Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
31260-ban ezt kerdezted: Ha most, tételezzük fel megtamadna minket egyszomszed orszag, miénkhez hasonlo adottsagokkal,(ill olyan talán nincsen, mind tulhaladott) mekkora lenne a légvédelem esélye?
Az utolso mondatom erre valasz.
T-64: igen, en is azt irtam, hogy azt nem lehetett megvasarolni. Es igen, effektiv pancel vastagsag, mert szerintem annak van ertelme. Es igen, a tobbretegu (szendvics) pancelzat a T-64-en jelent meg, de mar regota nem titok az annal ujabb (1985 ota sorozatgyartott) reaktiv pancel se.
De akkor egy reszletesebb valasz a kerdesedre: azt ugyan nem tudom, hogy hany KUB utegbol all az osztaly, de valoszinuleg 3 vagy 2. Egy ilyen uteg 8 km magassag es 25 km tavolsag jellemzokkel mukodhet. Tehat ha eltekintunk attol, hogy neha alszanak a katonak, es neha javitani kell a technikat, akkor 3 db, egyenkent 25 km sugaru korben tudnak tuzet nyitni 1-1 celra. Ami ezen kivul van, oda legfeljebb Mistral jut, ami 3000 m felett hatastalan, tehat a tamado kenyelmesen elrepulhet folotte.
--Szovjet hadsereg: T-64B/T-80B: 600 mm-es torony homlokpancelzat
Ez rettenetesen eltúlzott érték! Valójában alig van különbség a T-72M1 és a T-64A,B,T-80B védettsége között. Ami ebben a példában lényeges az inkább a T-64/80 sokkal fejlettebb tűzvezetőrendszere, illetve, hogy a szovjetek jobb lőszereket kaptak mint mi.
A nephadsereg reszben szovjet szandek alapjan mindig regebbi eszkozoket kapott mint a szovjet hadsereg, masreszt viszont Magyarorszag probalta a leheto legolcsobban meguszni a katonasagot, ezert sok esetben tobbe-kevesbe erosen "javasoltak", hogy mit vegyunk.
Nehany pelda:
-Szovjetunioban 1973-ban alakult az elso OSZA ezred, hozzank a hideghaboruban nem jutott el (utana termeszetesen fel sem merult).
-Krug: 1964-ben rendszeresitettek SZU-ban, es 1981-tol volt nalunk (a VSZ-en kivul soha nem kerult)
-A 70-es evek vegen nagyjabol ezeket lehetett megvasarolni a Szovjetuniotol:
--Szovjet hadsereg: T-64B/T-80B: 600 mm-es torony homlokpancelzat
--VSZ hadsereg: T-72, 410 mm-es torony homlokpancelzat
--barati (pl. arab) hadsereg: T-62, 240 mm-es torony homlokpancelzat
Honvedseg: valoszinuleg Szlovenia legyozne minket, minden mas szomszed biztosan. :-(
Hát ez van nekik, ebből kell főzni. A semminél jobb, a két hordozó + Daringok is előrelépés ahhoz képest, ami eddig volt a briteknek. Nekik nincs cirkálójuk, nem tehetnek be egy Kirov/Slava vagy Ticonderoga szintű hajót. 6db Daring van, ha ebből 2 rotálódik, akkor is marad 2-2 Daring per hordozó. És amíg nincs kész a POW, addig a QE-t kísérheti több is. A Type 23 fregatt, ha némileg elavult is már, jó sok van, azokon is van egy 32-es SeaWolf VLS, szóval +rétegnek biztos visznek belőle párat.
Állítólag a V-22-nek van/lesz(?) AWACS verziója, ami fel tudna szállni a QE-ről, addig marad a Merlin spec változata. Opciók:
* Rotary Wing. An AEW derivative of the Agusta Westland EH101 Merlin helicopter * Tilt-Wing. An AEW derivative of the Bell-Boeing V-22 Osprey * Fixed-Wing. A UK variant of the Northrop Grumman E-2C Advanced Hawkeye"
(gondolom utóbbi a katapult hiánya miatt valószínűtlen, szóval marad heli AWACS/esetleg V-22 és az F-35-ösök)
Persze ez inkább tényleg akkor fontos, ha a britek valamilyen Falkland szerű kisebb konfliktusba keverednek, NATO hadműveletnél gondolom kapnának AWACS kíséretet/egy US CVBG közelében hajóznának...
