Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Nem kell „teletömni” mindenféle szoftverrel egy autó multimédia fejegységet, csak olyanokat telepíteni, amelyek az általános és célszerű használathoz szükségesek! Így elkerülhető fejegység sokszor bosszantó lassulása is.
Ártól függően sok mindent tud(hat)nak, de felesleges feszegetni a műszaki paraméterek határait!
Valami hasonló csatlakozó kivitelről lenne szó? Talán a forgalmazónál kapható hozzá hosszabbító, de ha nem akkor a korábban említett megoldás lehet a járható út. Rájuk kell dörrenteni, hogy legalább válaszoljanak.
Kínából rendeltem. Negyedébe került, mint itthon. kettő hét alatt lejött, biztosított csomagként. Még SIM kértya csazlakozás is van rajta, elég komoly. Írtam már nekik, de nem jött válasz.
A forgalmazótól meg kellene tudakolni, hogy kapható-e adapter, ami a meglevő csatlakozó aljazatról 3,5 mm-es jackra anyára fordít.
Amennyiben nem, szerintem akkor is meg lehet oldani egy kis szereléssel. Nem bonyolult egy mikrofonkábel bekötése. Hárompólusú (aszimmetrikus) és négypólusú (szimmetrikus) jack-ok vannak. Mellékelem a bekötésüket.
Ha nem szerezhető be adapter, akkor a készülékhez kapottról a mikrofon, a képen láthatóról pedig a jack dugó eltávolítása után a megfelelő vezetékek összekötésével (lehetőleg forrasztással és vezetékenként, majd a kábelt is zsugorcsővel szigetelve) megoldható a mikrofonkábel hosszabbítása.
Úgy tűnik, az utóbbi időben nem vagyok eléggé figyelmes! A képen látható mikrofonra gondoltam, de tévedtem. Lehetne egy jó képet kapni arról a „micsodáról”? Talán készülék típus/modellszáma is segíthetne, esetleg a beszerzési hely.
Az említett fejegységekhez általában több mint 2,5 m hosszú mikrofonkábelt adnak. Nagyon messzire van tervezve. Gondolom, egy sztereó jack hosszabbítóról lenne szó, például ilyenről:
Sziasztok. nem vagyok egy műszaki zseni, de megpróbálom leírni, amit szeretnék kérdezni. :) Van az autómba egy androidos kínai multimédia, ami csodálatosan működik már 2 éve. A mikrofon kábel, amit adtak hozzá, ez egy bedugós, érintkezős valami. Fehér kis csatlakozós. Sajnos kicsit rövid. Lehet ehhez kapni mondjuk hosszabb kiszerelést vagy átalakítót. A fotón látható mikrofont szeretném valahogy a multimédiához csatlakoztatni. Remélem sikerült leírnom, mit szeretnék. Tehát a képen látható fehér helyre csatlakozik a jelenlegi mikrofonom és a fekete-fehér képen látható mikrofont szeretném használni. Vagy, lehet-e kapni hosszabb kivitelt a meglévő eredetinél? Várom segítőkész válaszotokat.
Ötletet szeretnék kérni annak a problémának a megoldására, hogy a fejegység rákötve a kézifék kapcsolóra, viszont a kéziféket kiengedve így nem teljesen alszik ki a visszajelző lámpa a műszerfalon.
Találtam egy hirdetést, mely szerint Android eszközzel (Bluetooth) tanítható a kütyü. Persze azt még mindig nem értem, hogy a piros vezeték miért oda megy, ahová jelölve van, de biztos ők tudják jobban!
Ennél a megoldásnál csupán a vevőrész van bekötve. Egyrészt a tápellátás, másrészt pedig a vezérlő vezetékek okán. Az adórész tápellátását gombakkumulátor biztosítja.
A működés beállítása, ellenőrzése kiszerelt fejegységen elvégezhető.
Mellesleg van egy eladó példányom, csak próbálva volt.
Meg kell keresni a gyári kormány távvezérlő szálait, ha analóg, és ellenállásokat tudsz rajta mérni, akkor könnyebb a dolgod. Elvileg két szálas, emlékeim szerint az egyikre a bármelyik Key vezetéket kötöd, a másikra meg testet adsz. De az autóhoz ne csatlakozzon a két gyári vezeték
Ezt már olvastam de emlékeim szerint mikor kivettem a fejegységet én nem találtam a leirásban szereplő vezetéket, vagy már eleve nem volt egybekötve. Csak nem te vagy Masu?
"Kormány távirányító, hát igen ezzel volt egy kis probléma. Összeszerelés után próbáltam konfigurálni, a leírás alapján, de nem hagyta magát. A hangerő növelés működött, de a csökkentésre föl-le ugrált a hangerő. Az üzemmód váltásra mindenféle érdekes dolgot csinált, váltogatott, programot indított stb. Gondoltam alszok rá egyet. Másnap sem sikerült vele boldogulnom. Végül egy Fordos ismerős megoldotta a problémát (ezer köszönet neki érte). Gyárilag össze volt kapcsolva a kék és a barna kábel. Azokat kellet széthúzni. Szóval fejegység ki, kábel szét, aztán visszaszerelés. Azóta tökéletesen működik. Keresgettem a két kábelről valami infókat. KEY1 és a KEY2 a fedőnevük. Azt találtam róla, hogy ha az autónak nem lenne saját kormány távirányítója, akkor ide lehetne illeszteni az utólagos távirányítót. Mondjuk ez nem magyarázza miért volt gyárilag összekötve."
Sajnálom! Akkor talán már csak a frimware frissítés segíthet. Gyártótól/forgalmazótól legtöbb esetben beszerezhető – általában segítőkészek – a pontos fejegység (modellszám) megjelölése alapján.