Na, ideértem én is :) Nagyon jól sikerült a tegnapi minitali, úgy tűnik, minden résztvevő jól érezte magát! Tiszta paraszti idill-vadromantika volt, a nap elöl behúzódtunk a szénbálák közé kajálni :) A gyerekek édesek, az anyukák csinosak és fiatalok és szórakoztatóak!
A kaját már Disznyó leírta. A márványos süti klasszikus joghurtos piskótan volt amúgy :) (1pohár joghurt, 1pohár cukor, 1 pohár olaj, 2 pohár liszt, 3 tojás, 1 sütőpor - dísznek meg bármilyen konyhai hulladék, dió, gyümölcs, cukorka...)
Vasárnap túrát vezetnek ott, s kérték, hogy addig amennyire lehet, munkáljuk meg a terepet. A mezei bozótoláshoz, úttisztításhoz is többfordulós erdészeti, tulajdonosi bólintás köllött. Aztán rájöttek, hogy tapsolni kéne, hogy van néhány nímand, aki szabadidőben, saját költségen (benzin, festék, miazmás) kimegy közmunkát végezni.
Benedeknek szülinapjára kapott egy leopárd gekkót. Mit nekünk cápamárna, meg sziámi harcos, ja meg zebrasügér.
Fiatalon vettük, így hogy fiú, vagy lány nem tudták megmondani, pár hónap elteltével családi kupartanács a fiúra szavazot.
Nórának is negyon tetszet a gekkó, ezért úgy döntöttünk veszünk még 1-et, de ha a miénk fiú, akkor jó lenne lány mellé, mert remélhetőleg nem fogják egymást bántani.
A gond az volt, hogy a mi legényünk 17 cm-re nőtt, és nehéz hozzá megfelelő méretű lány találni (1-2 cm lehet nagyságban az eltérés).
Párom neten talált megfelelő méretűt, így kedden el is mentünk érte Ecserre, hazafelé Nóra végig fogta az üveget, és beszélt a gekkóhoz.
Összeeresztettük őket, és túlélték az éjszakát, szerdán este Sápon aludtunk, én pedig csak tegnap délután mentem haza, útközben még vettem tücskök a gekkóknak.
Állok a terrárium felett, kezemben a tücskös zacsival, és meglátom a sarokba rakott tojást, szóval a mi fiúnk vagy egy akció hős, vagy lány, vagy tú in van gekkót vettünk.
Este squash, majd kollegális, exkollegális hekkelés a rómain, ahol történetesen 2-9 a 2-9ediken ember volt, és 2-9*2-9 percet kellett sorba állni halé' meg söré'. Ami alkoholmentes volt... kénytelen voltam ilyenért pénzt adni... ez már télleg a guminő-kategória! :-)
Hajnalban ébredés a 2. kemencei viharra, súlyos vót.
Naszóval az úgy van, hogy a Fő téren van az Óbudai nyár sorozat, ami jellemzően opera/operett/nóta és főleg az idősebb korosztálynak szól, benn a Kobuciban meg az őrjöngősös programok a fiataloknak (most ne menjünk bele abba, hogy hány éves vagyok :)). Jó hely.
Viszont beleestem egy kráterbe tegnap és a jobb bokámnak kampó, alig bírok ráállni. :(
Hű, ezt elszúrtad, a Zichy-kastély kertjében volt táncház, eszement jó volt, 1/4 2-ig roptuk! :) Még interjút is adtam valakinek a csángókról angolul :), most értem haza. Iszonyat jó volt!
Hazafelé rosszul jött ki a csatlakozásom az Árpád-hídnál, úgyhogy várakozás helyett átsétáltam a Fő térre, úgy tudtam, hogy ott valami buli van, gondoltam, megnézem.
A tér üres volt, holott valahonnét egész dögös progresszív rock szólt. Mire rájöttem, hogy az Új Sípos kiülőjén húzza három cigány (bőgő, kb. hegedű, cimbalom felállásban), épp végeztek vele, és elkezdtek valami Haydn-szerű kamaradarabot. Jól nyomták.
Nem kell meghámozni a barackot, lisztbe se kell forgatni, bár az talán jó ötlet. A tészta legyen megfelelő sűrű, hogy ne süppedjen bele a barack (de ha belesüpped, az se tragédia, csak nem olyan szép a végeredmény).
Baracklekvár kész, jól fog jönni, ha megkezdem a cukrásztanulmányaimat szeptemberben. :) Már komoly készleteim vannak lekvárból - nem tudom, hogy ki érintett gyümölcsösben, de valami egészen hihetetlen bőséges ez az év (tavaly meg egyáltalán nem volt semmi). Aztán majd néha szervírozok néhány tál ellenőrzősütit, hogy hogy haladok :).
Nagyon jót grilleztünk a csapattal (17-23-ig maradtunk), akkora lángot csináltam, hogy azt hittem, leég a sátor. :-)
Nagyon jó hely, még egyszer köszi az ajánlást. Az italok is korrekt árúak (kivétel a limonádé, de az mindenhol überdrága). Néhány kolléga a golyózást is kipróbálta, én inkább fedezékbe húzódtam. :-)