Keresés

Részletes keresés

Platschu Creative Commons License 2009.02.18 0 0 67
Itthon legalább kapható a Kezdők török nyelvkönyve, amiben van egy rövidke nyelvtani összefoglaló és egy kis kezdő szókincs.

A net bizonyos bugyraiban megtalálható, érdemes rákeresni és adni neki egy esélyt a Pimsleur módszernek is. Ez pedig 90 darab 25-30 perces leckéből áll, amit rengeteg nyelven kiadtak. Naponta elvileg egyet kell meghallgatni. Egyszerű párbeszédekből indulva bővíti a szókincset és mutatja meg a nyelvtani szabályokat. Az új szavakat szótagonként elismétlik és vissza is kérdeznek rájuk angolul. Hátránya, hogy csak hallás után lehet tanulni és bizonyos nyelveknél írásban is követni szeretném a szöveget. Elvileg ha megveszed a méregdrága eredeti cuccot (kb. 270-300 dollár), akkor ahhoz adnak könyvet is... :)

Aztán segítségnek még ott van a Google Translator program is, amely támogatja a magyar és török nyelveket. Hátránya, hogy nem nagyon tud ragozni, így max. 1-1 szó kikeresésére jó, de szókapcsolatok fordítására, pláne összetett mondatokból álló gondolatok átültetésére teljesen alkalmatlan. :D

Jártam ezen kívül a Törökország barátai blogon / fórumon is, de ott többnyire hölgyek meséltek a vegyes házasság vagy kapcsolat előnyeiről és hátrányairól, de ott igazán nem lehet nyelvet tanulni. :S
RBaba Creative Commons License 2009.02.02 0 0 66
Sziasztok,

Szeretném jelezni, hogy ez az oldal nem működik, pedig ezt dobta ki a kereső.
http://keleti-nyelvek-tanodaja.hu

Úgyhogy keresek tovább...

RB
agnes.csonka Creative Commons License 2008.11.30 0 0 65
Köszi szépen, bár ezt az oldalt korábban is megtaláltam, de biztos én vagyok a béna, mert csak a 2007-es infókat láttam, ezért azt hittem, már nem működnek. De majd holnap rájuk csörgök, hogy mi a helyzet.
Előzmény: fuji81 (64)
fuji81 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 64

Szia!

Teljesen kezdőként most kezdtem törököt tanulni a Duna Millenniumnál. Nem tudom, hogy régen milyen volt, de több kezdő csoport is indult novemberben. Mindenki szerint jók a mostani tanárok. Az órák kifejezetten lendületesek, és a diákok lelkesek. Többen szeretnének középfozúzni, így várható, hogy folyamatosan lesznek kurzusok, és nem kell hónapokat várni, hogy összejöjjön egy minimum létszámos csapat. Ami később azért kellemetlen, mert a haladók különböző helyről jöhetnek, különböző könyvből tanulta, más szókincsel rendelkeznek… etc. Épp ezért ajánlom, hogy ha komolyan érdelel, akkor csatlakozz a mostaniakhoz, annak ellenére hogy 8 alkalom lement már. De azt hallottam, hogy, aki még novemberben jelentkezik, az kedvezményesen, 21.900 Ft-ért csatlakozhat.

Intenzív tanfolyam is készülőben van januártól.

Bemásolom neked a hirdetésüket, ha gondolod, vedd fel velük a kapcsolatot:

TÖRÖK NYELVTANFOLYAMOK ANYANYELVŰ TANÁROKKAL
a Duna Millennium Oktatási Kft. szervezésében. Teljesen kezdő, újrakezdő, középhaladó, haladó, szókincsfejlesztő tanfolyamokat létszámtól függően folyamatosan indítunk.

TANFOLYAMOK ÁLTALÁNOS ADATAI:

- Tanfolyam 32 órás;

- A kurzusok intenzitása igénytől függően heti 2x2, 4x1, 3x2;

- Tanfolyami díj: 29.000 Ft ;

- Tanáraink ANYANYELVI NYELVTANÁROK

- BESZÉD- CENTRIKUS OKTATÁSI ELV

- Egy csoport létszáma min. 4- max. 8 -9 fő;

- Tanítás a Gökkusagi Türkce 1/2/3 alapján

- Helyszín: Blaha és Asztória között

- Extra: tardícionális török feketetea minden órán

Elérhetőségeink:

DUNA MILLENNIUM OKTATÁSI KFT.

