Van egy kedvenc, szögletes aljú, sötétbarna középen állatmintás szitás, vállra-akasztható "szatyrom". A beteg füleire a kertészeti boltokban kapható átlátszó csővel húztam, de a 4 kirojtosdott sarkára még semmi kreatív megoldás nem jutott eszembe.
Egyelőre csak a szétszedés, sarkokra anyagvarrás, újra összeállítás-t látom csak megvalósíthatónak, de ezt szeretném elkerülni.
Nekem ez a linkelés nem megy nekem. :S Tehát így talán jobb lesz: Ajtó festése: http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=73315 Pince ajtó festése: http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=785515 Kőfal festése: http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=60527 Virágtartó váza készítése: http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=822871
Köszi! Ezek tulajdonképpen nagyon egyszerű festéstechnikák, amik nagyon mutatósak. Innen onnan lestem el munkáim során. <a href="http://skkreativ.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=73315" target="_blank"></a> Itt található a leírás. És a kő festése is ott van az még egyszerűbb mint az ajtó, meég egy gyerek is látványos eredményt tudna csinálni. :)
Nem fordítottam el, az ugyanaz a nézet. De kis előnnyel indulok a gipsz terén, mert én díszítő szobrász vagyok. De azért meg lehet csinálni másnak is.
kb két hete láttam ilyen megoldást az egyik tv csatornán.. ott téglákat imitáltak...
te hobby szinten vagy ilyen ügyes festő?? kalap le! és hurrá neked!!!
az ajtód is tátott szájjal lestem!
a vázát ilyen szuperül kipotoltad vagy udvariasan azért forditottad el ,hogy ne látszodjon a hiány csak a smink???nagyon jó lett.) én megszalvétáztam volna)
Köszi. :) Áááá... nem érdemes vele szórakozni, tényleg egy ramaty ajtó az egész.
Festéssel tudok szolgálni... Amit mondasz az nekem is dereng. Szigetelőszalaggal leragasztani a fugák helyét... aztán az anyagra nem emlékszem, hogy mit vittek fel rá, de lehet vakolat, kültéri csemperagasztó, hogy érdes legyen, mondjuk szivaccsal kialakítani a kő formáját és úgy meg lehet festeni mint ahogy én ezt a falat. Valami kültéri festékkel. Tök jól fog kinézni. Az oldalamon, ott van a leírás Én ezeket a köveket csak néhol és gipszel csináltam, de ez beltéren volt.
Ez tényleg nagyon mutatós! Meg nem mondanám, hogy nem igazi! Esetleg még pár vasszegecs és pánt?
Nincs valami jó kis technikátok és festékfajtátok hozzá, a betonkerítés-támfal kőhatásúvá varázsolásához? Talán ötletmozaik vagy ezermesterben volt egyszer egy technika, a fugák helyét ragasztószalaggal ki kellett takarni, és a végén igazi fugázóval ecsettel átkenni, ha jól emlékszem. De a lényegre nem emlékszem pontosan, de mintha talán homokot is kellett volna a festékbe beletenni, de lehet, hogy keverem valamivel.
Sziasztok. Ez egy összeeszkábált és már eldeformálódott pinceajtó. Ha lefestenénk egyszínűre sokkal szebb nem lenne, inkább még jobban ki lenne hangsúlyozva, hogy mennyire ramaty állapotban van, de valahogy elfogadható külsőt kellett kölcsönözni neki.
Nagyon jó lett, nagyon-nagyon tetszik!!!! A fal amit írsz az a foltos a középső képen? Az feketével van? A mintához sablont használtak? Az utolsó képet annyira nem tudom értelmezni. Nagyon jó a színösszeállítása is. Gratula a készítőnek!
