Keresés

Részletes keresés

deep forest Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4904
Azért, mert itt mindent "megtehetsz". Ne haragudj, ez magaslabda volt. Egyszer beszélgettem egy szlovák természetőrrel. Ő mondta, hogy náluk nem annyira jellemző az illegális technikai sportok térhódítása. Évente több hetet töltök gyalogtúrázással északi szomszédunknál, de ott még nem futottam össze tilosban motorozóval/quadozóval, de még motornyomot sem láttam túristaúton. Igaz ott komolyabban be is tartatják a törvényeket. Ismerősömet bírságolták már meg (gyalogosan), mert letért a kijelölt útvonalról.
Előzmény: BX_thomas (4903)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4903
vajon miért sorolnak minket még mindíg a balkánhoz, meg kelet európához :((((
Előzmény: kutya. (4902)
kutya. Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4902
...Ugye a szabályok nem a vásárlásuk óta szigorodott?...

Nem persze. Nem Magyarországon történt, hogy LTZ400-akat tonnaszámra adtak ki rendszámmal, aztán meg vonták vissza őket ugyanilyen mennyiségben...

De valószínüleg igazad van: Románia, Szlovákia mind sokkal fejlettebb és előrehaladottabb országok - majd ha mi is az ő szintjükre érünk, tán nálunk is lesz két nyomorult sor a Kresz-ben, amitől rendeződik a helyzet.

És itt tök mindegy hogy milyen kategóriájú vasról beszélünk: egy LTZ-s ugyanúgy szív mint egy LTF-es...
Előzmény: porishamuvogmuk (4899)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4900
Ezek régi képek,a babodi oldalról szedegeti.
Előzmény: quaddalmindenhova (4896)
porishamuvogmuk Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4899
Az a "kissebbség", a párezer darab ATV-jével, aki pályázásra alkalmatlan gépet vett, az nyugodtan rohadjon meg.

Ugye nem erőszakkal sózták rájuk a gépest?
Ugye a szabályok nem a vásárlásuk óta szigorodott?

Aki ilyen feltételek mellett aki megvette, mégis min lepődik meg?

Előzmény: kutya. (4897)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4898

megint az atv és a sportgép....

kb ennyit az összefogásról, meg a képviseletről

Előzmény: kutya. (4897)
kutya. Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4897
...használható pályák vannak!...

Az a "kissebbség", a párezer darab ATV-jével, aki pályázásra alkalmatlan gépet vett, az nyugodtan rohadjon meg. Aham, értem.

Ha az államnak egy 2 milliós gépből jó volt 350ezer Áfát, és egyéb címeken még ugyanennyit beszedni, akkor jó lenne ha a használatukról is rendelkezne végre...
Előzmény: porishamuvogmuk (4895)
quaddalmindenhova Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4896

Na honnét vannak a képek?

Légyszives mond meg!

Könyörögjek?

Előzmény: porishamuvogmuk (4895)
porishamuvogmuk Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4895
Ha lenne mit betartani, talán lenne aki betartja.

Szabályok vannak, tiltott utak vannak, használható pályák vannak!

Önkéntes szabálykövetés? Nos az nincs.

Valószínűleg te sem hiszel benne, innét a talán

Előzmény: kutya. (4893)
quaddalmindenhova Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4894

Tök jó képeke!

Honnat szedted?

Vagy most az jön ha kérjük akkor nem csak magadtól?

Előzmény: porishamuvogmuk (4890)
kutya. Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4893
"...A többiek bevállalva a rizikót hódol szenvedélyének és reménykedik ezt még sokáig meg teheti büntetlenül..." "...elöször be kéne tartani a szabályokat és aztán lehetne kérni a nyitást..."

Igen, ez így van egyenlőre. Vagy az is lehet , hogy megfelelő szabályozás kellene.
Ha lenne mit betartani, talán lenne aki betartja. (rendszám, szabályozás, kijelölt/tiltott útvonalak. stb...)
Előzmény: deep forest (4877)
quaddalmindenhova Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4892
"

Autós, motoros, bicajos, quados nagy százalékban megbolondul ha van nézőközönsége...

egyszerű psziho "

A természetfotósok között is akad egy aki szintén ezt teszi !

Csak nem értem miért hamukázik még mikor visszakapta a gépkezelő nevét és azzal irogathatna?

Tán szégyelli?

Előzmény: BX_thomas (4888)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4891

na ebben pl mi  a jó?

1 napig lehet pucolni a gépet utána

Előzmény: porishamuvogmuk (4890)
porishamuvogmuk Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4890
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4889

Természetesen nem általánosítok, mert a quadosok tábora messze a legnormálisabb.

Ezt azért én így nem merném kijelenteni.

A pénzes idiótáknak nagyon szimpatikus magamutogatási mód, sajnos.

Motorral mostanában nem sikk jampizni, quaddal inkább.

De ha legális lenne, rendszám, kressz, műszaki vizsga, akkor kicsit esne a népszerűsége.

Előzmény: deep forest (4885)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4888

a bizonyítási kényszer nem csak a quadosokban van meg a tömeg láttán.

