Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.15 -1 1 9803

https://hvg.hu/tudomany/20211213_koronavirus_covid_zsirszovet_zsirsejt_fertozes_elhizas_tulsuly

 

A kutatók legújabb megfigyelései alapján a koronavírus a zsírszövetek sejtjeit is képes megfertőzni – írta a The New York Times a Stanford Egyetem által kiadott, külső szerzők által még nem ellenőrzött tanulmány alapján. Az intézmény orvosi kara szerint mindez választ adhat arra, hogy miért alakul ki súlyosabb betegség az elhízottaknál.

mikrobi22 Creative Commons License 2021.12.15 -1 1 9802

" Azt nem tudom, hogy ezeknek a számoknak az összeszedése miért tart ilyen sokáig."

 

Én tudom. 

Előzmény: JimmyQ (9801)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.15 -2 0 9801

Ezeknek a görbéknek a szeptembertől kezdődő részei még messze nem a végleges halálozási adatokat tartalmazzák. Figyeld meg, hogyan változnak például a szeptemberi számok az októberben, a novemberben, a decemberben kiadott görbéken! Sőt a különböző országokban különböző ütemű ez az adminisztrációs késés. Az őszi járványhullám alatti többlethallozási adatok végleges értékeit majd csak jövő tavasszal fogjuk látni. Azt nem tudom, hogy ezeknek a számoknak az összeszedése miért tart ilyen sokáig.

Előzmény: yhcmocdloz (9800)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.15 0 0 9800

A bármi okból bekövetkező haláleset szám növekedése a korábbi átlaghoz képest. ezen nem nagyon látszik meg, hogy Románia kb 35, Bulgária csak 15% ban oltakozott. A magyar és osztrák alacsonyabb, de az még érdekesebb mert a nagyobb arányban oltakozott Ausztriában nagyobb ez a szám valamivel.

https://ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-p-scores-projected-baseline?country=ROU~BGR~HUN~AUT

JimmyQ Creative Commons License 2021.12.14 -3 0 9799

"Nem állítottam hogy a szociális távolságtartás okozta a halálát, csak feltételezem hogy máshogy is alakulhatott volna, akár még ma is élhetne a depressziójával együtt, ha nincs covid."

No erre jók az efféle minden alapot nélkülöző sejtetések. Elültetik a bogarat az emberek fülében, elvetik egy terjedő álhír magját, de kellő pillanatban ártatlan képpel vissza lehet vonulni belőlük.

 

Ugyanilyen alapon feltételezhetted volna, hogy az öngyilkosság közvetlen motivációja mondjuk valami gyógyíthatatlan betegség, valami leküzdhetetlen bánat volt, esetleg elvesztette egy közeli lelki támaszát, talán nem tudta feldolgozni, hogy már nem hordozta tenyerén a közönség, végképp elkeseredett az egykori szépsége romjain. Nem talált már semmi célt, örömöt izgalmat az életben. Ugyanúgy minden konkrét ismeret nélkül elhinthetted volna azt is, hogy nem volt ereje kikeveredni valami gyógyszer rabságából, legyen az mondjuk valami altató, vagy éppen serkentőszer, esetleg alulmaradt az alkohol vagy a drogok elleni küzdelemben. Esetleg egyszerűen eldöntötte, nem kíván nagyon megöregedni, nem várja meg, amíg mások gondozására szorul. És még ezeregy oka lehetett annak, hogy eldobta az életét.

 

De te minden konkrét tudás nélkül épp a szociális távolságtartásra fogtad. (Ami Spanyolországban jelenleg nem is szigorúbb, mint Magyarországon.) Nyilván megvolt vele a célod, ne próbáld tagadni! Ez a véleményem a te hozzászólásodról.

 

"A véleményed nem derült ki (a cikkel kapcsolatban)"

A cikkről, vagy az öngyilkosság okáról ugyan miféle véleményt lehetne mondani? Minden ismeret nélkül. Csak olyan komolytalan képzelgéseket, mint te.

 

Ne terelj itt az "orwell" nickekkel, te is nagyon jól tudod, milyen nicken folytattad itt az álhírterjesztést, amiért ki is tiltottak. Aztán ripsz-ropsz máris ugyanazt folytatod egy újszülött néven.

