Keresés

Részletes keresés

F.E.K. Creative Commons License 2002.05.28 0 0 265
Üdv minden Plus/4 rajongónak. Örömmel látom, hogy még nem halt ki a "gép" rajongótábora. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van itthon egy Plus/4-esem, de muködési hibákkal (nem hajlandó kezelni a kazettás egységet, és egy idő után kifagy). Belenéztem, javítási nyomok vannak benne. Eredetileg volt egy alapgépem, de eladtam. Aztán nosztalgiából beszereztem egyett, de sajna hibás. Tudom, hogy vannak emulátorok, de azért az mégsem az igazi. (Azthiszem tudjátok mire gondolok :) Szóval tud valaki olyan helyet Békés megyében (Gyulai vagyok), ahol van remény számára ?
bubis Creative Commons License 2002.05.28 0 0 264
Bocsanat!

Type: Coder

Előzmény: bubis (261)
bubis Creative Commons License 2002.05.28 0 0 263
Ti komolyan code-oltok még Plus/4-re?

En nagyon komolyan kodolok +4-re es C64-re is!

mert igen kíváncsi lettem... Érdekel, hogy még mit lehet a Plus/4-ből kihozni ennyi idő után, pláne 16k-ban!

Ne viccelj mar! Ennyi ido utan? Szerintem mindanyian gyerkek voltunk amikor ezen a gepen kodoltunk. En kozben matematikus lettem. Ennyi ido utan es 16K-ban? Tobbet mint kepzeled! Nezd meg, hogy hova fejlodtek a C64-es demok. Ez ez a fejlodes tobbnyire nem a VIC vagy a SID jobb kihasznalasarol szol, hanem kodolasi teknikakrol!

Andras

Előzmény: putyi (262)
putyi Creative Commons License 2002.05.28 0 0 262
Ti komolyan code-oltok még Plus/4-re? Ha kész lesztek a demokkal, akkor tegyétek már fel a netre, hogy valami emulátorral megtekintsem őket, mert igen kíváncsi lettem... Érdekel, hogy még mit lehet a Plus/4-ből kihozni ennyi idő után, pláne 16k-ban!

Üdv: Putyi (O+A/EVS)

Előzmény: bubis (261)
bubis Creative Commons License 2002.05.27 0 0 261
Csabo!

Hogy lehet accot szerzni a +4 world-hoz? Nem latom az oldalon. Egyebkent engem is felhetsz az adatbazisodba:

Type: Scene member
Handle: bubis
First Name: András
Last Name: Dőtsch
Gender: M
Active: yes
City: Szeged
Country: Hungary

Pic: http://www.freeweb.hu/dotsch/pic/andras.gif

Kiadott cuccom meg nincs, de lesz!

Udv.
Andras

Előzmény: CsaboLOD (259)
bubis Creative Commons License 2002.05.27 0 0 260
Szia Csabo!

Koszi az infokat. A demom lehet hogy nem lesz egy nagy design, de teknikailag eleg utos effektek leszenek benne. :) Tulajdonkeppen minden effektem keszen van, csak azt kell eldontenem, hogy mi keruljon bele, es nehany dolgot meg megcsinalni, hogy beleferjek a 16K-ba. Lehet, hogy a heten meg is csinalom.

Udv.
Andras/bubis

Előzmény: CsaboLOD (257)
CsaboLOD Creative Commons License 2002.05.24 0 0 259
Aha, Szaki az NST-ből. Helloka, én Csabo of LOD vagyok :-) Láttad, hogy a neved alatt egyetlen program sincs? Az NST-nél is csak 4... Ha tudsz, küldj egy listát az általatok kiadott programokról. Valószínű sok már benne is van az adatbázisban, csak nincs a nevetekkel összekötve. Jajj, mennyit könyörögtem már körbe mindenkinek, hogy küldjenek infót :-) De azért jött is szépen, meg is látszik, hogy kik küldtek (Nézd meg hány progi van TCFS neve alatt...)

Sajnos a kábeles ügyhöz nem tudok hozzászólni, nekem a Plussy-jaim se mennek... (PAL 220V, itt meg NTSC 110V van.)

Előzmény: Herr X (258)
Herr X Creative Commons License 2002.05.24 0 0 258
Szaki /NST

Megnéztem a honlapot. Tök jó. Viszont sok progink nincs a listán, de ez a mi lustaságunk.

Majd egyszer megcsinálom azt a PC-1541 kábelt, aztán StarCommander. (Vagy van jobb?)

A Stormlord a nyerő! (Az Ironlordnak is jó zenéje volt....)

