:) lehet nem tudta felszívni mert ha belegondolok lejtőn mentem és egy jobra kanyarban történt a dolog, Köszönhetem a szintjelzőhibának, Van nállam egy 5 literes kana mindég tartalékba, de az a legérdekesebb hogy utánna megmutattam faternak hogy mi lehet a baja, kb 10 éve van ugyan ezzel a motorral egy 205 öse, Kb fél órát tesztelgette és nem állt meg az autó, csak a rángats és a fekete füstöt nem érti hogy mitől van, Az adagolón az állító le van fixálva egyéni módszerrel, az lesz a legjobb ha beállítom szerelővel, Bepánikoltam hogy a porlasztóval van valami, mert gyengének is éreztem a motort, és mikor megnéztem a motorteret hogy mi úság benne láttam a "mikrotócsát" ami eddig nem volt ott. Köszi a válaszokat.
Első körben levegősödésre gondolnék. Ez lehet tápszivattyú pupa, de ha bosch adagolós akkor akár a vezérműkerék felöli szimering.
Lucas adagólónál már jártam úgy, hogy beindult, de kéken füstölt, mintha kicsi lenne az előtöltés. ELső gázadás után helyreállt minden. Először kicseréltem a tápszivattyú lapátokat, de végülis az indítómennyiség állító csavaron kellett kifelé tekernem fél fordulatot.
Tuti nem bírta felszívni azt a minimális mennyiségű gázolajat a kanyarban, azért is gyengült el és állt le. Meg kellett volna pumpálnod utána, ha az puha volt, akkor egész biztosan levegőt szívott. Na meg az 50km-re való nafta az mennyi? 3L? Abban a tepsi aljú tankban az nulla.
Nem a porlasztó miatt állt le.
A porlasztót törölgesd meg aztán nézd meg honnan engedi a gázolajat. A hollandernél vagy a porlasztó háznál?
Nem résolajcső az a bibi, kanyarba állt le az autó, éreztem hogy megy el az ereje és nyomtam neki a gázt , mert dugulásra gyanakodtam és lefulladt, elgurultam még 50 métert egy parkolóba, és ott pöccre beindult, Szépen jár a motor egyébként.
Nem elnyűhetetlen a szívódé pedig én is azt hittem. Ha áll rajta a gázolaj akkor hengerfejezés után nem biztos hogy rendesen meghúzták a nyomócsövet vagy esetleg elrepedt. Dadoghat miatta mert a porlasztócsúcs a tömitetlenség miatt nem éri el a nyitási nyomást. Vagy lehet a résolajcső ereszt ettöl viszont nem dadogna.
Üdv. Minden előjel nélkül. Nem kopogott csak már mikor eltört. Dugattyúcsapszeg feletti részből kitört egy darab. Aztán még 3 hengerrel elmentem a következő kihajtóig már úgyis mindegy volt a motornak. Szétszedtem a blokkot a megmaradt 3 henger majdhogynem tökéletes. Előtte olajat nem ette. Elfáradt az anyaga valószínüleg.
Közben kezdődnek a gondok az autóval, Miért is ne, pedig elnyűhetetlen szívódét vettem , és mégis.
Ma leált a motor mintha kifogyott volna az uzemanyag, de mivel még kell lennie benne kb 50 kmerre valónak újra beindítottam és hazamentem vele, felnyitottma a kmocitetőt és látom hogy az egyik porlasztócsúcsnl áll a gázolaj balról a negyedik. Szerintem összefüggésben van ezzel az alacsony fordulatszámon való rángatás is. Mit csináljak vele? Hogy tudom megnézni hogy a porlasztócsúcsok mennyire használtak? Vagy m9ikor kell ezeket cserélni, úgytudom nem ólcsó mulatság. 2 hete hengerfejeztettem meg az autót.
Oké. köszi várom a képeket, Tetszik ez a faberakásos dolog, egyik autómba csak a kárpíton volt faborítás, nem tudtam hogy müszerfal a 405 ből készült ilyen stílussal.
ha ráérek akkor lefényképezem az enyémet is. abba még van gyári "fa"borítás + volt jó pénzért ragasztható fadizájn. Ebben a kocsiban hiányzik belőle néhány darab. egyébként gforg is vett ilyen szettet annó.
Szevasz! Elgondolkoztam én is hogy turbóst rakok bele de túl sok minden kell hozzá. Más kipufogó, hoszabb váltó meg sok apróság még. Úgyhogy lemondtam róla és maradok a szívó motornál.
üzemanyagszintjelző: a zöldben volt probléma,nem javult semmi tankolástól,ezért megtanultam hogy 650km-nél hasznos tankolni :) (2literes benzinesnél ez is jó eredmény)
hétvégén a 40fokban 140-nél klímával felment a vízhőfok majdnem 110fokra. aztán jött az érdi emelkedő túloldala és egyből visszahűlt 90 körülire, meg városban is tartotta ezt a hőfokot. ez normális? és meddig lehet ezzel úgymond kínozni a motort?