Keresés

Részletes keresés

Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 62
Nem feltétlenül, az elkészítés módjától is függ. Ha szépen fedő alatt pároljuk puhára nem lesz rágós. Viszont a kacsákat megkoppasztják és megsütik. Nem riaszt ez téged?
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (61)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 60
Nem is tudom, én nem örülnék, ha valaki meg akarna főzni, egyébként pedig szerencsémre Zsiráfból kevesebb ételt készítenek, mint kacsából.
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (59)
Girafe Creative Commons License 1999.06.18 0 0 58
Képzeld mi történne, ha véletlenül főznél valamit? Egyébként pedig tényleg veszélyes hely, még rádveti magát egy fazék vagy egy krumplinyomó, hogy a többiekről ne is beszéljek.
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (55)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 57
Álmosodom!
takarve=>tekerve
Előzmény: joy (56)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 56
Ez igaz! SzVSz, nem mindig megoldás: "Eriggy fijam, hozz má egy sört!"
Apropó sör: soxor fekve tárolják a hűtőben, amikor kikapják, gyors nyitás... fele az asztalon!
Nyitáskor szalvétába takarve - mint a bort szokás -, és lassan feszíteni a kupakot, "kisziszegtetni", és nem fut ki!
Ez a cukros-vizekre is igaz!
Előzmény: Csúnya Kiskacsa (55)
putyputy007 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 54
Kedves Joy
köszönöm a tanácsokat. Holnap kipróbálom))))
pp007
P.S. A vége lemaradt.
Előzmény: joy (53)
joy Creative Commons License 1999.06.18 0 0 53
Elöször fogd el. Mássz föl a feyére, adj neki altatót, és várd ki míg eldől! Azután porold le magad...

Egyébként ilenkor nem szabad már pörköltöt önni, mert mögüli a pocakodd. (azé 2d mer múltidő).
Egy pohár tej,v.sör, kevés kex, és phi...

Előzmény: putyputy007 (52)
putyputy007 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 52
Megyek zsiráfpörköltet enni... Nem tucc egy jó receptet?
putyputy007 - a zsiráfok réme.
Előzmény: Girafe (50)
putyputy007 Creative Commons License 1999.06.18 0 0 51
Fárasszalak, vagy kiúszol magadtól?))))
Előzmény: Girafe (50)
Girafe Creative Commons License 1999.06.17 0 0 50
Nem akartok főzni valamit?
joy Creative Commons License 1999.06.17 0 0 49
Főként, ha időben kiér hozzád a mentő...

Apró pó vegyszer:
Mosogatás után mindig le kell öblíteni alaposan az edényeket folyóvízzel, mert főként az érzékenyeknél, valóban teljes alsó-felső nagytakarítást okoz még a legártalmanatlanabb "bio"szernak nevezett is!

Előzmény: putyputy007 (47)
Girafe Creative Commons License 1999.06.17 0 0 48
Jó étvágyat!
Előzmény: putyputy007 (47)
putyputy007 Creative Commons License 1999.06.17 0 0 47
Az élvezeti értéket javítja egy kis adag az új Arielből...
Rohadtul intelligencs!
Igyunk mosóport, legalább nem kapunk gyomorfertőzést - sőt: rögtönzött gyomormosás!
joy Creative Commons License 1999.06.17 0 0 46
Én is kipróbéltam tej nélkül... hmm...
Mááás...
A tejes SzVSz finomabb!
Csirkehúshoz sörtésztánál nagyon yó, csk két üveg sör kell hozzá...
Mulan Creative Commons License 1999.06.16 0 0 45
Ez valóban szédítő ötlet!:))))))
Vetélkedhet a neszvízzel!
Előzmény: putyputy007 (41)
joy Creative Commons License 1999.06.16 0 0 44
Én jobb szeretem a konzervatívabb csészés módszert, keverőnek a pocakomat használom.
Apropó: szeszkeverési tanácsok!
Néha kénytelen az egyszerű halandó nagyivók piatúra-tárgyalásán részt venni. Én ilyenkorra 2 módot találtam ki:
1; föntről lefelé, töménnyel kezdve, sörrel befejezve.
2; Minednéleképp eszek vmi zsírosat, ha mást nem vajaskenyeret!

