„Az ablakon benéz a hold, pirulva mosolyog testünk cseppes kontúrján, az óra kakukkol, majd néma csend van, az idő megáll, és mi lebegünk sejtjeink mámorában.“
Pedig én fogadni mertem volna, hogy a Central parkra gondoltàl :) méhecske és àfonya mindenütt van a vilàgban :) nem mondom, hogy nem szépek a szülöföldem parkjai is...de vannak szebbek is :) na a fapadokrol màr ne is beszéljünk :)
Emlékeid tárházában...lapozva visszatér az ifjúság...és mintha egy régi képet néznél...pereg a film a szemed fátyolos lesz...mert eszedbe jut egy régi szép emlék, mely átsejlik a ködön át. Vajon hol született e szép virág, mit az emléked megtalált. Képzelted talán...vagy álmodtad vagy a szívedben volt mindig. Ezernyi kérdés torkodba feltolul, s te magadba mélyedve...emlékezel újra meg újra...hogy volt egyszer egy ifjúság...és a szemed fátyolos lesz, s emlékeid könnycseppjében úszik már.
Sue Raven: Egy aprócska történet az Angliai kirándulásomból.
Éppen a Westminster abbey-ból tartok kifelé elmélyülten, egyébként ez volt a legszebb az összes megtekintett templom közül. Sajnos fotózni nem lehetett.A kijárathoz érve egy négerfickó az őr, és nála kellett leadni a készüléket, amin hallgattam magyarul az apátság történetét. A kezébe adom, ránéz, s megszólal tisztán érthetően magyarul és azt mondja széles mosollyal az arcán, hogy Puskás Hungary. A döbbenet az arcomon,amint tágranyílt szemekkel nézek rá, amit felkellett volna venni, mert szerintem még senkire nem néztem ilyen kerekedő szemekkel, mellettem a fiam és a férjem röhög, pár másodperc, mire leesik, hogy a híres focistára gondolt, én meg a lánykori nevemre,mert hogy ez a születési nevem.
NA MILYEN HIRES VAGYOK !!!!
Ismertebb mint egy Rothschild vagy egy Rockefeller vagy egy Soros!!
Az én nevemet ismerik mindenhol a világon!!
Bár; sem rokona,sem őse nem vagyok, pusztán, csak egy gyarló ember vagyok.
"A legjobb barát (...) lényege, hogy önmagadat adhatod előtte, bármilyen is vagy. Megmutathatod a legrosszabb és a legjobb oldaladat. És bármi legyen is, szeret. Összeveszhettek, de ha haragszol is rá, tudod, hogy mindig a barátod marad."
"Az a barátunk, aki annak látszik és valójában az is. Mert aki csak látszik, de valójában nem az, az csak látszat-barát, nem pedig igazi barát. És ugyanez érvényes az ellenségre is."
A türelem a legjobb tulajdonság, ami létezik az emberben, még a hülyékre is úgy tekint, hogy szegény ö is csak egy ember. Na és nem tehet róla, hogy ilyen infantilis génekkel született.
Pillanatok melyet átélünk a jövőbe mutat. Látjuk-e? Vajon értjük-e; mit kell tennünk, vagy csak sodródunk az úton, s küzdünk tovább a pillanatért. Órák, napok jönnek-mennek, érezzük-e hogyan: vajon az út a cél helyes-e; ki tudja ezt? Órák történései mit mutatnak, megtaláltuk; vagy elmentünk a magunk pillanata mellett! Vajon a jövő megmutatja? Rejtély ez! S a gondolatok szállnak, mint a fecskék a kék égen.
Csak megmutatták és most jobban fáj , hogy egy pillanatra láttam a világot , csak annyira , hogy pontosan lemérjem , - mi az , amit nehéz lesz már elérnem : mindent , miről a kitárt messze hírt ad , barátokat , kik asztalukhoz hívtak , s közös beszédünk egy dologról áradt : a bort dícsértük és az éjszakákat , zenét imádtunk lámpák fénykörében , lelket a más nyelven írt költeményben , a szót ízleltük , - ki-ki a magáét , dúdolva csak , kavargattuk a kávét , néztük - a cigaretta hogy' virágzik , és morzsolgattuk a csend bóbitáit . Beszéltünk , hogyha tudtunk , és ha nem , hát bolyongva , szótlan is értettük egymást . A boltívek alatt , a századok hajói mélyén be jó volt egymásba karolni . Ó , ezeken a néma , hosszú , csendes perceken hányan nőttek a szívemhez ! Bocsássatok meg ! - de túl a határon mennyi megértő , szerető barátom került , s habár csak csúfoltam a nyelvet , milyen hamar megérezték a lelket ! A lobogás a fontos ott , a láz szép áramai , a szemben égő szándék , a sugárzó öröm , mely leplezetlen kérezkedik szívünkhöz a szemedben : az idegen szomja , a hívó vágy , hogy mindenki külön öleljen magához ! És érezzék egy kézfogásról rólad , hogy jót akarsz , és te is tiszta , jó vagy , s egy tekintetük elhitesse véled : - szép dolgokért élsz - és érdemes élned !
"Engedd meg, hogy én legyek az első, aki elmondja neked, ha még nem tudod: úgy vagy jól, ahogy vagy. Nem számít, amit mások gondolnak rólad, az a fontos, amit te hiszel magadról. Meg kell tanulnod első helyre tenni magad. Az igazság az, hogy ha valami nem szolgál téged, senkit sem fog szolgálni. Szeretni és elfogadni magad – ennek semmi köze nincs az egohoz. Ha nem szereted önmagad, mást sem fogsz tudni szeretni. Becsapnád őket és saját magadat is."