Keresés

Részletes keresés

Pontikos1 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 309

charter Budapestről.

Előzmény: geodo1 (308)
geodo1 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 308

felteszem athéni átszállással mentek? athénig menetrend-szerint két óra, az kb. 1 óra 50 percet jelent, onnan a sziget menetrend-szerint 1 óra 5 perc, amiből lesz 55 perc, 1 óra.

Előzmény: ujbubo (306)
Pontikos1 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 307

Szívesen.

Repülési időről fogalmam sincs, de ezt biztos meg tudják mondani az irodában. :) (Egyébként a gép indulási idejét tudjátok már?)

Előzmény: ujbubo (306)
ujbubo Creative Commons License 2014.06.15 0 0 306

ja még 1 utolsó kérdés: mennyi a tényleges repülési idő Bpről Karpathosra? mármint amit repül a gép nem a check innel együtt

köszi

Bubo

ujbubo Creative Commons License 2014.06.15 0 0 305

nagyon köszi az infókat!

egyébként július 24-én megyünk.

Bubo

Előzmény: Pontikos1 (304)
Pontikos1 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 304

Kártyás fizetés néhol lehetséges, pontosan nem tudom, nekem sosem kellett.

De, pékáru van Ammopiban is, csak szerényebb választék, kisebb mennyiség.

Fővárosban több nagyobb szupermarketet is találsz, a legnagyobb áruválasztéka a Louloudisoknak van, de árban jobb a Gergatsoulis (ezekből egy-egy van a Pigadiából Ammopiba vezető út mentén is), és van egy cash&carry, ami nyilván nagyobb mennyiség esetén éri meg. Pékség több is található, a buszállomástól a kikötő felé kell indulni, és vsz. mindet megtaláljátok.

Buszhoz: www.karpathosbus.wordpress.com

Bicikli nem lesz fáklyásmenet...

Szerintem olvasgass vissza kicsit itt, meg a hellasz fórumon is, találsz jól megírt beszámolókat és hasznos infokat is, a távolságokat meg le tudod lesni térképről.

Előzmény: ujbubo (303)
ujbubo Creative Commons License 2014.06.15 0 0 303

sziasztok

köszi az infót

szóval a marketben lehet kártyával fizetni illetve a pékség nincs az azt jelenti hogy pékáru sincs?

a fővárosban van rendes bolt ? busz milyen gyakran jár? kerékpárral messze van? autot nem bérlünk de biciklit lehet. milyen messze van a főváros ammopitól illetve mennyire emelkedős a domborzat (felfele tekerés)

Köszi

Bubo

bazidzsó Creative Commons License 2014.06.15 0 0 302

Pontikos1-t javítanám: kösz az infót, nem állítottam biztosan, hogy ez a rész, mint írtam, csak ha jól tudom...

Ugyanis nekem szeptemberben egyértelműen szelesebbnek tűnt ez a rész, mint a szélvédett kis öblök: Apela vagy Achata. De ezek szerint tévedtem, Ammopi kivétel lehet...

Előzmény: Pontikos1 (301)
Pontikos1 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 301

Votsalakia Beach hotel a parttól kb. 50 méterre, a családnak van egy tavernája is (ott lett volna a vacsora, ha választjátok).

Ammopiban találsz jópár tavernát, vacsora/ebéd ott kivitelezhető, ha otthon akartok enni, akkor van pár minimarket szűkös kínálattal. Húsmentes étel és csirke is lesz bőven :) , pékség nincs.

Több strand is van, homokos, kavicsos, sziklás, ezekről találsz bőven infot magyar nyelven is a neten.

Bazidzsót javítanám: Ammopi nem a szörfösök paradicsoma (az Afiartis). Ammopit pont azért kedvelik sokan, mert ha szeles is az idő, ott a legkisebb az esélye a hullámoknak.

Ha nem béreltek autót, busszal szinte minden nap elérhető a főváros, Pigadia, ahol "minden van", és tovább is tudtok utazni egyéb partokra. 

Előzmény: ujbubo (298)
bazidzsó Creative Commons License 2014.06.14 0 0 300

Üzletekben úgy emlékszem, hogy lehet. Étteremben nem próbáltuk.

Ha jól gondolom, akkor Ammopi-ban lesz a szállásotok. Ez egy kis település, ha jól tudom, akkor szörfösök kedvelt helye.

