Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
Dorcíval egyetértek... És tényleg jól jöhet egy olyan kis ruha, kabát, ami az esőtől védi a kutyát... Ha nagyon esős idő van, akkor én mindig rövid sétákra megyek és próbálom az ernyő alatt tartani a kutyát.... Így minimális az ázás. :)
Számomra a ruhának az a funkciója, hogy mondjuk egy nagy esőben csak a kutya negyedét keljen letakarítani! Szerintem uszkárnál is tök jó dolog ha az esőtől és hótol nem lesz tiszta lucsok! Ezeknek a ruháknak nem kell béleltnek lennie csak vízlepergetőnek!
Most lehet, hogy ez nem esik jól az agyonszaporított kutyafajtát tartóknak, de sajnos ezek idegileg és egézségügyileg is nagyon gázok harapnak mint a körfűrész, tiszta csomó és a gazdi még az asztal mellett tutujgatja is, ráadásul mindenhol recsegnak ropognak és pattognak a csontjai is és a kozmetikus csináljon belőle szépet! De a gazdi mident jobban tud mert persze ő a "szakember"!
Nekem az a véleményem erről az egész ruha v. nem ruha dologról, hogy biztos van egy-két olyan pici fajta, akiket érdemes hidegebb időkben kicsit öltöztetni..... Kérdés tényleg, hogy milyen fajta... Ha már egy agyon tenyésztett, agyon miniatürizált kis fajtáról van szó, akkor az tényleg nem bírja a hideget.., ahogy sok minden mást nem bír ... Egy egészségesebb, kicsit nagyobb fajta, legyen szó egy normális toy usziról, törpéről..., azokat már bőven nem kell. Ha gondolok egy mini yorkira és a hidegre,én is azt mondom, hogy inkább legyen felöltöztetve, mert az első kanyarban megfagy....
Lehet, hogy ez sokaknak rosszul esik, de igazából nem pártolom a manapság agyon szaporított divatfajtákat... Csak nagyon, nagyon kevesen nézik azt meg, hogy honnan vesznek kölyköt, de még ha meg is nézik, nem is igazán vannak tisztában a fajta történetével, tulajdonságaival, ápolásával...
Hogy mennyire szerethetik a rossz időt, az is bizonyítja, hogy húvös időben nem jönnek a kerti kutyák reggel ugatrni a keritéshez. Meg vannak keményedve és csak fekszenek. Nyáron meg a kapunál élénken ugatnak, éjjel-nappal.
Én naponta kb. 15-20km-t sétálok a kutyával. Ő többet megy, mint én, mert szabadon van, mindig ő határozza meg az ütemet. Ez az átlagos menetnél gyorsabb.
Mégis láttam fázni! Pedig, amióta nálam van, nem is volt igazán tél. A kutyám, ha nem szaglászik, akkor folyamatosan szalad.
A spánielem is fázott nedves, párás időben 0 fok körül a séta vége felé.
Amikor hazaért, bekuporodott a sarokba és remegett.
Nedves, párás, hideg időben a lakásban tartott kutyák mind fáznak.
:) Ha nagy a víz nem pisil kint :) Na mert nehogymáhogy a popiján vizes legyen a szőr, meg a kis pipilője :) Már 3 hónaposan pipiskedve mászkált a vizes fűben, úgyhogy nem paris hiltonná neveltem, hanem született paris hilton. :)
Én nem is tudom hogy lehet egy nem ridegtartásra kitalált kutyát kint tartani....Úgy sajnálom őket.... Bár nálam a kutyatartás elképzelhetetlen lenne lakásba bejárás nélkül. Én szeretem ha ott szuszog mellettünk... :)
Hááát. Abban igazad van, hogy a kistestű kutyák hőszabályozása nem is rosszabb, hanem tényleg a testfelületük nagyobb. DEEEE. Ők nem kinti kutyák. Ha rohangálnak eleget, nem fáznak meg. Na jó. A kiállítás más. Ott ücsörögni egy asztalon, hogy szép maradjon a bundája, éás mondjuk fúj a csontig hatoló szél is... Ez más. De asszem a kiállítás elég tavol áll a természetes helyzetektől.... Azért ép eszü kutya nem ücsörög asztalon órákig minusz 10 fogban:-DDD A kiállítás egy speciális mesterséges helyzet...
