Keresés

Részletes keresés

Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.02.25 0 0 288
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=205849&rvt=2&redirect=false&norel=1&PHPSESSID=e2b335dd5e46fd82a9458bb2d5739165&pass=2
Előzmény: Baulek (287)
Baulek Creative Commons License 2004.02.25 0 0 287
Ha jól értem félre az uj szisztéma szerint az eladandó vagyont a beragadt befektetőktől mevásárolt szerződésekkel is ki lehet fizetni (legalábbis részben).

Az kérdéses, hogy mi módon találnak egymásra a felek és mi módon adminisztrálják az adásvételt.

Az is gond lehet számukra ha az eladási müveleteket jogilag támadók győznek s így az üzlet érvénytelenné válik.

Etikai probléma, hogy nyilván a legrosszabb helyzetben lévő befektetők fogják a legalacsonyabb áron eladni a követeléseiket és, hogy lehet, hogy az eladott vagyonelemek révén kielégített tagok a többiek rovására szerezhetnek (vissza) pénzt ha a megmaradó vagyon a többiek számára nem nyújt fedezetet a tartozásaikra.

Ezen a módon megtörténhet a cég által protekcióztatott befektetők soron kívüli kifizetése is ha a (bennfentes) vevők vmi módon csak az ő követeléseiket veszik meg...

stb.

Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.25 0 0 286
A kiárusítés nekem is piszkálja a csőrömet. Vajon ki veszi meg? Még érdekesebb, hogy vajon ki kapja meg a befolyó összeget? Nincs itt arról szó, hogy olyannál lesz a pénz, akivel szemben csak áttételesen lehet a követeléseket érvényesíteni?
És mi volt tegnap ez a Kulcsár párhuzam? Nekem ez már sok...

A ló farkánál sajnos nem leszek ott, de majd beszámoltok a lényegről, ugye?

Előzmény: negyvenketto (285)
negyvenketto Creative Commons License 2004.02.25 0 0 285
Hát eléggé meglepett ez a sokmilliárdos vagyonkiárusítás. Szeretném látni mit mennyiért számoltak...

Nem érzem, hogy ez a döntés ahhoz vezet, hogy az emberek lényeges részét nyerjék vissza a pénzüknek, inkább csak azoknak kedvez, akik venni akarnak valamit.

Hátha a ló farkánál okosabbak leszünk majd...

42

Előzmény: kulacsos (284)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.24 0 0 284
Mit szóltok a most megjelent programhoz???

Szerintem az előzőhöz képest nem sokat változott a koncepció. Asszem hogy az előzőleg is kiszemelt, egyébként amúgy is felülértékelt vagyonelemek kikiáltási árát beszorozták még öttel, hogy soknak lássék. Miután az értékesítés során arra számítanak, hogy a potenciális vásárlók, (lehet, hogy már kijelöltek) a közkézen lévő lejárt üzletrész-szerződéseket a névértékük 20-30 % -ért megkapják, és azt mondhatják, hogy semmi köze a Bmagnak a kézen-közön kereskedéshez. De végülis valamit ki kellene találni a követelések elértéktelenítéséhez, nem ??? Szóval nekem továbbra is zavarosnak tűnik ez az egész, és csak arra jó, hogy Balázs úr "jószándékú törekvéseit" igazolja.

Az ÉLESBEN Fialája mindenáron szerette volna a témát vakvágányra (politikai-síkra) terelni, én többet vártam a műsortól, persze ez érthető.....
Azért az mégiscsak felháborító, hogy az ügyvezető úr nem képviselteti magát, hanem FAX-szolgat, és üzenget.

Előzmény: kulacsos (283)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.24 0 0 283
Gyorsan reagáltak a KÉK hírekre. A korábbi konstrukció lényegét megtartották de most már 104 Mrd Ft- ról szól a fáma. Amint már korábban is írtam, hazudozni azt fenemód megtanultak az urak. A mai időzítés sem véletlen, hogy felrakták a honlapjunra :

http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/program.html

Kulacs

negyvenketto Creative Commons License 2004.02.24 0 0 282
félig off cikk.

http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=153060&DocID=132160

42

Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.23 0 0 281
Khirály! Ez igazán örvendetes!
Félre ne értsd, nem neked szól, hanem a hírnek! Köszönet az információért.

