Keresés

Részletes keresés

cheereck Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47650

és merrefelé jártok sétálni? akkor mi is arra megyünk :)))

nálunk voltak már decemberben babéziásak a kutyák. Bandin is van spot-on, de ez a kullancsokat nem akadályozza meg abban, hogy rámásszanak.

Előzmény: Gabiiiiii (47649)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47649

en is hallom kutyatarsaktol,hogy telen is talalnak,bar megmondom oszinten,fobias vagyok es allandoan tetveszem a kutyat,en meg eletemeben nem talaltam benne,sem telen,sem nyaron...Persze a spot on szigoruan rajta van,az ordog nem alszik

Előzmény: cheereck (47648)
cheereck Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47648
szia, mi hétvégén kunszentmiklósnál jártunk, és a kutyából/szőréből saccperkb 13 kullancsot szedtünk ki, asszem ez kielégítő válasz az első kérdésedre :)

a 2.: nálunk/szüleimnél hills-t esznek az ebek.
Előzmény: liza400 (47646)
melcsi. Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47647

Szia!

A kullanccsal kapcsolatban: nálunk még 1x sem fordult elő télen, de úgy tudom, hogy elméletileg lehetséges, mindenesetre nem árt védekezni.

A táp: kipróbáltunk sokfélét, márkásat, nem márkásat, olcsót-drágát, amit nagyáruházakban lehet kapni azokat nem nagyon ették, ami bejött az a happydog, és a puffasztott cuccok, na de a házikoszt ami mindent visz :) (de amúgy nálunk vegyesen kapják)

Előzmény: liza400 (47646)
liza400 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47646

2 kérdésem lenne biztosan tudtok válaszolni.

Télen is érdemes védekezni kullancs ellen? 

Kinek milyen száraz táp vált be? 

liza400 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47645

Bocs már látom hogy meg is van, szuper. 

Előzmény: nettomazsola (47642)
liza400 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 47644

Remélem megtalálják egymást a gazdival. 

Előzmény: nettomazsola (47641)
lab.adore Creative Commons License 2011.01.19 0 0 47643

Sziasztok! Hátha valakit itt érdekelhet...remélem Garfield 007-nek ez nem csípi a szemét, hiszen ezt sokan használják különböző okokból kifolyólag...;-)

ELADÓ használt, de szép állapotú LUXI (V)-L-es méretű összecsukható fém kutyaketrec, 110x70x90cm.
Érdeklődni itt privátban, vagy az +36/20 418-1076-os telefonszámon.

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.18 0 0 47642

ne keressetek!

közben meglett a gazda ...

Előzmény: nettomazsola (47641)
nettomazsola Creative Commons License 2011.01.18 0 0 47641

Dunakeszin talaltak egy labradort!

""Ezt a kutyát talá...ltuk Dunakeszin ma dél körül. A Duna felől futott, a 2-es út felé a dk-i lakótelep táján. Utána ott kóborolt. látszólag nem tudva hol van. Szerintem nem a környékre való, mert még nem látta itt senki és mi sem ismerjük. kb. 2-3 év körüli lehet , de ez egy csak egy tipp. Kiltix bolha nyakörv van rajta, semmi más. Fül tetoválást nem látok. Nem nagyon tud sétálni pórázon, iszonyúan húz. Más kutyákkal barátságos. Macskákat üldözi és ugatja. Emberekkel barátságos, hagyta magát megfogni. Kicsit éhes volt, de jó karban van. Szerintem lakás kutya, mert kint cirkuszol, ha megkötöm, illetve a szőre sem akkora, hogy kinti kutya legyen. Ápolt, egészséges, a kiltix bolhája kisebb mint a nyaka, ezért ügyesen egy fekete műanyag önzáródó kötözővel van összefogva.
Este 6 körül elviszem az állatorvoshoz, hátha van egy chipje.""

liza400 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 47640

Sziasztok,

hogy vannak a kutyusok? 

