Csinos holmi! A 6.9-es minden idők legnagyobb Merci-mocija (van itthon is....) A felnik sztem csúnyák, amúgy egész jó árú objekt. Persze járásra alkalmatlan...
A motorház felőli oldalról csak két csavarfejet látsz, a szerkezet kívülről a sárvédőben lakik. Van itthon is ilyen autó, 230.4 automata, tetőablakos, klímás, szintszabályzós hátsó híddal, centrálzár, paradicsompiros és gyönyönyű lesz perceken belül. Ja és gyári hátsó biztonsági öv és hátsó fejtámlák is vannak benne.
Egyébként mosó is járt a törlőhöz, a lökhárítóban vannak a fuvókák.
Mivel nem láttam az autót, csak a tulajt hívtam fel, ezért bármi lehet. A tulaj becsületesnek tűnt egyébként, ahogyan kivettem a szavaiból, ő leginkább használta, de már átalakítottan vette. Egy pillanatig elgondolkodtam, de győzött a józan ész - meg amúgy sem tetszik a kék műszerfal. :)
Lehet, hogy ismerem az embert? Ha ebből kéne megélnie, felkopna az álla, még jó, hogy vannak pólók a világon. Ráfordított munka + érte kért pénz aránya? A 116-osok meg várják, hogy valaki megmozgassa őket, mert mostanság csak motoron láttam a gazdá(ka)t.
Van egy kék W115 200D '69-es valahol Gödöllőn. Nem láttam, de beszéltem a tulajjal telefonon. A kasztni fáradt, a tipikus helyeken mindenhol. Eredetileg kormányváltós volt, de átalakították padlóváltósra, plusz kicserélték a kormányt puhakormányra. Kék műszerfalas, bézs kárpitok. Motorcserés volt, de szintén 200D van benne. Expresszben hirdetik. Szerintem cca. 800e körüli összegből normálissá tehető - vételárral együtt.
Egy fekete coupé volt az az ominózus. Egyszer láttam újpesten. Sajnos lezárt motorháztetővel. Szerintem komoly gányolások lehettek benne, a W114-be - ellentétben a W108-al - soha nem terveztek V motort.
Kissé megdögölni látszik a topic! A gyári küszöb, ha rendesen van felrakva és tömítve-üregvédve, nem fog lerohadni... (vmint szépen fog állni) A plusszos kifolyó- és a szellőzőlukak sogat tudnak segíteni.
A 3.5-es állólámpára visszatérve, mintha lett volna ilyen gyári próbálkozás is (az bitos, hogy az M110-es motor sem kicsi) Így gyanítom a kisV8 is elfér a motortérben...
Tisztelt Veterán-, nosztalgia-, és hobbiautó tulajdonosok!
Egyesületünk a Kelet-európai Járműipar Gyöngyszemei Nosztalgiaautós és Motoros Klub a 2005-ös évre a jelenlegi legkedvezőbb kedvezményes kötelező biztosítási szerződéseket tudja kínálni egy a legnagyobb biztosítóval kötött közvetlen együttműködési szerződés alapján.
A kategória díjak minden eddiginél kedvezőbbek, és nem terheli MAVAMSZ díj
.Bejegyzett más autós motoros klubok tagjainak, amennyiben klubvezetőjük tagságukat igazolja, nem kell klubunk tagdíját kifizetnie, csak 1000 Ft éves kezelési díjat.
Újdonság nálunk továbbá hogy a 25 évesnél fiatalabb, hobbi célból tartott második járművek is biztosíthatók a kedvezményes rendszerben egyedi feltételek és tarifák szerint.
Amennyiben érdekel benneteket a lehetőség akkor még a biztosítási évforduló alatt, lehetőleg nov. 20.-ig jelentkezzetek a 06 30 924 11 29-es telefonon.
Tekintsétek meg honlapunkon a díjtáblázatot és a tájékoztatónkat, a főoldalon bal oldalt, a tudnivalók rovatban. Honlapunk címe: http://www.trabantklub.hu,
Ez a kifúrás egyáltalán nem kontárság, sőt! Kötelezően tartozik (na) az üregvédelemhez. Eleve be kell juttatni az üregvédőt, aztán meg nem árt, ha szellőzik is. Gyárilag is raknak sok helyre lyukakat, de gondolom technológiailag nem mindenhova éri meg.
115-höz szerintem a hátsó sárvédőelem (teljes díszléc alatti rész) Klokkerholm is egészen jól áll a kocsin. Az tény, hogy az anyaga vékonyabb az eredetinél, viszont arra kiváncsi lennék, hogy ha most valaki megvesz egy gyárit, az 1mm-es anyagból van-e mint régen. Van erről valakinek valami információja?
Első sárvédőelem talán azért is bajosabb, mert azt csak csavarok rögzítik simán látszik ha csálé, míg egy olyan elem amit hegeszteni kell, azt hozzá kell idomítani egy kicsit a kasztnihoz.
Küszöbhöz annyit tudok hozzáfűzni, hogy az egy dolog, hogy az utángyártott szar anyagból van, de ha felrakod a gyárit, az is ki fog rohadni, legfőképpen az elején, mert nem tud kiszáradni. Erre megoldás lehet kétoldalt elöl a belsőküszöbön körkivágóval 5cm átmérőjű lukat fúrni és akkor ki tud száradni. (akár a kárpitszőnyeg alatt) Most mondhatjátok, hogy ez 'kontár' megoldás, vagy hogy nem normális dolog, de ha belegondoltok nehezebben rohad szét a kaszni és lehet hogy megtérül. Persze egy nagyon jó állapotú veterán gépet én sem fúrnék meg mert az úgyis alig van használatban és sajnálnám :))
Doki: múltkor beszéltünk a kerékjáratbeli műanyag védelemről:
Ez itt offtopic, de a Lángnál Veng elemek kaphatóak. Én kb 2 éve vettem belőle utoljára, azt mondták, a gyártó már csődbement, de raktárról ezt-azt még tudtak adni.
OFF-W123:
Na ezt én csináltam screenshotokból, mert van alkatrészkatalógusom.
Állólámpáshoz kevesebb dolog van drágábban, de érdemes rákérdezni.
Anno egy 23-as felujitásán gondolkoztam, mondom most csinálom meg, és teszem el " husz év múltanra". Csak kezdetnek megkérdeztem a padlólemezt ( vagyis a belső küszöböt) az MB-nél, 63 v. 68 ezer volt, pontosan nem emlékszem, de azt tudom, hogy csak idáig jutottam...