Én egyébként ezen a linken szoktam nézegetni a történéseket.

Előzmény: Baulek (280)
Baulek Creative Commons License 2004.02.23 0 0 280
Az imént már a Kékfényben is a Baumag-ról esett szó. A megszólaltatott rendőr azzal az örömhírrel szolgált, hogy valószínüleg egy rekord részesei lehetünk mint minden idők legnagyobb kárértékre elkövetett csalásának áldozatai. Hurrá.

A VI-VII.-ker rendőrkapitányság foglalkozik vele, több mint 200 feljelentés érkezett több mint 600 millió Ft-értékben, ha jól emléxem.

Bővebb holnap az Élesben-ben.

Silan Creative Commons License 2004.02.23 0 0 279
Még ha születik is újabb törvény az ingatlanbefektetési szövetkezetekről, annak nem lesz visszamenőleges hatálya, így rajtatok nem segít. A ti ügyeteken kizárólag a jelenlegi jogszabályok segíthetnek, ezért nem tehettek mást, mint hogy megvárjátok, hogyan alakulnak az elindított rendőrségi, bírósági eljárások.

Amúgy meg nagyon sajnálom azokat a kisnyugdíjasokat, akik az egész életük alatt összegyűjtött vagyonkájukat a baumagba fektették, de meg kell hogy mondjam: nagy ostobaságot csináltak. A befektetés első alapszabálya az, hogy diverzifikálni kell, máskülönben túl nagy a kockázat, ráadásul egy kisnyugdíjas kockázattűrő képessége általában egészen minimális. Mindent egy lapra feltenni valóban az őrültség netovábbja. Egy kisnyugdíjas évtizedek alatt összekapirgált millióinak egy konzervatív menedzselésű, túlnyomórészt állampapírokat és kötvényeket, és legfeljebb egészen kis részben részvényeket tartalmazó, kellőképpen diverzifikált portfóliójú (lehetőleg külföldi értékpapírokat is tartalmazó) befektetési alapban van a megfelelő helye. A kisnyugdíjas pedig ne álmodozzon kimagasló hozamokról, mert nem tudja elviselni az ezzel járó megnövekedett kockázatot, tehát a kisnyugdíjasnak a magas hozam semmiképpen sem való. Tudtommal már az OTP bankfiókokban is igénybe lehet venni egyéni befektetési tanácsadást, amellett a PSZÁF fizetett hirdetésekben hívta fel a lakosság figyelmét az ingatlanbefektetési szövetkezetek nagy kockázatára, úgyhogy aki mindezek ellenére az összes pénzét a Baumagnak adta, az bizony saját magát is okolhatja, amiért felelőtlenül, tájékozódás nélkül elherdálta a saját pénzét. Szvsz akármilyen ígéretesnek tűnt is a baumag, aki a pénzének az 5%-ánál nagyobb hányadát befizette a Baumagnak, az nagy butaságot csinált.

Azonkívül szerintem nem a parlament előtt, hanem a Baumag székháza előtt kéne tüntetni, ugyanis ha a Parlament előtt tüntettek, akkor az emberekben az a benyomás támad, hogy le akarjátok mondatni a kormányt vagy valami ilyesmi, szóval hogy valami homályos politikai célú csőcselék vagytok, Lelkiismeret 88 vagy valami ilyesmi, és legközelebb már az Erzsébet hidat fogjátok lezárni.

Előzmény: kulacsos (277)
Baulek Creative Commons License 2004.02.23 0 0 278
Ha minden igaz holnap (kedd)
m1 15:40 Élesben
esmég bmagolnak. Online is nézhető a műsor a www.hirado.hu -n de csak adáskor. (Ha felvennétek.)

Más: a petíció szövege konspirációs okokból :-) csak később kerül fel a lapra (jövő hét?).

kulacsos Creative Commons License 2004.02.23 0 0 277
Szia Bulcsu!

