Keresés

Részletes keresés

stigglinnc Creative Commons License 2009.08.06 0 0 1822

Szia!

Ez mi akart lenni?

Előzmény: E.Rika (1821)
E.Rika Creative Commons License 2009.08.06 0 0 1821

Sziasztok!

Környezetbarát csodaszép egyedi kézműves tárgyak, megtekinthetők itt, nézzétek meg érdemes:

www.erikakezmuves.eoldal.hu

ágika1 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 1820

Van egy kedvenc, szögletes aljú, sötétbarna középen állatmintás szitás, vállra-akasztható "szatyrom". A beteg füleire a kertészeti boltokban kapható átlátszó csővel húztam, de a 4 kirojtosdott sarkára még semmi kreatív megoldás nem jutott eszembe.

Egyelőre csak a szétszedés, sarkokra anyagvarrás, újra összeállítás-t látom csak megvalósíthatónak, de ezt szeretném elkerülni.

Csináltatok már hasonlót?

monkey62 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 1819
Sziasztok! Itten felújítanak mindenféle bútorokat:
itt van
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.20 0 0 1818
Köszi! :))))
Több árnyalatot használtam a barnából így sokkal élettelibb lett, míg a másiknál csak okker és barna van.
Előzmény: stigglinnc (1817)
stigglinnc Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1817

Ez nagyon jó! Jobban tetszik, mint a másik ajtód, talán azért, mert nagyon illik a környezetéhez.

Előzmény: mit_is_ir (1807)
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1816
Gipsz mindenfélével foglalkozik. Mintázás, akár szobor, dombormű, stb... sokszorosítás gyártás. Gipsz díszítőelemek készítése házon kívülről, belülről.

Köszönöm, igyekszem. :)))
Előzmény: 4Hópihe (1815)
4Hópihe Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1815

ráadásul gipsszel pótoltad ki???

a dszitó szobrász ,egészen pontosan mit jelent???

baromi ügyes vagy!!!!

Előzmény: mit_is_ir (1813)
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1814
Nekem ez a linkelés nem megy nekem. :S
Tehát így talán jobb lesz:
Ajtó festése:
http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=73315
Pince ajtó festése:
http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=785515
Kőfal festése:
http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=60527
Virágtartó váza készítése:
http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=822871
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1813
Köszi! Ezek tulajdonképpen nagyon egyszerű festéstechnikák, amik nagyon mutatósak.
Innen onnan lestem el munkáim során.
<a href="http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=73315" target="_blank"></a>

Itt található a leírás. És a kő festése is ott van az még egyszerűbb mint az ajtó, meég egy gyerek is látványos eredményt tudna csinálni. :)

Nem fordítottam el, az ugyanaz a nézet. De kis előnnyel indulok a gipsz terén, mert én díszítő szobrász vagyok. De azért meg lehet csinálni másnak is.
Előzmény: 4Hópihe (1812)
4Hópihe Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1812

kb két hete láttam ilyen megoldást az egyik tv csatornán.. ott téglákat imitáltak...

te hobby szinten vagy ilyen ügyes festő?? kalap le! és hurrá neked!!!

az ajtód is tátott szájjal lestem!

a vázát ilyen szuperül kipotoltad vagy udvariasan azért forditottad el ,hogy ne látszodjon a hiány csak a  smink???nagyon jó lett.) én megszalvétáztam volna)

Előzmény: mit_is_ir (1810)
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.18 0 0 1811
Sziasztok.
Ez egy lomtalanításin összeszedett gipszköcsög.
Ilyen volt...

és ilyen lett!

Virágtartó lett belőle. Majd csinálok fotót növénnyel is.
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.14 0 0 1810
Köszi. :)
Áááá... nem érdemes vele szórakozni, tényleg egy ramaty ajtó az egész.

Festéssel tudok szolgálni...
Amit mondasz az nekem is dereng. Szigetelőszalaggal leragasztani a fugák helyét... aztán az anyagra nem emlékszem, hogy mit vittek fel rá, de lehet vakolat, kültéri csemperagasztó, hogy érdes legyen, mondjuk szivaccsal kialakítani a kő formáját és úgy meg lehet festeni mint ahogy én ezt a falat. Valami kültéri festékkel. Tök jól fog kinézni. Az oldalamon, ott van a leírás
Én ezeket a köveket csak néhol és gipszel csináltam, de ez beltéren volt.
Előzmény: kisidi (1809)
kisidi Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1809
Ez tényleg nagyon mutatós! Meg nem mondanám, hogy nem igazi! Esetleg még pár vasszegecs és pánt?

Nincs valami jó kis technikátok és festékfajtátok hozzá, a betonkerítés-támfal kőhatásúvá varázsolásához?
Talán ötletmozaik vagy ezermesterben volt egyszer egy technika, a fugák helyét ragasztószalaggal ki kellett takarni, és a végén igazi fugázóval ecsettel átkenni, ha jól emlékszem. De a lényegre nem emlékszem pontosan, de mintha talán homokot is kellett volna a festékbe beletenni, de lehet, hogy keverem valamivel.
ágika1 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 1808
Nagyon jó lett.
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.07 0 0 1807
Sziasztok.
Ez egy összeeszkábált és már eldeformálódott pinceajtó. Ha lefestenénk egyszínűre sokkal szebb nem lenne, inkább még jobban ki lenne hangsúlyozva, hogy mennyire ramaty állapotban van, de valahogy elfogadható külsőt kellett kölcsönözni neki.

