Keresés

Részletes keresés

murray Creative Commons License 2004.03.01 0 0 320
ez így mind szóról szóra igaz, ahogy leírtad!
Előzmény: kotonovaka (319)
kotonovaka Creative Commons License 2004.03.01 0 0 319
Sajnos az én édesanyám is öt éven át hordta be a pénzét a Baumagba, amit én csak bumerángnak hívtam. De még ez a név sem illik rá, mert ez egy elfuserált bumeráng, ami nem jön vissza. Elkeseredett és heves családi jelenetek zajlottak le éveken keresztül, amikor próbáltuk őt lebeszélni a Baumagról. Nem sikerült.

Azután azt mondtam neki: a te pénzed, te kerested, azt csinálsz vele, amit akarsz! Ha úgy kiszórod az ablakon, mint a kedvenc sorozatunkban, a Csengetett, Mylordban a Lady Levender az ötfontosait, akkor te is kidobálhatod az ablakon a pénzedet. Ki is dobta, mert ebből soha egy fillért nem fog viszontlátni! nemcsak magával tolt ki, hanem velünk is, mert eltékozolta a mi örökségünket!

Sajnos az én édesanyám is a kádári kemény, majd puha diktatúrában szocializálódott, azt hiszi, hogy majd az "állam" segít rajta. Nem fog! De nem is kell, mert legalább ráébred ez a csomó, hiszékeny, kapzsi idős ember, hogy nem szabad bedőlni hangzatos ígéreteknek, nagy szólamoknak, hanem gondolkodni kell, és nagyon megnézni, hová teszi a pénzét. Mert még így is érheti meglepetés!
Hiába járnak a Parlement elé tüntetni, semmi nem fog történni! Kár ügyvédet fogadni, mert még az ügyvédi tiszteletdíjjal is növekszik a veszteség.

Én nem tudom sajnálni a Baumag veszteseit, ép és józan ésszel nem lehetett hinni az ígéretüknek, mindennek van reális ára, amit a Baumag kínált, az nem volt reális.

Jack Lucas Creative Commons License 2004.03.01 0 0 318
Patyi úr jó hírként közöle, hogy az ügyvédek nem sikerdíjért, hanem munkadíjért vállalnák az ügyet.
Számomra - lehet, hogy megint sötéten látom a helyzetet - ez azonban azt jelenti, hogy ők sem biztosak a sikerben.
Ti hogy látjátok?
Előzmény: bukovaribulcsu (316)
sony23 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 317
Sajnos a mi családunkban is van károsult. A nagyszüleim minden unszolásuk, rábeszélésünk elleneré a Baumagba hordták a pénzüket. Most úgy tűnik, hogy egy kisebb lakás ára veszett el. Nekem a szerény véleményem az, hogy ebből a pénzből nem láthatunk vissza semmit, vagy nagyon keveset.

Nem is értettem, hogy hihetenk egy olyan cégnek, ami 2-3x-os kamatot igér, a többi bankkal szemben. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mikor egy Görögországi út mindenhol 100,000 FT., de egy cégnél csak 20,000.

Amikor kérdeztem a nagyszüleimet, hogy milyen igatlanokba fektette be a Baumang a pézüket, akkor felsoroltak egy 5*-os szállodát, téglagyárat, tüzéptelepet. Én meg feltettem maganak a kérdést léteznek-e egyátalán ezek, vagy ha igen, akkor a Baumag tulajdonában vannak-e? Azzal próbáltam győzködni csökönyös nagyszüleimet, hogy én is modhatom azt, hogy Kaliforniában van egy nyaralóm. Ki tudja ezt bizonyítani. igaz az a közmondás: messziről jött ember azt mond, amit akar. Baumag is ezt tette. Felsorolt pár jóhangzó ingatlant, ami állítólag a tulajdonába van és ezt bevették a befektetők. Másrészről szerintem ezek összértéke közel sincs a 40 milliárdhoz!!!

Másik, amit sohasem értettem:a befetetők döntő többsége nyugdíjas. Amikor erről faggattam a nagyszüleimet, ők erre csak azt mondták: a fiatalok elherdálják a pénzt. Mi csak szomorúan ennyit montunk: most nem ezt tettétek ti is?!?!?!

A többévnyi győzködés eredménytetelnsége letettünk nyagyszüleink meggyőzéséről. És ők még ezek után is hisznek abban, hogy valaha is viszontlátják a pézüket.

Nekem az a véleményem és lehet, hogy fáj kimondani, de megérdemlik. Mert lehet, hogy mi fiatalok elherdáljuk kocsira, utazásra szórakozásra a pénzt, de legalább van autónk és utazhatunk. Nagyszüleimnek meg van egy csomó papír a kezében, amit milliókért vettek és nem érnek vele semmit. ezzel az erővel az ablakon is kiszórhatták volna a pénz!

