Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Tipp: nálunk vastak szalag fog futni az asztal közepén. De kicsi a hely, virágdísz nem fér föl. Virágos ötlete: borstyánlevélre ragaszt virágszirmot, meg ha gondolom gyöngyöt, és az lesz rászórva a szalagra.
Másik megoldás: kövirózsa, erről volt itt is szó.
Esetleg ikeás mécsestartóban mécses, körülötte üvegkavics.
Esetleg asztalonkén egy kisebb virágdísz, virágosfüggő, hogy ez mennyibe kerül.
Erre a költségvetésre én is kíváncsi lennék!!!
Menyasszonyi ruha az Ananászból 100000 Ft-al számolva (én is onnan bérlem és kb. ilyen árban vannak ott), a Te öltönyöd kb. 35000 mindennel, 120 főre kaja, pia 5000-rel számolva (de akkor nagyon-nagyon jók voltatok) 600.000 . Na, kb. el is értük azt az összeget, amit mondtál. Kérdezném akkor a következőket:
Meghívó kb. 50 db ennyi emberre? Virág, kocsidíszítés, teremdíszítés? Torta, sütemények? Zenekar ára? Terembérlet? Neked cipő, kedvesednek cipő, menyecske ruha, fehérnemű, ing, nyakkendő? Letéti díj a kölcsönzött ruhákért? Szállás a messziről jövőknek? Anyakönyvvezető, templomi ceremónia díja? Fodrász, körmös, sminkes? Fotó, videó, vőfély? Nászút? Gyűrűtök is biztos van már...
És ezek nagyrésze "muszáj" dolog, ha tényleg a legjobbat akarjátok a vendégeiteknek és magatoknak, akkor jöhet a szép autó, amivel utaztok, székszoknya stb....
Szerintem még nagyon elején vagytok a költségeknek (és kifizetésüknek). Ennyi emberre egy jó, de nem túlzásokba eső lagzi 1,2-1,5 millió forint, nekem elhiheted.
Asztaldísz ügyben várok ötleteket - valószínűleg ennyi lesz nálunk az össz díszítés a kajateremben, de ez fontos lenne, mert nem szeretném, ha csak a poharak és tányérok + szalvéta lenne. Ültetőkártya lesz, menükártya nem, és nem is szeretnénk. Azt gondoltam, az ültetőkártyákat nekidöntöm a poharaknak (variálni már nagyon nem lehet, mert így készítettem el őket).
Van valami, ami Nektek tetszik vagy már bevált (nálatok vagy másnál).
Főleg virágra gondoltam, olcsó legyen és szép. Az úszógyertyákat önmagukban snasznak érzem, hogy egy üvegpohárban úszkál egy-két fehér gyertyácska.
Bocs, de akkor már én is kíváncsi lennék, mennyi a kajaköltségetek, mert 5e Ft/fő kaja+piaárral (ami szerény számítás) számolva is az 600.000 Ft. Ha ennél olcsóbban meg tudjátok úszni, tedd már közkinccsé a módszert/helyet, mindenki okulására!
Köszönöm. Tényleg csak az számít, hogy mi érezzük jól magunkat. Azt gondoljuk, hogy ha mi jól érezzük magunkat, abból szinte automatikusan következik, hogy a vendégeink is élvezni fogják.
Nincs előttem a lista de talán 139 meghívott van. Én olyan 120 körüli résztvevővel kalkulálok.
Tulajdonképpen elérted, hogy beszélgessünk a témáról. ha mindez így igaz máris másképp látszik az egész szitu mint ahogy az első hozzászólásodban írtad. Ott egy kicsit meseszerűnek és kamunak tűnt az egész, valljuk be ha ismeretlenként elolvasnád te is ugyanezt gondolnád. Mondjuk nem mindegy hányan leszetek a lagzin, az is sokban hozzáad a költségvetéshez. Na de a lényeg, hogy TE jól érezd magad! Sok boldogságot!!!!
Sok rossz tulajdonságom van, de hazudni nem szoktam. Kamuzni sem.
A két topik rivalizálása számomra pedig inkább mulatságos, mint bármi más. Olvastam már agyament dolgot itt is, ott is, de elnézést, fiú vagyok, általában egyik topikot sem olvasom, ne vessetek meg.