Előzmény: orwll1984 (9798)
orwll1984 Creative Commons License 2021.12.14 -1 1 9798

Ad 1. Nem kételkedett, hanem állított. Hogy egy öngyilkos depresszióját az a szociális távolságtartás okozta, amire most sok ország rákényszerül.

 

Azt írtam hogy Feltehetően közrejátszhatott a szociális távolságtartás, így szó szerint.

 

Nem állítottam hogy a szociális távolságtartás okozta a halálát, csak feltételezem hogy máshogy is alakulhatott volna, akár még ma is élhetne a depressziójával együtt, ha nincs covid.

 

Ad 2. Nem senki, hanem orwll1984, aki elég sok rémhírt terjesztett már itt az előző nickjén.

 

Segítek, nagyon sok orwell 1984 nick kering a fórumon, a legtöbb már foglalt volt onnan tudom. A névválasztást talán nem kell magyaráznom, biztos többen jártak a 101-es szobában.

 

Ad 3. Nem vádlott lett, hanem elmondtam róla a véleményem. Az ugye nem diktatórikus.

 

A véleményed nem derült ki (a cikkel kapcsolatban), csak hogy feltehetően ellenkezik az én állításommal. Ami kiderül hogy álhírterjesztő vagyok, és veszélyes dolgokat művelek hogy van véleményem, és leírom.

Előzmény: JimmyQ (9797)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.14 -4 1 9797

"senki nem merészeljen kételkedni . . ."

Ad 1. Nem kételkedett, hanem állított. Hogy egy öngyilkos depresszióját az a szociális távolságtartás okozta, amire most sok ország rákényszerül.

Ad 2. Nem senki, hanem orwll1984, aki elég sok rémhírt terjesztett már itt az előző nickjén.

 

"aki kételkedni mert a salemi boszorkányok bűnösségében, azonnal vádlott lett."

Ad 3. Nem vádlott lett, hanem elmondtam róla a véleményem. Az ugye nem diktatórikus.

Ad 4. Mint ahogy elmondom arról is, aki a covid járvány elleni küzdelmet összemossa a salemi

        asszonyok elleni koholt vádakkal: Közveszélyes bolond.

 

Előzmény: yhcmocdloz (9794)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.14 -2 0 9796

Hazudozni, hamis érveléseket puffogtatni minden jel szerint szabad.

 

Arra felhívni a figyelmet, hogy azok, azok ... na azt már nagyon nem.

 

 

Előzmény: yhcmocdloz (9794)
NevemTeve Creative Commons License 2021.12.14 -1 1 9795

Egyelőre nem lett semmi baja abból, hogy gondolkodott és kérdezett, de azért az mégse tekinthetjük jogos elvárásnak, hogy mások ne szólhassanak hozzá (akár kritizálva is) ahhoz, amit ő gondolt és kérdezett.

Előzmény: yhcmocdloz (9794)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.14 -2 2 9794

Na várjál! Ez így nagyon diktatórikus ám, hogy senki nem merészeljen kételkedni hangosan gondolkodni kérdezni se mert mindjárt rásütik a bélyeget, hogy sötétben bújkáló alattomos rémhír terjesztő. A salemi boszorkányok története ami ilyen volt, aki kérdezni kételkedni próbált az asszonyok bűnösségében, azonnal vádlott lett abból is.

Előzmény: JimmyQ (9790)
kétlambos Creative Commons License 2021.12.14 0 0 9793

Lehet, hogy igazad van, de tényleg alá kéne támasztanod...

Előzmény: orwll1984 (9791)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.14 -3 1 9792

Hogy mi az álláspontom a te álhíredről, miszerint egy idős színésznő depressziójában

"Feltehetően közrejátszhatott a szociális távolságtartás, a covidot túlélte, a távolságtartást nem."?

Elmondtam már, de ha nem világos, megismétlem:

Tipikus eset a közösségi médiában, amikor unatkozó emberek szereplési viszketegségükben minden alap és tudás nélkül riogatják többieket, megpróbálva behálózni őket azokkal a téveszmékkel, amelyeknek ők maguk a rabjaivá lettek.

 

Aztán egy ennyire alaptalan belépő után kijelented, hogy az én hozzászólásaimnak kevés az információtartalma?

Ugyan!

