Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3333

Párd!

 

Nem tudom, én csak azt adtam tovább amit nekem mondtak...

 

Kmoly!

 

Ok...

Válaszként csak azt tudom mondani mint amit Párdnak.

 

Az "A" kategóriák részletes eredményértesítőjét felraktam a http://szakeee.atw.hu -ra.

 

Előzmény: Párd (3327)
monómanó Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3332
Monómanó rászabadult a netre 2.rész: friss benyomásaim a Rezét Kupáról. Jó időben, jó helyen, jó szervezéssel lebonyolított kifogástalan rendezés.(Szerintem.) A terep simaságát ellensúlyozta a pálya hossza és a süppedős homok illetve az iránymeneteknél a sok letört fenyőgally meg toboz. A terep egyhangúságát a számos feladattal sikerült feldobni. A domborzat, a növényzet meg a tereptárgyak azonosításával minden korrekt módon megtalálható volt, így a tényleges erőnlét és észenlét dönthetett a csapatok helyezésében. A gödörjárásnál elkövetett baklövésünket a Rendezővel egy pillanat alatt sikerült megnyugtatóan tisztázni: el kellett volna olvasnunk a térképen a jelmagyarázatot, akkor nem vesszük le a „kis mélyedés”-t , amit én konyhanyelven „lapos gödör”-ként szoktam nevezni. Az efelett érzett bánatomat kitűnően orvosolta a viadal végén elfogyasztott néhány pohár igen finom forralt bor. Messziről jött ember azt mond, amit akar, de a verseny eredményhirdetését a legritkább esetben tudja kivárni. Várom az értesítőt, a RENDEZŐKNEK meg KÖSZÖNET és GRATULA!  

monómanó Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3331
Kis fáziskéséssel a Tavaszi Kupá-ról: Jó „kis” verseny volt. Az 590 m szintkülönbségbe majd’ belepusztultam, de a fiúk mentek, mint a gép, így én sem maradhattam le… A terep ellenállt a meghódításának, talajközeli (meg e fölötti) szúrós dzsindzsákkal védekezett a betolakodók ellen. Fel nem buktam ugyan, de néhány szitok bizony elszabadult… A pontok kellőképp nehezek voltak, azonosításuk odafigyelést igényelt. Sajna, az 5-ös pontnál egy bóját nem vettünk észre, s persze ez volt a „jó” bója. Az egyenes itiner a négyes kereszteződésig teljesen követhető volt, itt azonban elvesztettük a fonalat, csak három utat találtunk, pedig többször nekifutottunk. Ez lett volna a visszafordító, emiatt vették volna ki a rendezők az értékelésből? Remélem, a szöveges értékelésből majd kiderül, mert nagyon érdekelne! Végül K.J. csapattársam lélekjelenlétén múlt, hogy így is sikerült megcsinálni, bár az önbizalmunk izmosításán kívül más haszna nem lett. A kötelező út jelölése nem volt szerencsés, biztos nem így akarták a rendezők sem, mert az általános menetutasításban még pont azt írták, hogy: „a bejelölt kötelező útvonalat szaggatott vonallal rajzoltuk be, hogy minél kevesebbet takarjon a térképből és ne nehezítse a térképolvasást”. A szándék jó volt, a kivitelezésbe valami bezavart. Apropó, egy kérés a jövő TK-ra nézve: az általános menetutasítást légyszi függesszétek ki a rajtban, mert néha fontos dolgokat tartalmaz, és tapasztalatból tudom, hogy elrajtolás után a legritkább esetben van idő alaposan végigolvasni. Végeredményünk: nem kis bosszúságunkra „sikerült” 2 hibaponttal lecsúszni az ezüstről. C’est la vie, mondaná a művelt francia, ám mivel sem előbbi, sem utóbbi nem vagyok: GRATULÁLOK A RENDEZŐKNEK a jó rendezéshez és a VERSENYTÁRSAKNAK a jó szerepléshez!