Tel: 06 1 342 1582

Cím: Budapest, 7. ker. Nagy Diófa utca 7.3.em.

e-mail: info@dunamillennium.hu

weboldalunk: www.dunamillennium.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Minden jót kívánok!
Előzmény: agnes.csonka (62)
agnes.csonka Creative Commons License 2008.11.26 0 0 63
Ha még nem vetted meg, ne dőlj be nekik, rablók! Pesten ugyanez Líra és Lant-ban 9150 ft!!!!!
Előzmény: zaffarano (58)
agnes.csonka Creative Commons License 2008.11.26 0 0 62

Sziasztok!

Szeretnék törökül tanulni, persze tök kezdő vagyok és nem nagyon találok nyelviskolát, ahol egyáltalán van török tanfolyam.

Ha esetleg van olyan magántanár, aki vállalna egyszerre több embert és persze ha van még valaki, akinek lenne kedve törökül tanulni, akkor megpróbálhatnánk összeszerveződni.

Plusz 1 kérés: magántanárok, ha beírtok, légyszi írjatok egyből árakat, hogy ne kelljen mindenkinek plusz 1 email-kört futni...

Köszi!

pinklady18 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 61

Sziasztok!

Török anyanyelvű 18 éves diáklány vagyok, szívesen vállalok török nyelvoktatást Békés megye területén. Érdeklődni: killahgirl@citromail.hu

:)

toroktan Creative Commons License 2008.09.20 0 0 59
Török szakos diákként nyelvoktatást vállalok Pesten és Szegeden. Magyarországon és ösztöndíjjal Törökországban tanultam a nyelvet. Kis csoportban, nagyon kedvező áron, középfokig keresek diákokat. email: toroktan@gmail.com
zaffarano Creative Commons License 2008.09.03 0 0 58
Én is szeretnék megtanulni törökül, Debrecenben! A Gambrinus közben mondta a könyvboltos srác, hogy tud rendelni angolokat törökre tanító könyvet 2 CD-vel, kb 14-15000 ft-ért...
Előzmény: erynis (49)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.28 0 0 57
:-) megértem. A törökben meg már van egy erős alapod. Sok sikert! :)
Előzmény: ahududu (55)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.28 0 0 56

Besz@rás, akkor nekivágok megint waze!

Előzmény: ahududu (54)
ahududu Creative Commons License 2008.06.27 0 0 55

Hindi nagyon nehééééz waze, visszamentem töröközni :))

Előzmény: Törölt nick (52)
ahududu Creative Commons License 2008.06.27 0 0 54

Az alapfok nyalóka, tényleg azt hittem elröhögöm magam írásbelin. Volt ilyen fordítás, hogy család elutazik nagyihoz, útközben esznek kebabot, de ajándékot otthon felejtik. Ezt magyarra kellett.

Aztán volt az jelentkezési ív kitöltése valami kinti tanfolyamra.

Aztán írni kellett türkce 15-20 sort, hogy kint vagy egy szállodában és találkozol egy kinti türk arkadasoddal és miket láttál eddig, meg milyen a szálloda.

Még volt egy fordítás de már nem emlékszem arra.

Nekem 96 % lett :)))

Előzmény: ZsuzsiLahanam (51)
ahududu Creative Commons License 2008.06.27 0 0 53

Én is akarok magántanár bácsit (nénit), de az Effy 3250+áfa!!! Na neee, de komolyan...

Nem tom Milleniumban akkor voltam utoljára mikor Mucahit volt a tanár, hát izé nekem nem jött be a dolog. Inkább magántancit szeretnék aki felkészít a nyelvvizsgára. Anno már voltam közepen de sajna meghúztak :(

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 52

Merhaba Arkadasim,

Vegyünk együtt magánórát, waze. :-))))))

Előzmény: ZsuzsiLahanam (51)
ZsuzsiLahanam Creative Commons License 2008.05.19 0 0 51

Sziasztok,

Én a Duna Millenniumba jártam és szerintem egyre jobbak a tanárok, bár az igaz, hogy nyáron egy kicsit leláll az egész nyelviskola :-)

Én novemberben mennék alapfokú nyelvvizsgára, de sajnos nem tudok szerezni semmi anyagot az írásbelire. Nincs véletlenül valakinek javaslata? Szívesen vennék néhány magánórát is ebből a célból!

Van egy ITKs kiadvány a Nyelvvizsga híradó 11, de nem nagyon lehet beszerezni. Ha esetleg valakinek megvan, szívesen megvenném.

Előre is köszi,

Zsuzsi

D.tr Creative Commons License 2008.04.02 0 0 50
Merhaba!

