Ha közel laksz a határhoz,két-három fordulóval át viheted,legálisan,vám mentve.Van egy vámmentes érték amit ki lehet használni.DES?A városi üzletükben beszélnek magyarul.
És az idő??? Ugyan mi az a pár óra a Világegyetem mérhetetlen korához képest? :-)
Kóstoltam a vizemet. A kémiai leírásnak megfelel:íztelen, szagtalan, teljesen áttetsző anyag. A pálinkámat is a pálinkafőzőben főzöm. Olyan ez, mintha a húsdarálón ledarált húsból készült fasírozottat megennéd, de az ugyanilyen darálón darált spenótot meg nem. (Most vonatkoztassunk el azon körülménytől, hogy ki-ki szereti-e a fasírozottat, vagy a spenótot). Ha a desztvíznek van egy kis pálinka illata, ugyan kit érdekel. Rosszabb volna, ha Arol2T motorolajadalék szaga volna. De sem ez, sem az nincs neki.
Igazán nem kötözködni, vagy konfliktust keresni jöttem ide a fórumra. csupán tapasztalatokat szerezni, és ami tetszik felhasználni, ami nem tetszik, azt figyelmen kívül hagyni. És a saját (csekély) tapasztalatomat is szeretném megosztani. Ki-ki felhasználja, aki pedig nem, az nem.
A desztillált vizet akár magunk is elkészíthetünk a saját pálinkafőzőben. Mintha cefrét főznénk. Attól nem kell félni, hogy vízköves lesz a páracső, vagy a hűtő, mivel a karbonátok az üstben maradnak. Onnan meg könnyedén eltakaríthatóak. Ha már magam szedem a saját magam termelte gyümölcsöt a cefréhez, magam főzöm le a magam készítette pálinkafőzőn, akkor a hígításra szánt desztvizet is szeretném én előállítani. Ha tehettem volna, a rézércet is magam ányásztam volna a sisakhoz. :-)))
"Ugyanakkor a pálinkafőző berendezés előállítása akár saját célra történik, vagy eladásra, tagállamból vagy harmadik országból továbbértékesítési céllal történő behozatala, értékesítése már előzetes engedély megszerzése mellett végezhető tevékenységnek minősül. Az engedély iránti kérelmet a lakóhely szerinti megyeszékhelyi Vám- és Pénzügyőri Hivatalhoz kell benyújtani"
A cefréből a lefőzéskor mind a metilalkohol, mind a kioldott rézvegyületek belekerülnek az alszeszbe.
És az alszesz lefőzésekor először jön le a metilalkohol (ez az előpárlat), mert annak kisebb a forráspontja. és az magával viszi egyben a kioldott rézvegyületeket is, ezért a későbbi fözetben (középpárlat) már nem lesz benne.
Én írtam két napja az "ecetes" almáról,csak közben le kellett szakadnom a gépről.
Szóval akkor a válaszok alapján ecet.
Az az érdekes,hogy gyűjtöttem még egy 1.5 l utópárlatot,és annak nincs szúrós szaga. Arra gondoltam,hogy az összegyűjtött up-ből főzök majd egy vegyest.
Szerintetek beletehetem ezt is,vagy azért ebben is bennne van az ecet,csak nem érezni?
Sajnos rozsdamentesből készűlt még csak el, mert nem tudtam jó áron hozzájutni lemezhez. Csak egész táblával tudtam volna venni, de azt inkább most kihagytam. Persze nem mondtam le a réz sapkáról!