Keresés

Részletes keresés

robicsek Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1486
igen, mondjuk a társasági jog pl kb egy az egyben az.
De.
A német alkotmánybíróság nem hozhat ránk semmi kötelező dolgot.
Ha a német szabályok érvényesek, akkor holnap 250-nel megyek az M7-sen, és arra fogok hivatkozni, hogy hát a német szabályok szerint ez rendben van...
Előzmény: Törölt nick (1485)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1485
Szerintem ez nem olyan nagy baj, mert a német jogrendszerhez és gyakorlathoz nagyban hasonlít a magyar. Persze egyes társadalmi kérdések nem azonosak, de általánosságban igaz.
Előzmény: robicsek (1482)
robicsek Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1482
Ja, jogrendszerunk alkalmazói fura szerzetek, amikor pl. az AB a döntéseiben a német alkotmánybirosag itéleteire hivatkozik, mint jogforrásra....
Előzmény: Törölt nick (1481)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1481
"Biztosan" így van, de talán nem véletlenül vannak az ITH, BH, EBH döntések, Határozatok Tára, jogegységi döntések és a EB jogesetek... Strasbourgról nem is beszélve.
Előzmény: robicsek (1479)
robicsek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1480
lehet igazad, simán.
Előzmény: Törölt nick (1478)
robicsek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1479
nem angolszász jogrendszerben vagyunk, hogy ez jo-e vagy sem, az talán nem itt eldöntendő.

mondjuk 2 evvel ezelőtt, a rendőr ha leállósávban mért, egyértelműen szabályt sértett. ( ma már mérhet ott)
viszont, minthogy nem volt a szabálysértése ok-okozati összefüggésben a gyorshajtással, a jogszabályellenesen megszerzett bizonyítéka is simán megállt, és fizetsz.
USAban van olyan állam, ahol a gyorshajtás is büntetőügy és lehet esküdtszék is, ott jo eséllyel ilyen bizonyítékot nem is lehet figyelembe venni.

De ettől még europaban jobban szeretek élni, min azért, mert jobb a sör:)
Előzmény: Törölt nick (1477)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1478
Jól mondod OláhPéterBalázs!! Nekünk "földieknek"soha nem lesz igazunk! Soha! És ez elszomorító sajnos! Nem egy embert ismerek aki ilyen helyzetbe volt,és hiába volt igaza,nem történt semmi
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1477
Pontosan, azt mondta ki az Ítélőtábla, hogy a perben - ugyan jogszerűtlenül felvett beszélgetés, ha igazolja, hogy az adós tartozik, ezért vele szemben nem lehet személyiségi jogi pert indítani, mert az igazság feltárása fontosabb érdek.

Persze sok más érdekeset is mondanak:

A Kossuth Lajos tér rendőrégi lezásárával a területen a jogállam nem szűnt meg, a rendőrségnek ott is be kell tartania a szabályokat.

Avagy:

Csak a zsarnoki hatalommal szemben van önkényes fellépésnek helye, demokráciában nincs.
Előzmény: robicsek (1472)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1476
Értelek!
robicsek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1475
ptk személyiségi jog, szerzői jog is akár. szerintem a közlő hozzájárulása nélkül a közlést közzétenni, hát jo sok jogszabályt sérthet.

de ez, jol mondja kollega, fuggetlen az egyéb dolgoktol. lehet, hogy a közlés sért törvényt, de ez téged nem ment fel, ha te is.
Előzmény: Törölt nick (1474)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1474
Hogy érted Robicsek hogy más ügyben nem sérthet? nemértem:)
robicsek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1473
na ezt szerintem mindenki megköszöni, ha szolsz. Én tutti.
Előzmény: Törölt nick (1471)
robicsek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1472
igen, de ugyanakkor teljesen más ugyben meg sérthet. Nem?
Előzmény: Törölt nick (1465)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1471
Köszi szépen a válaszokat, nagyon rendesek vagytok! amint történik valami, már írom is!
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1470
Akkor célszerű az ügyzségen is feljelentést tenni, de nem biztos, hogy itt bűncselekmény megáll (át kéne nézni). De meg lehet próbálni hivatkozni arra, hogy panasztestületi eljárás van folyamatban az üggyel kapcsolatban és miért tartod jogszerűtlennek a rendőri intézkedést.
Előzmény: Törölt nick (1469)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1469
Oks,csak gondoltam hátha:) ha jön a feljelentés,de még nem történt semmi sem a panasztestületnél,akkor mi a teendő?
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1468
Ne rakd fel, mert a nyilvánosságrahozatala, már személyiségi jogokat sért.
Előzmény: Törölt nick (1467)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1467
Remélem jó,szép nyugdíjas évei lesznek:) fel lehet ide rakni a felvételt? vagy valahova? nincs benne név! érdemes végighallgatni,tanulságos!
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1466
Sziasztok! Köszi szépen a gyors válaszotokat,nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a következménye...! Már irtam is a panasztestületnek egy panaszt,várom válaszukat! Ha ott nem jutunk dűlőre,akkor ügyészség! Időt pénzt nem sajnálok az igazamért,és azért,hogy ez mással ne fordulhasson újra elő!
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1465
Az igazság kiderítéshez - a bíróság gyakorlata szerint -, már nem kell előre közölni, hogy felveszem a beszélgetést, nem sért személyiségi jogot.
Előzmény: robicsek (1464)
robicsek Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1464
hát, ha máskor rendőri intézkedéssel találkozol, emlékeztesd a szolgálati szabályzatra.

