Keresés

Részletes keresés

zvajda Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3777
Csak nyugi ezt a leg nehezebb elvégezni. :)
Előzmény: tu1ke (3776)
tu1ke Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3776
Csak nehogy megvádolják, hogy önt már csak ilyen csicskamunkára használja a Párt...
Előzmény: zvajda (3775)
zvajda Creative Commons License 2008.06.30 0 0 3775
Köszönöm a biztatást.Bízhat bennem én nem adom fel soha. :)
Előzmény: tu1ke (3770)
tu1ke Creative Commons License 2008.06.29 0 0 3773

Csak tényközlés akart lenni...

Hol is vagyok én PM?? :-))

Előzmény: Törölt nick (3771)
tu1ke Creative Commons License 2008.06.29 0 0 3772
??
Előzmény: Törölt nick (3771)
tu1ke Creative Commons License 2008.06.28 0 0 3770
A napi ezernyi cikk, vélemény, komment, stb.stb. közül mindig megtalálja azt, amellyel kiélheti beteges Orbán és Fidesz-fóbiáját. Csak így tovább, ne lankadjon...
Előzmény: zvajda (3768)
csabax Creative Commons License 2008.06.27 0 0 3769
Június 28-29-én: Mogyi Triatlon Tour Baja 2008

A triatlon ismét visszatér Bajára! Június utolsó hétvégéjén, 28-29-én Baja ad otthont a triatlon váltó országos bajnokságnak és a Triatlon Tour harmadik fordulójának. A bajai Triatlon Tour rendezőinek az a célja, hogy - akárcsak tavaly - a Sugovica-parti városba látogató sportolók, edzők, sportvezetők és szurkolók egy kellemes és élményekben gazdag hétvégét töltsenek el a vizek és az ízek városában, a halászlé fővárosában, Baján!

További információk, program, rajtidőpontok, útvonal, útlezárások a Mogyi SE Baja honlapján olvashatók!
zvajda Creative Commons License 2008.06.26 0 0 3768

Pardony ez lemaradt

 

http://href.hu/x/662a

Előzmény: zvajda (3767)
zvajda Creative Commons License 2008.06.26 0 0 3767

...............

 

Megint itt vagyunk: melyek vajon Bokros Lajos szerint a politikai osztály reformellenes erői? Van-e nevük? Az az MSZP volna ennek az erőnek a derékhada, amely meglehetősen súlyos és nagy számú megszorító és reformintézkedést vett tudomásul vagy szavazott meg az Országgyűlésben, és a bátorsága, a fegyelmezettsége egészen addig kitartott, amíg a magyar demokrácia egyik legszégyenletesebb akciójával, a népszavazással a tudomására nem hozták, hogy ha továbbra is így folytatja, egyszerűbb, ha már most tökönszúrja magát? A kérdés költői. Az igazi kérdésem ismét csak az: ha egy szakembernek ennyire fontosak a reformok, miért nem tiltakozik nemcsak kézzel-lábbal, hanem hangos, egyenes és becsületes mondatokkal az ellen a reformellenes erő ellen, amely csak azt nem tette tönkre és csak olyasmit nem akadályozott meg ebben az országban, ami valahogy elkerülte a figyelmét? Segítek: Fidesznek hívják, kedves reformpárti közgazdászok, újságírók és állampolgárok, kedves Bokros Lajos.
Mi több: fel kellene tételezni, hogy a Fidesz első embere és számos vezetője, nemcsak Varga Mihály vagy Mikola István, de talán még Navracsics Tibor is pontosan értette, miről szól a vizitdíj. Vagyis a helyzet rosszabb. A plakátra írt, az emberek megtévesztésére szolgáló mondat még csak nem is jóhiszemű tudatlanságból származott. Tudatos hazugság volt. A bennük bízó állampolgárok szándékos, és aljas – mert érdekmotivált – megtévesztése. Hogyan hagyhatja ezt szó nélkül – és név nélkül – egy tisztességes, reformpárti, az országa sorsáért aggódó közgazdász?

Bajai Lokálpatrióta Creative Commons License 2008.06.18 0 0 3766
Igen! Országos tendencia. Megmondta Orbán, Magyarországnak új programra van szüksége. Már látjuk az előszelét. Mi lesz még itt megfizetve? Rossz belegondolni.
Előzmény: jpetike53 (3764)
zvajda Creative Commons License 2008.06.14 0 0 3765
Jézus él !
jpetike53 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 3764
Országos tendencia?