Ja. Öreg kutyánál megint más persze. Náluk romlik az alkalmaszkodás mindenben... Nem is erre gondoltam:-D
Nálam is van 5 perces "pisiséta" meg nagy rohanós séta. De még egy se fagyott meg:-DD De amúgy szerintem nem méteres hóba és minusz 100 fok hidegben kell többórás sétákat szervezni kistestű kutyáknak:-D Az enyémek nem is akarnak. Ők "szólnak", hogy most már eleget voltak kinn, menjünk be....
A szabadon tartott dobermannra meg csak annyit mondanék, hogy én azt gondolom, egy rövid szőrű kutya nem kertbe való. Ill. nem állandó kizártságra ítélve. Se egy dobermann, se egy vizsla, se egy dog, de egyéb 1 cm-es szőrnek látszó valamivel rendelkező eb... Nem nem láttam, és jobb is, mert csak totál kikészülök...
Ruhában viszem ki, akkor sétál rohangál, ha ruha nélkül már vissza is rohant a lakásba :))))) Pláne amikor esik az eső, vagy csak nagy kint a víz. Yorki. Persze hogy vannak allűrjei.
A lakásban tartott kutyáknál óvatosan bánnék a hőszabályozással.
5 perces séta, vagy játék alatt nem fáznak meg a kutyák.
Nem mindenki 5 percig sétáltat. Egy lucskos, hókásás időjárásban 3-4oC-ban egy órai séta után rendesen fázik a kutya. Még egy spániel is, pedig a méretéhez képest nagy a tömege. A kisméretű kutyáknak a tömegükhöz képest nagy a testfelületük, ezért sok hőt adnak le.
Az október 21-i kiállításon -pedig sütött a nap is-, rendesen remegtek a törpeschnauzerek. Nem mozoghatnak ilyenkor, szőrük trimmelve.
Ha ázik a kutya séta közben és hideg van, akkor is fázik rendesen. A többsége nem is sétál szivesen ilyenkor.
Hallottál már szabadban tartott doberman-t üvölteni a fájdalomtól hidegben? Én igen.
Kistermetű kutyát szégyen nélkül fel lehet öltöztetni. Ha 5 percet akarunk vele sétálni, akkor nem kell, mert a kutyának van annyi esze, hogy elindul haza.
Én speciel nem is kinlódok a bontással. Sőt. Ez a büntije a gazdinak, nyisssz. Szépen elmagyarázom neki, hogy én nem fogom kínozni pénzért a kutyáját. Általában felfogják és elkezdik kefélni a blökit. Persze a nyissz nem azt jelenti, hogy mindenhol, de ahol lehet és muszáj mert már nem bomlik rendesen ott nyissz. Nekem nincs arra időm, hogy szálanként megcsináljam mondjuk a tömbösített csánkot. Nyissz és rövid lábszőr. Az intelligensebb felfogja és ráveszi magát a heti egyszeri kikefélésre. Mert én ennyit kérek csak. Egy westinek ez pont elég karbantartásra és ezt még képesek megtenni a trehányabb gazdák is.
Ruha ügyben változott a véleményem. Hiszen egy normális bundával rendelkező westi esetében kizárt a megfázás. De manapság sajnos a puha, vékony szőrminőségű kutyákkal vannal elárasztva a gazdik. És látom, hogy reszket a szerencsétlen séta közben, na nekik kell a ruha.
Sajnos a saját lánykutyimnak is kell ha nagy hó van és kemény minuszok. Állatorvosi javaslatra a derekára mert állandóan felfázott mióta betöltötte a 11-et. A ruha ebben az esetben egy sál, nem valami puccos cucc.
Tudom, most én fogom megkapni, hogy mit pofázok, amikor nem is vagyok kutyakozmetikus:-D Aha, tényleg nem. Uszkárt nyírni tanultam, tanulok. Ennyi. De nekem ez elég is. :-D
Uszkároknál is nyírjuk a hason a szőrt. Mert rontja a fazont a hason lévő szőr. De az a 3 szál szőr nem véd semmitől. Igaza van mazsoocának. Nem emiatt nem fázik meg... Nekem a 10 hetes törpeuszkárkölykök nyírott hassal csomózóruha nélkül vígan rohangálnak a hóva fagyba kinn, és hatalmas boldogsággal játszanak. És nem mutatjákjelét a megfagyásnak...