(U.I.: Teca Mamánál megrendeltük a jövő évi babgulyást.)

CUFI Creative Commons License 2005.04.10 0 0 3330
gratula a technikai kivitelezéshez, igen így kell csinálni :))
A szintekről: ügyeltem a pontos + idők hozzáadásához. Szerintem az erőnléttel van baj :(
Úgy versenyeznék már.....
Pulp készülj!!!
kmoly Creative Commons License 2005.04.09 0 0 3329

rezét nagyon jó volt,

 

:o) csak elfelejtettek az időhöz cca 5 percet hozzáadni, szerintünk minimum 50 méter szint volt, csak nekünk sem volt kedvünk megszámolni, mindenesetre akkor egy helyezéssel előrébb lennénk,

 

komolyra fordítva a szót: igen, ilyen egy jó rendezés.

 

kmoly Creative Commons License 2005.04.09 0 0 3328

szakee,

 

nem pontosan így volt, bár nem én óvtam és hibátlanul is összehoztuk, de igaza volt:

a kötelező útvonalként bejelölt vonal szinte minden tereptárgyat elfedett, elég vastag pirossal volt rajzolva, ki sem látszottak pl. a gödrök és az útvonal végén ez még jobban megnehezítette a tájékozódást. ilyenkor meg szokták szakítani a vonalat a tereptárgyaknál.

Előzmény: Törölt nick (3326)
Párd Creative Commons License 2005.04.08 0 0 3327
És mi történt az egyenes itinerrel?
Előzmény: Törölt nick (3326)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3326

Nem tudom itt érint-e valakit de hátha...

 

TEDOT-TEGYOT kiírást és a nevezési lapot felraktam a http://szakeee.atw.hu -ra.

 

Fent vannak a http://www.pi-te.hu -n is, de valamiért nem mindent enged leszedni.

 

A tavaszi kupa részletes eredményeinek begépelése úgy tudom folyamatban van. Egyelőre úgy néz ki, hogy több helyen történtek az előző listában elszámolások, de nem olyan mértékű ami a lényegen változtatna.

 

Egyébként az az egy óvás ami érkezett nem lett elfogadva. A kötelező útvonalnak a végén egy csapat úgy gondolta, hogy bólyának kell lenni. Úgy tudom a kötelező útvonalnak a lényege csak annyi, hogy a rá eső bólyákat jelölni kell, de az nincs előírva, hogy a végéhez kötelező lenne bólyát helyezni. Ezért nem lett elfogadva az óvás, és azzal kapcsolatban ezért nem történt semmi.

 

CUFI Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3325

Hát ha nem voltál ott, akkor hogyan tudsz vélemény alkotni.

Különben nem én óvtam és nem is "bújtattam fel" senkit. Az értékelés kivitelezésében láttam súlyos hibákat. Kevés volt a hozzáértő, szerintem...

Kár, hogy nem jössz K.fehértóra.

"Kivánom a versenyrendezőknek, hogy egy teljesen reklamálásmentes CUFI-t láthassanak 2005-ben :-)" REMÉLEM ELJÖN AZ AZ IDŐ IS!!!

Párd Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3324

Az utolsó mondat. Ami a reklamálókra vonatkozik.

Gondolom az összes többi versenyen személyes példamutatásával fog elöljárni az ügyben.

Kivánom a versenyrendezőknek, hogy egy teljesen reklamálásmentes CUFI-t láthassanak 2005-ben :-)

Előzmény: kmoly (3323)
kmoly Creative Commons License 2005.04.05 0 0 3323
mi a furcsa benne?
Előzmény: Párd (3322)
Párd Creative Commons License 2005.04.03 0 0 3322
Ezt azért egy kicsit furcsa épp Tőled olvasni :-) :-)
Előzmény: CUFI (3316)
WuDu Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3321

CUFI #3313: Mailt megkaptam, én vittem be az adatokat, nálam nem 158 hp-d van, hanem más [más okból kifolyólag], de elment mail szakeee-nak, majd továbbitja valamikor :)

 

CUFI #3316: "Azt viszont nem értem, ha óvást nyújt be valaki és elfogadják, akkor miért marad minden a régiben." Az iitiner óvására áldásunkat adtuk, és senkinek nem számoltuk be, a másikról infóm nincsen.