Előzmény: ujbubo (299)
ujbubo Creative Commons License 2014.06.13 0 0 299

ja s mégegy: bankkártyás fizetés mennyire lehetséges? pl. vacsorát fizetni vele, boltban, stb

köszi

ujbubo Creative Commons License 2014.06.13 0 0 298

sziasztok

Befizettünk Karpathosra, a

Hotel Votsalakia Beach szállóban.

volt e már ott valaki? milyen? csak reggelire fizettünk be mert a vacsora menürenmdszer és mi eléggé válogatósak vagyunk. Kérdésem hogy milyen étkezési lehetőségek és ételfajták vannak (ebéd,vacsora). pl. szárnyas hús és húzmentes ételek (halat nem eszünk)

Mit kell még tudni a szállásról illetve a strandról?

Köszi

Bubo

bazidzsó Creative Commons License 2014.05.31 0 0 297

Köszönöm, elmentem:)

Előzmény: Pontikos1 (296)
Pontikos1 Creative Commons License 2014.05.31 0 0 296
bazidzsó Creative Commons License 2014.05.28 0 0 295

Karpathosi virtuális "túra": Greece Virtual

geodo1 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 294

ha egy helyben maradást terveznél, akkor persze nem pigadia, de mondjuk nálam akkor se az említett kettő, hanem pl. kyra panagia. pár taverna ott is van, élet este ott sincs, de legalább a part igazán és lenyűgözően szép.

ha viszont menni fogtok, akkor szinte mindegy, milyen pigadiában a part: mi ott pl. szinte mindig csak áthaladtunk, egyszer ha fürödhettünk ott, inkább mentünk mindenfelé.

autóbérlés sajnos nem olcsó a szigeten, összevetve más görög célpontokkal. korfui árban vannak kb., 30-40 euró per nap, ez nulla önrésszel viszont.

Előzmény: kicsizsizs (292)
bazidzsó Creative Commons License 2014.04.05 0 0 293

Az egyiptomi tengeri élővilághoz nem szabad hasonlítani szerintem a Karpathos szigetet övezőt. Itt is lehet snorizni, de túl dús vegetációra nem kell számítani.

A többi település, kivéve talán Diafanit és Olymbost, eléggé picike és pár utcából áll csupán. Bár hangulatosak, de túl sok éjszakai élet nincs ott szerintem. Ez is (legalábbis az én véleményem szerint) Pigadia-t teszi elsődleges kiinduló "bázissá". Ami bár méreteiben a legnagyobb település, de így is pár óra alatt bejárhatóak a főbb részei: a kikötő és környéke. Mivel autót fogtok bérelni, így elviekben a sziget bejárása sem fog problémába ütközni.

Így ebből a megfontolásból én is Pigadia-t javaslom, mi itt szálltunk meg: Roses Studios

Itt van pár autókölcsönző címe is: Karpathos autókölcsönző

Előzmény: kicsizsizs (292)
kicsizsizs Creative Commons License 2014.04.05 0 0 292

Ok, köszi  mindenkinek szét fogok nézni. Igazából annyi a bajom, hogy Pigadia jobb lenne a hangulata miatt meg azért, hogy ott van nagyobb élet, de mondjuk Ammopi meg a strandja miatt. Egyszer Egyiptomban így jártunk, inkább a nagyobb élet mellett döntöttünk és csak pislogtam amikor megláttam a strandot, hatalmas csalódás volt, miközben mások mondták, akik külső részeken szálltak meg, hogy az ott a víz tele van korallokkal és gyönyörű tiszta, átlátszó. Nálunk meg snorkerezni sem lehetett. Azóta már tartok kicsit ettől :( De amiatt meg jobb lenne, hogy tutira sokkal jobb a hangulata, esti sétákhoz jobb lenne. Végülis úgyis bérelni fogunk autót néhány napra aztán lehet, hogy marad Pigadia és nappal meg megyünk ide-oda. Arról van infótok, hogy a kocsibérlés mennyibe kerül kb?

Előzmény: geodo1 (291)
geodo1 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 291

biztosan kocka-gondolkodásúnak fogok tűnni, de vállalom: bevallom neked, így, szegről-végről megismerve, de legalábbis körbejárva a szigetet én sehol másutt nem szállnék meg, mint pigadiában. úgy elhelyezkedésre, mint hangulatra vagy éppen 'felszereltségre' is éppen tökéletes, és pont annyian vannak még fő szezonban is, ami pont, hogy kellemessé teszi pl. az esti sétát is.

de persze ez szubjektív természetesen; igazából csatlakoznék pontikoshoz, hogy a legjobb, ha nem hallgatsz senkire, hanem olvasgatsz, ismerkedsz, tájékozódsz, mely során te magad fogsz rájönni, hová is mennél elsősorban. önreklám: a mi saját utunkról itt olvashatsz egy beszámolót. :D talán ezzel is beljebb leszel picit.

