Vettünk a 340 nm-es füvesített területünkre egy Hecht 1420-as gyepszellőztetőt és talajlazítót.
Nyáron 3. éves Scott everris perfomrance füvet szeretném "elindítani" a hétvégén ezzel a géppel. Igazán szellőztetve, talajlazítva nem volt még egyszer sem, ami szerintem meg is látszik már idén rajta. Igen sűrű, illetve egy gereblyehúzásra nagyon sok elhalt füvet össze tudok húzni.
Mivel olvasni mindenfélét a neten, valaki megírná, hogy mi lenne a helyes sorrend fűszellőztetésnél, talajlazításnál ilyen esetben?
Először menjek át a sima rugóssal és szellőztessem meg, majd menjen át rajta a késekkel is a talajlazítás miatt, vagy elég lenne egyszer csak az egyiket? Illetve műtrágyát a műveletet követően azonnal szórjak rá és locsoljam be alaposan, vagy várjak pár napot?
Nézd meg a 80079 hozzászolásom - ha te is hasonlo világosodó foltokat látsz akkor ott bizony elfogyott a Nitrogén ez yara- nál 3-4-5 hèt múlva szokott bekövetkezni
nekem tavaly ősszel a vetés miatt azért kellett hamar a következő trágya mert a normal 15:15:15 ment a vetéshez és mivel ez nem burkolt a sok kelesztő öntözés miatt hamar elfogyott.
egy hónap múlva biztos nem fog kiégni, de ha jól szórod, akkor ha egyből dupla adagot szórsz még akkor se nagyon vszínű!
Amúgy igen egyszerű, akkor jöhet a következő adag, ha már nem látod annyira szép zöldnek.
Kiégni akkor szokott, ha kézzel rosszul szórod, vagy pl olyan kocsival amiből folyamat jön a cucc, így fordulóknál, vagy ahol megállsz lehet hogy egy adag többszöröse jut ki, amitől már kiéghet
Szívesen gyomlálok kézzel, tavaly többezer muhart húztam ki térdepelve, üldögélve. Viszont ezek kicsik, puha levelűek, ill. van nagyon szúrós fajta is a szüleimnél, tehát esetleg valami késsel felszerelkezve szúrkálhatnám ki öket, de nagyon macerásnak érzem és nem vagyok biztos benne, hogy úgy is kijönne a teljes gyökér. Ezért gondoltam ilyen ablaktisztítós fújkálóra.
15fok felett az ideális, de én pl tavaly ilyen tájt gyomirtóztam, emlékeim szerint akkor 10fok körül volt és minden kipusztult, annyi hogy kicsit lassabban hatott, kellett neki 2hét.
Az, hogy "mennyivel jobb", szerintem nagyon sok mindentő függ. Hogy sok mindenkinek az van, az csak azt bizonyítja, hogy jó de nem azt, hogy mindenképp ezt kell vetned.
Én anno nagyon gondolkodtam a toscanán de a jelenlegi gyep képébe nem fért volna bele, valamint nagyon zavart volna, hogy erős a levélzete és egy leheletnyivel kevésbé kényelmes rajta a közlekedés emiatt.
Végül nálam is barenbrug lett és bár nem bántam meg, de valóban kicsivel több törődést igényel. Talán később tavasszal már lehet, hogy én is azt mondom, hogy jobb lett volna a toscana mellett döntenem de egyelőre elégedett vagyok az eredménnyel. Szárazságban és a betegségek idején meglátom, hogy mit tud és utána talán mérlegelem a váltást, de addig ebből szeretném kihozni a maximumot.
Én kilógok a sorból, nálam Strong virít és bevált :-) A leírás alapján hasonló lehet, mint a Toscana. Nem tutujgatom, elvetettem, időnként slaggal locsolgatom.
Még van, de idén magára hagyom, azt hiszem...pedig most olyan szépen éled. De igazából csak infúzión tartva marad szép év közben, úgyhogy vonz a gyerekek miatt is, hogy ne kelljen összefújkodni, meg a fene sem bírja idegekkel ezt :) Azt gondoltam, hogy nyár végén leirtom, aztán szeptemberben jöhetnek magágy előkészítő géppel - úgysem vagyok elégedett az egyenetlenségekkel - hátha azzal kisimítják rendesen. Aztán elvetem a Toscanat majd :) Csak ezt meg sajnálni fogom év közben, mert tavaly egész jól sikerült mindent visszavernem és nem mutatott rosszul, de ehhez folyamatos készültségben kellett lenni..