Keresés

Részletes keresés

jaxy050311 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1543
Szia komcsa,

Érdeklődnék mi van a Biodom kazánnnal?müködik rendesen?Amúgy az elktronikája milyen színű,zöld vagy piros?
Előzmény: komcsa (1458)
nylc Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1542
Te próbáltad már? Milyen?
Előzmény: lenes (1541)
lenes Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1541
Cegléden kapsz 45 bruttóért ezt hívd 30/2079599
Előzmény: nylc (1540)
nylc Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1540
A lenest próbáltam én is, egy időben irtó nagy sajtóvisszhangjuk volt, állami támogatással hatalmas üzem, magyar pellet, húdeszupi.

Felhívtam a weboldalról a telefonszámot, kérdem van-e pellet eladó. Micike a túloldalon nyökögött, de végülis eljutottunk odáig, hogy elkérte a számomat, hogy egy kereskedő visszahívjon.
Kereskedő fél óra múlva hív, megkérdi miért kerestem (!). Mondom pelletet szeretnék venni raklaptételben (vagy több raklap tételben), van-e, miből, mennyiért, hol.
Azt mondja, hogy csak annak árulnak, aki tőlük vette a kazánt is, de nekik 25 Ft/kg-ért. Megköszönöm, leteszem.

Szóval a lenesnél nincs eladó pellet.
A mi zsebünkből kimetszett állami támogatás arra ment, hogy csak olyannak adjanak el a nagyrészt támogatásból felépült gyárban gyártott pelletet, aki náluk vette a kazánt. Bravó!

Nem baj, majd megveszem máshol azt az évi 20-23 tonnát, ha nekik nem kell a pénzem,
Előzmény: lenes (1537)
Zolp Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1539
Köszönöm mindkettőtök segítségét!
Most már biztos hogy én is pelletes kazánt veszek. Nekem amúgy a kondis kazánt 600 ezerért + a bekötés anyaggal együtt 200 ezer, meg még gázterv plusz még sok minden, mire az egész meglett volna több mint egy milla. És akkor még csak van egy kazánom. Ennyiért bőven megkapom a pelletes kazánt, amit ugyebár a gáz töredékéért üzemeltetek. Én főként kukoricával, búza és szén keverékével használnám. Ha jól tudom ezek fűtőértéke közel olyan jó, mint a jobb minőségű pelleté.
Eddy N Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1538

Akkor nem jó kivitelezőt választottál...

Nálunk nincs gáz, de volt olyan, aki tartályos gázt akart javasolni. Szóba se álltam vele.

Előzmény: Zolp (1535)
lenes Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1537

Egyébb beszerzési forrás.

 

6. Lenespellet :  Érsekcsanád vagy Cegléd:nyárfapellet , fűtőértéke 18,5 MJ/kg fölött.

A pelletet maguk gyártják + egy olasz cég gépeinek kizárólagos kereskedői és vannak saját gyártású gépeik is.

A tőlük gépet is vevőknek bruttó 30 Ft/kg , csak pelletet vásárlóknak bruttó 45 Ft/kg.

 

Előzmény: nylc (1528)
nylc Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1536
Ez volt az első telük, de nagyon jól szuperáltak. Mint azt írtam, minimális műszaki érzék nem árt hozzá, de ez nem azt jelenti hogy rendszeresen buzerálni kéne. Nekem kétszer kellett hozzányúlni, mindkétszer részben a saját tudatlanságom miatt (rossz beállítás). Boldogul "kétes minőségű" pellettel is. Ha lemegy a fűtési szezon, elkezdek kísérletezni, pl. cseresznyemaggal, zúzott dióhéjjal, kukoricával, szénnel, meg ezek keverékével. A cseresznyemaghoz fűzök komoly reményeket.

A műhelyben lévő kazán később (decemberben) kezdte a szezonját, ahhoz már volt tapasztalat, az kialvás nélkül fűta azóta is.

Az előremenő víz hőmérséketét egy keverőszeleppel szokás megoldani, költsége kb. 10.000 (lehet hogy túloztam). A kazánt is leveheted 50-55 fokra, de ha az sok (nem tudom mennyi kell a fal-padló-mennyezetfűtéshez), állítasz a keverőn és kész is. Nekem radiátoraim vannak, 77 fokon járatom.

A kivitelezők azért szoktak ragaszkodni valamihez, mert nem ismerik azt, amiről beszélsz nekik. Elhord fűt-fát azért, hogy az általa megszokottat válaszd, mivel neki az a legegyszerűbb. Ezt a házamnál még megettem, most ott áll a gázkazán kétszázezerért a falon, kb. kétszázezer ment a bekötésre. Három szezonban használtam, ráment annyi pénzem a gázbekötősdire meg a gázcirkóra, amennyivel vígan vehettem volna pelletkazánt is. A gázbekötős idegtúráról nem is beszélve. És most pellettel ugyanannyiból fűtöm az egész házat 23 fokra, mint korábban a fél házat 19-re.