Előzmény: kicsizsizs (288)
balazsbea Creative Commons License 2014.04.04 0 0 290

A hellasz.hu Karpathos fórumán párszor már szóbakerült Lefkos és Ammopi összehasonlítása, érdemes lenne ott is olvasgatnod, sok infót és képet találsz a szigetről. Könnyítésképp bemásolom ide a két hely előnyeit, hátrányait, ahogy én látom, nyilván ez csak egy szubjektív lista, mivel ami valakinek előny, az másnak lehet hátrány is, de kiindulásnak talán nem rossz, főleg ha képeket is nézel hozzá a neten (saját beszámolóm itt: www.balazsbea.hu/gorog.html Karpathos 2011 menüpont).

Ammopi mellett szóló érvek:
- közel van Pigadiához, ami szerintem a görög szigetek egyik leghangulatosabb fővárosa,
- ha az egész szigeten tombol a meltemi, itt van a legnagyobb esély a szélmentes strandolásra,
- különleges színű, kristálytiszta vizű öblei vannak, amelyeket kiépített sétány köt össze,
- homokos és kavicsos part is van, a kavicsos strandon érezhetően melegebb a víz,
- a főváros közelsége miatt mindenhová könnyű eljutni, s a közelben van a sziget összesen 4 benzinkútja,
- könnyen elérhető néhány igazán szép strand (Diakoftis, Damatria, Michaliou Kipos).
Hátrányok:
- a strandok főszezonban zsúfolttá válhatnak, mivel a legtöbben ide menekülnek a szél elől, így van egy kis üdülőtelep érzése, bár más szigetek felkapott helyeihez képest ez még mindig a jól tolerálható kategória,
- Karpathos északi feléhez képest elmarad szépségben és különlegességben, de ha van autója az embernek, szállás szempontjából igazán praktikus lehet.

Lefkos mellett szóló érvek:
- szintén több öbölben lehet strandolni, háttérben a sziget legmagasabb hegyével és a csúcsra sokszor folyamatosan felkúszó felhőkkel, igazán különlegessé téve a tájképet,
- szintén van szélvédett homokos öble, ahol a víz lassan mélyül, így kisgyerekkel is jól használható,
- könnyen elérhető Olympos, ami garantáltan az egyik legkülönlegesebb élmény a szigeten, ahová most már aszfaltozott út vezet,
- az északi eldugott strandok is innen közelíthetők meg a legjobban, oda viszont nem árt a terepjáró,
- ha Apellára és Kyra Panagiára többször is el akartok menni, a sziget legszebb részén át vezet az út, ahol már a kilátás kedvéért is megéri sokszor végigmenni.
Hátrányok:
- ha valaki egy kis nyüzsgésre is vágyik a nyaralás során, Pigadiába kell autóznia, ami a sziget nagyobb É-D-i kiterjedése miatt viszonylag hosszú időt igényel, ráadásul megdrágítja a nyaralást az átlagosnál magasabb benzinárak miatt,
- az esti sétákat megnehezíti a part menti út szűkössége, ahol egymást kerülgetik a gyalogosok és az autók,
- a víz meglepően hűvös a sziget keleti partjaihoz képest, a homokos strandon sok a hangya, előfordulhat, hogy az egyébként kristálytiszta vizet apró algadarabkák teszik enyhén zavarossá,
- nincs benzinkút, bár autóbérléskor teli tankkal adják át az autót, de mindenképpen Pigadiába kell menni tankolni is.

Pontikos1 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 289

Akkor tényleg olvass utána a neten, és nézegess képeket, mert azok alapján (hozzávéve, hogy mit szeretnétek csinálni és megnézni a nyaralás alatt) el tudjátok dönteni, mire is vágytok.

Éttermek mindkét helyen vannak, klasszikus értelemben vett bazárok és nyüzsgés egyik helyen sincs - ahhoz Pigadiába kell menni.

kicsizsizs Creative Commons License 2014.04.04 0 0 288

Köszönöm mindkettőtöknek! A kaja nem is annyira érdekes igazából, én sem tudnám megjegyezni, de bepróbálkoztam :-) a kisebb helyek kozul Lefkos és Ammopi kozott gondolkodunk, de nagyjából egyikről sem tudok semmit csak azt, hogy szép a partjuk és ott lenne szállás amit kinéztünk. Ha esetleg van véleményetek erről, hogy a kettő közül inkább melyik, akkor annak nagyon örülnék :-) amúgy mindkét helyen (Lefkos, Ammopi) is vannak ettermek, bazárok, ilyesmi? Nem kell nekem a nagy nyüzsgés, de nem is teljesen kihaltak, ugye?