 

( Magánvélemény: Megkérném, a kedves túratársat, hogy ha máskor panasza van egy túrán, akkor visszafogottabban adja elő mondandóját. )

 

SZAKEEE #3298: A TVtornyot asszem két csapat bemérte, biztos unatkoztak :)

 

bak-ancs Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3320

Nem kell izgulnod, nálunk is a kiírt határidő után "előnevezett"  legalább a mezőny fele. A Rezéten mindig sok csapat szokott indulni, nem hiszem, hogy ez évben másképp lenne. Készülj a bulira - remélem az IFU-sok (ja én is az vagyok :-)) ismét kitesznek magukért...

Remélem már nem vagy úgy elkeseredve a gyenge rajt miatt (a rendezőket meg hagyjuk...) - azért még lehettek bajnokok (és idén a trafóra is megcsappanatak az esélyeink, egyenlőre 12 embert enged el az új vezetőség...)

Előzmény: CUFI (3319)
CUFI Creative Commons License 2005.03.31 0 0 3319
Remélem nem ijesztettem meg túl sok embert, de elég kevés az előjelentkező. Vagy elment a kedvetek a jó bulitól?! A hétvégén kivesézzük még utoljára az idei két futamot és iszunk a szülinaposokra! Az IFU és a REZÉT 30 évesek/együtt/. Isten éltesse Őket!

A Rezét jelentkezési határidő: 04.04.

"rezétember"
Előzmény: CUFI (3316)
kmoly Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3318

elmenekültetek,

aztán ezért kellett a miskolci fiúknak engem locsolkodniuk.

 

Előzmény: tavasztündérke2 (3317)
tavasztündérke2 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3317

Sziasztok !

 

Most érkeztem meg a húsvéti "Nagy menekülésből" ( ti. a szakosztályunk minden évben így váltja ki a nagy húsvéti családi mozgalmakat) . Nagyon jó volt bár az időt azt ne firtassuk.

 

Látom pezseg a topic ..... Sajnálom, hogy éppen egybeesteünk a Tavasz Kupával ( nekem minden kihagyott  verseny szívfájdalom). A BAK meg úgy volt jó ahogy volt, de erről már írtam egyszer.

 

Nem kell veszekedni....így elég ellenségeskedés van a világban , legalább itt ne piszkáljuk egymást :)))

 

Én részemről MINDENKIT szeretek ! Na jóóó.... van akit nem annyira ..de azt is szeretem :))))

 

 

tt  

CUFI Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3316

A pályák különben már kész vannak, független a szombati versenytől.

Nem akarok nagyon megbántani senkit, se így se úgy.

Azt viszont nem értem, ha óvást nyújt be valaki és elfogadják, akkor miért marad minden a régiben.

Szerintem kezdjük túl beszélni a problémákat. Soha nem lesz egybehangzó válasz a gondokra. Minden térképet más-más készít, minden pályát más-más tűz ki. Ha belegondolok, hogy mennyi munka van 400 ember szórakozásának előkészítésében és a sikeres verseny lebonyolításában!? Inkább, hagyjuk...

 

Remélem a Rezéten a "bírálók" otthon maradnak.

 

kóborgay Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3315

vajon mit rejtettél el amit már előre tudsz hogy dícséret illeti? Ugye csak a pontokat?

 

más:

azért kíváncsi lennék a véleményedre, nem baj az ha kijön belőled is! Vállald föl!

Előzmény: CUFI (3313)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3314

Melyik csapat melyik kategória?

 

Megnéztem az összes listát de nem tudtam rájönni.