Hogy komolyan vehessük, olvasd el előbb legalább az egytizedét a topikba írt több mint 950 hozzászólásomnak, aminek jó része konkrét számszerű elemzés volt a járványhelyzetről.

Előzmény: orwll1984 (9791)
orwll1984 Creative Commons License 2021.12.14 -2 1 9791

Ez egy fórum az ember megosztja a véleményét másokkal. Ha nem lenne véleményem a cikkel kapcsolatban, akkor minek posztoltam volna? A te álláspontondra is kiváncsi vagyok, de a hozzászólásaidnak kevés az információ tartalma.

Előzmény: JimmyQ (9790)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.13 -3 1 9790

Feltehetőleg?

Szóval nem tudsz a dologról semmit, de mondasz valami hangzatosat, ami megragadhat az emberek fejében. Aztán valaki talán már úgy adja tovább, mintha tény volna. Az álhírek szoktak ilyen sunyi lopakodó módon útra kelni. Miközben a terjesztő farizeus módon mossa kezeit, hisz úgy sejtet valamit, amiről sejtelme sincs, hogy az nem számonkérhető rajta, mert tulajdonképpen nem is állított semmit. Csak feltételezett.

Nem jó beugró egy újonctól.

Előzmény: orwll1984 (9789)
orwll1984 Creative Commons License 2021.12.13 -2 0 9789

https://index.hu/kultur/2021/12/13/ongyilkos-lett-a-vilaghiru-spanyol-szineszno/

 

Feltehetően közrejátszhatott a szociális távolságtartás, a covidot túlélte, a távolságtartást nem.

Dr Benedek. Creative Commons License 2021.12.13 0 1 9788

Viygázat ,állítólag vannak fertőtlenítési szakembereknek magukat kiadó csalók is már: https://ibb.co/bHsrFWP

sszinténzenész Creative Commons License 2021.12.13 0 0 9786

Egy izraeli megfigyelő az ottani járványhelyzet naplóját értékelvén: a modell a valóság, a valóság csak modellé vált ezeknek.

Előzmény: Törölt nick (9778)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.13 -4 1 9785

Ha az előző hozzászólásomból nem értetted volna meg, hát elmondom direktbe:

A te irreális valóságértékelésed ugyanarról a tőről fakad, mint a szerencsétlen apa ostobasága, ami oltásigazolás hamisításába sodorta (Ha esetleg még mindig nem értenéd, ez az ostobaság a járvány bagatellizálása). Összeesküvés-elméleti fantáziáid, és a jövőre vonatkozó szélsőséges jövendöléseid pedig hasonló pszichés betegségre (paranoiára) utalnak, mint az apa őrült reakciója a lebukása után. De neked nincs betegségtudatod, hanem mindezt rátolod a "vírushisztériára".

 

"jujj ez az állatkert szót használta"

 

Rossz helyen tapogatódzol. Nem csak a szavakkal van ott baj, hanem az egész mondat olyan, mintha egy alvégi csehóból ordibálnál. Majdnem minden szöveged hasonló nyelvi ficamokat és műveletlenséget tükröz, mert a fogalmazási képességed rendszeresen alulmarad az indulataiddal szemben. Meg se említeném az ilyesmit, ha érvelés helyett nem hangoztatnád folyton a saját felsőbbrendű vitakultúrádat, logikádat, gondolkodásodat.

 

Előzmény: Törölt nick (9778)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.12 -1 1 9784

...de akkor fennáll ez a veszély ha leáll a tömeges idegenforgalom és az emberek nem is tömörülnek sörsátrakba. Akkor ui a kevésbé bántalmazó változat tud csak terjedni nem ami megöli a gazdáját, vagy csak kivonja a forgalomból.

Előzmény: 12 voltos (9780)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.12 -2 1 9783


Egy újabb bizonyíték az oltáselleneseknek hogy a pénz mozgat mindent. Csak nehogy kitörjön később egy tényleg komoly járvány, 10-20%-os mortalitással,

 

2-3% is lehet elégséges a hozzá tartozó munkaképtelen betegekkel és a gyásszal. Akkor már lehet zavar közmű szolgáltatóknál, áramszünetekkel így is ijesztgetnek, élelmiszer ellátás, rend felbomlás fosztogatók, mínusz 20 fok egy hónapig stb...