Előzmény: Pontikos1 (287)
Pontikos1 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 287

Nem baj, majd apránként eszedbe jutnak a kérdések - de javaslom itt is a visszaolvasást, meg a hellasz fórumon is, mert sok hasznos infot fogsz találni.

Az előttem szólóhoz csatlakozva: Pigadiában a part tiszta, a víz szintén - nyilván nagy szélben bizonyos részein (főleg a városhoz legközelebb esőn) felkavarodik a minimális aljnövényzet. Én pl. kifejezetten kedveltem azt a partot esti (vagy reggeli) csobbanásokra - egész napos strandoláshoz nem a legszebb a sziget többi helyéhez mérten (de ez szubjektív vélemény).

Autóbérlés a már említetteken túl Ammopiban is lehetséges, szintén olvashatsz erről korábbi beszámolókban. Mint ahogyan az éttermi árakról is - én sosem tudtam megjegyezni egyet sem, és nem is írom föl őket. Sorry.

Előzmény: kicsizsizs (285)
geodo1 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 286

sztem joggal értékelték gyengébbre. nem koszos, nem ezért, hanem elég semmilyen véleményem szerint. a partja is, meg úgy az egész. hozzáteszem, h főleg azok között a szépséges partok mellett tűnik így, mint kyra panagia, apella, achata...

melyik kisvárosra gondolsz? lefkosban lehet, arkasában lehet...de amúgy bárhová odaviszik neked, ahová kell.

kaják nagyságrendileg uannyi, mint másutt görögországban, talán egy egész pici feláruk van pl. rodoszhoz képest. de egy főre egy vacsora nagyságrendileg 10 euróból minden bizonnyal megoldható.

Előzmény: kicsizsizs (285)
kicsizsizs Creative Commons License 2014.04.04 0 0 285

Igazából több kérdesem is lenne, de most tuti nem fog minden eszembe jutni :-) az egyik ami foglalkoztat az, hogy a fővárosnak az a hosszu strandja mennyire szép és tiszta? Mert az egyik oldalon az összes többi strandot nagyon jónak értékelték, de ezt közepesre. Egyszer belefutottunk egy ilyenbe, zavaros volt a víz, egyáltalan nem volt szép és azóta már óvatosabb vagyok. Főleg a víz érdekelne! Masik kérdésem az, hogy azt tudod esetleg, hogy autót bérelni mennyire lehet egy kisebb városban? A fővárosban tudom, hogy lehet, de ha esetleg kisebb telepules mellett döntünk, ott is lehet? Harmadik dolog ami most eszembe jut a kaja árak étteremben. Ha esetleg emlekszel nagyjából! Köszi előre is, majd kérdezek még, ha nem gond :-) senki nincs a környezetemben, aki járt volna már ott és sokszor az utazasi irodak is félrebeszélnek...

Előzmény: Pontikos1 (283)
bazidzsó Creative Commons License 2014.04.04 0 0 284

Kint elég sok helyen lehet kapni megfelelő minőségű térképet, mint pl. ez is. 4€ körül lehet most az ára.

Előzmény: Törölt nick (281)
Pontikos1 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 283

Szia! Kérdezz itt nyugodtan, hátha másnak is hasznos lesz, meg többen többfélét is válaszolhatunk akár. :)

Előzmény: kicsizsizs (282)
kicsizsizs Creative Commons License 2014.04.04 0 0 282

Pontikos tudnánk e-mailben váltani pár levelet? Amennyire látom te jól informált vagy és lennének kérdéseim :) Kérlek írj a kicsizsizs@freemail.hu-ra csak, hogy tudjam a címed. Köszönöm!

Előzmény: Pontikos1 (277)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.04 0 0 281

szia,

köszi, így már próbáltam, de egyiknél sem találtam olyat amin a mellékutak is rajta vannak és megfelelő minőségben, nagy méretben nyomtatható.

akkor marad a kinti vásárlás :)

köszi szépen

Pontikos1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 280

Egyrészt ITT. Katt a képekre, majd neked megfelelő mérethatár kiválasztása.

Venni pedig kint érdemes.

Előzmény: Törölt nick (279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!