Ne húzd ki. Legfeljebb nyírd meg hogy ne nőjön nagyon.
A foltokat vesd felüla, ha van csillagkjapád azzal, ha nincs akkor valami villával lazítsd meg a folton a talajt, szórd bele a magot, szórj rá kevés földet, hogy takard a magot és lépj rá, taposd le, majd hagyd úgy és kikel ha eljön az ideje.
Vennék Toscana fű magot . Kérdésem az,hogy ki honnét szerezné be ? Sok bolt van a neten de kérdés az melyik nem hamis esetleg . Megbízható hely kellene . Köszönöm.
Ne tegyél rá nitrogén műtrágyát csak foszfort és káliumot vagy azt sem , de nyirogasd rendszeresen és fokozatosan visszajönnek a természetes gyepalkotó vadvirágok, mert a talajban van belőlük elég és ha kedvezőek az ökológiai viszonyok akkor megjelennek.
Nem kell izgulni vagy angolperje mert fényes a levélfonka (középső kép), vagy nádképű csenkesz mert annak is fényes de inkább gyöngyházfényű, viszont ha kemény a levele akkor NCs ha puha akkor angolp.
Az angolperje is benne van a Toscana keverékben. Nem gyomfű az biztos. Mindkét fűfajta korán indul és sokáig zöld.
A Toscana akár örökzöldnek is tekinthető mert minusz 5 fokot simán kibír.
Bár a fű ha jól kezeljük örökzöld, én pl a nyáron raktam le réti perjés gyepszőnyeget az AUGSBERGER gyáli telepéről és egész télen zöld volt és most is az igaz hogy dupla adag Sportsnaster hi N-t kapott november végén és semmi plusz K.
Köszönöm, azt már megtanultam itt. Csak annyira próbálok mindenre figyelni, és ez gyanús volt. Ha nyári perje, ahogy labiscsak írta, akkor az hogy került oda, mert a Toscanának nem része? És mit tehetek ellene?
Közben valahonnan bekerült pár ibolya is a területre,kezdődik a sokszínűség.
A kérdésem az lenne milyen növényeket érdemes közé keverni a változatosság miatt.Olyan ami nem növi nagyon túl a fehér herét amit persze nyírnák is csak kicsit ritkábban.
A fűből valamilyen nádképű még megvan az bírja de a többi összetevő igazából már kipusztult.
Kigyomirtózni nem akarom hanem szétszórom a magot és naponta 4-5ször pici dózissal öntözöm.
Szerintem inkább az elszórás lehet a ludas. Az enyém speciel csíkos lett a szóró kocsi miatt, na meg persze amiatt hogy lusta voltam keresztbe is meghúzni :D
Majd hétvégén orvoslom, mert úgyis csak a felét juttattam ki az indokoltnak első körben :)