Ha van olyan, aki még nem tud TÖRÖKül, de szeretne megtanulni, vagy már a meglévő tudásán szeretne csiszolni, BUDAPESTEN tartok ÓRÁKat, (kisebb csoportoknak is akár) illetve ONLINE ÓRÁKat msnen mikrofonnal, webcamerával VIDÉKIEKNEK, vagy aki Budapesten belül Újpestet messzinek érzi.

Érdeklődni a toroktanar@hotmail.com címen lehet.
erynis Creative Commons License 2008.02.10 0 0 49
Sziasztok! Én török nyelvtanárt vagy nyelvtanfolyamot keresnék Debrecenben vagy környékén. Eléggé sürgős lenne, ugyanis májusig szeretnék eljutni egy alapfokú nyelvvizsgáig...
D.tr Creative Commons License 2008.01.02 0 0 48

Merhaba

Én Budapesten válallok török tanítást akár kisebb csoportoknak is.
Ha érdekel valakit a toroktanar@hotmail.com címre írjon...

beszuc Creative Commons License 2007.10.19 0 0 47
Valami ilyesmire gondoltam, hogy írsz. Na jó, nem volt jó tréfa, elismerem, de kérlek kerressél meg, fontos lenne. Benézek a fórumra mindennap. Köszi
beszuc Creative Commons License 2007.10.19 0 0 46
hali
beszuc Creative Commons License 2007.10.19 0 0 45

Beszuc! Odajárok Selyemútba, beiratkoztam. Interneten jelentkeztem és két órán belül fölhívtak. Tesztórán voltam egyszer, a töröktanár apja török, határozott, ért hozzá. Árak a neten. Ha érdekel a novemberben induló tanfolyam, dobj egy mailt (szurikatak@freemail.hu) mert akkor beszervezlek, ami azt jelenti, mindketten kapunk tíz százalékot. Az jó, nem? szurika 

beszuc Creative Commons License 2007.10.18 0 0 44
Szia szurikatak, megnéztem a Selyemút honlapját, tényleg jó. Te már odajársz? Mert én máshova jártam eddig, de nagyon gáz. Mostmár tuti, hogy nem indul el a következő tanfolyam, úgyhogy váltanék. Mondjál már lécci valami konkrétumot. Mikor indul a csoport, heti hányszor, stb. Jó volna találni már egy normális tanárt. Köszi
beszuc Creative Commons License 2007.10.18 0 0 43
hahó van itt valaki?
szurikatak Creative Commons License 2007.10.18 0 0 42
Ha nem halott ez a topic, és még érdekel valakit, akkor a Selyemut Nyelviskolát javaslom. Profik. Két helyes lány csinálja az egészet, a rádióban hallottam róluk aztán a nyelvparádén találtam rájuk. Csak olyan tanáraik vannak, akik a célországban szerezték a diplomájukat, vagy kint éltek pár évet. Igaz, hogy nem a legolcsóbbak, de nekem meg kell tanulnom törökül. Évekig szivattak máshol, hogy majd egyszer hivnak, amikor elindul a tanfolyam, itt meg jelentkeztem és már ketten vagyunk, azzal már elinditják. Tanitanak kazakot meg mongolt is hehe....
ahududu Creative Commons License 2007.10.14 0 0 41

+20% áfa is, na jól van akkor ez nálam ejtve van

Valakinek van infója, hogy van e még óralátogatási lehetőség valamelyik egyetem török tanszékén?

ahududu Creative Commons License 2007.10.14 0 0 40
Uff, de én úgy látom a keleti nyelvek Tanodájában a legolcsóbb óraár 1000 FT/60 perc, 4 fős csoport esetén! Ez nagyon húzós!
ahududu Creative Commons License 2007.10.14 0 0 39

A Duna Millenium nem jött be? Végülis ott "igazi" törökök tanítanak (igaz nem mindegyik tud magyarul hehe)

csakValami Creative Commons License 2007.10.13 0 0 38
Köszi, ez nagyon jónak tűnik! Bár most járok egy magántanárhoz, lehet, hogy ha több időm és lehetőségem lesz egy nyelvtanfolyamra, kipróbálom ezt az iskolát is.
Előzmény: Sioren (37)
Sioren Creative Commons License 2007.09.19 0 0 37
Sziasztok!

Nem tudom, hasznos-e még az info, de van Pesten egy kis nyelviskola,ahol tanítanak törököt, méghozzá fő profilban. Nem ingyen van, de annyira szerintem nem drágán, és szimpi a lány is, aki tartja.

Keleti Nyelvek Tanodája, a Ferenc körútnál vannak. Üdv.

Sioren

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!