igen, már kiderítettem Leviéktől 4-es a belföldi, illetve ami minket is érint. Kaptam mélt és SMS-t abban 3-as terminált írtak , hogy ezentúl ez, de 4-esről semmi, ezért nem értettem.
a tegnap megvett Manila-PP Airasia jegyen ez van: All international flights of Philippines AirAsia (PQ) and AirAsia Zest (Z2) including those to Kuala Lumpur operate to/from NAIA Terminal 3, while all domestic flights are via NAIA Terminal 4.
köszönöm az infot, de nem fogunk nemzetköziről belföldire és fordítva , csak belföldi lesz , igaz többször és Air Asia, ami a 3-asról jár idén augusztus óta és oda is érkezik.
Nem tudom melyik társasággal repűlsz az országon belűl, de gyanitom a Phil Airline-vel.
FONTOS!
Mivel a nemzetkőzi járatok a 2-es terminálra érkeznek és át kell menni a 3-as terminálra mert onnan megy Kaliboba. A 2-es terminálon nincs rendesen kitáblázva és tájékoztatva az utas miként is tud átjutni a 3-as terminálra. Elvileg a biztonsági őrőknek kellene egy a légitársaság által űzemeltetett reptéri transfer bushoz kisérni, de mostanában erősködnek, hogy taxival lehet csak átjutni ( 650 php és számlát is kapsz :))))) Ne dőlj be. Minden légitársaságnak megvan a belső járata ami teljesen ingyenes. Visszautnál könnyebb dolgod van, korekt informácios táblák és el sem lehet téveszteni a buszhoz vezető utat, ami egy asztalhoz vezet ahol megnézik a jegyedet, utleveled és regisztrálnak. Leűltetnek egy váróban és amikor ott a busz név szerint szolítanak, hogy beszálhatsz a buszba.......
Nem a világ vége a 650 peso a taxira, de miért fizetnéd ki ha ingyen és még rővidebb idő alatt is megteheted ezt az utvonalat.......
6-án jöttem haza látogatoba és nincs Manilában TAX FEE. Kalibo repterén amikor elhagyod, kell fizetni 200 peso illetéket....
Ami fontos lehet, a tervezésnél úgy kalkulálj, hogy fél óra, egy óra csuszás a repűlő járatokban természetes, ezért érdemes úgy szervezni a dolgokat, hogy inkább többett keljen várni egy csatlakozásnál mint kapkodni rohanni.
Nem kell ilyen dologtól tartanod. Én itt élek Boracay közelében és nyugodtan mondhatom ha olyan az idő, hogy nem tudod elhagyni Boracayt akkor a repűlő kőzlekedés is leáll vagy annyi járatot törölnek, hogy színte nincs gép amit lekéshetnél.....
Február az Boracayon tulajdonképpen főszezon, rengeteg turistával, biztosan nem lesz probléma elhagyni a szigetet. Max. az őszi hónapokban (tájfunszezon) tudnám ezt elképzelni, de szerintem akkor is nagyon ritka. Ez miatt szerintem ne aggódj!
A terv végülis megoldható, de SZVSZ rohanás, így kevésbé lesz élvezetes.
A rizsteraszok viszont biztosan nem férnek bele az időbe, egyrészt messze vannak Manilától, illetve úgy gondolom, hogy egy minimum 3-4 nap kellene oda is, hogy ne legyen rohanás.
Itt a forumon olvastam hogy nem tudjak elhagyni Boracayt.
Hungeo 1634 hsz:
Illetve Borocayt nem lehetett elhagynom 18 órán keresztül, mert a kis hajók nem tudtak megbírkozni egy viharral)
Onnan februar 11. kell eljonnom es bennem van a zabszem mar most hogy nem erem el a gepet hazafele kl-ben.
De valoszinu nem lesz gond.