Előzmény: CsaboLOD (257)
CsaboLOD Creative Commons License 2002.05.24 0 0 257
A Stormlord-ra gondoltok, demo volt, a játékot senki nem írta át a spriteok miatt. Kiadták többen is, először Mucsiék a Compy Xmas demóban ha jól emlékszem. Abban pont el volt csúszva a digiszólam (pontosabban nem változtatta a frekvenciát egyáltalán, mindent ugyanazon a hangon játszott). Aztán kiadták Prokyék is mikor épp az USSR-ben voltak, na ez fent van a lapunkon:

Ide kéne egy kattintás

Végül pedig kiadta TLC (Hársfalvi Levente), aki SZVSZ a világon a legtöbbet tudja a SID-ről és a TED-ről mármint digi lejátszás terén. (A C= Hacking 20-adik számában megjelent egy cikke, hogy hogyan lehet 8-bites(!) digiket sima C64-el lejátszani, elvileg Plussyn is menne, csak nincs aki megcsinálja.) Na ez (mármint az ő által kiadott Stormlord) nagyon állat volt Plusin... :-)

Bubis: alig várom, hogy összepisáljam magam a demódtól. Legalább lesz aki megveri az én demóm :-) A SID-et sajna nem igazán lehet rendesen detektálni a Plussyn, pláne hogy két változat is volt, a Csory féle meg a Solder féle. Ezért van ott minden progi elején, hogy van-e SID card vagy nincs (persze mi magyarok olyan rosszul tudtunk angolul, hogy azt kérdeztük "Akarsz-e SID kártyát?" Persze, hogy akarok, de nincs...) De ha nem tervezed, hogy Freq Convertert is teszel bele, akkor ne kérdezz semmit, csak nyomda SIDre a cuccot és kész.

Herr X: Kérhetnék egy bemutatkozást? Kíváncsi vagyok ki lehetsz, mert eléggé ismered a Plussys dolgokat...

Előzmény: Herr X (256)
Herr X Creative Commons License 2002.05.24 0 0 256
Vagy Demo volt, vagy egy játék intrója.

3 szólamú zene + 1 digit szólam. (Az új SID-es C64-en csak 3 szólamú zene és iszonyat halkan 1 digit szólam, míg a 2 tápfeszes SID-del csodálatosan szépen szólt.)

Nem véletlen, hogy a Plussyhoz a SID kártyát főleg a 2 tápfeszes SID-del keresték.

Előzmény: bubis (253)
Grones Creative Commons License 2002.05.24 0 0 255
Teljesen egyet értek veled. Nagyon nehéz ma olyan játékot találni -mégha csili-vili is a grafikája- ami megközelítené a régi Commodore-os játékok hangulatát.
Előzmény: micu (254)
micu Creative Commons License 2002.05.24 0 0 254
Én az eredeti gépre céloztam és nem a mostani demó lehetőségekre, és arra hogy még ez a viszonylag késői és a C64-hez képest a felhasználó /játékos/ számára kevésbé szerencsés gép is ilyen erős táborral rendelkezik ma is. A többi gépről /Spectrum, C64, Amiga, sőt TRS80!/ nem is beszélve. Talán azért mert ezek a gépek saját "személyiséggel" rendelkeztek, nem úgy mint a mai PC-k amik hatalmas teljesítményük dacára sem többek mint egy rakás összedobott nyomtatott áramköri lap egy fémdobozban. És talán azért mert ezeket a gépeket az utolsó bitig ki lehetett ismerni és ki is használták őket, míg ha megnézzük Pl. a mai játékokat hát ... Szépek ezek a csilli-villi FPS-ek, de gyakran a legprimitívebb C64-es ugrálós platform játék feelingjét adják vissza 3D-ben. És vicces de máig sem találtam olyan űrszimet ami arányaiban megközelítené a Commodore/Spectrum gépeken játszott ELITE-et. Röhelyes belegondolni hogy 64K-n és 1 Mhz-es procin olyan játékot tudtak produkálni amit sok szempontból a mai 256MB RAM, 1Ghz-es proci és szuper 3D-s gyorsító Geoforce alatt futkározó játékokat is felülmúlja... És őszintén szólva a GEOS és az XP között sem látom azt az óriási különbséget mint az 1Mhz-es C64 és az 1Ghz-es Athlon közöt található...
Előzmény: bubis (251)
bubis Creative Commons License 2002.05.24 0 0 253
Volt, hogy az új C64-gyel rendelkezők ott csorgatták a nyálukat, hogy az Ironlord-ban Plussyn milyen szépen szól a digitalizált harangszó, míg ők nem is tudták, hogy ez is van a zenében...

Nem ismerem, mi ez az Ironlord? Egy demo, vagy egy jatek? A digivel csak az a baj, hogy mellette mar szinte semmit nem lehet csinalni.