Kis öröm az ürömben, hogy legalábba három éves meghosszabításról szóló szerződést nem írták alá és reméényeim szerit feljelentést tettek a rendőrségen.

bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.03.01 0 0 316
>Ja, és milliónként 15 ezer, ha NEM nyerünk.

Plusz a perköltség 60 ezer, plusz a szakértők költsége plusz a végrehajtás költségei stb.

Az ügyvédeknek persze akkor is jó üzlet lesz. :-(

Előzmény: Jack Lucas (309)
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.03.01 0 0 315
Persze, hogy nem érti!

Önnek alapvető ismeretei hiányoznak Silan úr! Mert Ön a kapitalizmut kommunista brossúrákból tanulta.

Menjen vissza kb. az első világválságig (1930) a történelmi tanulmányaiban. Vegye át az anyagot újra, aztán folytathatjuk a vitát!

Előzmény: Silan (312)
Doncartouch Creative Commons License 2004.02.29 0 0 314
Kedves Silan!

Az ingatlanbefektető cégek csakúgy, mint a bankok, bizalmi elven működnek. Ez annyit tesz, hogy kiszámolják, nagyjából a vagyonuk pl. 5%-át kell likvid formában tartani. Ehhez még általában hozzászámolnak valamennyit a biztonság kedvéért, teszemazt ez a biztonsági rész legyen 3%. Ekkor a cég a vagyona 92%-át befekteti, ingatlant, telket vásárol, építkezésbe kezd, új vállalatokat alapít, stb. Ebben az esetben azonban ha hecckampány indul a cég ellen, az adott esetben szilárd pénzügyi háttérrel rendelkező vállalat is fizetésképtelenné válhat, mert hosszú távú befektetéseit nem, vagy csak nagyon nagy áldozatok árán tudja pénzzé tenni. Szerinted "az államnak semmi köze ahhoz, hogy melyik vállalatnak hogy megy a sora." Akkor miért segítenek RENDSZERESEN a bajba jutott bankoknak? Mert meg kell őrizni a bankrendszerbe vetett bizalmat, különben összeomlana az egész. Ennyi erővel az ingatlanbefektető cégeket is kisegítheti az állam.
De én nem ezt kívánom, mert akkor folytathatnánk, hogy a kocsmárost, meg a könyvkötőt, meg a bányászt is kisegíthetnék, ha pénzügyi nehézségeik támadnak.
Hanem szerintem az lenne (/lett volna) a megoldás, hogy amikor még csak pici hógolyó volt az ügy, nem ekkora lavina, akkor kinyomozni, van-e alapja a "figyelmeztető" leveleknek, kósza mendemondáknak. Ha nincs, elkapni a tettest (heccelőt), és bíróság által elmarasztalni. Ha van, körülnézni a Baumag háza táján, szükség esetén zárolni a vagyont, és a befektetők pénzét biztonságba helyezni. De úgy tűnik, ebben az országban csak akkor látnak hozzá valamihez, MIUTÁN megtörtént a baj (lásd. Bécsi út).
Mindenesetre a lehető legjobbakat kívánom Baumagos kisbefektető társaimnak!
DC

Előzmény: Silan (312)
mari111 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 313
Sajnos nem tudtam elmenni. Hálás lennék,ha valaki összefoglalná a történteket./hátha mást is érdekel/
Patyi úr megoldotta a számitógép problémáját?
Silan Creative Commons License 2004.02.29 0 0 312
Sajnos annyira zagyva a hozzászólásod, hogy semmi érdemi információt nem lehet leszűrni belőle.

Az államnak nem az a dolga, hogy bajba jutott vállalatoknak segítséget nyújtson. Ha egy vállalat bajba jut, akkor menjen nyugodtan csődbe és szűnjön meg. Ez a dolgok rendje. Kapitalizmusban élünk, nem államszocializmusban, ha nem vetted volna észre. Az államnak semmi köze ahhoz, hogy melyik vállalatnak hogy megy a sora.

Ha törvénytelenség történt, az már természetesen az államra tartozik, hiszen az állam dolga, hogy a törvényeket betartassa. De egyelőre nem világos, hogy a Baumag esetében történt-e törvénytelenség.

Azzal pedig csak magatok ellen dolgoztok, ha törvénytelen akciókkal fenyegetőztök (parlament blokád alá vétele és egyéb agymenések). Ha így folytatjátok, legközelebb már a rendőrök fognak titeket elhurcolni a Parlament elől.

Előzmény: bukovaribulcsu (306)
Gege.of.PeT Creative Commons License 2004.02.29 0 0 311
btw ki az a 3 muskétás?
Előzmény: Jack Lucas (309)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.29 0 0 310
Jaj.jaj.......

Neharagudjatok. Nekem váratlanul az ellenkező irányba kellett mennem. Most értem csak haza. Megnézem a képeket.