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.17 0 0 47639

mar majdnem felnött igy nem mondom, h hogy kellett volna...

probald ki a "HALTI"-t. szokott segiteni.

Előzmény: Gudzri (47636)
Pisces72 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 47638

Ja, még valami. Ha fojtóval is húz, pedig majd megfullad, akkor a fojtó rossz helyen van. (A fém fojtók emiatt alkalmatlanok is erre a szitura, mert mindig lecsúsznak.) Akkor van jó helyen, ha fel van húzva szinte az ádámcsutkája (gégéje?) fölé, hátul teljesen a füle tövéig. Ha így rakod fel, a kutya képtelen érdemben erőt kifejteni a póráz ellenében.

Előzmény: Pisces72 (47637)
Pisces72 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 47637

Szia!

Volt. Megoldottuk. 2 nagy lépésben.

Az elsőben Fennel szerint beraktuk jószágot világosan, egyértelműen a rangsor legvégére, ezzel sikerült minden "ki az úr a háznál" és "mi az én feladatom" típusú problémáját lerendezni. Ahhoz, hogy ne húzzon, mint egy eszelős, ez is elég volt, csak mivel mi maximalisták vagyunk, azt is el szerettük volna érni, hogy pórázon-sétakor az orra hegye egyetlen centivel se legyen előrébb az előírásosnál, ui. azt vettük észre, h nála ezen múlik, h adott inger esetén megugrik-e vagy sem. Ezt pedig Cesare tanácsával értük el: ha előrébb lépett annál, amit helyesnek gondoltunk, megérintettük az oldalát a véknya környékén. A kutya annyira nem tud mit kezdeni az oldalról érkező ingerekkel -a testét oldalról érő érintéssel-, h ez mindig kizökkentette-kizökkenti abból, ami épp elviszi a figyelmét.

Kb. ennyi.

Előzmény: Gudzri (47636)
Gudzri Creative Commons License 2011.01.17 0 0 47636

Sziasztok!

Nem olyan régen írtam nektek és a segítségeteket kértem,mert nem bírtam a 'kis' mostmár 7 hónapos labradorommal.Sétáltatási problémáim voltak.

Azóta próbáltam a folytó nyakörvet is,de majd meg fullad,hörög fuldoklik,de akkor is húz!(nem is akárhogy).Mostmár tényleg nem bírok vele :( .Nagyon el vagyok keseredve,pedig a türelemjátékot is(miszerint ahogy ekezd húzni vagy megállok vagy rögtön megfordulok is csináltam törelemmel,de nem használ).Nem a szellemi képességeivel van baj,mert okos kutya,de sétáltatni egyenlőre lehetetlen!

Az a baj,hogy mihelyt észre veszi,hogy elindulok vagy csak a lábam emelkedik el a földtő,már húz mint egy eszelős és több méterrel azonnal előttem van.Ha egyhelyben állok akkor is húz(megy a szagok után?).Mikor a párom próbálkozott egyszer és szintén úgy húzott,hogy az nem igaz,úgy felhúzta a pórázt,hogy csak a két hátsó lába volt a földön és fuldoklott,de még úgy is húzott...

Ha valamelyikőtöknek volt hasonló problémája/vagy ismer ilyen gondot és ismeri/tudja a megoldást akkor kérem segítsen nekem,mert nagyon elszomorít ez az egész helyzet!

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.15 0 0 47635

szepseg!

Előzmény: secperc (47628)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 47634

kedves fórumtársak!

SziaSZTOK! :) Segítsetek ♥
Lájkolj légyszi a Merlinre a kiskutyámra :) Segíts nekünk nyerni ezzel a hivatkozzásal csak rá kell kattintani és egy lájk :) nekünk nagyon fontos lenne..... :) És nagyon köszönjük ♥ Jan 31-ig lehet. Esetleg ha továbbküldöd pár ismidnek vagy szólsz nekik h lájkolják, az lenne az extra help :) Minden szavazat számít, ugyanis csak a legtöbb szavazatot kapó nyer!

