schnitt Creative Commons License 2017.09.25 0 0 15384

Szia! 

A szerelési könyvet én is szeretném elkérni, ha szabad.

Köszi és üdv

István

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!