A műhelynél már nem engedtem az elképzelésből, a kivitelező mondhatott mindenfélét (soha nem térül meg, a legolcsóbb turbós gázkazán vígan kifűti a 250 négyzetméter * 5 méter belmagasságot, meg ilyen csacskaságok). Ehhez képest a mi műhelyünk december óta üzemel (és fűtött 18-20 fokra, havi 30-40.000-ből), a szomszédban még nincs bekötve a gáz sehol, mert december után tavaszig nem kötnek gázt. Nem tudják fűteni, így használni sem. És még megközelítőleg sem tudják, hogy mikor hajlandó a gázmű bekötni.

Nagyjából ennyi.
Előzmény: Zolp (1533)
Zolp Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1535
Már a csövek a falban vannak. Hálókban van fal, a nappaliban meg a konyhában van padló+mennyezet (sok üvegfelület miatt nem lehetett fal). Akkor a puffer lesz a megoldás, kíváncsi vagyok a kivitelezőim mit mondanak majd erre a lehetőségre. Ők nagyon gáz pártiak.
Előzmény: Eddy N (1534)
Eddy N Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1534

Ha lesz puffered is, akkor nem igaz. Meg egyébként is csak egy keverőszelep kell hozzá, ami beállítja az előremenő víz hőmérsékletét. Tehát minél alacsonyabb hőm.-ű egy rendszer, annál gazdaságosabban előállítható a szükséges hőm.

Nekünk pelletkazán lesz pufferrel, napkollektor csatl. lehetőséggel. Ja, és padlófűtéssel.

Ha jól szigetelt lesz a házad, minek fal-, mennyezet- és padlófűtés is? Nekem feleslegesen sok beruházásnak tűnik.

Előzmény: Zolp (1533)
Zolp Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1533
Sziasztok!

nylc-től kérdezném elsősorban, hogy a kazánjaid mennyire váltak be, én is ugyanabban a kazánban gondolkozom. A forgalmazója nagyon dicséri, meg nekem is tetszik, de kíváncsi lennék a véleményedre.
Az épülő házunk 170m2, két szintes, jól szigetelt, fal-padló-mennyezet fűtés. Eddigi terv egy kondenzációs kazán volt, de én már a gázt legszívesebben be sem köttetném. Lenne csak ez a kazán és kész. A kivitelezőnk viszont ragaszkodna a kondishoz, azt állítja, hogy a pellet kazánok alacsony előremenővel nem tudnak dolgozni (ami a fal és padlófűtéshez kell). Igaz ez?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Előzmény: nylc (1532)
nylc Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1532
Köszi.

Az Edilkaminnál mit jelent a drága? Tudsz ennél közelebbit? A raklap tétel nekem okés, sok fogy nálam is és körülöttem is (úgy 20 raklap / év).

A Pannon Pelletet kipróbálom, ha van szállítási lehetőség. Én max 1 raklapot tudok vinni egyszerre, az meg onnan gazdaságtalan. Te kóstoltad már?

A globálsztónnál vettem már jót olcsón, és szart méregdrágán. Viszont minden esetben bunkó és lehúzós volt az ember, és hazudik mint a vízfolyás (az áruról). Hogy mondjam finoman, szóval nem szimpatikus.

Én még nem tudtam felállítani összefüffést ár és minőség közt, rettentően hullámzó mindkettő :(

A Vimex Energy-s ukrán pellet (vegyes keményfa + fenyő) kollégánál elért az égetés fázisába. Kicsit kormoz, de teljes felületen (nem csak a befújás mellett) jól ég, magas hővel és szép hosszú lánggal. Hamumennyiség és összesülési teszt pár nap múlva, ha lesz értékelhető eredmény.
Előzmény: Törölt nick (1529)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1531

Neked (visszanéztem) egy BIODROM kazánod van.

Sajna a szervizek közül mely pellettes berendezésekkel foglalkozik,

"enyhén országos" csak a miénk pillanatnyilag.

A Te kazánodból eladott mennyiség még oly kevés lehet, hogy arra nem tudnak szervízt felépíteni. Más cég szervizhálózatát felkérni meg olyan "blamás"!

Ezért lehet az, hogy az ország másik végéről ment hozzád a szervizes.

De hogy fog menni, ha javítani kell???????

Na, ez a fő kérdés!

