Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
nagyon bután próbálja utánozni wic módszerét, aki gondosan beleköt a kettőspontba, a pontosvesszőbe, a gondolatjelbe vagy az elválasztójelbe. még véletlenül se az eredeti állításba, mert azt nem tudná cáfolni.
Mindenesetre az itt vérkomcsinak és rákosistának nevezett Alkotmány így kezdődik:
"A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés – hazánk új Alkotmányának elfogadásáig – Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:"
És úgy folytatódik (2.§.), hogy a Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
Ez igen, ennyire demokratikusak voltak Rákosiék? :DDD
Ez, amit belinkeltem, volt a 2011. december hó 31-ig hatályos alkotmány, amíg a Fidesz hatályon kívül nem helyezte az alaptörvényben: https://europaialkotmanyjog.eu/?p=412
Az 1989-es Alkotmányt valamikor az 1989-es év második felében fogadták el, ha jól emlékszem (talán szeptemberben? ebben nem vagyok teljesen biztos, de hogy nem előbb, abban igen). A hivatkozás szerint egységes szerkezetbe 1990. augusztus 24-én foglalták.
A hivatkozásokból látható, hogy mi mikor lépett hatályba ebből, van, ami 1990-ben, és olyan is van, ami 2002-ben.
Ez AZ Alkotmány, amit a Fidesz hatályon kívül vágott, ennek kell visszaállnia, vagy egyáltalán nem kell Alkotmány addig, amíg el nem fogadják az újat.
Ilyen tudású Fideszes szakemberek pofáznak bele Budapest közlekedésébe!
Tegnap Fürjes Balázs államtitkár arra kért minket, hogy a szüntessük meg a biciklisávot a Nagykörúton a dugók csökkentése érdekében. Azt a biciklisávot, ami jelenleg nincs is a Blahán, hiszen a felújítás miatt a téren csak autós sáv halad át. Tehát a dugókat nem a Blahán jelenleg amúgy sem létező biciklisáv okozza, hanem a felújítás miatti 2x1 sávos korlátozás, no meg a sok autó.