Ez ugyan nem konyhatrükk, de az élet egyik, esetenként szükséges, túlélési trükkje.

Előzmény: putyputy007 (43)
putyputy007 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 43
Joy
Lyukasfoggal nem ajánlom! Viszont a dolgot javítani lehet különböző alkoholféleségek beöntésével. Persze, ahhoz feltétlenül kávé sem kell, és a férj biztosan örvend majd neki...
pp007
Előzmény: joy (42)
joy Creative Commons License 1999.06.15 0 0 42
Egészségedre!

Ha szádbaveszel egy gombóc vaníliafagyit, akkor Bécsikávét iszol!

Előzmény: putyputy007 (41)
putyputy007 Creative Commons License 1999.06.15 0 0 41
Nekem legjobban Mr. Bean tejeskávé háziasan receptje teccik:
Végy a szádba egy korty forró vizet, tegyél a szádba egy kanál neszkávét, egy kanál cukrot és egy nyeletnyi tejet, csócsáld össze a szádban, azttán nyeld le. Mmmmmmmmm
Előny: nem kell poharat mosogatni.
Hölgyeim: ajánljaik szeretettel férjeiknek!
joy Creative Commons License 1999.06.15 0 0 40
Van egy jó házitúró receptem:
2l kannás tej fölforralva, lehűtve -kézépphogycsaktűri- melegre, ez kb. 50 oC, ezután beoltani:
egy pohár (1,5-2 dl) kaukázusi kefírt e merőkanál tejjel elkeverni, és habverővel belekeverni, a főzéskor keletkezett fölt is!
Mikor kihűlt, újból óvatosan fölmelegíteni, kézépphogy...-ig, teljesen kihűteni.
Ha reggel kezdted kb. délután lesz.
Estig ~2-3 ó. pihentetni, érlelődni, a fölös savót -amennyit csak veszteség nélkül lehet- leönteni, tésztaszűrőbe tett pamutpelenkába (csak erre használt!) lassan beleönteni, négy sarkánál fellógatni, kicsorgatni a szűrő alatti edénybe.
KB félkiló túró lesz belőle! Szegeden a tej 85 Ft, én az előző adagból maradt oltóanyagot használom, mert mindig csinálok 1 l aludttejet ( úriasan kefírt) is. Az alapoltóanyag valóban az volt vagy fél éve.
1/2 kg túró így csak a 2 l tej árába kerül! Ha a kefírt is hozzáveszem kb 200 Ft.
Minél tovább csorgatjuk egyre szárazabb lesz, minél tovább hagyjuk élelődni annál pikánsabb lesz.
!!! Ilyen melegben 2-3 nap múlva már "pmpósodik, amit sokan nem kedvelnek- pálpusztaisodás!!!
Jó étvágyat!
joy Creative Commons License 1999.06.15 0 0 39
Üdv Trilla!

Azonos élményem volt egy új edénycsaláddal: Hőtárolós az alja, így amikor a leírásnak megfelelően kotyvartam benne, az jólegtöbbször a tűzhelyen kötött ki! Régi gáztűzhely idétlen ráccsal, fölsőlappal, és senki nem volt hajlandó letakarítani: aki összebarmolta...ne tuddjátok meg...
Egy jótanács: a tűzhelyen mindig legyen egy szabad férőhely, ahova félre lehet rántani a púposodó kotlát!
A másik: egy nedves ruha közvetlen a főzőlap melletti asztalon, vagy (nem billegős!) hokedlin, és, még-mielőtt az edény peremét elérné a leves, le kell tenni a rongyra. Az új tipusú födős kotlánál pedig, ha mozog a födő, akkor azonnal kell lekapni!

Előzmény: Törölt nick (31)
Mulan Creative Commons License 1999.06.15 0 0 38
Mindenkitől elnézést kérek a triplázásért, úgy tett a ketyere, mintha nem ment volna el a hozzászólás.

