Keresés

Részletes keresés

mudman Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10256
Szerintetek a ".com"-nak is írtak ilyen bájos levélkét?
ÖregTm Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10255
Arról már többször szó esett, hogy a fokozottan védett helyekre NE TELEPÍTSÜNK, de itt látszik, nem elegendő az önszabályozás!
Mindazonáltal az igazán különleges helyeket csak így tudjuk megismerni! A láda, még akkor is, ha kívül esik egy ilyen minősítésű területen, de az láda leírásában szerepel a hely megjelölése, már feltételezhetik, hogy meg is nézzük, ha már ott vagyunk, ezzel újra elkövetve a szabálysértést! (Ne feledjétek a munkatársak olvassák a net-et, a rosszindulat onnan már csak egy lépés, mert mi másnak fogható fel egy ilyen előzmények nélküli HATÁROZAT, amelyben a jóindulat csupán a ki nem szabott, de fenyegetően megemlített bírság!)

ÖregTom

Előzmény: Kjr (10251)
Kjr Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10254
Csuhás: inkább Főtérképésznek kellene ezt mondania, nem neked. Ő viszont a bemutatkozó oldalán leírtak szerint a legjobb pillanatban, azaz épp tegnap elhúzott meghatározatlan időre külföldre, teljesen elérhetetlen.
Előzmény: Csuhás (10252)
Zizi és Áki Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10253
Végigolvasva a szöveget, el kell ismerni, hogy igazuk van. Akármilyen jóhiszeműen is kesselünk, az egyre szaporodó játékosok egy-egy adott területen bizony kárt tehetnek. Sokszor olvashatjuk, hogy :"ösvény vezet a ládához...stb."
Újra kellene gondolni a ládák telepítésének feltételeit. Esetleg a fokozottan védett helyekről teljesen kivonulni, egyéb védett helyeken közvetlenül a turistautak mellé rejteni...stb.
Van, aki tud külföldi tapasztalatokról?

Ákos

Előzmény: Kjr (10251)
Csuhás Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10252
Megdöbbent! Nagyon sajnálom.
Egy kicsit hibásnak érzem magam..

Csuhás

Előzmény: Kjr (10251)
Kjr Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10251
Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága értesítette a geocaching.hu-t arról, hogy megtiltják a geocachinget a park területén. A határozat értelmében közzétesszük annak teljes szövegét (bővebben lásd ott).
Forester. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10250
Köszönöm probi-nak hogy ránézett a GChuto-ra.
Forester. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10249
Ha valaki netán hiányolná azt a néhány bitet amivel szaporítani szoktam a .hu és a fórum oldalait:

Jelenleg majd egy hónapig pingvinül tanít az IBM, az egyik szemem sír a másik nevet...nincs időm cachelni :( de végre rm -rf és kill és > /dev/null :) sőt samba (kivételesen nem parketten)

...persze ez senkit nem érdekel :)

ha kerestek ne fórum meg emil...hanem teló...bár az előbbieket is nézegetem néha csak lassú a reakcióidőm.

miketkf Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10248
Ha az enyém lenne a miskolci webcam láda, akkor átalakítanám olyanra, hogy csak fényképes megtalálásokat fogadjon el. Így megoldódna a netcaching kérdés. Maga az ötlet viszont nagyon tetszik.
A egyre újabb példák azt mutatják, hogy az önszabályozás sajnos nem működik.

/M

Előzmény: Phoere (10244)
miketkf Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10247
Az én elképzelésem szerint úgy nézne ki a dolog, hogy Gipsz Jakab akar telepíteni egy virtuális ládát. Kitölti a formot, de a láda nem kerül be rögtön az adatbázisba és nem is kereshető (illetve kereshető, de nem bejelenthető) viszont megjelenik a hírlevélben és a geocaching.hu kezdőlapján is, hogy itt egy új láda ami még nem él de lehet rá szavazni, hogy a várakozási idő letelte után bekerüljön-e a többi láda közé vagy pedig felejtős az ötlet.
Aki nem járt az adott helyen az valóban nem tudhatja, hogy érdemes-e oda ládát tenni, de mivel előre elolvashatja a tervezett virtuális láda leírását így a láda igényessége/kidolgozottsága alapján tud szavazni.
Természetesen a regisztrált felhasználók szavaznának.
Előzmény: Ati88 (10246)
Ati88 Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10246
Jó. De ki szavazzon? Aki a neten találta meg a jelszót, kitalálta a jelszót, vagy elment, megkereste a jelszót? Hogyan lehet eldönteni, hogy mi alapján szavazott? Vagy mert "ránézésre" nem tetszik, mint virtuális láda, menjen a POI-k közé? És fordítva? Akkor derül ki, hogy egy POI-ba került virtuális láda mégiscsak több, mint POI, ha már többen felkeresték, de a távszavazók miatt került oda?