Az angol CV baja az, hogy önállóan alkalmatlan hadviselésre, nincs hozzá AWACS. Ha parti bázisról nem tud E-3 közelében üzemelni, akkor semmit sem ér az én szememben a nagy QE...
"Trottyikám!Mit változtat ez a tényeken?Igaz vagy nem amit írt? Igaza van vagy sem?Igaz. Akkor fogadd el. A fiatal sem buta de ha élt benne a rendszerben és te is éltél akkor mit kérdezősködsz trotykám? :-)"
A problema ott van ( ha nem tunt volna fel ) hogy nem tenyekrol hanem ERZELMEKROL cukormazzal bekent EMLEKEKROL beszel a fiatal ur. Es mindezt azert mert nem elt akkor ( nagy valoszinuseggel ) hanem maximum az iskolapadot koptatta.
Amugy meg miert ne kerdezoskodnek. Tudod ez egy ilyen nyilt topik ahol elmondhatod a velemenyed kerdezhetsz valaszolhatsz normal emberi modon. Ugy hivjak komunikacio.
Neked mi ebben a furcsa ? Mi a problemad vele ? Valami bant ?
A selejtgyár azért túlzás. Ha az 1970-es Nizzai és az 1971-es Monacói buszkiállításon díjazott Ikarus 250-re gondolsz, akkor annak 1973-ban megkezdték a sorozatgyártását. Ez tény. És ne gyere azzal hogy a sorozatgyártott buszok műszaki paramétere különbözött-e vagy sem a kiállításon díjazott-tól. A mostani nemzetközi autószalonokon bemutatott koncepcióautók se egy az egyben kerülnek sorozatgyártásra.
Én nem védem az elmúlt rendszert, de azért valótlanságot se kéne állítani.
A mezőgazdaságot meg aztán tényleg ne akard nekem bemutatni, azt elég jól ismerem. Az adottság egy dolog, Ukrajnának és a Szovjetuniónak is jó adottságai voltak, mégse tudta sokszor még betakarítani és eltárolni se rendesen a megtermett gabonáját. Szervezés, hozzáértés, szakértelem, érdekeltség, technika, technológia. A termelési technológia technikai részének nagyja az nyugatról jött, mert az volt a legfejlettebb.
És igenis korszerűen termelt a magyar mg. akkoriban.
És nem minden termékét a Szovjetuniónak, KGST-nek adta el.
Mellesleg ez tényleg nem Légvédelmi téma, úgyhogy én be is fejeztem. :) :) :)
Az írtam hogy az Ikarus is termelt nyugatra. Ami igaz is.
Ha tovább folytatnám, ami nem a topik témájába való, volt egy Ikarus Egyedi gyáregység, ami pl. aránylag nagy darabszámban (nem ezres darabszámban évente, de nemis pár darabot) gyártott pl. Svédországba, ami ugye szerinted is nyugat. Görögország sem KGST tagország volt. Pár 100db az USA-ba is készült, nem kell kioktatni, tudom hogy abba építettek nyugati fődarabokat, amit az USA-törvények is előírtak. A gyártott darabszám zöme a KGST-be ment, főleg a Szu-ba és az NDK-ba.
Nekem mondod ! Enekeltem en is ket. Aztan mar tizeneves koromba mar nem annyira lelkesen. Akkor mar divat is lett "ellenzekinek" lenni ami nem volt mas mint a rendszer kopkodese fuggetlenul attol hohgy akkor meg semmit nemtudtunk a rendszer tenyleges mocskossagarol csak azt tudtuk hogy a boltok kirakata meg a becsempeszett Quelle katalogus kozott oriasi a kulonbseg es nyugaton mindenhol kolbaszbol van a kerites.