Autós, motoros, bicajos, quados nagy százalékban megbolondul ha van nézőközönsége...

egyszerű psziho :((((

Előzmény: lexus81 (4884)
porishamuvogmuk Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4887
Előzmény: deep forest (4886)
deep forest Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4886
Ha már Somogybabod... Többször megesett már gyalogtúráim során, hogy amerre túráztam épp akkor volt a környéken off-road verseny. No problem, még kíváncsian meg is néztem egy-két versenyzőt a pályán, de sajana az elszomorított, hogy nagyon sokan elhagyva a pályát a túristautakon közlekedve próbálgatták maguk és gépük határait. Egy ilyen rendezvényen is be kéne tartani/tartatni a törvényeket és a rendezvény elején hangosbemondón felhívni erre az egybegyűltek figyelmét.
deep forest Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4885
Tudom, tudom, de itt porishamuvogmuk által megjelölt endúrósok/krosszmotorosok/quadosok "halmazáról" beszéltem. Természetesen nem általánosítok, mert a quadosok tábora messze a legnormálisabb.
Előzmény: BX_thomas (4879)
lexus81 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4884

u.i:

érdekes hogy akikkel az erdei utakon találkoztunk azok közül (OTT) senki nem parádézott, senki nem ment el mm-ekre a kocsitól, a gyalogosoktól. Ha látták hogy egymással szemben megyünk ők is lassítottak.

Minden elismerésem az övüké.

Azt hiszem, nem rájuk van kiakadva a nem OFF ROAD-osok többsége.

lexus81 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4883

Szia Jeepi!

Számomra 3 dolog tűnt fel:

1. szombaton, mikor már tele volt nézőkkel, mind a katlan, mind a dagonya felé vezető földút, a sebességből nemhogy visszavettek volna legtöbben, hanem még rá is toltak egy lapáttal, nyilván a nagyobb nézősereg miatt.

Azt gondolom ezt nem az 5, helyenként 10 cm mély porban kell megtenni a gyerekes családok között.

Becsületükre váljon, hogy mikor pont ezen okok miatt szépen komótosan autóztunk,  a szembejövő quadosoknak intve azok többsége lasított.

2. a siratófalakon az autókat nem megvárva míg felérnek, többször láttam olyat, hogy az autó hátrafelé, lefelé csúszva szerencsére csak lesodorta a quado(s)t ,nem pedig átment rajta.

3. a legdurvább péntek este történt, amikor is a siratófalakkalszemben lévő, keleti szélen álló büfé asztalai és sörpadjai közé berepült egy quados, "GYEREKEKET MENTSÉTEK" felkiáltások és sikogatások közepette.

A legdurvább az az volt hogy a végén a quados "felállt" a tömegnek... verekedést provokálva, amiből szerencsére végül nem lett semmi...

Mindezek tükrében nem tartom soknak azt a kb. 4-5 quados balesetet amit láttam, ebből 2-höz kellett a siratófalakhoz mentősöket hívni.

A nézőknek pedig elismerésem, hogy elkezdődött egy olyan folyamat ami várhatóan jó irányba viszi el a rendezvényt: komolyabb gépátvétel, fokozott rendőri jelenlét, folyamatos készültség a mentősök részéről.

Előzmény: Törölt nick (4881)
porishamuvogmuk Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4882
"...elöször be kéne tartani a szabályokat és aztán lehetne kérni a nyitást..."

betűre egyezően ez a véleményem!
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4881
Hali!

Ott voltunk mint rendezők.(6 quad)Semmi különös dolog nem volt a quadosokkal.
Vagy Te láttál valamit?A crossmotorosok cirkuszóltak,de az sem volt vészes.
Előzmény: lexus81 (4878)
quaddalmindenhova Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4880

Miért?

Hogy viselkedtek?

Előzmény: lexus81 (4878)
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4879
legális rendszám nincs quadra
lexus81 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4878

Sziasztok!

Nem tudom közületek hányan voltak a hétvégén Somogybabodon...

Mi volt a véleményetek a társaitokról? Szerintetek javított a quadosok megítélésén az ottaniak többségének viselkedése?

üdv.

egy gyakorló terepjárós

deep forest Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4877
Önkéntes jogkövetés...hmm... Ez mostanában nagyon nem divat. Az általad említett csoport vajon hány százaléka tartja be maradéktalanul a szabályokat? Tehát ha nincs rendszám utánfutóra/furgonba és irány a legális zárt pálya, ha van rendszám, akkor saját lábon ugyanoda. 100 műkedvelőből jó, ha 3-5 fő. A többiek bevállalva a rizikót hódol szenvedélyének és reménykedik ezt még sokáig meg teheti büntetlenül. Ha valaki esetleg számonkéri, akkor jó magyar szokás szerint megy a mutogatás más dolgok felé. Szerintem sem helyes a teljes tiltás, de egy túrás ismerősöm szavaival élve elöször be kéne tartani a szabályokat és aztán lehetne kérni a nyitást, mint amikor egy tizenéves el akar menni bulizni, akkor elöször is jólviselkeik, hogy szülei elengedjék. Várom véleményeteket.
Előzmény: porishamuvogmuk (4873)
quaddalmindenhova Creative Commons License 2007.05.27 0 0 4876
Ne ez legalább azt bizonyitja,hogy igazam volt!
BX_thomas Creative Commons License 2007.05.26 0 0 4875
a gyári papírok sem felelnek meg a kresszben foglaltaknak :((((
Előzmény: quaddalmindenhova (4872)
porishamuvogmuk Creative Commons License 2007.05.26 0 0 4873
Szia

A helyzet rendezésének szerinted járhatatlan útja (enduróval, crossmotorral, quaddal) az önkéntes jogkövetés?
Előzmény: deep forest (4849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!