Szerintem felesleges a szavazás, illetve több buktatót látok benne, mint előnyt. Morgunk egy kicsit a pottyantott ládák miatt, de hamar túl tudjuk tenni magunkat. Az értékelés (és itt szigorúan a szöveges értékelést értem alatta) mutatja a láda valódi súlyát.

Ati

Előzmény: DEZSECsapat (10245)
DEZSECsapat Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10245
iM irományát olvasva, az az ötletem támadt, hogy az új virtuális geoládák esetén lenne egy várakozási idő, amely alatt a regisztrált felhasználók a honlapon egy szavazó gomb segítségével döntenének a láda sorsáról (pl.: marad, átsorolni a POI-ba, megszűnik).
Előzmény: iM (10236)
Phoere Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10244
A miskolci webcam esetében a jelszó "rontotta" el, ahogy a reagálásokat olvastam. Hiszen attól kezdve ideális netcaching célpont lett. De egyébként érdekes felfogás tapasztalható néha: egyes "ládák" elítélésre kerülnek csak azért, mert nem a jelszó kitalálhatalansága volt a cél, ezért könnyű "levadászni", ugyanakkor a netcachinget természetesnek fogadja el a nagy többség, pedig annak végképp semmi köze a geocachinghez.

Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.

Azzal viszont egyetértek, hogy jó néhány virtuális láda inkább POI kategóriába illene. Hogy melyek, ennek megítélése igen szubjektív. A szavazás nem biztos, hogy segíteni, hiszen nem mindig mérhető fel a helyszín a leírásból. Itt vsz. továbbra is az önszabályozás az egyetlen használható út.

Előzmény: miketkf (10243)
miketkf Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10243
Azért van különbség a miskolci webcam láda és a többi "elpottyantott" kategóriába eső láda között. A miskolci inkább az "Én és a parlament no meg az Irén"-re hasonlít szerintem. Arra pedig nem mondott senki semmi rosszat.
Valami olyan megoldast lehetne alkalmazni az új virtuális ládáknál, hogy előtte egy hétig lehessen szavazni rá a geocaching.hu-n, hogy jó-e az ötlet, tetszik-e másoknak, érdemes-e arra a helyre virtuális ládát tenni. Így el lehetne kerüni az ilyen zsörtölődéseket.

/M

Előzmény: ÉvaSanKri (10238)
jalsogy Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10242
Sziatok!

Jó lenne valamilyen egyértelmű álláspontot kialakítani arról, hogy mi sorolható a POI kategóriába és mi az, ahol egy virtuális láda elhelyezése elfogadható, indokolt, aztán ennek az állásfoglalásnak megfelelően valamiféle tanácsot adni a FAQ (vagy valamelyik másik) rovatban a potenciális rejtők számára.

Ami a konkrét esetet (G.H. madara) illeti, a környező (meglévő és épülő) épületegyüttes és a szobrok együtt mindenképpen megérdemelnének egy ládát, és az is elfogadható, hogy ilyen helyre valódi ládát reménytelen elhelyezni. De ha már virtuális, mutasson be valamivel többet az érdekességekből (azaz a jelszóért kelljen egy kicsivel többet forgolódni a környéken).

Üdv: Gyuri

Előzmény: macskacache (10241)
macskacache Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10241
Csak nem szegény Gobbi Hildára gondolsz? ;-) Egyébként teljesen igazad van, én máris követem a példád. Illetve, én már korábban elhatároztam, helyesebben el sem határoztam, hanem simán csak nem érdekeltek az ilyen virtuális POI-láda képződmények. És itt nem az ötletes, igényes multikról van szó! Gondolom a te szemedet sem ezek szúrják, Ugyhogy veled tartok!
Én egyébként az "esemény" ládákkal sem szimpatizálok..

üdv
makka

Előzmény: iM (10236)
nyomdász Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10240
SOS!!!

Sziasztok!
Most éjjel kettőig kellene nekem a Nagy-Hideg-hegyi, és a Magas-Taxi turistaház telefonszáma(i).
Aki ébren van és tudja, írja meg mélen a nyomdaszmate@freemail.hu címre.

Hálás köszönet.