XX Hajek 1100 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1530
Vas megyében.
Előzmény: Törölt nick (1525)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1529

Próba lehetőségek:

Magyar gyártó: Pannon Pellet Belezna (van honlapjuk)

Kereskedők:

Gyönk----olcsó, és rengeteg a hamu, a finomabb berendezések tisztítási idejét rá kell hangolni

EDILKAMIN---csak megrendelésre, kizárólag raklap tétel, nem olcsó,

olasz bevizsgálás, garantált minőség (promt kiszolgálás nincs, csak rendelésre)

Gobalstonról: az emberi tényezőt én nem vizslatom. De a kereskedésekben az a baj, hogy a beszerzési ár a domináns. Tehát hol sz@rt vesz, és árul. Vagy jót és azt.

De a jó minőségű pellet az derága!!!

Hogy melyik pellet miből van? Hát sajnos abból, amit a kereskedő állít!

Tehát megállapíthatatlan!

 

Szerencsénkre az Ukránok, és Oroszok, illetve a Románok is rá lesznek szorulva a saját pelletjükre a gáz ár változás miatt. Már a készülékeket keresik inkább.

Legalább megtapasztalják mit jelent az, ha sz@r anyagból gyártott pelletet kell égetni!

Előzmény: nylc (1528)
nylc Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1528
Sziasztok!

Gondoltam megírom nektek legutóbbi néhány pelletbeszerzésem tapasztalatát:

1. inter-pellet, győr: 40 Ft/kg: szemetes szar, öklömnyi csomókba ég össze, lehet kotorászni naponta kétszer, meg plusz levegőt adni hogy kifújja a kisebb darabokat az égőfejből. A plusz lévegő eredménye, hogy egy rakás plusz hő a kéményen át távozik (tehát sokkal több pellet fogy). Sajnálom a dolgot, mert a korábbi próbaadag nagyon jó volt.

2. globálsztón, páty: 59 Ft/kg: ez az ember egyre pofátlanabb: épp valami gallyakból (meg ki tudja miből) összedarált szutykot árul DIN+ fenyőpellet néven. Amikor rákérdezek, hogy ha fenyő, miért olyan szép sötétbarna, azt mondja azért, mert szárított fenyőből van (a fehér meg szárítatlanból, mi???? :)). Egyébként ez is csomókba sül és rengeteg a hamuja. A kiszolgálás minőségéről meg itt inkább nem ejtenék szót.

3. vác környéki tüzépeken kapható 50 Ft/kg áron, (allítólag) vegyes akác és fenyő : tűrhető ár és minőség, kicsit sok a hamuja, de nem csomósodik (nincs benne föld/homok). Egyéb híján ezt ajánlom.

4. europellet: minőségi fenyőpellet, szép fehér, nem szemetes. Kamion tételben szállítanak Romániából, én próbát kértem belőle, azzal annyi bajom volt, hogy a 15 kg-s zsákok 14,2 körül nyomtak. Ha többen összeállunk, ez a legjobb megoldás. Az ember készséges.

5. vimex energy: 51 Ft / kg: valami vegyesfelvágott, fenyőt is érzek benne. Még nem öntöttem bele a kazánba (majd hétvégén, ha tudom nézni mit művel), de szagra és állagra jónak tűnik. Ukrán cucc, ki is szállítják, és így elég jó az ára. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel? DIN+ minősítéssel árulják, ezt a számlára is rá merte írni, úgy legyen.

Tudtok esetleg egyéb beszerzési forrást Pest megyében?
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1527
Úgy leszen!
Előzmény: Jesu (1523)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1526

Én "csak" egy cég szervízének "mindenese" vagyok. A többieket nem tudom.

 

Előzmény: lenes (1522)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1525
Kizárólag arra, hogy földrajzilag hol vagy?
Előzmény: XX Hajek 1100 (1524)
XX Hajek 1100 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1524
Mire vagy kíváncsi?
Előzmény: Törölt nick (1516)
Jesu Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1523
Dobj egy levelet az itteni címemre a telószámoddal 1-2 nappal elébb, hogy jönnél.
Előzmény: Törölt nick (1521)
lenes Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1522

Kedves Pelletdoktor !

 

Azt szeretném tudni hogy a 100 km-es üzembehelyezési távolság március 1-i határidő csak a ti gépeitekre vonatkozik vagy  más pelletes gépre is?

 

Kösz!

Előzmény: Törölt nick (1515)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1521

Mivel ismereteim szerint számítógépes szakember vagy neked nem okozott fejtörést, én is így tudtam. De rájátszás volt a dologban.

A csapatban már csak "Minősítő biztonsági felülvizsgáló mester" kerülhet.