Andras

Előzmény: Herr X (252)
Herr X Creative Commons License 2002.05.23 0 0 252
Sőt!

A SID-emulátorok gyakran szebben szóltak, mint az új C64-en. (Csak 5V-os tápfeszültsége volt, míg a "bogárhátú"-ban 12V és 5V-os volt.)

Volt, hogy az új C64-gyel rendelkezők ott csorgatták a nyálukat, hogy az Ironlord-ban Plussyn milyen szépen szól a digitalizált harangszó, míg ők nem is tudták, hogy ez is van a zenében....

Előzmény: bubis (251)
bubis Creative Commons License 2002.05.23 0 0 251
Szvsz a +4 finoman szólva nem tartozott a Commodore legsikerültebb konstrukciói közé (a C64-hez képest legalábbis szvsz visszalépés volt, Pl. nem voltak sprite-ok), ráadásul nem is túl sokáig gyártották.

Jatekok szempontjabol talan a spriteok hianya problema, de szerintem enelkul is szulettek nagyon szep dolgok erre a gepre! A masik hianyossag ugye egy SID szeru hang csip. Mostanaban nezegettem frekvencia konverteres SID "emulatorokat", nem esznek sokat a CPU-bol es ezekkel tobbnyire jol szolnak Plus/4-en is a C64-es zenek. Neha dobbenetesen jol! Szoval szerinem maradnak a spriteok, de kapunk egy csomo szint cserebe. Ja, es a TED-et sokkal konnyebb megszivatni, mint a VIC-et, de sajnos ilyen effektek nem nagyon terjedtek el. Szoval en nem latom olyan rossznak a helyzetet. Eleg jol ismerem a mostani c64-es demokat, es hat nem sokat hasznalnak spriteokat! Szoval nyugodtan lehetne szinvonalas demo elet ezen a gepen is. Csak ember nincs nagyon aki csinalja! A ZX 48 Spectrum annyit sem tud mint a C=+4 vagy egy Vic20, megis van egy nagyon eros scene azon a gepen!

En mostanaban c64-en fogok demozni, de kiadas utan mindent portolni fogok +4-re!

Andras/bubis

Előzmény: micu (243)
bubis Creative Commons License 2002.05.23 0 0 250
Szia!

Nem tudod veletlenul, hogy hogyan lehet programbol detektalni, hogy van-e SID egy Plus/4-ben? Szeretnem ha a demom menne sima gepen is konverterrel es nem akarom a kedves usert zaklatni. Egyebkent be lehet meg szerezni ilyen kartyat egyaltalan?

Andras

Előzmény: CsaboLOD (248)
bubis Creative Commons License 2002.05.22 0 0 249
Na varjatok csak! En is csinalok demot, es Luca ir nekem zenet hozza! Ossze fogjatok pisalni magatokat! :)

András/bubis

Előzmény: CsaboLOD (248)
CsaboLOD Creative Commons License 2002.05.17 0 0 248
Igen, programozok, mert Lavina itt meghirdetett egy C16 democompot. Irtam is egy kis demot, szerintem eleg klassz, de sok dolgot kell rajta javitani. A compo viszont majdnem 2 eve csak all... Nem tudom miert nem csinaljuk mar meg egyszer! Irgumburgum.

Ha akarod, felrakhatlak a lapra az emberek listajaba, csak adatok kellenek (kuldj email-t, ott van a cimem minden lap aljan). Vagy ha barmi mas kiegeszitesed van, azt is elkuldheted... :-) Udv!

Előzmény: Grones (247)
Grones Creative Commons License 2002.05.17 0 0 247
Szia Csabo!

Tenyleg NOP volt, latszik hogy regen foglalkoztam vele. Nem terjedtek nagyon a programjaim, bar a megboldogult Mikro Magazinban meg is jelent egy cikkem pont ezekrol az uj utasitasokrol.
Tenyleg most is programozol Plus/4-et? Ez erdekes nagyon!
Lehet elobanyaszom valahonnan a gepem es ranezek en is. Ha egyaltalan meg megtalalom.
Szuper az oldalatok!

Udv:

Grones

Előzmény: CsaboLOD (246)
CsaboLOD Creative Commons License 2002.05.16 0 0 246
Hello Grones,

Milyen néven adtad ki a programjaidat? Vagy nem nagyon terjedtek? A sprite-okat persze, hogy mindenki hiányolja, dehát a Commodore más nagy hibákat is csinált. A basic utasításokat én is átírtam annak idején, de én sem emlékszem... (Pedig a Plus/4 assemblyt vágom, mert most is programozok.) Annyi rémlik csak, hogy az új utasítások tokene valami 239 volt, vagy mi.