Neztem es sokat terveztem de nekem Boracaybol volt a leglogikusabb hogy elhagyom Fulop szigeteket mert onnan megy leglogikusabban a gep KL-be.(ha van mas otlet szivesen varom)
Azert terveztem mindet be mert ha mar ott vagyok akkor lassak mindent meg nem vagyok egy nagy strandolos furdozos ember. (arnyekban napozom , poloban sznorkerezem :))
Sokat gondolkodtam a rizsteraszokon de iden januarban voltam a hires Sapa volgyben Vietnamban (szerencsem volt mert elotte es utanna is 1 hetig szakadt az eso de nekem sutott a nap:)) es ott a gyerekek fociztak a teraszokon mert egy evben egyszer aratnak - ultetnek es az nem a januar februar , szoval lehet igy jartam volna itt is.
Megmondom őszintén, én még nem hallottam olyanról, hogy valaki ne tudta volna elhagyni Boracayt. Mikor mész? Ezt csak a legdurvább tájfun kellős közepén tudnám elképzelni, de ahhoz óriási balszerencse kell, hogy mondjuk 24 óráig ne induljon hajó Boracayról. A szigeten rengeteg a turista, a hajóút kb 10 perc és kora reggeltől késő estig járnak a kompok kb. 5-10 percenként. Ezzel biztosan nem lesz gond.
Boholról én még mindig tartom, hogy csak a csokihegyek miatt felesleges az odaút, az eredeti terv nagyon rohanós. Véleményem szerint vagy Boholt, vagy Boracayt ki kell hagyni, és a rá szánt időt máshol tölteni.
Boracay nekem amúgy nagyon bejön, viszont az is egy jó megoldás lehet, hogy a Boracayra szánt időt Boholon tölteni. Tengerpart témában úgyis ott lesz Palawan (Boracay ugye a tengerpartjáról híres, sok egyéb nincs), Boholon így több idő lenne szétnézni! A snorkel és búvárkodás Balicasagnál szuper (Panglao-ról könnyen elérhető), szinte garantáltan lehet teknősöket látni. Panglao strandja viszont felejtős a többi strandhoz képest, így attól ne várj sokat!
Még egy fontos észrevétel, jobb lenne El Nidóból egyből Sabangba menni (szintén éjszakai busszal), nem PP-ba, bár nem tudom, hogy van-e ilyen opció. Mert ha PP-ba érkezel reggel, nem biztos, hogy aznap tudsz menni a víz alatti folyóhoz.
1-2 észrevétel: Én a 3. napot semmiképpen sem tölteném Manilában, nem sok minden van ott, az első és második nap bőven elég, gondolom a Taal vulkánt Manilából egy félnapos program keretein belül lenne megtekintve, szóval délután/este még körbe lehet nézni Manilában, ha az is fontos.
Szóval a 3. napon lehetne menni Coronba. Oda amúgy nagyon kevés a 2 nap, rengeteg sziget van a környéken! Akárcsak El Nidóban... Arról nem is beszélve, hogy a komp Coron és El Nido között szörnyű, a teljes nap rá fog menni, szóval aznapra már ne tervezz semmit! El Nido - PP szintén hosszú, de oda meg azt javaslom, hogy éjszakai járattal menjetek vissza PP-be, így marad plusz egy napotok El Nidóra!
Egy lényeges kérdés: búvárkodsz? ha nem, akkor Panglao (és egyben Bohol) ejthető, Panglao strandjánál sokkal szebb strandok vannak Coron és El Nidó körül, Boracayról nem is beszélve. A csokihegyek meg önmagukban szerintem nem érik meg az odautat.
A búvárkodás viszont nagyon jó, főleg Balicasagnál, de ettől függetlenül is kihagynám, több időt töltve Coronon illetve El Nidóban.
Szóval én ejteném Boholt Panglaóval, több időt hagyva a többi helyre. Boracayra sem túl sok a 2 nap, de ha olcsó a repjegy, megérheti, nagyon jó hely. Fontos, hogy ne Kalibóba érkezz, mert azzal időt veszítesz.
Nyugodtan vigyetek eurót, ha az van kéznél. Mindenhol váltják. Viszont inkább kisebb címletekben, mert ha nagy pénzt adsz, de nem akarod az egészet, gyakran hallod, hogy nem tud euróban visszaadni.... :)