Az öreg szekrényen lévő, elegáns sablonozott keleti díszítőelemet a Taika Gyöngyház Festékkel készítették.A falat a Feelings Beltéri Falfestékkel (F497) festették le először, majd fedőfestékként a Feelings Mintázó Festéke (J401) használták. Ezt a finom vonalú keleties motívumot a Taika Gyöngyház Festék aranyszínű változatával alkották meg. A pompás magasfényű vörös bevonatot a Miranol Zománcfestékkel (N419-es árnyalattal) készítették.
:) Valami régi filmben mondta mindig az egyik szereplő:" Boldogult nagyanyám mindig azt mondta, hogy be köll áztatni" :) .Drótkefézés helyett inkább spricceld le mosószeres vízzel, dobj a fokokra lucskos-vizes rongyot ,hagy picit rajta,ezután viszonylag könnyen lejön róla a "mindenféle", sima gyökérkefével. A falfasték picit megáztatva meleg vízzel könnyen lejön.(és a kefével)
:)) Elég soxor használom, hat fokos, és a hatodikon még így is csak lábujjhegyen érem el a függönykarnis csiptetőjét. Így vakolatosan, festékesen túl ronda:)) - időm, meg mint a tenger.
Szuper!!! Nekem aluminiumlétrám van ami szintén lefesthető lehetne ha rászánnám végre magam a fokok recéi közül kidrótkefézni az odakövült dolgokat... de hát mit csináljon az ember lánya - drótkeféli a létrát, hogy szép legyen!:)))
Amúgy elsőlakásosoknál a létra könyvespolcként szokott funkcionálni amíg el nem készül az "igazi" könyvespolc:)
Még mindig nagyon tetszik ez a létra! Főleg, mert hogy ilyen kedvesen feldíszítetted. Egy létra amúgy szükséges rossz egy lakásban, így meg szinte dekoráció.
Jó estét! Engem ideirányítottak, hogy mutassam meg a padláson talált gazdátlan, fokpótlásra és helyrepofozásra váró ,immár megújult létrámat.Én az orsóimat így tárolom:Ez egy dekorboltbann "nyersen" kapható dobozka volt, amit beszalvétáztam, pácoltam. A cérnák ikeás tengerifű hengerkékben vannak Tudjátok, amiből 3 különböző méretű az egy darab.A legkisebbekben a varrógéptűimet , valamint beüthető szegecseimet tárolom.
A BALAKRYL PLASTY nevű festék pl műanyag ablak átfestésére készült, azzal bármi műa.felület festhető Redőny is. Menete: 1:zsírtalanítás, csiszolás (150-180 finomságú papírral)
2: festés
3:szárítás (3 nap a teljes, de pár óra múlva érintés-száraz). 6-9 m2/kg/ réteg
Kültéri alapozó falfestékek Otex Adhesion Primer Otex (tapadó alapozó)
Alapozóként és közbensõ festékként alkalmazható új és korábban már festett fa-, farost- és faforgácslemezekre. Az alábbi, nehezen bevonható felületekre is tapad: üveg, csempe, mûanyag PVC, alumínium, horganyzott bádog, valamint alkiddal és katalizátoros festékkel festett felületek. Fedőképesség: 8-10 m2/l. Festék kalkulátor Felvitel módja: Ecsetelés, szórás vagy tedihengerlés. Magas nyomású szórás esetén: fúvóka ø 0,011-0,015, azaz 0,280-0,380 mm, hígító mennyisége 0-10% térfogatra vetítve. Hígító: Spray hígító 1032 és lakkbenzin 1050 Színkártyák: Tikkurila Symphony 2436 színkártya
Szerintem beltérre ugyanúgy lehet, de kérdezzed meg inkább. Igaz amit írnak, mindenre tapad. Jó rá a Feelings bútorfesték. Bármilyen színben kikeverik. Akár úgy is hagyhatod. Én kerámiakaspókat kentem át, tökéletes. Nem a legolcsóbb árkategória, de minőség. Nálunk a kültéri fadolgok is tikkurilával vannak, igaz nem lazurral, hanem a vinhával, de 10 év után is tökéletes, mert rugalmas, nem pattogzik. Itt is érvényes: az olcsó a drága.