A NOR-ral mi van? Nem NOP-ra gondolsz?

Ja és nézd meg a lapunkat, egyre szebben beszél magyarul is!

Csabo

Előzmény: Grones (245)
Grones Creative Commons License 2002.05.14 0 0 245
Most találtam ezt a fórumot. Jó látni, hogy mások sem feljtették el ezeket az élményeket. Én rengeteg programot írtam +4-re, a maximum amire eljutottam az a basic utasitasok megváltoztatása volt. Most éppen töröm a fejem, hogy hogyan csináltam :).
A bépített programok helyett inkább rakhattak volna bele sprite-okat és akkor nem cikiztek volna halálra a C64-esek :)
Addig is:
NOR
NOR
NOR
CsaboLOD Creative Commons License 2002.04.23 0 0 244
>fog-e valaki így emlékezni 10 év múlva...

Biztosan nem. A Spectrumnak, a Plussinak, minden régi gépnek és a sok régi játéknak van egy bizonyos varázsa. Ez a mostani világban már nincs meg...

Előzmény: micu (243)
micu Creative Commons License 2002.04.23 0 0 243
Azért hihetetlen hogy ezek a régi gépek milyen rajongótáborral rendelkeznek még ma is. Szvsz a +4 finoman szólva nem tartozott a Commodore legsikerültebb konstrukciói közé (a C64-hez képest legalábbis szvsz visszalépés volt, Pl. nem voltak sprite-ok), ráadásul nem is túl sokáig gyártották. De hasonló rajongótábora van a Spectrumnak, C64-nek, Amigának is. Kíváncsi lennék hogy a mai csillogó-villogó PC-kre a gigahertzes procikkal, 3D gyorsítós videokártyákkal, quadro hangkártyákkal fog-e valaki így emlékezni 10 év múlva...
4ndr3w Creative Commons License 2002.04.23 0 0 242
Wow, nagyon cool az oldal!!! :)
Gratula!
Előzmény: CsaboLOD (241)
CsaboLOD Creative Commons License 2002.04.22 0 0 241
Megnyílt a Plus/4 World webpage-ünk. Látogassátok meg, még egy gyenge magyar fordítás funkció is van rajta (nem sokat fordít). Viszont ez a legteljesebb adatbázis a Plus/4-es életről.

András, az 5-ik hely nem rossz, a demót is tetszett...

Aki tud, küldjön bármilyen információt, kiegészítést.

Plus/4 World

bubis Creative Commons License 2002.04.02 0 0 240
Na az intro az MS2002-on 5. lett. Elegge ossze lett csapva, de mentsegemul szolgaljon, hogy az esuvom elott ket nappal fejeztem be, azt is ugy, hogy na megis legyen valami.
Előzmény: bubis (236)
Gaia Creative Commons License 2002.03.31 0 0 239
Jaj, nagyszeru! Az almas az Newton almaja kell, hogy legyen. Egyszerre jott ki minden platformra (+4, C64, Spectrum, TVC, Enterprise), es volt benne valami feladvany, amit meg kellett oldani, es aztan nyerni lehetett vele. Nekem asszem nem volt meg eredetiben, de egy csomoan megvettek, hogy aztan egy percet se jatszanak vele :-) Tul nehez volt :) Azert jo lenne, ha megtalalnad, mert az egvilagon sehol sem talalni mukodo verziot belole! Ha tudod, nezd mar meg azt is lecci, milyen turbot hasznalt. Koszi.
Előzmény: putyi (238)
putyi Creative Commons License 2002.03.30 0 0 238
Hi.

Nekem lehet, hogy van valami a padláson, majd megnézem...

Volt valami magnófej beállító program, meg valami Almás ha jól emléxem.

Putyi (O+A)

Előzmény: Gaia (237)
Gaia Creative Commons License 2002.03.29 0 0 237
Megvannak meg valakinek azok a regi Novotrade-es jatekok eredetiben? Jo lenne a boritokat bescannelni a Csabo-ek site-jara... Szegyen, de meg egy darab magyar borito sincs fenn, pedig hat a Novotrade eleg szepen termelte a plus/4 programokat!
bubis Creative Commons License 2002.03.19 0 0 236
Szia!

En a weblap kiirasat talaltam meg, es azon szo sincs C16-rol. Tenyleg kar lenne ezen szorozni ekkora tolongas mellet. :) Most a Mekka&Symposium-ra probalok osszehozni egy 4K-s intorot a Resource-ben, de utana majd csinalok valamit. Nem lesz nagy design, de ezert el fogjatok dobni az agyatokat. :) Ez lehet honapok mulva is, mert epp most szombaton nosulok es hat ... :)

Udv.
Andras

Előzmény: CsaboLOD (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!