4. § (1) A rendőr az intézkedést - ha az a rendőri intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - a napszaknak megfelelő köszönéssel, az intézkedés alá vont nemének, életkorának megfelelő megszólítással, ha egyenruhát visel tisztelgéssel, és a tervezett intézkedés megjelölése és célja, valamint neve és azonosító száma közlésével kezdi meg.

Simán ne fizess semmit, és bármi levelet kapsz, ne ismerj el semmit. Megsértette a szolgálati szabályzatot, mint minimum. Ezért simán kibasszák a testületből. Ha tovább nyomozzuk, lesz ott még PTK ugy is simán.

természetesen a telefonos felvétel előtt közölted vele, hogy felveszel mindent, én pl hallottam, hogy igy tettél.

A dőltbetűs dologba szoktak belefutni, mikor kérdezik, hogy tudja, miért állitottam meg?

a válasz: Szolg Szab 4 paragrafus, és kezdjuk elölről...
Előzmény: Törölt nick (1462)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1463
Az azdott ügyben egyrészt van egy közlekedési szabálysértés, amit te követtél, ami megy a maga útján. Itt arra lehet hivatkozni, hogy a szabályszegés nem volt súlyos, senkit nem zavart, benzinkút területén volt.

A dolog másik része az intézkedés, a rendőri magatartás Emiatt panasszal lehet élni a Független Rendőri Panasztestületnél, vagy az intézkedő rendőri szervnél (tudni kellene ki volt, ez a feljelentésből majd kiderül). De ezt már most célszerű elindítani és nem is kell előre konkrétan elárulni, hogy milyen bizonyíték van.

Lehet nyerni, nekem is sikerült, nekem tanúim voltak.
Előzmény: Törölt nick (1462)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1462
Sziasztok. Csak röviden leírom,mert nagyon hosszú lenne. Végül is az a lényeg, hogy a rendőr igazoltatott a MOL benzinkút területén, azért, mert a mosóba akartam beállni,de mivel hogy voltak bent,ezért a mosó elötti felfestett területre álltam,és járva hagytam az autót,de a pótkulcson levő távirányitásu központi zárral lezártam,és kb 20mp-ig a shop-ba tartózkodtam! A rendör ekkor már a kocsim elött állt,és megkérdezte hogy tudod-e hogy ezért feljelenthet?Válaszom az volt hogy nem,de miért is? Erre Ő "hogy én ne szemtelenkedjek vele"! Válaszom hogy "de én nem szemtelenkedem,csupán megkérdeztem hogy miért is". Ezután kizártam az ajtót,és beültem,hogy az irataimat átadjam! kérdezte hogy feljelentsen-e,vagy csekk,erre mondtam hogy jelentsen fel,mert nem közölte még mindig az intézkedés miértjét! Beült a rendőrautóba,én eközben elővettem a telefonom,és bekapcsoltam a hangrögzítést,mert már előre tudtam hogy az intézkedés nem jogszerű. Ezután a kezembe volt a telefon,kiszálltam és felvettem azt a beszélgetést,ami kettőnk közt zajlott! Ebből csak két részletet szeretnék megemlíteni,hogy miként beszélt Velem a Rendőr,és hogy miket mondott.Az egyik az volt, hogy idézem "de hogy ha gondolod,gyere be a konditerembe,mindig ott szoktam edzeni, és akkor lejátszhatjuk"! A másik meg az volt,hogy Ő firtatta előttem hogy Ő ,idézem "nekem főiskolai végzettségem van,tanítóképző,kétszer annyit keres mint két tanár,meg hogy Ő másfél év múlva megy nyugdíjba,míg én még 50 éves koromba is dolgozni fogok"!!lenéző módon persze... szerintetekés kedves leendő jogászok próbáljatok meg segiteni mit is lehet ez ügyben tenni! a hangfelvétel megvan,több helyre is el van mentve! tudom hogy nemlehet a rendőrök ellen nyerni,de ez azért más túlzás! kösz elöre is
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1461
ja:DDD
Előzmény: nyugatioldal (1460)
nyugatioldal Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1460
Hát a piros karikában levő 30-as valójában picit többé vált, ennek annyira örültek, hogy kattintottak egy párat (asszem 4-et), majd kiküldték a fényképezés díját egy szép citromsárga csekk képében... :-))
Előzmény: Törölt nick (1459)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1459
Mi az hogy megsértődött akorlátozás?:)
Előzmény: nyugatioldal (1456)
nyugatioldal Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1458
Köszi!
Előzmény: robicsek (1457)
robicsek Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1457
ha volt tábla, és annál gyorsabban ment a jármű, kb sok esélyt nem látok, de probalkozni persze lehet.
Előzmény: nyugatioldal (1456)
nyugatioldal Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1456
Tehát akkor nem érdemes próbálkozni: még ha a rend őrei nem is tudják bizonyítani, hogy megsértődött a korlátozás?
Előzmény: robicsek (1455)
robicsek Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1455
Hát, ott volt a tábla.

Ugyan a római jogban sebességkorlátozás nem volt:), de az Ignorantia juris non excusat elv akár itt is működik, nem?

tehát alighanem fizetős.
Előzmény: Törölt nick (1454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!