Hát elméletileg ez is ellátja a feladatot :) Már utána szaglásztam kicsit és olyan 40k körül van egy korrekt progresszív rugószett cserélve. Ha fasza lesz, rendben az ár, de ha nem az igazi akkor nyűgös leszek én is... Meglátjuk
20mm hosszú alumínium betétet esztergáltattam bele, a gyári rugó fölé betéve tökéletes lett. A gyári csillapítással nem volt baj, csak az előfeszítéssel. Ezt pedig a közbetét megoldotta... Persze vannak akik nem preferálják ezeket a "sufnituning" megoldásokat, de így 2 ezerből megvan a rugóelőfeszítés. Saját felelősségre.
erre úgy elmennék már egyszer... de a szombatot megint összeszerveztem :( ti már úgy tudom voltatok már egy pár ilyenen, írhatnátok róla, h mik zajlanak sztkirályon.
én azért ellenőrizném az olajszintet.... meg hogy a hűtővíz nem fogy e, esetleg olajos. Hengerfej tömítés gond miatt erőtlenné válhat a motor, vagy a rossz üzemanyag-levegő keverék miatt nem pörög eléggé, akár túl is melegedhet. ez utóbbi esetben lehet lamda szonda hiba... Az is kérdéses hogy egyik nap még jó volt másnam meg már így éreztél. esetleg sokat jártál városon kívül és hozzászoktál a sebességhez
Ha van rá lehetőséged menj egy másik er6-tal egy kört és lesz hasonlítási alapod.
Hozzászoktál a gyorsulásához a gépnek. Akkor itt az ideje kanyarodni, és fékezni is vele. :-D Azééé nekem még tud meglepit okozni.... Imádom a kicsikét! :-D
Éreztétek már, hogy az amin ültök valami más lett. Mintha vesztett volna erejéből, dinamizmusából. Mintha jobban zúgna, mint ahogy pörögne. Azért fogalmazok ilyen rejtélyesen, mert én sem értem. Egy pár napja nem érzem azt a motoron, amit eddig. Nincs meg az az érzés mikor lemaradnak mögöttem a szerveim, amikor húzom vissza magam az ülésbe. Nem értem. Nem ültem erősebb gépen, nem volt sem nagyobb sem másabb élményem. A kiló méter órát nézve nem veszek észre különbséget, csak az érzet. Nem az igazi. Nem olyan mint régen. Valaki hasonlót?
Gondolom FI visszajelző lápára gondolsz!? :-D Anno, szerintem én voltam aki panaszkodott ezzel kapcsoaltban. Beszélgettem egy másik ER6-os kollégával, és neki is volt ilyen gondja, aztán nagy nyomozásba kezdett a kereskedés ahol vette a motort, meg minden ilyen dolog. :-D
Eredmény: annyira hideg van, volt, hogy a Lambda-szonda nem tudott felmelegedni üzemi hőfokra, így azt érzékelte, hogy hideg még a motor => több benyát ad a rendzsernek => a sok benya nem tud elégni, és már is ott a hibajel...
Ahogy írtad ez a külső hőmérséklet emelkedésével meg is szűnt gondolom. :-D
Helló Gabó!Olvastam az F1 problémádról és kíváncsi lennék,hogy sikerült e valamit kiderítened?Azért érdeklődöm,mert nekem is csinált ilyet a motorom,de csak hidegebb időben,most már nem csinálja.Ha van valami ötleted kérlek írj.
vagy a bitubo gyart asszem komplett belsot, ilyen er6 kupas motorhoz, de beallitas kerdese, jo lehet az utcara is, anno megtalaltuk itt a szamat meg mi merre vele, de aztan szerintem senki nem vallalta be :)
ha csak par ezer km-es a gumi, es elegge a kozepen volt a lik, ami nem tul nagy illetve szakszeruen, hidegen altalaban, gumigombaval javitottak, és hátsó gumi akkor azt mondom okes, meg hasznald el, de ne nagyon az ellettartam vegeig, max feleig-2/3-ig aztan csereld le ha elso, akkor en cserelnem... es allandoan nezd a levegonyomast, hetente legalabb, ha elkezd ereszteni rendszeresen, csere, mert meg1x uazt a likat javitani mar akkora kratert csinalnak bele h soha nem lesz jo es ne versenypalyazz vele szinten , meg a kozlekedes se 200-al tortenjen
a méretet le is tudod mérni magadon. a kemény műanyag alja a legalsó csigolyádnál kell legyen, a teteje meg nem lóghat ki a vállaid vonalából, ahol a nyakadon van a "sweet spot" egy melegvizes zuhanykor :-) talán a harmadik csigolya (a biosz nem az erősségem).
tehát nincs még gerincprotid, és most vettél kabátot... :-D Akkor tök egyszerű, szülinapodra kérsz egy gerincprotit. Szerintem a felső képen szereplő UFO pont meg is teszi. Egy dolog van, amit Zsoltee is írt már. Fel kell próbálni, mivel a méretnek rendesen passzolnia kell. :-D Többit meg bízd a ruhára! Ha a felsőt választod, akkor szerintem simán alá fog férni, még akkor is ha most feszesen tudod felvenni a kabátot.
Gumi kérdéssel kapcsolatban még mindig várom Mcemru véleményét... :-D
nekem is UFO van, bár nagyobb, mint a képen. nekem cordura kabátom van, és ha kiveszem a gyári szivacs gerincvédőt, akkor befér alá. hogy neked befér-e a bőrkabátba, az csak egy próbán derül ki. egy jótanácsot azért adnék. több méret van, és nehogy hosszú legyen, mert az nagyon gáz, inkább rövidebb legyen, mint akár kicsit is hosszabb. az alja eléri az ülést, a teteje meg a nyakadat zavarja majd. én is ajándékba kaptam, és többszöri használat után vált világossá, hogy a kisebb is elég lett volna. az enyém 175-185cm-ig jó, na most én vagyok olyan 182-183 talán, és mégse passzol, szóval ezt is fel kell próbálni, látatlanban megvenni ugyanolyan rizikós, mint egy cipő.