Én a magam részéről üzleti fogásnak érzem a ruhát... Van a kutyáknak hőszabályozásuk, nem is rossz. Addig az 5 percig, amig kinn vabn, nem fagy meg:-D Ja akkor se ha egy óra az az 5 perc:-D
Mondjuk tény, hogy ha napont vagy 2 naponta fésülnéd, feltűnt volna a csomó még könnyen kibontható állapotában.
A másik. Én még sose kozmetikussal bontattam ki a csomókat:-D Pedig nagyon nagyon profi kozmetikushoz jártam egy ideig itt Budapesten, aztán székesfehérvérra. És profi kozmetikumokkal dolgoztak.
Ilyen van nekem is. És fogom a csomóskutyám, leülünk este a tv elé, lefekszik az ölembe, és szépen csomózunk. Ja. MErt az egyiknek tökre csomósodik a szőre, pláne ha a kölykök segítenek! 1 nap alatt is sikerül rasztatömegeket varázsolni!
Amúgy ha van türelmed, mindenféle drága varázsszer nélkül is egy fém fésűvel és egy puha kefével szárazon is simán ki lehet bonatani. Kvázi szálanként. Türelemjáték, de nem kell tépászni egybe:-DDD
Ha áldatlan állapotok uralkodtak az említett kozmetikában miért nem fordultál sarkon, és mentél máshoz?
(ne izgulj, a hason növekvő pihék hiányától nem fog megfázni a kutyád, azok a pihék akkor sem védenek semmitől ha otthagyja a kozmi, esztétikai okok miatt szokás levágni, tehát ha fel fog fázni, akkor az nem azért lessz mert levágták azt a néhány szőrszálat, hanem mert amúgy is felfázott volna)
Etológia - az állatok viselkedéskutatásával foglalkozó tudomány - házi dolgozatomhoz gyűjtök kedves és aranyos, esetleg tanulságos történeteket, melyek bemutatják kedvenceink viselkedési szokásait, melyekkel akár derüs perceket, akár bosszúságot okozzanak is nekünk, legbelül érezzük, milyen jó, hogy "Ők" is a családhoz tartoznak!!!!
Kozmetikusnál esetleg a kozmetikában megesett történek is!!!!!!
A történeteket a kivi@ax.hu mailcímre várom. A kész házidolgozatomat természetesen decemberben mindenki olvashatja majd!!!!!!!!!!
Nekem az ilyen emberkéktől áll égnek a hajam, amilyen Te is vagy , de ez a probléma szempontjából azt hiszem mellékes!:)
Nem azzal volt a lagfőbb problémám, hogy húzták, és meg fogsz lepődni, de tisztában vagyok vele, hogy az én hibám, hogy ilyen csomós lett! De Te nem láttad azt a kozmetikát, alég áldatlan állapotok uralkodtak ott! Valóban, későn vettem észre hogy a ruha összecsomosította a szőrét, és már akkor nem tudtam kibontani!
Képzeld, több KOZMETIKUS írta nekem e-mailben hogy MINŐSÉGI termékekkel igenis hogy ki lehet bontani szinte bármennyire csomós szőrt is! De gondolom ezt Te megint csak jobban tudod:)
Én csak viszonyítottam egyébként, hogy a régi kozmetikusunk mennyire máshogy dolgozik! És képzeld, Ő is bontott már ki egy-két csomót MINŐSÉGI termékekkel!
De ha figyelmesen elolvastad amit írtam, akkor láthatod, hogy igazán az borított ki, hogy lenyírták a pocakján a kis pihéket, így majd izgulhatok, nehogy megfázzon. Mert gondolom az az én problémám lesz, meg a kutyusé, nem a kozmetikus fog vele rohangálni az orvoshoz, vagy szerinted igen?
Bosi, de az ilyen "jóindulatú" vélemények, amilyen a tied is egy kicsit azért megmosojogtatnak,rossz lehet ilyen embernek lenni, aki mindig azt nézi hol mibe köthet bele!
Érdekes az emberi felfogás, ahová vitted kedvenckédet minden rossz volt, az, hogy kedvencke miért lett ennyire csomós, miért nem tanitod meg, hogy hagyja a fésülést, amit legalább naponta kellene csinálnod egy ilyen tipusu kutyával, az persze nem gond! Ha fésülnéd és nemcsak majomszeretettel szeretnéd, akkor talán egyszerübb lenne a kutyának és a kozmetikusnak is és persze neked is.