Így sikerült...
mit_is_ir Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1806
Nagyon jó lett, nagyon-nagyon tetszik!!!!
A fal amit írsz az a foltos a középső képen? Az feketével van?
A mintához sablont használtak? Az utolsó képet annyira nem tudom értelmezni.
Nagyon jó a színösszeállítása is. Gratula a készítőnek!
Előzmény: kisidi (1804)
kisidi Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1805
http://tikkurila.hu/dekoracios_festekek/inspiraciok/butorok_felujitasa/egyszeru_dolgozoszobabol_kreativ_otlettar

Ezt is érdemes megnézni!
kisidi Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1804
Az öreg szekrényen lévő, elegáns sablonozott keleti díszítőelemet a Taika Gyöngyház Festékkel készítették.A falat a Feelings Beltéri Falfestékkel (F497) festették le először, majd fedőfestékként a Feelings Mintázó Festéke (J401) használták.
Ezt a finom vonalú keleties motívumot a Taika Gyöngyház Festék aranyszínű változatával alkották meg. A pompás magasfényű vörös bevonatot a Miranol Zománcfestékkel (N419-es árnyalattal) készítették.
mammamija Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1803
:)) köszi!
Előzmény: h.moni (1802)
h.moni Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1802
:) Valami régi filmben mondta mindig az egyik szereplő:" Boldogult nagyanyám mindig azt  mondta, hogy be köll áztatni" :) .Drótkefézés helyett inkább spricceld le mosószeres vízzel, dobj a fokokra lucskos-vizes rongyot ,hagy picit rajta,ezután viszonylag könnyen lejön róla a "mindenféle", sima gyökérkefével. A falfasték picit megáztatva meleg vízzel könnyen lejön.(és a kefével)
Előzmény: mammamija (1799)
mammamija Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1801
:)) Elég soxor használom, hat fokos, és a hatodikon még így is csak lábujjhegyen érem el a függönykarnis csiptetőjét. Így vakolatosan, festékesen túl ronda:)) - időm, meg mint a tenger.
Előzmény: mouser (1800)
mouser Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1800
na tudod mikor drótkeféznék egy alumíniumlétrát. nekem kétfokos fellépőm van, egyszerűen eldugom szem elől. oszt csókolom.
Előzmény: mammamija (1799)
mammamija Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1799
Szuper!!! Nekem aluminiumlétrám van ami szintén lefesthető lehetne ha rászánnám végre magam a fokok recéi közül kidrótkefézni az odakövült dolgokat... de hát mit csináljon az ember lánya - drótkeféli a létrát, hogy szép legyen!:)))

Amúgy elsőlakásosoknál a létra könyvespolcként szokott funkcionálni amíg el nem készül az "igazi" könyvespolc:)
Előzmény: h.moni (1797)
stigglinnc Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1798

Még mindig nagyon tetszik ez a létra! Főleg, mert hogy ilyen kedvesen feldíszítetted. Egy létra amúgy szükséges rossz egy lakásban, így meg szinte dekoráció.

Előzmény: h.moni (1797)
h.moni Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1797

Jó estét! Engem ideirányítottak, hogy mutassam meg a padláson talált gazdátlan, fokpótlásra és helyrepofozásra váró ,immár megújult létrámat.Én az orsóimat így tárolom:Ez egy dekorboltbann "nyersen" kapható dobozka volt, amit beszalvétáztam, pácoltam. A cérnák ikeás tengerifű hengerkékben  vannak Tudjátok, amiből 3 különböző méretű az egy darab.A legkisebbekben a varrógéptűimet , valamint beüthető szegecseimet tárolom.

A BALAKRYL PLASTY nevű festék pl műanyag ablak átfestésére készült, azzal bármi műa.felület festhető Redőny is. Menete: 1:zsírtalanítás, csiszolás (150-180 finomságú papírral)

2: festés

3:szárítás (3 nap a teljes, de pár óra múlva érintés-száraz).       6-9 m2/kg/ réteg

stigglinnc Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1796

Köszi!

Előzmény: kisidi (1795)
kisidi Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1795
Tikkurila márkaboltban, és partner festékboltokban.
Előzmény: stigglinnc (1794)
stigglinnc Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1794

Ezeket hol lehet kapni?

Előzmény: kisidi (1793)
kisidi Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1793
Kültéri alapozó falfestékek
Otex Adhesion Primer
Otex (tapadó alapozó)

Alapozóként és közbensõ festékként alkalmazható új és korábban már festett fa-, farost- és faforgácslemezekre. Az alábbi, nehezen bevonható felületekre is tapad: üveg, csempe, mûanyag PVC, alumínium, horganyzott bádog, valamint alkiddal és katalizátoros festékkel festett felületek.
Fedőképesség: 8-10 m2/l. Festék kalkulátor
Felvitel módja: Ecsetelés, szórás vagy tedihengerlés. Magas nyomású szórás esetén: – fúvóka ø 0,011”-0,015”, azaz 0,280-0,380 mm, – hígító mennyisége 0-10% térfogatra vetítve.
Hígító: Spray hígító 1032 és lakkbenzin 1050
Színkártyák: Tikkurila Symphony 2436 színkártya

Szerintem beltérre ugyanúgy lehet, de kérdezzed meg inkább. Igaz amit írnak, mindenre tapad. Jó rá a Feelings bútorfesték.
Bármilyen színben kikeverik. Akár úgy is hagyhatod. Én kerámiakaspókat kentem át, tökéletes.
Nem a legolcsóbb árkategória, de minőség. Nálunk a kültéri fadolgok is tikkurilával vannak, igaz nem lazurral, hanem a vinhával, de 10 év után is tökéletes, mert rugalmas, nem pattogzik. Itt is érvényes: az olcsó a drága.
Előzmény: Wzsó (1773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!