 

Én egyébként csak felraktam amit küldtek, a kiértékeléshez nincs közöm, így nem tudok erről semmit mondani.

 

Előzmény: CUFI (3313)
CUFI Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3313

Kedves Rendező!

 

Csendes olvasója vagyok a morgásoknak és észrevételeknek. No comment....

A következő verseny "dícséreteire" már előre készülök.

A közölt eredmények remélem csak gyors infók, mert már a kiértékelést követően kértem FP-t és MZ-t, hogy csak matematikai probléma lehet két szám összeadása /12+30= 158?/. Akkor elismerték, de itt nem látom ezt érvényesítve.

Előzmény: Törölt nick (3311)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3312

Küldtem e-meileket az itteni címekre, néhányról azonban visszapattant.

 

Az előbb említett helyre felraktam az eredményeket, a "PITE dolgok"-hoz.

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3311

Tavaszi Kupa első három helyezett csapatok:

 

"A" kategória

 

1. Eltájolók                      összhibapont: 19

2. Katica Tanya Zöldpont összhibapont: 64

3. BGY                              összhibapont: 105

 

"A/36"

 

1. Kárpátok Őre              összhibapont: 26

2. Markazi Horgászok     összhibapont: 96

3. Tiszafa                        összhibapont: 98

 

"A/50"

 

1. Katica Tanya Zöldpont összhibapont: 36

2. Kőbányai Barangolók   összhibapont: 50

3. Partosok (ASE Paks)    összhibapont: 88

 

"A/60"

 

1. Mátrai Gyertyánok       összhibapont: 21

2. METEX                          összhibapont: 74

 

"B"

 

1. Űrtúrista                      összhibapont: 26

2. VVV-Turbócsigák          összhibapont: 87

3. Trió                              összhibapont: 96

 

"C1" (C junior)

 

1. Prérifarkasok               összhibapont: 17

2. Kaposvári Trió             összhibapont: 19

3. Csikovics bárók           összhibapont: 24

 

"C2" (C)

 

1. Négy Vándor              összhibapont: 16

2. Egyetértés                 összhibapont: 16

3. Kutatók                      összhibapont: 16

 

"EC" (emelt C)

 

1. Réti Sasok                 összhibapont: 19

2. Vihogó Csigák            összhibapont: 26

3. Hétdomb                   összhibapont: 41

 

Még ma felrakom a teljes listát a http://szakeee.atw.hu -ra, és akinek tudom elküldöm e-mailben.

 

 

 

kóborgay Creative Commons License 2005.03.30 0 0 3310

dilemmáim

"1. az rendezzen versenyt aki ért hozzá"

mik az ismérvei segíts?

 

"2.a sok induló nem jelent semmit jövőre én sem fogok elmenni az ilyen versenyre"

az indulók száma ugyan nagyon függ az időjárástól de azért az érdeklődést mindenképpen tükrözi, és aki nem megy el az megfosztja magát egy élménytől, egy tapasztalattól ("csak az nem téved el aki otthon marad!")

 

"10000-res térképet igértek ami a versenyre összement 15000-re"

nálunk a bronzjelvényes túravezetőknek sem jelent gondot a térképek méretaránya.

volt olyan verseny régebben ahol az etapok különböző méretarányú térképen voltak megrendezve időmérőtől időmérőig. (de jó kis móka volt) 

 

ha teheted inkább dönts le néhány korsóval,

mérged engedd elfolyni kint a lefolyóval,

kedvedet ne szegje semmi harag,

az erdőben járva az emlék szép marad!

Előzmény: sörösmókus (3302)
kóborgay Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3309

Sziasztok!