Ne vedd a szivedre, ha páran nem képesek empátiával viseltetni az elkeseredett vélemények
irányában.
Nézd csak meg, hogy a „korridor TV2 „ szombati cikkjére hogyan reagálnak a híreket passzívan értékelő polgártársaink. A Magyar Ember nem bújik ki a bőréből, ebben biztos lehetsz.( megkaptuk a minősítgetéseket rendesen-kapzsik, harácsolók, bolondok stb )
Egyébként is mindenki a maga szemüvegén keresztül látja a dolgokat és ez így is van rendjén. És hogy sokan ilyen egzakt véleményt nyilvánítanak a tények behatóbb ismerete nélkül, szívük rajta….

Európát említed, hát a mérvadó felében valóban nem ismerik az ilyen befürdetős szélhámosságokat, de várjuk ki azért a végét. Még pár hónap és mi is a „ boldogabbik” feléhez csatlakozunk és megszűnik a szabadrablás. Legalábbis az olyan, ahol a hatalom szeme láttára és gyámolításával teszik földönfutóvá a megtéveszthető kisembereket.
Mennyit papolnak arról, hogy a megtakarított kis forintjainkat ne a szalmazsákban, vagy a ruhásszekrényben dugdossuk. Mi az APEH által is jól láthatóan fektettük be, hogy mőködni tudjon. Csakhát nem Áll.-i Kincstárjegyet vettünk, mert állítólag az Állam a legrosszabb gazda. Meg is látszik a hozamokon.

SILAN is kicsit erősen fogalmaz itt a topicban, de szerintem Ő is látja azt, hogy nem az Államtól kérjük a kártérítést. A meghirdetett demonstráció is a „figyelemfelkeltő” jelzővel lett meghirdetve.

Nem lenne nagy baj, sőt kívánatos ha az átadott petíciók szövegét feltetetné Patyi úr a honlapunkra. ( sajnos nekem nincs meg, így nem tudom bemásolni ide, de megtenném )

Silan-nak: - hogyne lenne már köze ehhez a Parlamentnek, mint a legfőbb törvényalkotó szervnek???. Tudtommal épp a napokban csócsálja meg az Alk. Bíróság az ezirányú törvényjavaslatot. A baj inkább az, hogy az ilyen esetek törvényi ellehetetlenítése már eddig sem volt meg, „MI MEG AZTHITTÜK” ( én legalábbis, de az a többezer kisnyugdíjas, akiknek a zöme ugye a régi /1990 előtti/ jogrendben emancipálódott.). A bűncselekmény kiderítésére is van bent a rendőrségnél nem kevés indítvány és a Bírósági perek is folyamatban vannak kedves Silan.

Kulacs

Előzmény: bukovaribulcsu (275)
HITMAN Creative Commons License 2004.02.23 0 0 276
A stílustól függetlenül, egyébként igaza van.
Előzmény: bukovaribulcsu (275)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.23 0 0 275
Hogy is mondják: A stílus jellemzi magát az embert.

Bulcsu

Előzmény: Silan (274)
Silan Creative Commons License 2004.02.23 0 0 274
Európában az a szokás, hogy az állam, amelyik nem tudja megvédeni polgárait a bűnözőktől, az áldozatoknak kártéritést köteles adni.

Baromság.

Mennyivel különbözik az eset a rablástól. Hol itt a jogrend?

A jogrend természetesen megvan, miért nem fordultok rendőrséghez, bírósághoz, stb., ha úgy gondoljátok, hogy bűncselekmény vagy szerződésszegés történt? Kinek jutott eszébe az, hogy ilyen helyzetben a parlament elé kell menni? Mi köze van a parlamentnek ehhez az ügyhöz?

Előzmény: bukovaribulcsu (273)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.22 0 0 273
Ezt ott hallotam:

Európában az a szokás, hogy az állam, amelyik nem tudja megvédeni polgárait a bűnözőktől, az áldozatoknak kártéritést köteles adni.
Mennyivel különbözik az eset a rablástól. Hol itt a jogrend?

Kinek van ebből haszna?

Előzmény: kulacsos (271)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.22 0 0 272
A ló farkánál? Ez tetszik... :))
Sajnos minden valószínűség szerint nem leszek ott, egy vendégségbe leszek hivatalos, nem akarom azt lemondani. Csápoljatok helyettem is.
Előzmény: kulacsos (271)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.22 0 0 271
Helo!
Akkor még jó, hogy nem ordítoztam rá a kedves "bajtársunkra" , hogy szia Jack Lukas!!!!

