Még van, de idén magára hagyom, azt hiszem...pedig most olyan szépen éled. De igazából csak infúzión tartva marad szép év közben, úgyhogy vonz a gyerekek miatt is, hogy ne kelljen összefújkodni, meg a fene sem bírja idegekkel ezt :) Azt gondoltam, hogy nyár végén leirtom, aztán szeptemberben jöhetnek magágy előkészítő géppel - úgysem vagyok elégedett az egyenetlenségekkel - hátha azzal kisimítják rendesen. Aztán elvetem a Toscanat majd :) Csak ezt meg sajnálni fogom év közben, mert tavaly egész jól sikerült mindent visszavernem és nem mutatott rosszul, de ehhez folyamatos készültségben kellett lenni..
Nekem az egyik "sarkanytú" forgó részénél megadta magát a múlt ősszel pedig nedves taéajon tologattam. (Lehet, hogy a lendület votl túl nagy amivel belevetettem magam a munkába :) ) Rendeltem egy új fejet és mivel kompatibilis az előzővel így még donornak ott van ha gond lenne a mostanival is
Sziasztok, láttam, hogy páran kerestetek Toscana fűmagot. Nekem az őszi füvesítésből van még kb. 150m2-re elegendő mennyiségem a hozzá tartozó Scotts műtrágyákkal együtt (Starter, Spring&Summer, Pre-Winter). Annak örülnék a legjobban, ha valaki vevő lenne ezekre így együtt. Helyileg Budaörs, de előre utalás után postával/futárral is tudom küldeni. Amennyiben érdekel valakit, az email címem a profilom alatt publikus.
Van már ilyen egy helyen a házam előtt de kicsit hiányos. Van két szép kutya és sajnos sikerült nekik még az elején ki kaparni . Na oda kell egy kevés . Viszont most másfél éves és most látom milyen szép lenne ha nem lenne foltos. Az udvar többi része még épp hogy zöld de inkább sárga ez meg mintha nem is lett volna tél. Úgyhogy maradok ennél
Akkor jó felülvetésre a Toscana fűmag, ha zárt gyepet tud képezni felülvetés után , mert ha később, pl két év múlva foltos lesz akkor nem szép. Tehát sok maggal valő felülvetést javasolnék. Ez lehet két részletben tavasszal és a következőt nyár végi felülvetéssel is elérni.
Valóban a terület sokszor lett felülvetve, pótolva. De mondjuk épp ezen területek az utolsó vetés szép zöld már. Szerintem öntöznöm kell szorgalmasan és majd visszazöldül. Gondolom a 8 napja elszórt trágyának még nem lehet hatása?
Akkor is lehet foltos tavasszal a gyep, ha sok benne az angolperje folt, pl felülvetés után sokszor csak ez van a pótlásra javasolt rapid csirázási gyorsaságú fűmagos zacskóban. Az angolperje indul legkorábban tavasszal és sötétzöld foltokat tud csinálni, amikor még a réti perje inkább barnászöld hacsaknem kapott őszi felkészítést a téli időszakra, mert akkor minden zöld.
Bocs . Félreérthető voltam. A nálunk az Magyarországot jelenti. Én pedig nem vagyok PRENOR alkalmazott, vagyis én is úgy veszem tőlük ami kell nekem. Poénként pedig, nem tudom mennyi a csomagküldési díj, mert postás sem vagyok.