Csevegés bármiről, ami a tisztelt olvasót érdekli, és ami nem ütközik az index szabályaiba és előírásaiba, :). Valamint az OFFolás ideális színhelye a Nagyágyúsok számára, :).
A kosztümös és látványfilmek kedvelőinek Marie-Antoinette :))
Bár a kritika kegyeit nem nyerte el, én mint a XVIII sz kedvelője megnéztem
A film nem akciós, mégcsak nem is romantikus.
Ráérősen váltják egymást az életképek
Kirsten alakítása pedig figyelemreméltó, vlsz. testre szabott a szerep.
A fiatal, a kislánykorból épp csak kilépett ? osztrák főhercegnő útnak indul egy ismeretlen, barátságtalan országba. Megjegyzem a film alig érzékelteti azt az ellenszenvet, amellyel az osztrák nőt fogadták Franciao-ban.
Az ifjú hercegnő sem társalkodónőjét, sem kiskutyáját nem viheti magával, mindenét osztrák földön kell hagynia.
Megkapó, ahogy fiatal lány, akit a szigorú etikett szerint fogadnak, barátságosan átöleli a fogadó hercegnőt, majd a királyt. A lány kedves gesztusára a rideg etikett a válasz, tán csak maga a ( nagyapa) király fogadja valamelyes melegséggel, jövendőbelije is inkább csak megilletődött.
Beszédes a francia dauphine beöltöztetett hercegnőt mezei virágcsokros kislányok, és a merev, mosolytalan francia arisztokrácia sorfala fogadja Versaille-ben. Ezt követik a nevetségesnek számítható kínos öltözködési és egyéb szabályok, a jóindulatú, de enyhén pipogya férj, aki évekig nem tudja teljesíteni hitvesi kötelezettségeit, mindkét királyi udvar elvárásai ellenére.
A fiatal dauphine, majd királyné a szórakozásokba menekül, a báj, és a humor az atmoszféra egyre inkább elkomorul.
A túl fiatalon, tapasztalatlanul trónra lépő ifjú párt rossz tanácsadók veszik körül, ez nem mentség természetesen, de XVII Lajos nem is volt trónra termett.
Érzékletes volt József császár és Lajos találkozása, két külön út, külön világ és út, mindkettő tragédiába torkollott.
Ami hiányzott bár nem pszichologizáló film az elmélyültebb lélekábrázolás, bár mozzanatok erejéig. Látjuk M-A boldogságát első gyermeke, a kislány születéskor, majd kalandját szeretőjével, ez utóbbi nagyon felszínesen érintve. Nem derül ki, hogy mennyire fontos volt neki a jóvágású tiszt ( bár ez is érthető valamennyire egy ilyen férj mellett) , de ezek után uolyan zavartalanul folytatódik a királyi pár házasélete, megszületnek a többi gyermekek.
Gyorsan követik egymást az események, a nagy összegeket felemésztő amerikai forradalom, M-T halála, stb mindent nem mesélek el.
Szal hangulatos film, jó atmoszférával érdemes megnézni, mert ízelítőt ad egy letűnt kor hangulatából, mindennapjairól, és nem utolsósorban jók az alakítások.
Mert mindig eszükbe jut bebaszós, hányós, szar zene bömböltetős partit tartani. PErsze egy ideig oké, legyen. DE!!! Éjfél után már rossz néven veszem, ezért reggel a Metallica összessel ébresztem őket, remélem nagyon fognak neki örülni. Most pedig elmegyek lerajzolni, hogy hogyan is kínoznám őket jó zenével. Mert ez szar. Tényleg. És még Máté Péter is ... Na bazze ...
és hasonlít rád is (meg gondolom apukájára is, csak ezen a képen nem sok látszik tesódból. Vagyis annyi azért igen, hogy el van bűvölve a lányától :-D)
Tudom, hogy eza köv heti szám, de inkább azt tartom valószínűnek, hogy visszatartották mostanáig. De este megyünk grocery shoppingra, ott szokott lenni mindig TV guide:D)
És Thomas rulez!:D))) Oooooh, de még hogy!!!!! Lehet, hogy két részletben kell elküldenem.. :))) Akartam venni MÉG EGY számmal nagyobb dobozt:), de azt mondta a bácsi, hogy nem érdemes, mert arra a posta nem extRA, hanem extRÉM árat számol...szal, még nem álltam neki csomagolni, de majd kiderül. :)))
Candy! Ezek az újságot megették reggelire vagy nem tom...