Csak úgy monológként írok most mert eszembe jutnak gondolatok a versenyzéssel kapcsolatban.

valamikor még régebben egy "kicsivel" a napsugáron innen és az esőn is már túl még nem volt bajnokság. voltak is kósza gondolatok, hogy jó lesz-e ez nem lesz ebből baj vita (EZ MÉG NEM VOLNA BAJ) veszekedés, és vajon megmaradnak a barátságok?!? jártuk az országot örültünk egymásnak ha találkoztunk a versenyeken, vitáztunk a pályákon, néha talán veszekedtünk is de jó volt újra találkozni. Aztán lett útmutatás majd szabályzat és bajnokság. változnak az idők változnak versenyzők és a szabályzatok is. jól van ez így hiszen haladni kell előre. de mint előbb említettem a bajnokság indítása előtt voltak gondolatok arra vonatkozóan is, hogy lehet-e összemérni erőket egzakt módon úgy, hogy nem azonosak a feltételek (időjárás, évszak, terep, pálya stb-hiszen nem tud mindenki minden versenyen részt venni). jöttek a próbálkozások arra hogy is lehet ezt kiegyenlíteni. vannak is jó kezdeményezések, de azért a "szentnek" maga felé hajlik a keze és a taktikázás nem kizáró ok.

A versenyeket lebonyolításuk után értékelni súlyozni kellene valaki olyan pártatlan személynek vagy személyeknek akik véleményét elfogad minden résztvevő(nem könnyű feladat) a vélemény mint tudjuk mindig szubjektív a mi esetünkben (BAK,TK)

persze ezek a dolgok csak a versenyekkel kapcsolatosan jutottak eszembe jobbítás képpen.

Számomra igazából azt lenne jó látni ha baráti hangulatban vitatkozni tudnánk a szubjektív meglátásokról és meg is hallanánk a másikat. (itt jegyzem meg én sem a könnyű esetek közé tartozom, de kezelhető és tanulható dolog ez)

valamikor amikor még benne voltam a bajnoki versenyek rendezésében sokat tapasztaltam ezeket a gondokat, amióta csak úgy csináljuk a versenyeket kevesebbszer jön elő az indulat.

és már csak egy pár gondolat úgy éjfél feléidézve egy nagy nevettetőt "próbálj meg lazítani,...lazítani" bár én ezt nem tudom tanítani.

aki olvasta talán majd emlékszik, vagy megtalálja hol lehet ezt megtanulni

ossza meg velünk.

bocs a sok dumáért

pulp Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3308
Eddig nem kívántam belefolyni a vitába, mivel egyik versenyen sem voltam jelen, látatlanban pedig nem szerencsés. Viszont van néhány dolog, ami konkrétumok nélkül is szót érdemel. 1. A sokan fogták a tévesztőt=hülye a rendező=ki kell venni elvet remélem senki sem gondolja komolyan, aki igen, ajánlom az Áll az alku c. szenzációs tv-produkciót. Ott is akkor nyersz nagyot, ha egyedül vagy okos. :) 2. Bak-ancsot a legkorrektebb és eredményei alapján a legjobb versenyzők között említeném, aki durván nekimegy, jobb, ha előbb vesz egy mély levegőt, mert különben magát minősíti. 3. Ismét felvetődött egy nagyon fontos probléma. Elég sokan küzdünk azon, hogy a versenyek a sok jó csapat között ne egy egy fésűn, vagy mérésen dőljön el. Két egymás melleti gödörbe bóját tenni ma már gagyi, nagyon fontosak a trükkös, de korrekt feladatok. Bak-ancs dilemmáját én maximálisan értem, hasonló volt a tavalyi Tavaszi Tájoló vitatott pontja annyi különbséggel, hogy ott kétharmad jól fogta, de a maradék hangereje elsöprő volt. Csak remélni tudom, hogy a továbbiakban is lesz annyi gógyi a rendezőkben, hogy kellően trükkös, de korrekt pontelhelyezésekkel szórakoztassák a versenyzőket, a versenyzők pedig eljutnak oda, hogy az őrült fikázás előtt néha önvizsgálatot tartanak. (Abban egyetértek a reklamálókkal, hogy kinek a pap, kinek a papné, akinek nem tetszett a BAK, ne menjen rá. Mint erról némi indulatok között jó régen beszámoltam, a fele versenyre mi sem járunk, mert lutri az egész. Azt viszont nem tudom, hogy ha a BAK fekelistázódik, hova kerülhetnek az általam klasszisokkal gyengébbnek tartott versenyek.)
kmoly Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3307

tényleg fel lehetsz háborodva, ezért segítek eligazodni a topic-olvasóknak a szövegedben:

