Szevasztok! Tegnap az m3-ason elhalálozott az 1.9 szívódiesel mocim. Keresem az utódját. Ha valakinek lenne 1.9-es blokkja olcsón jó állapotban az kérem jelezze. Budapest és környéke előnyben. Köszönöm.
Valakinek nincs eladó ( kölcsönbe 2 napra és ha az a baja meg is venném rögtön) egy 2 soros ECU-ja Mi16-hoz(90-es évjáratú) !Mert ezt a hibát kéne kizárni mielőtt autóvillamossági szerelőhöz viszem a gépet!
Vagy esetleg valaki nem tudja hogy lehetne megnézni hogy jó e vagy rossz, kimérni vagy nemtudom !
AKkor ott valami baj van, ez tuti. Nekem is hasonló problémám van azóta, hogy a "vákuumos" volt az üzemanyagtartályom. És tudod milyen tippet akaptam? A hiba oka feltehetőleg a benzinnyomás-szabályozó!
Nekem valószínűleg akkor ment tönkre, amikor "vákuum" volt a tankomban.
Egyébként pedig a üa.-szint jelző az Mi16-osomban sokkal nagyobbakat leng ki, mint az SRI-ben. EZ tény., de nem hiszem, hogy SZürkeordas magyarázata helytálló lenne, bár érdekes a feltételezés :-)
Neked is MI 16 osba csinálta ezt? Ha igen van egy érdekes gondolatom, de lehet korai feltételezés.
Az Mi 16 osoknak néha odalépnek keményen és a gyors és kemény kanyar bevételnél erősen lögybölődik a benzin és az úszó ezálltal nagyon megterhelődik, mivel a gravitáció hatására erősen lögybölődik benne a benzin. Az úszó normális esetben mozog az üzemanyag tetelyén és a jeladó ennek az elmozdulásával arányos feszültséget produkál és ez mutatja az ideális értéket.
Nos mivel nagyobb terhelést kap hamarabb elromlik (elkopik)
De az is lehet hogy ez egy nagy butaság amire gondoltam és az úszó van kilyukadva , Szerencsére van egy tankom amibe benne vannak a műszerek az is ugyan ilyen hibás , azon megnézem van e látható hiba.
Húzzad le a riasztó és a rádió csatlakozóját, és akkor kell kimérni. Elvileg az 1mA nem sok. Azaz 1 hét alatt 168 mAh-t jelent. Asszem ökölszabály töltésénél és terhelésnél, hogy a névleges kapacitás tizedét bírnia kell 10 órán keresztül (azaz 55Ah: 5,5A 10 órán át). Ha hülyeséget írtam, majd valaki kijavít és majd én is fogom tudni :)
Odáig eljutottam, hogy 10amperes állásban 0.001 et mutat az már jónak számit? Vagy nulla kell, hogy legyen azt is a riasztó eszi, de még mindig jobb, mint előtte 0,015. mutatót a műszer.
Pár éve nálunk történt az a baleset, mikor is a csávó tankolta a kocsit, a felesége meg mellette állt. A fickónak isteni szikra pattant ki a fejéből, ráadja a gyújtást és meglátja a szintet műszerfalon (erről a szánalmas "hol áll a mutató-fogyasztásszámolás" módszerről már beszéltünk). Csak sajnos túl jól sikerült a kulcs elfordítása, a kocsi megindult, persze sebességben volt. A felesége ott állt a töltőnyílás mellett. Mikor látta, hogy feszül a tömlő hátrébb lépett. Pont annyira, hogy a csúzligumiként feszülő tömlő pisztolya "kilőtt" a töltőnyílásból és belerepült a nő fejébe. A mentőhelikopterben halt meg, útban Miskolc felé.
Ennél vidámabb az én sztorim, mikor is vagy 15 év után megjavítottam a szintjelzőt a tankban, mert sohasem villant ki a sárga lámpa. Eltelt pár hét, élveztem a "szegénységlámpa" nyújtotta kiegyensúlyozott vezetést. Éppen tekertem az m3-ason Gödöllő előtt. Előztem volna a kamiont, nyomtam mint állat(1,9 szívódé :). Erre mintha gyengélkedett volna a motor. Vissza is soroltam, gondoltam visszaváltok. Erre a stop lámpa kivillant, motorr leállt. A mutató szerint kábé még volt benne 10-12 liter. Azóta többnyire újgazdagok módjára teletankolom és a megtett km alapján saccolom a szintet.
Szerintem a műszercsoportban van a csillapítás kikopva. De nem jutottam semmire, továbbra is idegesít a probléma. Lehet mézet kell rá csöpögtetni.... :) Ötletem sincs.
Sziasztok,ugy legyen ahogy irtad!elnézést kérek mindenkitől,ha elragadtattam magam azon,hogy mások szerint az nem jó ember ha nem tud helyesen irni,nem tehetek róla,ha ökölbe szorult a talpam is ezen:))
Közölném veletek, hogy ez a PEUGEOT 405 FÓRUM, nem pedig egy helyesírási verseny, vagy nyelvész fórum.
Itt az autóinkkal kapcsolatos kérdéseket válaszoljuk meg egymással, illetve segítünk megoldani az ilyen jellegű problémákat. Eddig ez ment szurkálódás nélkül, kérlek benneteket, őrizzük meg a megszokott baráti hangnemet és összetartást!
Ne felejtsétek el, hogy miért is jött létre ez a topik!
Kérdés: A Dánfoki találkozóval kapcsolatban van-e valakinek infója? Különös tekintettel az időpontra vonatkozóan.
Szerény véleményem szerint a helyesírás éllovasát a delikvens autójának fényezése jobban felpaprikázta, mint a helyesírás, csak azon nem illett ekkora fogást venni... :D
Kicsit tényleg vicces, hogy felnőttoktatás lett a fórumból :D Remélem nemsokára fénymásolt érettségi bizonyítvány kell a regisztráláshoz :P
Egyébként kellemes problémamentes hétvégét mindenkinek!