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=122366697831764&set=a.121588484576252.20137.100001753043786

secperc Creative Commons License 2011.01.14 0 0 47633

Gabiiiiiiiiii:-)))

Én már 6 vagyok az ötven után, amikor is nulláról indult a számláló:-))))))))))))))

Előzmény: Gabiiiiii (47632)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.01.12 0 0 47632

te is??????????????:)))))))

molera Creative Commons License 2011.01.12 0 0 47631

Bellánál se volt egyszerű az úszás, vagyis inkább az úszás elkezdésének technikája. kicsi kora óta imádta a vizet, ha teheti abban is fekszik,búvárkodik, úszni úszott,ha bevittük kézbe, de valamiért elindulni nem tudott, vagy nem mert, igaz a vízes pályafutását egy elmerüléssel kezdte. aztán arpánként apája megtanította neki, addig-addig hurcibálta be az akkor még igencsak súlyos kutyát a vízbe és úsztatta, amíg Bella nem bírt magával és a habokba vetette magát.azóta oda a kényelmes lubickolás, úszkálás, mert rendületlenül jön utánad, úszkál körülötted és nem semmi karmolásokat lehet így összeszedni:-))))

Dalma, bár hozza a standardat és nem úszik, nem szereti az esőt és a sarat, a víznek nem tud ellenállni ő sem szerencsére, de nála kimerül ez a amíg a láb leér effektussal, benne rohangálással, búvárkodással, a víz alatt csökerező növékeny kirángatással és azokkal való rohangálásban:-))

molera Creative Commons License 2011.01.12 0 0 47630

isten éltessen! sok puszi:-)))

liza400 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 47629

Sziasztok,

rajongó vagyok én is. De még sajnos nem sikerült szert tenni egyik kutyusra sem.

Lehet csatlakozni? 

secperc Creative Commons License 2011.01.12 0 0 47628

3 ÉVESEK LETTÜNK!

CSÓK & MANCS

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.12 0 0 47627

en erre az alkalomra vettem egy videokamerat. ünnepelyesen fel akartam venni a pillanatot mikor a 3-4 honapos kutya elöször erintkezik a Duna egyik holtagaval.

bekapcsolni se tudtam annyi idö alatt. mar csak azt vettem fel, h uszik.

Előzmény: Eni79 (47622)
melcsi. Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47626

Chili

melcsi. Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47625

Chili kicsinek nagyon szerette a vizet, ahogy  megvoltak az oltásai jártunk is le az itteni tóra, csak egyszer nagyon megijedt, mert a part helyenként kicsit süllyedős de amugy kavicsos részén labdáztunk, aztán a laszti épp egy nagyobb pocsolyában landolt, ő meg dobbantott a parton és belevetette magát, de uszni ugye nem tudott mert kb 15 cm mély volt az egész és az alja saras- iszapos- ragacs volt, ettől ilyedhetett meg. Egyszer volt még egy alkalom mikor a holt kőrősre vittük le, tetszett a víz neki de csak addig jött be amíg a lába közepéig ért a víz, pedig próbálkoztunk mindennel hogy bemennyen. Ezek után gondoltam nem eröltetem, ha nem hát nem...a nyári fürdés nálunk annyi hogy van egy hatalmas  de alacsony műanyag "láda" ami fel van engedve vízzel és tele vannak a játékaival-mellső 2 lábával belemegy és ami számomra érdekes hogy búvárkodik benne :-) kimenti majd visszahordja a lasztikat :)

Előzmény: Eni79 (47620)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47624

na,itt lehet a problema,nekem,mint falkavezernek nem tudnak annyit fizetni,hogy bemenjek a Dunaba:) 30 fok alatt vizbe a kislabujjamat sem dugom:)

Mashol meg eddig nemigen volt mod,hogy bemutassa a vizikutya tudomanyat...