De erről az oldalról sosem szól a nóta, mindig csak más hibája, hogy miért nem lett olyan a kutyus, aminek a kiállitási képeken látják!
Arról nem beszélve, hogy biztos ott álltál az asztalnál és ölelgetted szegényt, mert csunya néni, hogy huzza neki, pedig miattad lett olyan csomós szegény!
Ilyen állattartók a kozmetikusok kedvencei. Nem a drága sampon fogja a kutyát rendbehozni, hanem a kefe és a fésü!
Bele-bele olvasgattam a fórumba, és tanácsot szeretnék kérni Tőletek, illetve kérdésem is lenne.
A kutyusom 1 éves pici kislány máltai (1,6 kg) és tegnap voltunk egy horrorisztikus kutyakozmetikában:( Sajnos új kozmetikust kellett keresnünk, mer megváltozot az időbeosztásunk, és a régihez már nem tudjuk vinni, pedig nagyon szerettük:(
Lilinek kb. félhosszú szőre van, most, hogy jön a hideg, vágatni nem nagyon akartam, csak a fürdetést, fülszőr-tépést-tisztítást, karomvágást, meg a lábujjak közül kivágatni a szőrt. Az a probléma hogy elég sok helyen becsomósodott /filcesedett a szőre a kisruháktól, és én ezt már nem tudtam rendbetenni neki. Gondoltam elviszem kozmetikushoz.
Sikerült egy elég rossz helyet találnunk, a legolcsóbb termékekkel dolgoztak, (nem tudom leírhatom-e a márkát) próbálták filcbontóval kibontani (a filcbontó is az egyik legrosszabb minőségű, legolcsóbb volt) persze nem nagyon sikerült. A csomók kb. felét úgy-ahogy kibontották, de ekkor már én mondtam hogy jó lesz így, csak ne nyúzzuk tovább a kutyát.
Majd megfürdették valami szörnyen büdi samponnal, aminek olyan szaga volt, mint valami olcsó kölninek, és most az egész kutya ilyen szagú:(
Nem tudnátok valamit ajánlani, amivel renbehozhatom a bundiját? Vagy ha elviszem egy olyan kozmihoz aki minőségi termékekkel dolgozik, akkor ő ki tudja bontani?
A másik, amin teljesen kiakadtam az az volt, hogy levágták géppel a hasiján a szőrt -nem az egész hasiján, csak a kis pocakjánál a ciciknél, ott amúgy is csak ilyen pihék voltak, az nem tudom miért nem maradhatott ott?! Azt mondták, hogy ez valami "tisztasági vágás" ott minden kutyusnak levágják, mert befülled?! Hát, nemtudom, attól a pár száltól szerintem nem igazán fülledhet be, vagy én tévedek?
Most félek, hogy meg fog fázni ez a pici kutyus, hiszen a pocija egy része csupasz, pont ott, ahol a ruhák sem takarják:( Azt mondta a kozmetikus, hogy nem fog megfázni, mert ott minden kutya szinte csupasz, és Lilinek sem volt ott túl sok szőr,ami mondjuk igaz, de akkor is! Szerintetek? Vagy túlaggódom?
Szép estét! Holnap Budapesten a LURDY házban a IX fcs, tenyésztési bemutatót tart 9-18 óráig. De lesz tenyészszemle, és kozmetikai bemutató, meg mindenféle kellemes dolog,..a kutyák nem porcellánból vannak,megfoghatóak, összeborzolhatóak, érdemes beszélgetni a tenyésztőkkel, érdemes megnézni hogyan készitik fel kutyáikat egy-egy megmutatkozásra,..megválasztásra kerül a Lurdy ház szépe is,..meg fajtánként kiválasztják a legtetszetősebb kutyát is előtte Ha van kedvetek, szeretettel várunk minden érdeklődőt
Nagyon régen jártam már erre ,de itt sem uralkodik valami hatalmas élet.Az ünnep az oka?Cicoma hogy vagy?Láttam az új képeket Hókáról ,és nagyon helyes kis blöki lett belőle.
Csepel-szigeten vagy környékén tudtok egy jó/korrekt kozmetikust? Írjatok mail-t!! Egy pekingi palotakutya lenne a kuncsaft. A gazdi most kapta a kutyust, még kölyök, az a terve, hogy három havonta fogja hordani. (Remélem. :-)) Továbbadnám neki a címet...