Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Ő is beszél a társadalom bevonásáról. Szóval, ez is egy elmélet.
Még semmi sincs eldöntve az ügyben, szerintem függ attól is, hogy melyik miniszterelnök-jelölt nyeri meg az előválasztást, ha Karácsony (amire nagyobb esély van, mint Dobrev esetében), akkor feltehetően arrébb rakják a kérdést valamennyivel.
Szabó Szabolcs most azt mondja, hogy nem lehet semmit csinálni az alaptörvénnyel, addig, amíg nem sikerül rábírni a Fideszt, hogy közösen alkotmányozzanak.
Na tessék, ez is egy ellenzéki vélemény, lesznek még ebben bőven viták.
Értem én, hogy mire gondolsz! De komolyan mondom, akikről én is úgy érzem és tudom is, hogy amúgy értelmes emberek, azoknál is kétségbe vonom meg elgondolkodom, hogy valójában tényleg azok-e. Érdekes, különös ez egész "értelem".
KI KELL MONDANI AZ ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGI ÉRVÉNYTELENSÉGÉT
Az alaptörvény közjogi érvénytelenségét ki kell mondani, aminek jogi levezetését Vörös Imre jogtudós fogalmazta meg.A Fidesz kizárólagos hatalmát szolgáló rendszert azonnal le lehet bontani ennek alkalmazásával, s az így érvénytelenített alaptörvény helyébe először egy átmeneti, majd egy széleskörű társadalmi konszenzussal kialakított alkotmányt kell léptetnünk.Ez azoknak a fideszeseknek is érdekük, akik nem a börtönben, hanem a parlamentben ülnek majd, az ő érdekeiket is szolgálja majd egy olyan alkotmány, amely valódi korlátokat állít a hatalom elé.
Az egészből még rosszabb kép rajzolódik ki, mint a közismert részletekből. A kedvencem az, hogy a böszméék előbb "tájékoztatták", pontosabban igazították el a baráti függetlenobjektív média vezetőit, mint a saját tagságukat, akik közül a képviselőknek meg kellett később szavazni a megszorító csomagot.
Orbán idióta gyermekvédelmi népszavazását meg ugyan miért is a jövő évi választás napján akarja megtartani a Fidesz? Talán mert tök ciki lenne, hogy alig vennének részt rajta a megszállott híveiken kívül!
Lószart, mama. Jogállamban a népszavazás eredménye a legfőbb döntés, még akkor se lehet teljesen lesöpörni, ha nem érvényes, mert nem mentek el elegen. Ha meg netán érvényes lenne, és az a döntés, hogy nem kíván a nép bent maradni az unióban, akkor a parlament és a kormány köteles ennek megfelelően lépni.