- ny -

mudman Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10239
Igen, nagyon tetszett!
Elmentettem, így esténként elalvás előtt ezt hallgatgatom. :o)
Pezsgőért megyünk, igaz kicsit kicsúszott a "pestközeliségből", de nem baj a cd-t holnap rejtjük a Dagoba-rendszerben. (Az erő velünk van!)
mudman
Előzmény: esys01 (10233)
ÉvaSanKri Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10238
Először is köszönet NCs -nek, hogy az életrajzi adatokkal kiegészítette a "leírást".
Kár, hogy Mathi nem vitt magával fényképezőt, ő is segíthetett volna egy valamirevaló ládát csinálni az elpottyantottból.
Mert ez, az eredeti formájában méltó és töretlen folytatása a miskolci WebCam ládáknak.
Előzmény: iM (10236)
flektogon Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10237
Csatlakozom, az esti off-road valóban kiváló volt, első eset, hogy izomból tolhattam egy vasat sötétben, remek terepen. Bízom benne, hogy hamarosan lesz folytatás. Mudman művész úr meg kortyinthat a pezsgőből az egészségünkre, de sötétben induljon, mert mi is úgy tettünk...:)
Ja meg ha véletlenül arrajár, nézze meg a geofát, hátha korruptbakter éppen öntözgeti.
Előzmény: esys01 (10233)
iM Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10236
Nagyon ritkán szoktam hozzászólni, csak ha valami érdekeset találok és felhívom rá a figyelmet vagy ha nagyon felbosszant valami. Most nem bírom ki, hogy ne szóljak:

Azt hiszem, már megint született virtuális ládának álcázott POI, köztük „elpottyantott” is (a GPS-emet akár el is dobhatom a keresésükhöz, csak felesleges nehezék). Nem fogom kritizálni, nem írok róluk rosszat és a többi így születőről sem fogok a következőkben.
Egyszerűen a jövőben bojkottálom ezeket a rejtéseket. Nem fogok odamenni csak ezért, hogy eggyel több megtalálásom legyen és a rejtés is eggyel több megtalálással büszkélkedjen, ezzel mintegy legalizálva a létét. Illetve megnézem, ha POI-ként érdekel, de logolni nem fogok. Akinek fontos az az egy plusz megtalálás is, logoljon. Eddig én is ugrottam minden egyes megtalálásért (szeretem ezt a játékot), de most már elég volt! Lehet, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de hátha lesznek követők. Sajnálom, hogy ilyen módszerrel kell élni, de ha a rejtők nem tanúsítanak önmérsékletet, tanúsítsanak azt a megtalálók.

kló Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10235
Az 1-es persze nem kell az aláírásom után. Egyelőre még csak egy példányban létezem. :)))
kló Creative Commons License 2003.10.13 0 0 10234
Mivel a GCSZEP be van jelentve a .com-on is, azon keresztül keresett meg Igi Szlovákiából, hogy él-e a láda (akkor még valamit rosszul nyomtam meg, így archívnak látszott). Megírtam, hogy hajrá, keresse. Meg is találta, logolt a .com-on, majd segítettem neki bejelenteni a .hu ra is (szlovákul és angolul tud, magyarul nem). Ezután a ládát szlovákra fordította és feltette a .sk-ra is.
Ha .eu még nincs is, .eu közösség már lassan igen. :)))
klo1
Előzmény: kivi000 (10231)
esys01 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10233
Köszönet
Flektogonnak, Kulisznak, Korruptbakternak a geofa ültetés utáni parádés alkoholmámoros niva túra részvételért. Mudman neked megy emil a pezsgőd koordinátáit sms-ben ment. Reméljük elnyerte a tetszésedet a hajnali telefonos bejelentkezés:-)
zotya
mentem tentézni zúg a buksi
szép álmokat "kesserek"
vjano Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10232
Igen, érdekes....és üdvözlendő...(however it's not perfect English), de ez minket ne zavarjon, mi inkább igyekezzünk megérteni egymást, és ha ez sikerül mindannyian csak nyerünk.
Előzmény: kivi000 (10231)
kivi000 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10231
Érdekes log Szepes váránál!
tejfel Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10230
A miniGPS progi az gyak csak ara valo, hogy cellakat terkepezz fel, adj nevet nekik, ez elepjan tudd "hol" vagy.

Sajna a 3650-nek nincs soros porti csatlakozasi lehetosege, ezert igen korlatozottak az eziranyu kepessegei.

Vehetsz hozza Bluetooth GPS-t. Ahhoz valoszinu majd lesz is program (most meg nem nagyon vanik).

Előzmény: jjames (10204)
flektogon Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10229
Lezajlott a Geofa telepítés, köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével tisztelte meg az eseményt. Külön köszönet Kulisznak, aki a szuperpontos mérést végezte. Örömmel láttam, hogy máris van geofa, és bízom benne, hogy lesznek továbbiak is.
11kl Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10228
Aki látta kjr-t, kérem szóljon neki, hogy emilt kapott! Nem vicc, fontos!
Phoere Creative Commons License 2003.10.12 0 0 10227
Én is, de azért akad még néhány. :))
Előzmény: kivi000 (10226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!