A Hírszerző úgy tudja: hasonlóan személyre, pontosabban cégre szabottnak tűnő beszerzési eljárás zajlott le az utóbbi egy évben más, fideszes vezetésű önkormányzatok által üzemeltetett kórházakban is.
A Bajai Kórház teljes laboratóriumi vegyszer-beszerzésére és az ahhoz kapcsolódó informatikai háttér biztosítására három évre 2007. júliusában írtak ki tendert (a Közbeszerzési Értesítőben 2007. július 13-án jelent meg a felhívás).
A tender érdekessége az volt, hogy a teljes beszerzési mennyiségre (kémia, immunkémia, allergia, vizeletdiagnosztika, hematológia, mikrobiológia) csak együttesen lehetett ajánlatot tenni, tehát a kiíró az egyes tételeket éppúgy összekötötte, mint a HVG által feltárt nyíregyházi esetben. A közbeszerzési eljáráson kívül lebonyolított tender kiírásakor ráadásul a kórház megadta a tulajdonában lévő műszerlistát, amelyekhez a beszerezni kívánt reagenseket kérte. A megadott műszerek zárt rendszert képeznek, a segítségükkel használható reagensek kizárólagos forgalmazója pedig a Diagnosticum. A nem meglepő módon a tenderre egyedül ajánlatot tevő cég a hároméves szerződéssel 250 millió forintos megbízást nyert el.

Diachem-ügy: ötmilliárd forintnyi megrendelés az Orbán-közeli üzleti körnek
mamicska Creative Commons License 2008.06.06 0 0 3763
piha, az szörnyű volt, de valóban emlékezetes:))

már annyi egészségtelen kajaféle van, hogy mé nem döglöttem már meg, csoda!
A legyeket is folyton fújdogálom, de lehet hogy az tartósít:))

mint Gobbi Hildát a konyak:)

nagyanyámat meg a reggeli pályinka ( és a napközbeni:)) éltette 95 évig:)
Előzmény: Törölt nick (3762)
mamicska Creative Commons License 2008.06.06 0 0 3761
ne azt nézd, hogy mit írnak, hanem hogy ki és miben?:))

( aszpartam elleni támadással a colás cégeket akarták tönkretenni, amikor a light-ot elkezdték gyártani - azóta huzakodnak:)

de mit számít ez nekem, aki túlélte a DDT-t, a szalicillal tartósított lekvárokat...:))
Előzmény: zvajda (3760)
zvajda Creative Commons License 2008.06.06 0 0 3760
Az aszpartam-(édes )mérgezés    
 
Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok . Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel. Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig? A diéta-ipar egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná, hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszeripari égek húzzák a nagy  hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar . . Hogy hogy jön a gyógyszer az aszpartamhoz? 
Egyszerű. 
Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy  fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni és többszáz, a gyógyszereik miatti káros  mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek? A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.  
Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer többszázszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül előállítani és a diéta-nemzet minden ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer-  és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő és az idegeket is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok , a  kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos  következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal  felülvizsgálta a "túl szigorú" megkötéseket és engedélyezte az aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben. 
 
Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó  alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos aszpartam-ellátója és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról.   Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, 
tünetekkel fordultak orvoshoz és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.  
 
Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.  
Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz. Hogy képes egyetlen vegyi  anyag ekkora kárt okozni? Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe  lerakódni . A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik. A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő. 
További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.  Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát. És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben  egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.  
És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweettel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett , amely az összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek  gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis  egészséges lehet. Az aszpartam-ellenesek elnöke szerint: "Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak,  melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat".  
 
Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen  ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az  sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyőzőek és ahol az aszpartam ellen szólók  felütik a fejüket, "ok megjelennek és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente ... Szerencsére az Egyesült Királyság  és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam "biztonságos" mivoltával kapcsolatban. 
 
Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, "biztos, ami biztos"  alapon azért olvasd el a címkét és légy résen mindennel, ami "light", mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik.

Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek:

- szénsavas és rostos üdítőital,  
- joghurt,  
- fagylalt,  
- reggeli készítmények,  
- pezsgőtabletta,  
- sportital,  
- gyerekvitamin(!),  
- lekvár,  
- szinte minden rágógumi és diabetikus termékek, 
- kevés kivétellel maguk az édesítőszerek akár folyékony, tabletta, kristályos és por alakban

 
Az aszpartam néhány mellékhatása :

 látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás,  részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger,  hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés,  kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság , bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.

mamicska Creative Commons License 2008.06.05 0 0 3759
kinek és mire kell az az épület? A szivem szakad meg érte:((
Előzmény: Törölt nick (3758)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 3758
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 3757
zvajda Creative Commons License 2008.06.04 0 0 3756
ZöPö Creative Commons License 2008.04.26 0 0 3755
Oxana Creative Commons License 2008.04.23 0 0 3754
Mér' mindig a kicsiket bántyák?:-))))
Előzmény: csabax (3753)
csabax Creative Commons License 2008.04.23 0 0 3753
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 3750
2010-től oktatási miniszter lesz a képviselőnk?
Előzmény: Törölt nick (3748)
zvajda Creative Commons License 2008.04.21 0 0 3749
Oxana Creative Commons License 2008.04.03 0 0 3744
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.29 0 0 3743

Szenzációs videók!

 

Hírtér a bajai aktuális hírportál. Miért nem a városunkban történtekről tájékotatnak bennünket?

csabax Creative Commons License 2008.03.28 0 0 3742
Simon Boglárka: „ Nem lepett meg, hogy leállítottak!”

Legalább kétmillió néző figyelte döbbenten Simon Boglárkát március elején, amint a közszolgálati televízió István, a király jubileumi előadására szereplőket válogató műsor döntőjében hang nélkül is megpróbált énekelni. A nagy megmérettetés előtti napon derült ki, hogy a bajai lány vírusos gégegyulladásban szenved. Vagyis nem csak hogy énekelnie, de még beszélnie sem volna szabad, mert a „hangoskodással” azt kockáztatja, hogy a jövőben soha többé nem énekelhet. A III. Béla Gimnázium egykori tanulója azonban úgy érezte, hogy akkor is ki kell állni a színpadra - a közönség és a zsűri elé -, ha egyetlen hang sem jön majd ki a torkán. Azért, mert oda kell állnia. Azért, mert ez így tisztességes.

A történet vége bizonyára sokak számára ismert: a közönségszavazatoknak köszönhetően Simon Boglárka továbbjutott és jövő szombaton már szerepért énekel a Társulat műsor Gizella döntőjében. Réka lesz Bogiból? - tettük fel a kérdést a Bajai Tükör február végi címlapján. A válaszra ugyan még várni kell, de miközben erre várakozunk, Simon Boginak is feltettünk néhány kérdést.

További részletek itt: BAJA STORY
csabax Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3741
Előzmény: csabax (3740)
csabax Creative Commons License 2008.03.21 0 0 3740


A bajaiak gyakran kisétálnak a Sugovica és a Duna találkozásánál levő Türr-emlékműhöz. A Nagy András városi mérnök által 1933-ban tervezett és épített rotundában - kerek alaprajzú építményben - veretes ihletésű felirat hirdeti Baja nagy szülöttének, Türr Istvánnak dicső tetteit.

Gál Zoltán helytörténeti írása ITT olvasható.
csabax Creative Commons License 2008.03.02 0 0 3739
Simon Boglárka vírusos gégegyulladás miatt nem énekelhette el a Miss Saigont a Társulat harmadik döntőjében

Simon Boglárka vírusos gégegyulladás miatt nem énekelhette végig a Miss Saigont szombaton este, a Társulat című szereposztó showműsor műsor harmadik döntőjében. A tehetséges bajai lány produkcióját a zsűri nem értékelhette, viszont díjazták és elismerték a bátorságát, hogy ilyen helyzetben is ki mert állni a színpadra. Simon Boglárka nem esett ki az István, a király rockopera 25 éves jubileumi díszelőadására szereplőket válogató műsorból: a közönség továbbjutatta a bajai III. Béla Gimnázium Színistúdiójának egykori kiválóságát.

További részletek a Simon Boglárka vírusos gégegyulladás miatt nem énekelhette el a Miss Saigont a Társulat harmadik döntőjében bajai információs-, vélemény- és hírportálon: Simon Boglárka vírusos gégegyulladás miatt nem énekelhette el a Miss Saigont a Társulat harmadik döntőjében
Előzmény: gazo2 (3738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!