Tudtam, ha valaki reagál, te biztosan fogsz. Kérdésedre sajnos nem a válaszom, még nem próbáltam a kabátot teknőccel, a téma azért kényesebb, mert a család érdeklődik minek venném hasznát így a közelgő szülinapom alkalmából. Innen a gerincprotektor ihlet. Ha már a tippet rájuk tukmálom, legalább az ajándékozás örömét rájuk akarom hagyni, minthogy sem én vegyem meg. Az egyik az ufo, ha már a vékonyabb fajtákra hajtok, a másik véglet pedig egy masszívabb, a "minden mindegy úgyis tágul" alapon. Csak nehogy az legyen, hogy bolerókét hasítok majd vele.
Gumi: Egy srác Z750-el használ egy javított gumit, ami defektes volt. Szóval a lényeg, hogy ha rendesen megcsinálták akkor valszeg nincs vele semmi gond. Majd azért remélem Mcemru is véleményt alkot!?
Ruha: fel is próbáltad gerincprotival, vagy csak ránézésre lesz kicsi!? :-D Szerintem a bőr gúnya nagyon sokat fog tágulni, így alá fog férni a teknőcöd. :-D Nekem Kodrura van Hein Gericke tipus. Majd eccer azért szeretnék bőrt, de ez helyett is kellene egy jóval szellősebb kabát. Ez ami nekem van kora tavaszi, és késő őszi, téli kabárnak tudnám nevezni. Semmi esetre sem nyárinak...
Két kérdés miatt hánykolódom álmatlanul mostanában, amiben jól jönne egy-két okos tanács. Minap defektet kaptam, amit csak esztétikailag, a gumi futófelületének közepéből rám mosolygó csavarfejből észleltem. A harmadik szervizben vállalták, mert senki nem garantálta a javítást (mondták új gumi), de végül a maxxpoweri főnök rutinszerűen utasította szerelőjét a munkára. Volt aki azt mondta "nem gáz, hisz nem cserél mindenki defekt után gumit", és hallottam olyat is, hogy "inkább nem eszem abban a hónapban, de új gumi kell". Ez az első dilemmám.
A másik, pedig szerelés közben, először csak az időt akartam elütni, de végül, ha gumit nem is, de vettem egy bőrkabátot. A gondom az, mint ismeretes gyárilag a gerincprotektorok elég gyenguszok, így dukál valami megoldás. Viszont így ránézésre, nem biztos, hogy a teknőc alámegy, és egy normálisabb betéthez is meg kell operálnom a bélést. Találkozott már valaki ilyen problémával? Vagy ne tököljel, erőltessem be alá a teknőcöt, aztán majd betörik a kabát. (apropó, kinek milyen típus vált be?)
a wilbers árul szettet az elejéhez, azt érdemes bele tenni, mást nem. ez a wilbers progresszív rugót tartalmaz, így a finom hibákat elnyeli, de nem esik össze egy kemény fékezéskor és nem szitál az eleje kigyorsításkor kanyarban. (nekem a ringen néha beszitált, és a kanyarba fékkel beesve se volt valami hajdejó az első futómű, viszont ritkán ringezek, szal egyelőre marad a gyári...)
a fékezésnél való össze ülésre részleges megoldás a hátsó fék preferálása. azt használva nem ül össze az eleje, normálisan közlekedve pedig elég a hátsó fék. én így használom tavaly óta, és van még egy előnye. ezeken a szar utakon nem kopik kagylósra az első kerék, és nem kezd szitálni az eleje elengedett kormánynál. az gyári első gumi 12000 környékén már szitált, mert csak első féket használtam. most van a második gumiban 18000 és semmi ilyen jelenség nincs. a gumicsere után kezdtem el hátsó fékkel közlekedni.
Igen van olyan kolléga. :-D Nem mondom el, hogy nekem nem gyári a rugó, és azt sem mondom el, hogy Öhlins van benn.
Sőt azt sem mondom el, hogy NE cseréltess benn! Hidd el jó a gyári! Nekem sajnos azóta vannak gondok az első telóval amióta hozzá piszkáltak. Most van benn 41xxx valahány kili, és sajnos azt hiszem szimmering cserés lesz a telószárakon. Lehet, komolyabb fékezésnél össze csúszik, de legalább akkor jobban már nem tud. :-D
Ha a hátsó telón csak egyet keményítettél, akkor mindenképen felejtsd el a rugó cserét. Szét fogja verni a kezed, csuklód. Az igaz, hogy határozottabb lesz a fék, és tényleg egyből érezni fogod, hogy fékezel, de tapasztalatból tudom, hogy nem éri meg... Nekem a hátsón csak egyet lehetne már keményíteni a legkeményebbhez, és így okka a dolog.
Az Öhlins volt valamikor 2006-ban 40.000.-
Nekem ez a véleményem. Vannak amúgy komplett villa belsők (nem csak rugó), szerintem ha itt rákeresel a topikban, akkor volt már ez a téma, nagyon régen.
Valaki közületek cserélt már rugót, olajat az első villában? Én 95kg vagyok és egyre inkább úgy érzem, hogy nem mindig tud megbirkózni a feladattal a villa, ráadásul idén már szeretném magam mögé ültetni a párom is, aki 55kg... Erősebb féknél szinte teljesen beül és és a hétköznapokban is kirugózza az út kb. 80-85%-át. A hátsót most a gyári beállításnál egyel keményebbre tekertem, az így jó.