Egyebkent halvany fogalmam sincs,mennyire eros idegrendszeru a kutyam,de azert vannak elkepzeleseim..En meg ilyen gyava kukacot nem lattam..tegnap oriasi volt a sar,ezert gondoltam nem megyunk hatra dagonyazni a tobbiekkel,hanem elviszem es gyakorolunk kicsit..A labnal joves remekul mukodott,amig ki nem vittem  a forgalmas Szentedrei utra,hogy szokja a forgalmat..Az aluljaroba is levittem szandekosan,de ugy terpesztett,hogy alig birtam lecsalogatni...nem igazan ertem,mert volt mar,nem eloszor jar ilyen helyen,de tegnap szembejott egy felelmetes  3 honapos yorki-havagnese keverek es szive szint a fold ala bujt volna,igy csak a hatam moge:))))  En allat meg azt hittem,macska van az aluljaroban,mar kitamasztottam,hogy utana iramodik...:))))

Előzmény: Eni79 (47622)
Andrea1966 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47623

Hamarosan elérkezik az adóbevallás ideje, amikor minden adózónak lehetősége van, hogy adója 1%-át valamely egyesületnek vagy alapítványnak ajánlja fel. 
Egyesületünk még 2 évig nem jogosult arra, hogy önállóan 1%-ot gyűjthessen, viszont ez a lehetőség olyan anyagi hátteret biztosít számunkra, ami nélkül munkánk ellehetetlenülne. 
Úgy döntöttünk a 2011-es évben a Golden Retriever Kör segítségével gyűjtjük a támogatóink által felajánlott 1%-ot. A két szervezet között írásos szerződés született. 

A Golden Retriever Kör a felajánlott 1% teljes összegével a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesületet támogatja. 

A megjelölendő adószám: 18682104-1-13

Köszönjük  Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület

Eni79 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47622

:DDDD

Hát gyárilag egy jó idegrendszerű labradornak nem okoz gondot a víz. Nekem mondjuk a feke olyan 3 hónapos körül lehetett, mikor lementünk egy szabad strandra... Halom ember, mi bementünk fűrdeni, én nem erőltettem semmit, gondoltam majd ha kedve van akkor bejön.

Kyrával etéren "voltak gondjaim", Ő első körben beugrott a Nagy Dunába egy másik kutya után, bele a mélyvízbe, megilyedt, utána Ő is csak ilyen "amíg a lábam beér" műfajban nyomta... Na mikor Kyra 1 éves lett voltunk lent Bács Kiskun megyében, ahol 6 labrador ugrált körülötte hasasokat  a vízbe... :DDDDD és hordta ki az apportokat. Kyra is ment volna, de fosott... Aztán egyszer csak beúszott... Azóta ez nem gond. Behúzták a kutyák.

Carlos ezzel szemben mondom mikor 3 hónapos volt akkor állt a parton míg mi beúsztunk, majd egyszer csak gondolt egyet és beugrott utánam és ezerrel úszni kezdett. :DDDDD Őt nem zavarta hogy cca 2 méteres volt ott a víz ahova sikerült becsobbannia, csak skerázott. :):):)

Előzmény: Gabiiiiii (47621)
Gabiiiiii Creative Commons License 2011.01.11 0 0 47621

ugyan az enyem nem fajtatiszta,de rengeteg tulajdonsagaban hajaz az anyajara,de az enyem sem megy ,csak amig leer a laba a vizben..A lanyom eskuszik,hogy o latta mar uszni,de en meg nem,pedig en hordom tobbet.Tavaly nyaron a kicsi bent allt a Duna kozepen jutalomfalattal a kezeben es nem ment erte a kutya,mert ott mar melynek talalta a vizet...:) Na,majd iden

Előzmény: Eni79 (47620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!