Még azt hitte volna volna, hogy meghibbantam....:-))).
Ok a ló farkánál, ha addig minden rendben lesz.

Kulacs

Előzmény: Jack Lucas (268)
negyvenketto Creative Commons License 2004.02.22 0 0 270
Jó ötlet, ém ott tudok lenni

42

Előzmény: mari111 (269)
mari111 Creative Commons License 2004.02.22 0 0 269
Köszönjük a képeket.
Szerintem hasznos lenne találkozni azoknak akik az ezt a fórumot használják info.szerzésre. /pl. A ló farkánál jövő héten. /
Mit tudunk Dr.az elnök jelőltről.?
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.22 0 0 268
Szia, az nem én voltam. :))
A neten már 6 körül kinn voltak a képek és én láttam a TV2 Tényeket is 18:30-kor, amiben első hír volt az esemény egy elég hosszú, terjedelmes és korrekt riportban, utána többször ismételve az összefoglalót.
Jól jön a nyilvánosság, erre alkalmas volt a tegnapi esemény.
Előzmény: kulacsos (267)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.22 0 0 267
Szia Jack

Valóban nem találkoztunk, pedig én tartottam a három kérdőjel melletti tartórodat. Időnként felfedezni véltelek, de helyhezkötött az inmobil feladatom.Ha jól sejtem, egy felete nagysimlis sapiban voltál egy nagy C-s világos emlémával. No majd legközelebb, jövő vasárnap 15 órakor ugyanitt. Remélem az időjárás ugyanilyen kegyes lesz hozzánk.
Patyi Úr ekkor ad választ arra, hogy milyen reakciókat kapott az átadott petíciókra és megnevezi a szerződtetett neves ügyvédeket. Remélem, hogy a hangosítást is megoldják, mert a mostani katasztrofális volt.
Köszi a felvételeket és a rekordsebességű hálóravitelt. Este 7 órára értem haza, és már fenn voltak, ez igen!

Amint láttam a HIR-TV, "M1" tudósított és ma reggel az ismétlésben a DUNA-n is láttam a riportot.

Kulacs

Előzmény: Jack Lucas (266)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.21 0 0 266
No, megint én.
Szóval elkerültük egymást, pedig illegettem magam rendesen. :)) Sebaj. Attól tartok, lesz még legközelebb is.
Tessék figyelni a hírműsorokat, addig is van itt pár felvétel. Kattints a képre!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.21 0 0 265
Talán tart még mindig a demonstráció.
Volt kinn a TV2, Duna TV, a királyi is.
A TV2-n 18:30-kor lesz tudósítás a hírműsorban.
Hamarosan közreadok pár fotót is.
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.21 0 0 264
Kihalt a topik?
Vagy már mindenki úton van a Parlament elé? :))
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.20 0 0 263
Ezért érthetetlen az egész dolog!

Jól működő vállalkozások mennek tönkre, több tízezer, javarész idős ember, válik földönfutóvá, sokan elvesztik a munkahelyüket.

Kinek érdeke ez?????

Ez a szociális érzéket, munkahelyek létesítését, magyar vállakozások megerősítését igérő állam célja?

Nincs más kiút?

Előzmény: Tamás (253)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.20 0 0 262
szia!

ok. Én nem az Ő nevét firtattam, hanem az itt megnevezett ügyvédek egyikéét. Végülis tévedhetett a Tausz Úr is, mert ez a név nagyon alkalmas a tévesztésre. Remélem Őt nem ilyen könnyű megtéveszteni. :-)

Kulacs

Előzmény: bukovaribulcsu (261)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.20 0 0 261
Szia kulacsos!

Ismét meghallgattam az üzenetet: Tausz Ernő volt, ki a demonstrációra hívott fel.

Előzmény: kulacsos (250)
negyvenketto Creative Commons License 2004.02.20 0 0 260
Sajnos én sem tudok menni, mert vidékre kell hogy menjek a hétvégén.

Gondolom a történteket megosztjátok majd velünk itt a fórumon.

Sok sikert!

42

kulacsos Creative Commons License 2004.02.20 0 0 259
Szia Jack

Vmi gubanc lehet at Origo szerverrel nem bir vele az outlookom. majdcsak megjavul, így szokott már máskor is lenni. Emil megy.

Előzmény: Jack Lucas (257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!