Ha gondoljátok, beteszek az esküvő után egy tételes elszámolást. Most még kár lenne mert az auditor letörné a derekam ha az esemény előtt egy nappal próbálnám zárni a könyveket. :-)
De azért mondok pár példát. Bor: az ország keleti részén jártunk nemrég és kitaláltam, hogy ha már erre járunk, nézzünk át Tokaj Hegyaljára és keressünk olyan bort amit az esküvőn lehetne felszolgálni. Pár no name magántermelőnél jártunk, kóstoltunk és találtunk több olyan bort amit még a 6 puttonyos aszút szürcsölő bátyámnak is bármikor oda merek adni. Vettünk 24.5 fél liter félédes sárgamuskotátyt. Ára: 500 forint per liter. Ez 12,250 forint költség. (Igen, talán jobb lenne Szepsyt vagy Árvayt adni a vendégeknek, de az élet nem habostorta... :-)Vöröset a Lidl-ben vettünk. Ausztrál bor 359 forint, chilei 279 forint. Minőségben egyeznek az 1500-2000 forintos villányiakkal. 36 üveg: 11,484 forint. Ez öszzesen 51.5 liter bor, 23,734 forintért. Hagyományos 0.75-ös palackra átszámolva: 345 forint per üveg. A minőség: bárkinek, bármikor, fel merném szolgálni szégyenkezés nélkül. Még talán Szepsynek is.
Öltöny. Az öltönyöm kerek 100 euro volt. Várásláskori árfolyamon 24,500 forint.
Márciusban fapados jeggyel Párizsban jártunk. Egy menő butik ablakán volt egy nagy felirat, hogy csak ma, minden öltöny 100 euro. Bementünk, kinyalták a valagunkat, körbe ugráltak, és megvettem életem legjobb öltönyét. Amikor kiderült, hogy magyarok vagyunk, sajnálkozva mutatták az árcédulát, hogy ez bizony 100 euro és, hogy nem lesz e sok, de mondtam, hogy ennyi még belefér. Másnap ugyanezt az öltönyt 160-ért láttuk máshol. Itthon ugyanez 80e forint. Mondjuk számoljunk hozzá még 800 forintot a nadrág felvarrásáért...
A többit majd hétfőn leírom...
Ezekkel igazából nem akarok semmit mondani és semmiképp se vegyétek kötözködésnek vagy piszkálásnak. Talán csak annyit akartam írni, hogy kis mázlival, kis kockázatvállalással és egy kis kreativitással nagyon de nagyon sokat lehet úgy megtakarítani a költségeken, hogy a minőség mégis magas legyen.
A zenészek amúgy tényleg a MÁO-ból jönnek. A földalatti megállóban leszólítottam egy srácot, akinek az arca ismerősnek tűnt a vonsós szekcióból, és tíz percen belül meg is állapodtunk...
Középszerű elég "középszerű" poénnal próbálkozik, szerintem azt gondolja, hogy erről fogunk csámcsogni még 3 oldalon keresztül. Ne adjuk meg neki ezt az örömöt!!!!!!!!
Hát én nem hiszem. Mi semmi puccos dolgot nem "rendeltünk". Ruhámat is egy egyszerű vidéki helyen béreljük(45e), olcsó videós, vőfély, zenekar. Így is 700e körül van a költségvetés. Pedig tényleg semmi extra. Úgyhogy ne kamuzz má. Menj keress másik fórumot, ahol ezt beveszik.
Sok szó volt már az esküvői költségvetésekről meg a minőségről, úgyhogy engedjétek meg, hogy a szombati esküvőnkről írjak pár szót.
Mi a legjobbhoz ragaszkodunk. A vendégeink és a barátaink ennyit megérdemelnek.
A ruha nagyon fontos, ezért én Párizs belvárosában, egy elegáns butikban vettem az öltönyömet. Még egyszer sem volt rajtam, erre tartogatom. A menyasszonyom pedig a legmenőbb pesti szalonból (ananász) hozza a ruhát.
Az innivaló még talán ennél is fontosabb. A vendégeink a bort szeretik úgyhogy a fehéret Tokajból hozattunk. Hozattuk? Lementünk és magunk hoztuk, hogy biztosan rendben legyen minden. Vörösből ausztrál és chilei közül választhatnak.
A zenét a Magyar Állami Operaház zenészei adják és, hogy biztos legyen a saját, illetve a 120-130 vendégünk nyugalma, kibéreltünk egy egész vasúttársaságot a rendezvényre.
A fotózást pedig a világ egyik legnagyobb hírügynöskségének a fotósa csinálja, mert azért ezt csak profira szabad bízni.
Nem olcsó mulatság, de hát egyszer élünk és egyszer házasodunk, meg ez életünk legboldogabb napja, vagy mi. Most 733,000 forint a költségvetés de tudjátok, az utolsó egy két napban tud nagyon elszaladni minden, így akár a 750e-t is elérheti.
Ne nézzeltek le, hogy ilyen fényűző buli lesz, egyszer egy életben ennyi jár.
