Csak úgy megjegyzem miért nem felüljárót, hiszen Eger talán legproblémásabb és legforgalmasabb csomópontja :-))))))))))))))))))) / az csak hab a tortán , hogy a buszmegálló és vasútállomás áthelyezése után - egyszer - még problémásabb lesz. /
Gond egy se az Országzászló az kész lesz határidőre, és a FIDESZ , a Jobbik, a KDNP, és a Lokálpatrióták összeborulhatnak. A többi lényegtelen nehézség csak.
Én amiről most hallottam hogy a Malomnál a vasúti átjárót akarják elhúzni a ZF felé és körforgalmat építenének ki, hozzáteszem nagyon nem lenne rossz ötlet, mert borzalom ott fordulni sokszor ,hátha még a vonat is jön, sokszor percekig ott állunk kifordulásra várva utána.
Egyébként nem értem, h mit keresett ott az az autós, azért én vizsgálnám azt is volt-e behajtási engedélye a várhoz, mert ott mindtkét irányba behajtani tilos tábla van...
Mint autóbuszvezető nyilván senkinek nem kívánok rosszat, de olyan abszurd helyzetekben mint ez is egyszerűen nem lehet csak úgy elmenni mellette. fénysorompós átjáró. Aláírom a várállomási lámpák van hogy fals módon néha bepirosodnak, de akkor első hogy körbenézek meggyőződök róla hogy minden rendben. Hányszor van hogy az Omya bejáratánál lévő fénysorompó sötét mégis meglassítom a buszt és szétnézek. A gond az hogy sokan semmibe veszik a szabályokat hogy őrájuk nem vonatkozik. Olyan dolgokat megengednek maguknak néha hogy hihetetlen és itt nem féltetlen a kettes személyi szám a hunyó. ilyenkor állnak elő az olyan kisebb koccok balesetek amikre az ember csak megrázza a fejét és szánalommal nézi. Tárkányi vasúti átjárónál is hány olyan kanyarodó van aki simán rááll a sínekre és onnan várja míg elfogynak az autók szemből hogy el tudjon fordulni. Elsőbbségadás tábla dísz és még sorolhatnám.
Elég ha mellé még mobilozik is valaki és kész is a baleset, mert hogy nagyon sok sofőrt látok akinek a fülére van gyógyulva a telefon. Nekem ott a headset meg sok más kollégámnak is.
és ha már színvonal csökkenés addig a busznál meg színvonal javulás lesz. Lehet nem mindenki tudja de "új" (3 éves használt) Setrák (3db) fognak forgalomba állni az Eger-Budapest vonalon.
Jövőre tuti visszacsinálják a sebesvonati rendszert, de hogy hétvégénként jut rá Flirt, abban már nem vagyok biztos. Úgyhogy Eger a klímás kocsit is bukta - meg a két óra alatti menetidőt is... Bár ne nekem legyen igazam!
Hosszabb menetidővel ugyanannyi pénzt elkérni érte, mint a normál IC-ért - na itt ítélték halálra (meg ugye most már nem drágább a busz)! A Balatonon anyiból szerencsésebb a dolog, hogy nincsenek normális IC-k, mint felénk. De azért ott sincs mindig 100 %-on tavaly nyáron nem egyszer volt hozzá szerencsém.
Az a baj, hogy olyan IC-nk se lesz helyette, mint a zalaegerszegieknek (vasárnap este vissza)... Marad megint a 20 perces várakozás Füzesabonyban a peronon meg a harc a helyemért a miskolciakkal - már alig várom!
Ha ezt két héttel előbb tudom nem váltom ki a Start kártyámat...
Mondjuk amit az utóbbi időben csinálnak velük Pest fele (vámosgyörki inga három percre indul el előtte ha megcsúszik a körIC meg vár a gyöngyösi ingára) talán így lesz a legjobb!
Jelenlegi álláspont szerint megszűnnek a nyári módosítástól az Egerbe közlekedő InterCity vonatok. Helyettük ugyanilyen menetidővel és megállási renddel gyorsvonatok közlekednek. Az IC kocsik a balatoni vonatokba kerülnek át.