Előzmény: Törölt nick (9781)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.12 0 1 9782

Annak viszont örülni fog ha kiderül, hogy van egy másik is ami ADE hatáshoz a párja?

Előzmény: 12 voltos (9780)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.12 0 0 9780

szegény kínai főkomcsi szomorú lesz, ha az omikron lesz az a mutáció ami véget vet a járványnak :) 

Előzmény: Törölt nick (9779)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.12 -3 1 9777

Zaklatott mondataidat kissé összefésültem, hogy világos legyen a víziód a covidról:

 

a médiából folyó szándékosan szorongató cikkek,

az idióta rettegők folyamatos károgása,

a közösségi média hisztériája,

a bezártság,

a lezárások,

a pszichés terror,

az utcára kerülők,

a világ feje tetejére állítása

SÚLYOS PSZICHÉS ÁLLAPOTOKHOZ VEZETNEK,

- amitől a világon százmilliók szenvednek,

- ami több betegséghez és korai halálhoz vezet mint a covid,

- akik szép csendben felakasztják magukat,

- amit számolni se fognak,

- egy német családfő kiirtotta egész családját, mert félt hogy lebuknak.

 

"Gernot Bantleon ügyész elmondta, hogy az apa félelmei teljesen irreálisak voltak, valószínűleg pszichés problémái lehettek, mert a gondolatainak semmi köze nem volt a tényekhez. A hamis oltási igazolványok miatt a német büntető törvénykönyv pénzbírságot vagy legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki, aki először követ el ilyen vétséget, börtönbüntetést kapjon, ahogy az is, hogy elvették volna tőlük a gyerekeket . . . ".

 

- a szociális kapcsolatok hiánya,

- egy csőd lesz az emberek élete,

- a gyerekek átveszik a szülőktől a félelmet,

- 20 %-al csökken az IQ-juk,

- érik egy komoly gazdasági válság,

- egy újabb nagyobb háború,

- katasztrofális lesz a jövő,

- a globális klímaváltozás.

 

A német ügyész szavaival: Félelmeid irreálisak, gondolataidnak nem sok közük van a valósághoz.

 

Egyébként meg ilyen volna a te felsőbbrendű vitakultúrád?:

 

"És f**szom az országokat kezdik bezárni az omikron miatt, komolyan valami állatkerbe (sic!) érzem magam"

Előzmény: Törölt nick (9755)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -1 3 9776

"A szakember szerint még január elején meg kellene nyitni a negyedik oltások lehetőségét azok számára, akik már felvették a harmadik oltást."

 

 

https://index.hu/belfold/2021/12/12/vattay-gabor-elte-koronavirus-jarvany-karacsony/

 

Ez a dolog túl fog menni már a társadalmunk tűréshatárán attól tartok és csak a memetikai és pszichovirulógia megfigyelésekből vonom le.  Tehát lehet tévedek. .... de túl sok a szarkazmus, irónia,  humor és a vicc, amit az emberek megengednek maguknak és olyanoknál, akik 2-3 oltáson már túl vannak és nem akarnak még többet. (literes kiszerelést kérnének ... nem érdemes leállítani a kocsi motorját sem az oltópont előtt, hanem megvárni a következőt .... stb)

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 -4 2 9775

Kicsit változtattam a Boldogkői vírusokat érintő régi mondását illető mémképen és ez a végleges változata:

 

PszichoVirulógia vs BioVirológia

 

 

 

 

Pacemaker Creative Commons License 2021.12.12 -3 2 9774

Látom megviselt az igazság. 

Előzmény: MemetikaTan (9764)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.12 -2 1 9773

Na jó ... nekem most ehhez megint tanulgatnom kellene, hogy megértsem teljesen ...mert nem szakmám.

... de már így is túlságosan sok energiát fektetem bele ... hogy megtanuljak és megértsek bizonyos biovírus működési dolgokat.

Pszichovírusokkal és logikával foglalkozom jelenleg ....

 

Le tudnád ezt úgy írni, hogy mi ennek a jelentősége ... mondjuk olyannak magyarázva, mint jómagam, aki elsősorban automatizálással és robottechnikákkal foglalkozott az alap képzettségi tanulmányaiban?