Kulacs

Előzmény: negyvenketto (303)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.29 0 0 309
Ja, és milliónként 15 ezer, ha NEM nyerünk.
Előzmény: karimax (307)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.29 0 0 308
Igen, ez százalékosan hangzott el a helyszínen, az RTL Klub számolta át konkrét összeggé, az talán jobban eladható.
Előzmény: karimax (307)
karimax Creative Commons License 2004.02.29 0 0 307
Az RTL nyúlfarknyi snitjében elhangzott hogy 3 sztárügyvéd 600 M Ft-ért vállalja az ügyet a befektetők érdekeiért. Nyert per esetén újabb 600 Mill. Ha jól számolom ez a befektetők követelésének 1,5 + 1,5%-a. Tehát milliónként 30 ezer ha nyerünk? Szerintem hajrá. Kérdés van-e még rá fedezet a szövetkezeti vagyonból a befektetőket kifizetni.
bukovaribulcsu Creative Commons License 2004.02.29 0 0 306
Tisztelt Silan,

hozzászólásaid csak arról győznek mag, hogy alapvető információnak nem vagy a tudatában.

>Még ha születik is újabb törvény az >ingatlanbefektetési szövetkezetekről , annak nem >lesz visszamenőleges hatálya, így rajtatok nem segít.

Ez pont forditva igaz.
Nem azt várjuk, nem is vártuk, hogy ez a törvény megszülessen.
Sőt! A baj, hogy megkésve, rosszkor, rossz időben hozták, és nem voltak elég körültekintőek a megfogalmazásában, a bevezetés módjában a kisbefektetők érdekeire. Főleg az volt a baj, hogy el kezdték terjeszteni, hogy az ingatlanszövetkezetek valami törvénytelen dolgok. Sajnos sokan ezt komolyan vették és el kezdték szaporán kivenni a pénzüket.

A Baumagnak, mint egy jól prosperáló vállalatnak temészetesen akadtak ellenérdekeltségű üzletfelei. Azoknak például, akiknek régen fáj a foguk az ingatlanaira, egyéb módon keresztezte a számitását. (Nekik állott érdekükben pl. azoknak a jóindulatú figyelmeztető levelek küldése.)

A vállalat olyan hajóhoz hasonlit, amelynek a váratlan kedvezőtelen széljárások miatt elfogyott az üzemanyaga. Sértetlenül el is lehetne vontatni a kikötőig, fel is tölthetnék a tengeren de, ha nem kap segitséget, kénytelen saját magát elltüzelni.

Segitséget csak az állam tudna adni, az állam, amely felkorbácsolta az ellenszelet.

De nincs olyan rossz, aminek nem volna haszonélvezője. Ilyennek tűnsz Te is.

Előzmény: Silan (279)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.29 0 0 304
Lehet, hogy én leszek a gyorsabb. :)
Szóval negyvenkettő és Jack harmadik típusú találkozása megtörtént, de a ló farka alatt nem láttunk más ismerőst.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Az RTL riportban mi is ott ácsorogtunk jobbra hátul, amikor Blénessy beszélt. :))

negyvenketto Creative Commons License 2004.02.29 0 0 303
A demonstráció képei az alábbi címen érhetőek el:
(jelenleg még töltődnek felfele)

http://kep.tar.hu/negyvenketto/index.phtml?aid=27631454

Kulacsos, mari111 ott voltatok? Sasoltuk a ló farát, de nem láttunk titeket Jackkel.

42

negyvenketto Creative Commons License 2004.02.29 0 0 302
Már töltöm fel a képeket...
600byte/sec
Előzmény: Jack Lucas (301)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.29 0 0 301
Baulek Creative Commons License 2004.02.28 0 0 300
Kulacs kolléga újabb hőstette folytán az Ablak hangja is fölkerült a lapra mp3milag.
Előzmény: Baulek (295)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.27 0 0 299
ma este M2 ABLAK 20 óra 40-kor.
Ismét Bmagolnak.
kulacsos Creative Commons License 2004.02.27 0 0 298
Bocs :

"arra kell várnunk, hogy hirdetés útján keresik" (mármint az üzletrész szerződéseket)

De megindult a kommunikáció :

http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/nyilatkozat.html
http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/ablak_level.html

ugylátszik nagyon eltalálták valamivel a T. Urakat..... hm....

Előzmény: kulacsos (297)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.27 0 0 297
Szia

Csak azért időnként nézzél fölfelé is, mert azt mondják, hogy az áldás fentről jön......:-)).

A Sasavári kastélyszállón kívül van még valami eladnivalója a Bmag érdekeltségeknek???
Legegyszerűbb lenne meghirdetni az egész cégbirodalmat egyben az összes üzletrész-papír befogadását megfejelve tíz-húsz milliárddal (a kötelező befizetések miatt készpénzben) és ha elkelt az egész, akkor utánam a vízözön......