Az ár, mint világos a kinyilatkoztatásból, országosan egységes!!!!

Ezzel az árral lehet versenyezni. És ingyen is lehet üzembe helyezni. Aztán aki értékesít is, adhatja bónuszként.

Csak drágábban nem.

Hát Ő? Ilyen!

Ha Baranyában járok összefuthatnánk egyszer, biztosan hasznos lenne.

Előzmény: Jesu (1519)
Jesu Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1520
Amúgy meg:

Tapasztalatilag kijelenthetem, hogy Bigbag zsákban valóban véges a tárolás lehetősége. Így, ~2-2,5 év tárolás után észrevehetően morzsolódik az anyag. :(
Tárolás helye: abszolút száraz raktár.

Felvetődik bennem, hogy a csomagoláskor szerteszéjjel lyukasztott PE/PP zsák is hasonló lehet, hiszen a pára ott is bejut. Részemről sajnálom, mert tétel vásárlásánál nálam bizony 3-4 évre szól az "adag", így a tárolás problémássá válik, kisebb tételben kell vásárolnom VAGY nagyobb társasággal kell közösen beszerezni, mint eddig. Ez utóbbival nem lesz gond úgy látom, máris 3-4 emberrel több van a környezetemben, mint felhasználó.
Jesu Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1519
Amúgy meg marhaságnak tartom ezt a 100km-es korlátozást, mert csúnyán versenykorlátozó és ez miatt visszaélésekre adhat okot.
Persze ha készül egy elfogadható egységes ártáblázat, akkor akár működhet is. De még így is érdemtelenül helyezhet előtérbe olyan embereket a dolog, akik lehet nem épp a legalkalmasabbak.

Milyen végzettséggel, kvalitással lehet vki tagja ennek a brigádnak? Hogy megy ez? Merthogy "hallani" érdekességeket ezzel kapcsolatban. (biztos tudod kire gondolok...)
Előzmény: Törölt nick (1515)
Jesu Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1518
Ebben tévedsz. Nem a szervizes adta ki.
Amúgy ilyen gagyi védelemmel van ellátva, akkor nem kell csodálozni, hogy közkincsé válik...
Előzmény: Törölt nick (1515)
lenes Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1517

Sziasztok!

Van arra esélyem hogy a A1-es kandallóbetétem ne kormolódjon el azonnal?

Köszi a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1516
A történetet megküldheted privátban is. Lehet, hogy jó lenne a további esetek megelőzése végett.
Előzmény: XX Hajek 1100 (1511)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1515

A beüzemelők nem adnak semmit.

Nem kereskedők, Ők szakemberek, és a tudásukkal állítják be a helyi sajátosságoknak megfelelően a berendezéseket.

Persze ez nem tartalmaz semmilyen alkatrészt.

És megint általánosságban elitélsz, mindenkit egy emberrel nyert tapasztalatod alapján. Az sem tűnik egészséges gondolatnak, mikor valaki baranyába, Borsod megyéből hív beüzemelőt.

Na ennek lehetőségét erőlködök most megszüntetni, többek között a te panaszod miatt is. ( kód továbbra sem publikus, bár a felemlegetett ember neked simán kiadta telefonon, lévén nem akart "odafáradni" javítani. Ugye nem tévedek?

Épp ezért kérlek ne publikáld, mert a nyilvánosságra hozatala többet árt a gyártónak, mint használ a fogyasztónak.

Március 1.-től 100 km körzeten kívűl nem helyezhet üzembe semelyik üzembe helyezési jogosítvánnyal bíró viszonteladó.

Neked is az volt a baj, hogy megegyezett a kereskedő az üzembehelyezővel.

Ennyit a te dolgodról.

 

Nem ellensúlyozzuk mással a kieső bevételt, a számitás az, hogy többen igénybe veszik a lehetőséget.

Ha kéritek konkrét eseteket is publikálhatok, elfuserált esetekről.

 

Ugorgyunk!

 

"Ha ez igaz, akkor hogy lehetséges az hogy az én kazánomat 380-Km-ről jöttek "beüzemelni"?.

 

Nem tudom ki vagy, de a helyzeted megegyező a JESU által megtapasztaltakkal.

 

És csak oly szépen írjatok mint Én.

Irodalmi nyelvezetben, a "nemi élet" fortélyos felemlegetése nélkül.

A berendezéseket meg használjátok egészséggel.

Előzmény: Jesu (1512)
Jesu Creative Commons License 2009.02.23 0 0 1514
Igazad van, elnézést, nem akartam álltalánosítani, de benne van a pakliban...
Előzmény: digium (1513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!