Előzmény: Törölt nick (9772)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.12 0 1 9772

Találtam rá utalást. És ha jól értem, az adott fehérje létrehozása csak akkor történik meg, ha az azt kódoló szakasz elejéhez kapcsolódni képes enzim jelen van. (A vírus terjedése szempontjából nem csak a receptornak van szerepe. A szövődmények alapján úgy gondolhatjuk, hogy nem kizárólag a tüdő sejtjeibe képes bejutni. Viszont más sejtekben csak megzavarja az anyagcserét, felborogatja a bútorokat. De nem képes szaporodni.)

 

À tout à l’heure.

 

 

https://www.nkp.hu/tankonyv/biologia_12/lecke_01_002

Az eukarióták sejtjeiben is aktívak maradnak azok a gének, amelyek nélkülözhetetlenek az alapvető anyag­csere-folyamatokhoz, ezek az ún. „háztartási gének”. Ilyenek például a riboszómákat felépítő fehérjéket vagy az aminosav-aktiváló enzimeket kódoló gének. Ezek információtartalma a szükségleteknek megfelelően a sejt egész élete során átíródik mRNS-re. Ezzel szemben az egyes szövetek működéséhez kapcsolódó, ún. szövetspecifikus gének csak bizonyos sejtekben őrzik meg aktivitásukat. Minden sejtben megtalálhatók például a középbélben ható emésztőenzimeket (pl. lipáz, hasnyálamiláz, tripszin) kódoló gének, de csak a hasnyálmirigy külső elválasztású mirigysejtjeiben íródnak át mRNS-re, más sejtekben nem. A szövetspecifikus differenciálódásban, a gének aktivitásának szabályozásában többek között a kromoszómák szerkezeti fehérjéi játszanak szerepet (2. ábra).

Az enzimindukció jelenségéből arra lehet következtetni, hogy a prokarióta sejtekben a gének nem működnek folyamatosan. Azok a gének íródnak át mRNS-re, amelyek enzimterméke éppen szükséges a sejt anyagcsere-folyamataihoz. Ez energetikai szempontból kedvező, hiszen a felesleges fehérjék szintézise nagy energiaveszteséget jelentene a sejtek számára. De hogyan valósul meg a szabályozás?

 

Az 1960-as években François Jacob és Jacques Monod találták meg a választ a kérdésre. Közönséges bélbaktériumsejtekben vizsgálták a tejcukor hasznosításához nélkülözhetetlen enzimek szintézisét. Megállapították, hogy a baktériumsejtben három olyan enzim van, amelyek közvetlenül szükségesek a tejcukor hasznosításához. Kísérletekkel igazolták, hogy ezek a gének sorban egymás után helyezkednek el a baktériumkromoszómán, előttük pedig egy két részből álló szabályozó régió található. Az egyik az indító régió, ide kapcsolódik a gén átírását végző RNS-polimeráz. A másik az operátor régió, amelyhez tejcukor hiányában egy gátlófehérje kapcsolódik. A gátlófehérje térbeli akadályt jelent az RNS-polimeráz számára, a gének információtartalma ezért nem íródik át. Ha a baktériumsejtek táptalajához tejcukrot adnak, akkor a sejtekbe jutó tejcukor kapcsolódik a gátlófehérjéhez. A kötődés következtében a gátlófehérje térszerkezete módosul, emiatt leválik az operátor régióról. Így az RNS-polimeráz már átírhatja a gének információtartalmát. Az mRNS-ről pedig a riboszómán megindulhat a tejcukor hasznosításához szükséges enzimek szintézise.

Előzmény: MemetikaTan (9769)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.12 0 0 9771

"Véletlenül jött létre ugyanolyan szekvencia? Vagy pedig plagizálta?"

 

össze tud kombinálódni két vírus vagy élőlény dns-e, régóta ismert dolog

 

Előzmény: Törölt nick (9766)
yhcmocdloz Creative Commons License 2021.12.12 0 0 9770

Van állítólag ilyesmi. A neodarwinisták szerint van kiválasztódáson alapuló evolúció de nem csak az, az kevés lenne. Bizonyítékaik is vannak, hogy RNS tud visszafele működve DNS-t kódolni, szerzett tulajdonság örökölhető.

Előzmény: Törölt nick (9767)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!