 

első két pont: bak-ra háborgás,

második bekezdés: tavaszi kupa térképe,

harmadik bekezdés: vélemény valakinek az éterben,

amúgy nem mindegy, mit pötyögsz be, ha virtuálisan vagy kíváncsi az eredményre?

 

apropó: tavaszi kupa.

a negyedik pontnál tévesztőt fogtál? én is. :o) Érdekes véletlen, hogy a többség a másik bóját fogta. Vajon melyik volt a jó? Az elhangzott elvek alapján nyílván az, amit a többség vett le.  

 

a tavaszi kupán sem volt minden tökéletes, de mégis szép időben, fantasztikus terepen túráztunk, versenyeztünk egy jót, ezért köszön a pitéseknek (azért a Jakab-hegyi kilátóhoz máskor vigyetek ásványvizet :o))

 

na jó éjszakát.

a rendező pedig, hidd el, valszeg nem az ilyen típusú versenyzőkért áldozza a szabadidejét és energiáját. 

 

Előzmény: sörösmókus (3302)
bak-ancs Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3306

több mindennel akár egyet is érthetnénk, ha nem ilyen hangnemben adod elő...

egy dologban azonban nagyot tévedsz: a tavalyi Rezéten én elsősorban nem a rendezőkre rágtam be (még ha rajtuk is csattant a pillanatnyi indulat, cufival azóta is jó barátságban vagyunk), hanem a nagyszájú reklamálókra, akik megölik a versenyzést. Van némi fogalmam arról, hogy egy ilyen méretű verseny mekkora munkával jár, így el tudom fogadni a tévedést. És teljesen igaza van turbócsigának:

GYEREKEK, EZ NEM VÉRRE MEGY!!!

 

És azért még (vagy csak azért is :-)):

Szeretettel várunk mindenkit jövőre is!

Előzmény: Magas Les (3300)
bak-ancs Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3305

kezd eldurvulni a vita ... sajnos.

én elismerem, hogy nem vagyok a legjobb tájékozódó, talán a legjobb versenyt sem mi rendezzük, de nem hiszem, hogy az ilyen hangnem a megoldás.

sajnos az első országos bajnokság indítását követően éppen az ilyen dolgok miatt hagyták abba a versenyzést többen is - és azóta se tértek vissza.

Hibátlan verseny nincs, és hibátlan térképet is nehéz találni. Nálatok végképp nem értem ezt az "elkeseredést", hiszen bajnoki rangsorban ti így is, úgy is harmadikok vagytok, akár benn marad a pont akár nem... (csak "eljátszottam" a pontokkal)

 

Más:

A BAK eredményértesítő elérhető a honlapunkon: www.ase.hu/tura

 

Előzmény: sörösmókus (3302)
vvv-turbócsiga Creative Commons License 2005.03.29 0 0 3304
GYerekek! Én mint kis B-s nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de már régen az a meglátásom, hogy nem egy jót szórakozni, kikapcsolódni jártok az erdőbe, hanem véres csatába, egymást szivatni. Érdemel ez az egész ennyi vitát. Szerintem nem. Tévedni emberi dolog, de aki versenyt rendez elég rendesen tesz le az asztalra. Ezért leginkább dicséret illeti. A pont meg, ha jó helyen van, ha nem mindenkinek ugyanott van, így egyforma esélyekkel indulunk. Na mindegy, de rossz látni a leginkább csak visszafelé mozdító a-nyázást. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!