Te nem tudsz hűtőalkalmatosságot bérelni? Ha utánajársz, lehet, h. van vmi módja -- tömbjeget venni és fölhalmozni egy furgon hátuljában (ha van olyan a rokonságnak). Akkor biztosíthatnád őket, h. miután elhagyta a küszöbüket a torta, folyamatosan hűtve lesz és csinálhatják nyugodtan tejszínnel.
Nekünk is gond a cukrászsütemény. Ahogy mondtam vidéken, kis városban lesz a lagzi, mindenki mindenkit ismer. Anyukám addig-addig mondta, milyen jó az ottani cuki, amíg elmentünk megnézni. Már csak azétt is, mert nehezen viseli, hogy ő nem intézhet semmit a lánya esküvőjére. Mondtam a páromnak, tegyünk egy kicsit az ő kedvére is, rendeljük onnan a sütiket. Megkóstoltuk a sütiket, nem rosszak, de semmi különös.
Ami viszont gáz: állati tejszínnel főznek, így semmilyen tejszínes tortát nem hajlandók készíteni júliusban: pá oroszkrém, feketerdő, krémes torták, minden, ami igazán finom. Marad a csoki, dobos, puncs meg a kommersz dolgok, amik nem rosszak, de szerintem szülinapra és nem esküvőre valók. (Arról nem is szólva, hogy mivel szinte mindegyik csokis, másnapra tiszta kiütésés lettem).
És ami a lényeg, h. a mindkettőnk kedvence az eszterházi, abból akartuk a menyasszonyi tortát is. Persze azt se csinálják meg, mert arra hivatkoznak, h. ilyen melegben 1 óra alatt megromlik.
Azt nem tudom, most mitévő legyek. Arról nem is beszélve, hogy külsőleg se rosszak a torták, de meg se közelítik az elképzelésemet. Persze ilyenkor azzal jönnek, hogy hülye Pesti el van szállva magától, már nem is jó a vidéki torta.
Ja és persze csak vidéken tudnak jót csinálni, Pesten mindenki szemét, át akar vágni és szart csinál. Meggyőzni pedig nem lehet őket az ellenkezőjéről.
(Evett már valaki az Európában eszterházit? Hát én attól teljesen elalélok...)
Szerettem volna, ha legalább a menyasszonyi torta szép és nagyon finom lett volna.
Ha valahol máshol rendelném meg, abból pedig hatalmas botrány lenne, mert ezért nem vállalnak több esküvőt már arra a hétvégére. Azt hiszem emlegetné a város és főleg a szüleim még vagy húsz évig.
Na ilyenkor mi van? :((((
Azt hiszem, mégiscsak a hotelbe megyünk "éjszakázni". Megnéztem a honlapjukat egész kikupálódott, amióta pár éve nem lakom a városban, még szauna, pezsgőfürdő, masszázs stb. is van. Másnap biztos jól esnének az ilyenek.
Csak azt nem tudom, mikor költözünk be, annyira feszített a menterend, h. sehova nem tudom a költözködést besuvasztani.
Mi olyan fáradtak voltunk a "nászéjszakán" (hajnal 5-kor keveredtünk haza), hogy hiába volt előkészítve a rózsaszirmos ágy és a meggyújtásra váró gyertyák hada, nem volt energiánk összegyűrni a lepedőt. De nem tudtunk elaludni, mert még zakatolt az agyunk a nagy nap emlékeitől, így kibontogattuk az ajándékokat, aztán kb. 7-kor elaludtunk végre.
nekem volt jó pár határozott elképzelésem már elég régóta az esküvőmről, és az is hozzá tartozott, hogy anászéjszakát semmiképpen nem akarom otthon tölteni; mi ott alszunk, ahol az ebéd lesz (délután még szaunázunk, úszkálunk egyet, sétálgatunk a környéken). Gyönyörű lakosztályt kapunk, az esküvői költségvetésben amúgy sem lett volna kiugró kts. (35e Ft), de mint időközben megtudtuk, ez amúgyis "jár" a párnak.
bilicst! gondold át, h nektek mi lenne a legjobb, a szülők érzékenysége itt másodlagos sztm.
mi ugyan alhatnánk a saját lakásunkban, de én ragaszkodom hozzá, h a nászéjszakát ne otthon töltsük (függetlenül attól, h csak egy közös alvást jelent-e hajnalban :)) - majd meglátjuk...). úgyh egy szállodában leszünk (na ne gondolj semmi extrára, sztm ott sincs több 2-3 csillagnál). plusz szerencsénk, h közvetlenül az étterem mellett van, tehát átöltözni is jó lesz ott éjfélkor.