Amúgy a daragombóc nagyon egyszerű:
1.ver.: a tojást egy csipet sóval mély tányérban villával felverem, fokozatosan beleszóróm és a villával keverem közben a darát - annyit, hogy még puha legyen, de már nem folyékony, de ezt csak kitapasztalni lehet, leírni nem. Azonnal szaggatom a csendes forrásban levő levesbe, és fedő alatt csendesen készre főzöm.

2.ver.: A tojást bögrében keverem el egy csipet sóval, és annyi darával, hogy viszonylag lágy tésztát kapjak, és ezt legalább fél órát pihentetem. Innentől azonos. Az első verzió kiadósabb, mert a dara nem a tojásból, hanem a levesből dagad, viszont kicsit tovább kell főzni.

Előzmény: MAMAhal (37)
MAMAhal Creative Commons License 1999.06.15 0 0 37
kedves Mulan.Miután háromszor rákaptál a mikróra, áruld már el, hogyan készíted a dargaluskát.Előre is köszi.
Mulan Creative Commons License 1999.06.15 0 0 36
Hiába, a jó pap is holtig tanul...:))

A mikróra viszont nagyon könnyű volt rákapni!:)

Előzmény: devnull (33)
Mulan Creative Commons License 1999.06.15 0 0 35
Hiába, a jó pap is holtig tanul...:))

A mikróra viszont nagyon könnyű volt rákapni!:)

Előzmény: devnull (33)
Mulan Creative Commons License 1999.06.15 0 0 34
Hiába, a jó pap is holtig tanul...:))

A mikróra viszont nagyon könnyű volt rákapni!:)

Előzmény: devnull (33)
devnull Creative Commons License 1999.06.11 0 0 33
trilla,

én megtanultam gáztűzhelyen is, villanytűzhelyen is, sôt még a mikróval se vagyok béna.
Aztán egyszer az Ôrségben bográcsban kellett fôzni, - és kezdhettem mindent elölrôl...
Ne add fel, hajrá trilla!

Előzmény: Törölt nick (31)
Mulan Creative Commons License 1999.06.11 0 0 32
Előfordult már velem is, hogy huzamosabb ideig kevéssé modern villanytűzhellyel - esetenként csak kétfőzőlapos rezsóval - kellett boldogulnom.

Egy tanács: fűts fel egyszerre több főzőlapot, különböző fokozaton - és így áthelyezéssel egész jól megoldhatók a dolgok.

Első pillantásra egyáltalán nem energiatakarékos megoldásnak tűnik, pedig az, ha párhuzamosan nem csak egy ételt főzöl - és akkor még a saját energiáddal is takarékoskodsz. (Nincsenek holtidők: míg az egyiket őrizni kell, készítheted elő a másikat)

Egyébként pedig: hajrá! És nem elkenődni! Aki villanytűzhelyen tanult, az a gáztűzhely mellett tépi a haját!

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.11 0 0 31
csak egy rovid sztori, a hozzaertok sajnalni fognak :)
Szoval most koltoztem uj lakasba. Ez amugy egy orvendetes hir... de mar megvettuk a lakast, mikor rajottem, hogy ott villanytuzhely van!
Az egesz szakacstudomanyomnak annyi! Mindent szepen ujra kell tanulni, hozza kell szokni a villanyhoz, hogy nem hul ki ha elzarom...
Tegnap olyan szinten futott ki a krumplileves, hogy orom volt nezni... meg szagolni utanna :) Nameg takaritani :)

Fozeleket meg nem mertem csinalni, es mar megegettem a kezem is :)
Mondjatok valami biztatot... valami ilyesmit: Hajra Trilla :)))

Mulan Creative Commons License 1999.06.11 0 0 30
Ja: tényleg, és sem teszek a dargal-ba olajat (sőt: sütőport, szódabikarbónát és más adalékanyagot sem - és ennek ellenére habkönnyű lesz)

Tény: rétesen kívül mindenhez rétesliszttel kevert lisztet használunk - a sima liszt sokszor szinte púderszerű.

Azért van egy tuti tippem a palacsintatészta csomótlanítására: turmixgép.

Előzmény: Szupernagyi (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!