Mostmár csak arra kell várnunk, hogy hirdetés útján keresik, sőt licitálásra kényszerítenek bennünket a vásárlók, akkora lesz a kereslet ??? :((


Előzmény: Jack Lucas (296)
Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.27 0 0 296
Azt hiszem, mégis ott tudok lenni a ló farkánál!
Sőt, pár hónapja kifejezetten úgy érzem, hogy ott vagyok... :(
Baulek Creative Commons License 2004.02.26 0 0 295

Megjelent a 12. Tagtájékoztató a:

http://www.tar.hu/baulek/index.html
http://baulek.tripod.com/index.html

lapon.

Továbbá Kulacs kemény munkájának köszönhetően az Élesben hanganyaga is mp3-ban. Az audiovizuális változattól a ménkü nagy fájl miatt eltekintettünk.

A vasárnapi Kossuth téri 15 órai tüntetőtalálkozó hangosítását sikerült jobb minőségben megoldani.
A dolog viszont elég költséges volt ezért kéretik kissé hozzájárulni ha lehetséges némi pénzadománnyal...

Az Ellenörző Bizottság, ami most éppen nincs is (jogilag) visszaszerezte egykori irodáját de mindenféle eszköz nélkül, úgyhogy az elérhetőségek kérdése még megoldatlan.

Ha valaki a csapatból rá tudná küzdeni Patyi úr gépét a pl. freemail elérésére (Windoz, modem) az nagy szolgálatot tenne a kommunikáció ügyének...

kulacsos Creative Commons License 2004.02.26 0 0 294
Eladó az egész Világ......???

http://ertekpapir.baumag.hu/main/ertekpapir/hirdet.html

Jack Lucas Creative Commons License 2004.02.26 0 0 293
Ez úgy lenne vállalható, ha legfeljebb 15-25% értékben lehetne beszámítani a lejárt követelést, a többit készpénzben kellene kiegyenlíteni.
Ha teljes értékben beszámítható a lejárt követelés akkor igen nagy GÁZ van!
Előzmény: Peka (291)
k.justus Creative Commons License 2004.02.26 0 0 292
Balázsnak ez az új agyszüleménye bűzlik!
Nagy a gyanúm, hogy néhány bennfentes most jól fog járni:
- vagy azért, mert visszakapja a pénzét,
- vagy olymódon, hogy másoktól olcsón vásárolt lejárt szerződésekért vagyonhoz jut.

Peka Creative Commons License 2004.02.26 0 0 291
Bele gondoltatok?
Ha "A" megveszi az egyik ingatlant 10 millió Ft értékű, lejárt Baumag-szerződésért, akkor a szövetkezet "B"-t ezzel a 10 milliós papír csomaggal fogja kárpótolni?
Vajon nem soron kívüli kifizetésnek minősül egy ilyen akció "A" számára? Hiszen ő megkapja a szerződése ellenértékét!
Előzmény: Jack Lucas (286)
kulacsos Creative Commons License 2004.02.25 0 0 290
Szia !!

Nem én árulom, de Hazai Péter nekem is azt tanácsolta, hogy hirdessem meg, ha el akarom adni. Szerintem a honlapot nem lenne szabad e célra felhasználni, egyébként is az alább felsorolt agályaidat csak folytatni tudnám a PROGRAM koncepcióval kapcsolatban. Telis-tele van jogi buktatókkal, korrupciós melegágy-matracokkal. Egy Balázs féle átnem-gondolt marhaság, de hol vannak ilyenkor a tanácsadói???.
És ezt postázzák ki mind a 12 ezer érintettnek.
Szörnyű.

Amint látom Budapesten már csak a Dohány utcai iroda müködik Bmag honlap alapján. ( a többi iroda már értékesítva lett ?? )

Tegnap az Élesben Garamszegi zsaruszóvivő úr 1-2 hét mulva igérte a nyomozásuk megállapításának eredményét. Ezen most sokminden múlhat, mert ha gyanúsítottat találnak, akkor bizony minden elképzelt konstrukciónak annyi, és mehetünk látogatóba a Gyorskocsi utcába, és mident zárolnak(ha ugyan lesz még mit zárolni)

Jack Lukas -nak: nem tudom ki volt a betelefonáló hölgy, azt mondta sokan ismerjük (ki ismerte meg???) de szerintem a Kulcsár üggyel és a PSZÁF keltette botrányokkal összehozni egy kicsit merész politikai kalandorkodás. Habár ki tudja........mert ha így van, akkor az már nekem is sok.

De szívesen összehoznák egy tájékozódó megbeszélést Dr Bárándy által vezetett ügyvédi team és a lemondott Bmagos tisztségviselők között.

Kulacs

Előzmény: Baulek (289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!